.Ο Ολάντ ως ιδέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ 

*Ο ρεπόρτερ *Κατάλευκος διάβαζε με γουρλωμένα μάτια το χειρόγραφο -τρόπος του λέγειν αφού ήταν τυπωμένο από κομπιούτερ- που είχε μπροστά του. Ηταν το πόνημα του βοηθού του Τζώνη, τον οποίον ο Κατάλευκος είχε βάλει να παρακολουθήσει από κοντά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. 

Δυσκολευόταν ν’ αποφασίσει αν ήταν ένα κείμενο σιχαμερό ή εμπνευσμένο, γι’ αυτό το διάβαζε μεγαλοφώνως: *«Ο Φρανσουά *Ολάντ είναι ένας κοντούλης σουβλομύτης, με κάτι μαύρους κοκάλινους σκελετούς γυαλιών που τον κάνουν να μοιάζει με κουκουβάγια. Είναι να απορεί κανείς τι του βρίσκ... περισσότερα »

.Η κυβέρνηση της (πενταρο)δεκάρας

Μια από τις πιο δυνατές θεατρικές δημιουργίες, “Η όπερα της πεντάρας”, είναι το κλασικό αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Η “Όπερα της πεντάρας” έκανε πρεμιέρα το 1928, την παραμονή δηλαδή της παγκόσμιας κρίσης, με το οικονομικό κραχ του 1929. 

Δε ξέρω αν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της όπερας, σίγουρα, όμως πρόκειται για μια κυβέρνηση της πενταροδεκάρας. Και δεν είναι μόνο η φράση του κύριου Φίλη, Υπουργού Παιδείας, σημειολογική για το πως βλέπει την κοινωνία ως σύνολο. Είναι η ολοκληρωμένη αντίληψη που έχει αυτή η κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί ...περισσότερα »

.Ειδικές φορολογικές ζώνες δημιουργεί ο Αλεξιάδης

Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων ώστε να προχωρήσει η αξιολόγηση και να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε από την Καβάλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, *Τρύφων Αλεξιάδης.* 

Απαντώντας στους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, ανέφερε ότι σε επόμενη φάση θα προχωρήσουν μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν στόχο την αντιμετώπιση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, του ανταγωνισμού σε περιοχές που συνορεύουν με χώρες με χαμηλότερη φορολογία, την ενίσχυση των τελωνείων με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδοχή ... περισσότερα »

.Γκάφα Φίλη: Φτωχός είναι ο πρωθυπουργός; Είναι εύπορος και προνομιούχος

Σειρά από γκάφες κάνει ο Νίκος Φίλης, ειδικά ως υπουργός Παιδείας. Μετά τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε εύπορο και προνομιούχο τον πρωθυπουργό γιατί στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο. 

Συγκεκριμένα ο κ.Φίλης μιλώντας στο REAL FM και τον Νίκο Στραβελάκη σχετικά με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό, είπε: «Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε. Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει κ... περισσότερα »

.Γιατί ο Τσίπρας δέχθηκε 50.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στη σύνοδο για το προσφυγικό. Η Ελλάδα δεσμεύεται να αποκτήσει δυνατότητα υποδοχής 30.000 προσφύγων, ενώ θα υπάρξει πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και φιλοξενία σε οικογένειες για επιπλέον 20.000 πρόσφυγες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στη Σύνοδο με κόκκινη γραμμή να μη γίνει το στρατόπεδο στην Αθήνα με 50.000 πρόσφυγες και τελικά υπήρξε μια μέση λύση με υποχωρήσεις. Ικανοποίηση για την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων με 30.000 θέσεις έως το τέλος του έτους, εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες των χωρών που παραβρέθηκαν... περισσότερα »

.Κρίσιμη εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων για τράπεζες και πλειστηριασμούς ακινήτων

Μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την κυβέρνηση, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πιθανότατα και το νομοσχέδιο για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Νοεμβρίου. 

Ταυτόχρονα εμπλοκή υπάρχει και με το θέμα του ΦΠΑ στα σχολεία και όλο το φάσμα της ιδιωτικής παιδείας, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους γονείς. Σε κάθε περίπτωση παραμένει σε εκκρεμότητα η δόση των 2 δισ. ευρώ αφού δεν έχουν εφαρμοστεί τα 49 προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση έχει α...περισσότερα »

.Τα 17 σημεία συμφωνίας και το πρόγραμμα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων σε οικογένειες

Τη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων στις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης «διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων», εκ των οποίων οι 50.000 θα βρίσκονται στην Ελλάδα, συμφώνησε η μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου.

 Όπως εξήγησε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.