.Εχθρός της Δημοκρατίας

Οι* Ελληνες πολίτες -και όχι μόνο, αφού τα ελληνικά κανάλια μεταδίδονται δορυφορικά σε όλο τον κόσμο- είδαν σήμερα με τα ίδια τους τα μάτια το βρώμικο πρόσωπο των εκπροσώπων των ναζί στη χώρα μας. Εβρισαν, έριξαν τόνους λάσπης, επιχείρησαν να δείρουν αντιπροσώπους του λαού μέσα στη Βουλή. Και μας απείλησαν. 

Ολους μας απείλησαν. Διότι όταν η Χρυσή Αυγή στοχεύει τη Δημοκρατία, τότε στοχεύει όσους από εμάς επιμένουμε να τους πολεμάμε με δημοκρατικούς και μόνο όρους. *Ο Χρήστος Παππάς*, δεδηλωμένος οπαδός του Χίτλερ, φανατικός και επικίνδυνος και ένας ποτισμένος με μίσος κακός εθνικ...περισσότερα »

.Σφαγή στο ΠΑΣΟΚ αν θα μείνουν με ΝΔ ή θα πάνε με ΣΥΡΙΖΑ

Ριζική διάσταση απόψεων παρατηρείται στον δημόσιο διάλογο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο αν το κόμμα τους πρέπει να συνεχίσει την πολιτική συνεργασίας με τη ΝΔ ή αν πρέπει να αναπροσανατολίσει την πολιτική του προς την κατεύθυνση της συμμετοχής σε υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον. 

Τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές και το 8% που πήρε σε αυτές το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, σε άρθρο που έγραψε στα «Νέα», ήταν σαφέστατος. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, «πρέπει να διακηρύξει το οριστικό τέλος του ιστορικού του συμβιβασμού με τη Δεξιά στις ερχόμενες εκ... περισσότερα »

.Μέχρι τις 15 Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών, η 37η Γιορτή του Βιβλίου

Εγκαινιάστηκε χθες, στο Περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, η 37η Γιορτή Βιβλίου την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ). Τα εγκαίνια έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που είπε πως «το βιβλίο άντεξε, παρά τις απώλειες, την κρίση». 

Οι εκδηλώσεις της Γιορτής Βιβλίου, που θα διαρκέσουν έως και τις 15 Ιουνίου, περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό βιβλιοπαρουσιάσεων, με εκδόσεις που αντιπροσωπεύουν την πρόσφατη παραγωγή, όπως και ποικίλες ειδικές βραδιές με θέματα όπως το αστυνομικό μυθιστόρημα και η σχέση του με το μητροπολιτικό περιβάλλον της Αθήνας, οι ελληνικοί προσανατολισμοί του ξένου κόμικ ή οι νέες τεχνολογίες και τα πνευματικά δικαιώματα. Ιδιαίτερο βάρος θα έχουν οι εκδηλώσεις για τα παιδιά, που περιλαμβάνουν από μουσικά παιχνίδια και παιχνίδια άσκησης της προσοχής μέχρι εργαστήρια και αφηγήσεις παραμυθιών. 

Η Γιορτή Βιβλίου οργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο Αθηνών ενώ τη χρονιά που ξεκίνησε, το 1978, είχε διοργανωθεί στο Άλσος Κηφισιάς. Από τότε μέχρι σήμερα η έκθεση έχει αλλάξει αρκετά «στέκια», αλλά για πολλά χρόνια λειτούργησε στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και στο Πεδίον του Άρεως.

.Ευ. Βενιζέλος: Υπό αντίξοες συνθήκες η εκλογική μάχη της Ελιάς

 «Απαντήσεις» στα στελέχη της παράταξης που έχουν ασκήσει εσωκομματική κριτική έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους υποψήφιους της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης για τις ευρωεκλογές, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς από εδώ και έπειτα. 

Ως προς αυτό μίλησε για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού παραταξιακού σχήματος με κορμό πάντα το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το νόημα είχε η δήλωση του το βράδυ των εκλογών περί «ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης» τον Οκτώβριο. 

Αυτό, συνέχισε, προϋποθέτει ότι θα γίνουν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, «χωρίς μιζέριες και ατασθαλίες οργανωτικές και δημοκρατικές του παρελθόντος», τις οποίες όπως είπε έχει ζήσει στο πετσί του σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. 

«Απαντώντας» σε όσους έχουν «αγωνίες» σε σχέση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε τι σημαίνει «ηγεσία», «τι σημαίνει να κουβαλάς το βάρος της ευθύνης και των χειρισμών, ένα βάρος που δεν σου ανήκει προσωπικά αλλά σου έλαχε ιστορικά και για τη χώρα και για την παράταξη». 

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ούτε ο ίδιος είναι ευχαριστημένος, για να προσθέσει: «Υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ηγεσία δεν είναι μια ατομική υπόθεση αλλά συλλογική υπόθεση, ευθύνης, συνέπειας, αξιοσύνης, εντιμότητας», για να συμπληρώσει ακόμα ότι 

«πράγματι χρειάζομαι κι εγώ μια διαδικασία και ένα φόρουμ για να πω κι εγώ -γιατί είναι ηθική και ιστορική μου υποχρέωση-, αυθεντικά και χωρίς καμία σκοπιμότητα και καμία έκπτωση, τη γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη αλλά και για τη στάση όλων των ανθρώπων της παράταξης». 

«Ανθρώπων της παράταξης εντός ή εκτός εισαγωγικών», συνέχισε, «γιατί αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει και θα ξεκαθαρίσει μέσα από μια συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ όπου ο καθένας θα έρθει να πει την άποψη του ολοκληρωμένα και έντιμα για να ακούσει ο λαός ποιος είναι και τι προτείνει ο καθένας».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η εκλογική μάχη της Ελιάς έγινε υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς μεταξύ άλλων «υπήρχε και η 5η φάλαγγα ανάμεσα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη». 

.Ράλι στα ελληνικά ομόλογα

 Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων (-0,10%).

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.

Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον

.Ανώτατες τιμές και στα κυλικεία οργανωμένων πλαζ

 Αλλαγές στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ) ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με Αγορανομική Διάταξη που υπέγραψε ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς. 
Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση των ανώτατων τιμών για εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, τοστ κ.λπ. στις οργανωμενες παραλίες με εισιτήριο εισόδου (ανώτατες τιμές ισχύουν ήδη σε αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, θέατρα κ. α. για όρθιους πελάτες).

Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων τη διακίνηση ψωμιού, ελαιολάδου, καυσίμων, κ. α. Σε σχετική δήλωση ο κ. Σκορδάς επισημαίνει: «Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε από την εφαρμογή των ΔΙΕΠΠΥ για περίπου εννέα μήνες, κι αφού λάβαμε υπόψη παρατηρήσεις και υποδείξεις φορέων τηγς αγοράς και ενώσεων καταναλωτών, 

καθώς και συναρμόδιων υπηρεσιών, προέκυψε η ανάγκη επιμέρους διορθωτικών παρεμβάσεων, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των εμπόρων και την μεγαλύτερη διασφάλιση των καταναλωτών».

.Παρενέργειες από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο

Η αιφνιδιαστική αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, που χθες είχε ανακοινωθεί ότι θα δινόταν σήμερα το απόγευμα, σχετίζεται με την καθυστέρηση ψήφισης προαπαιτούμενων που έχει θέσει η τρόικα, όπως το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, τις επικουρικές συντάξεις και τους φόρους υπέρ τρίτων. 

Ταυτόχρονα απομακρύνεται η προοπτική έγκρισης και καταβολής εντός του μήνα της δόσης στήριξης του 1 δισ. ευρώ. 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νομοθετικό έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τις 13 Ιουνίου, οπότε συνεδριάζει το Euro-working Group που θα εισηγούταν την εκταμίευση της δόσης. Απαντήσεις  αναμένονται σήμερα από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Πλέον στα θερινά τμήματα θα περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτά που αφορούν τον αιγιαλό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  
Τα αιτήματα για άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για το βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς και του Γιάννη Μιχελάκη, για τις κατηγορίες περί χρηματοδότησής του από τον επιχειρηματία Πάλλη προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, μετατίθενται για το φθινόπωρο.

 Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου, που θα γινόταν σήμερα, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, ενώ ενδεχόμενα αδικήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου παραγράφονται.   

Βιαστική και χωρίς εξήγηση η απόφαση για τη λήξη της Συνόδου της Βουλής, την οποία όμως ήξερε προφανώς το ΠΑΣΟΚ και συμφώνησε, τόνισε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης κυβερνητικού έργου από το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας.

Παρασκηνιακά, το πρόωρο κλείσιμο της κοινοβουλευτικής περιόδου συσχετίζεται και με την αναστάτωση που προκαλεί σε υπουργούς και βουλευτές ο επικείμενος ανασχηματισμός. 

Αυτός μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα με το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο οικονομικών να παραμένει η κρίσιμη εκκρεμότητας, αλλά και με ανοιχτό  το ενδεχόμενο αποχώρησης του γγ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, την ώρα που το στοίχημα της φοροείσπραξης κρίνεται καθοριστικό.

.Έρευνα για τα έκτροπα στη Βουλή

Έρευνα για τα χθεσινά έκτροπα στους διαδρόμους της Βουλής, κατά την είσοδο των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού για τη διαδικασία άρσης της ασυλίας τους, προαναγγέλλει ο αντιπρόεδρος του σώματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία για όσους εμπλέκονται. 

«Πορτιέρηδες» και «σφίχτερμεν με μυαλό κατσαρίδας» χαρακτήρισε τους Χρυσαυγίτες βουλευτές ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Star ευχαρίστησε τον Πύρρο Δήμα για τη στάση που κράτησε απέναντι στον Νίκο Μίχο, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ίδιου. 

«Ο Πύρρος δεν αντιλαμβάνεται την δημοκρατία ως παθητική. Σηκώθηκε και του είπε «κάτσε κάτω. Αυτή είναι η μόνη γλώσσα που αντιλαμβάνεται αυτός ο τραμπούκος», είπε μεταξύ άλλων.

«Είμαι στη Βουλή για να μην φοβάται κανένας Έλληνας», γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο Πύρρος Δήμας. 

Ποτέ δεν μίλησα με τον Χρήστο Παπά, δήλωσε, εν τω μεταξύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Real Fm, απορρίπτοντας τα όσα ισχυρίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χθες από το βήμα του κοινοβουλίου. 

.Πρόσωπο-έκπληξη για το υπουργείο Οικονομικών

Έτοιμη είναι η λίστα του κυβερνητικού ανασχηματισμού σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του έχουν κάνει τις βασικές συνεννοήσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν ο ανασχηματισμός να γίνει τα επόμενα 24ωρα με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 9 Ιουνίου. Μυστήριο, ωστόσο, παραμένει το όνομα του υπουργού Οικονομικών παρότι στενοί συνεργάτες του υπουργού επισημαίνουν στο newsbeast.gr ότι το κυβερνητικό σχήμα έχει καταλήξει και στο νέο «τσάρο» της οικονομίας αλλά το όνομά του θα είναι έκπληξη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν ισχύει το σενάριο να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν επιβεβαιώνεται ούτε η μετακίνηση του κ. Δένδια στο πόστο του κ. Στουρνάρα.

.Ακροδεξιοί καυγάδες σε ξένο «αχυρώνα»

Niko Ago 
Ξεκινώ με μια αριθμητική διαπίστωση: Βάσει του πληθυσμού της, η Ελλάδα καταλαμβάνει στην Ευρωβουλή 21 θέσεις, την ώρα που το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο των Λεπέν, εξασφάλισε 23. Δεν το λες και ακριβώς ευχάριστο. 

Επίσης, χρήσιμο είναι να σημειώσουμε ότι από αυτούς που στέλνει η Ελλάδα, οι τρεις προέρχονται από τους ναζί και, άρα, ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα λιγότερος. 

Αλλά, αν κανείς πιστεύει ότι «χαρίζουμε» τρεις ευρωβουλευτές, έστω ναζί, στους ευρωπαίους ακροδεξιούς, καλό είναι να αναθεωρήσει. Οι σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι ακροδεξιοί του ευρωκοινοβουλίου, δεν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.