.Έρχεται “πολιτικός σεισμός” - Το πόρισμα του ΣΔΟΕ που “καίει” πολιτικούς για παράνομο πλουτισμό


Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για 5-6 πολιτικά πρόσωπα από τη λίστα των 130 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ”, οι έρευνες του ΣΔΟΕ για διακίνηση μαύρου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα από πολιτικούς κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό». 

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν «ενοχοποιητικά» στοιχεία για ορισμένους των οποίων τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν δικαιολογούν τα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων ούτε τις δαπάνες για αγορές διαφόρων περιουσιακών στοιχείων.

Κυβερνητική πηγή τόνιζε «Είναι νωρίς να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς εμπλουτίζεται από νέα στοιχεία» προσθέτοντας ωστόσο ότι «κάτι μυρίζει άσχημα για κάποιους».

Οι έλεγχοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για δεκάδες από τα 130 πρόσωπα για τα οποία έχουν ανοιχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πολυτελή διαβίωση και αγορές περιουσιακών στοιχείων, τα οποία συγκρίνονται με τις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να να διαπιστωθεί κατά πόσο έιναι νόμιμα ή αποτελούν προϊόν μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής. 

Οι έλεγχοι φαίνεται επίσης να επεκτείνονται και σε συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και σε δραστηριότητες εταιρειών όπου μετέχουν είτε οι ελεγχόμενοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο στόχαστρο σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ" είναι περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται μεγάλη "ψαλίδα" ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. 

Όταν διαπιστώνεται απόκλιση μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των περιουσιακών στοιχείων τότε δίνεται εντολή για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ενώ ελέγχονται και εμβάσματα στο εξωτερικό. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών στενών συγγενικών προσώπων για να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους.

Η μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ”, η «μαύρη λίστα» του ΣΔΟΕ περιλαμβάνει 30 πρώην υπουργούς και βουλευτές και 100 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως δημάρχους, αντιδημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες. 

Φιγουράρουν ονόματα πολιτικών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη για υποθέσεις σκανδάλων, παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις όπως γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργών...

.Φ. Γεννηματά: "Κρύφτηκαν πίσω από το ΠΑΣΟΚ"


H εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε ό,τι αφορά την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, δήλωσε:
«Πολύ ωραία τα λες όταν είσαι αντιπολίτευση. Όταν όμως κερδίζεις της εξουσία και αναλαμβάνεις ευθύνες αλλάζουν όλα. Ας ρωτήσει και τον κ. Σαμαρά. Ήταν μέχρι χθες συνοδοιπόροι στην αντιμνημονιακη πολιτική.
Κρύφτηκαν όλοι πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Τις πήραμε εμείς τις ευθύνες. Αυτό το βάρος που δεν το μοιραστήκαμε, το πληρώσαμε στις εκλογές. Τώρα κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
Στο ερώτημα πώς θα μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς τη στήριξη των εταίρων, χωρίς τη χρηματοδότηση, χωρίς το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας καθησυχάζει τους πολίτες με μια υπόθεση εργασίας. 
Τι λέει ο κ. Τσίπρας; Δεν προβλέπεται να μας διώξουν από την ευρωζώνη. Προφανώς και δεν προβλέπεται. Απλά χωρίς το μνημόνιο θα αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας».

.Επίδειξη δύναμης της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα του Μελιγαλά


Παρουσία βουλευτών κι εκατοντάδων μελών της Χρυσής Αυγής από την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλα μέρη της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο για τα θύματα στην Πηγάδα του Μελιγαλά. Οι Χρυσαυγίτες με ελληνικές σημαίες και σημαίες του κόμματός τους, παρατεταγμένοι σαν στρατός, φώναξαν συνθήματα, όπως ‘’αλήτες – φονιάδες – κομμουνιστές’’, ‘’τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά’’, ‘’ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά’’, ‘’αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή’’.
Ο ομιλητής Γιάννης Μπουγάς, καθηγητής – απόδημος από τον Καναδά, είπε ότι η εκδήλωση δεν είναι γιορτή μίσους και χαρακτήρισε μοναδικό και ανατριχιαστικό το έγκλημα του Μελιγαλά. 
Μίλησε για παραποίηση του εγκλήματος στην αριστερή βιβλιογραφία και ζήτησε να επισκεφθεί το Μελιγαλά κάποιος πρωθυπουργός, όπως πρωθυπουργοί έχουν επισκεφθεί τον Αη Στράτη και τη Μακρόνησο.
Χαιρετισμούς απηύθηναν εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων ο Χρήστος Μπένος, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, 
που μίλησε για καινούργιους συμμορίτες, Δεξιούς και Αριστερούς και είπε ότι αυτές τις γιορτές η Χρυσή Αυγή θα τις κάνει εθνικές.

.Με πίστωση εκτός της Αττικής τα φάρμακα


Χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη θα μπορούν να προμηθεύονται από αύριο τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα, πλην της Αττικής, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, να άρει τις κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες, διαχώρισαν τη θέση τους και συνεχίζουν επ' αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, 

μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και αφού δεν πείστηκαν από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για το  χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του 2012.

Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. 

Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.

. Ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013


Έναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, που θα απλοποιήσει τη φοροεισπρακτική διαδικασία και θα εντάξει όλες τις κατηγορίες ακινήτων που βρίσκονται εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση και, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να εισπράττει το κράτος «λιγότερα από περισσότερους».

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», τους δύο βασικούς φόρους που επιβαρύνουν σήμερα την περιουσία των Ελλήνων, 
ενώ δεν υπάρχει σκέψη ούτε για κατάργηση των τελών και των φόρων που εισπράττουν οι δήμοι, αλλά ούτε και να υπάρξει ριζική αλλαγή στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Ακόμη, «κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η απόφαση να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αλλά να επεκταθεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός σε όλη την επικράτεια και σε κάθε είδους ακίνητο, όπως είναι για παράδειγμα τα αγροτεμάχια.

Άλλωστε και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης είχε δηλώσει προσφάτως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την αύξηση των υφιστάμενων τιμών ζώνης αλλά την επέκταση του συστήματος εκεί που δεν υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός. 

.«Πειραματόζωο η Ελλάδα»


«Η επιμήκυνση το μόνο που κάνει είναι να μακραίνει το σκοινί που θα κρεμαστούμε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κύριος Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι αν περάσει το πακέτο των εντεκάμισι δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Βουλή, θα οδηγηθούμε στην καταστροφή και κάλεσε την κοινωνία να αντισταθεί. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρίνισε, πως το κόμμα του δεν ζητά εκλογές, αλλά όπως είπε, σημασία έχει να μην συνεχιστει ο ολισθηρός δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή. 
«Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί, και αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει για όσα έχει δεσμευτεί στην προγραμματική συμφωνία, θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση της σε άλλες δυνάμεις»» τόνισε ο κ. Τσίπρας, 
ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά «αν δεν είστε ικανοί να εφαρμόσετε τις δικές σας προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε τον ελληνικό λαό σε μια διαδικασία παρακμής και να παραχωρήσετε τη θέση σας στις δυνάμεις που θέλουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας».
Η Ελλάδα είναι το «πειραματόζωο» της κρίσης, τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσει ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή της χώρας.

Το πιθανότερο είναι να βρουν κάποια χρυσή τομή με την Τρόικα, να «μακρύνουν το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε», είπε για την επιμήκυνση και για τον πρωθυπουργό παρατήρησε ότι εμφανίστηκε «ικέτης» και «επαίτης» στην κ. Μέρκελ και οδηγεί τη χώρα σε ένα «μακρόσυρτο δράμα». 
«Φλερτάροντας συνεχώς  με τη χρεωκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής  υπηρέτης  του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του. Δεν οργανώνει την ανατροπή , όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή», επεσημανε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
«Οι θέσεις προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες» σχολίασε το ΚΚΕ. 

.Εβδομάδα ευαισθητοποίησης


Με απώτερο στόχο την ενθάρρυνση των μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας χωρίς αυτοκίνητο, ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά από αύριο Δευτέρα, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με το κλείσιμο της Πανεπιστημίου και την πραγματοποίηση χάπενινγκς, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 7μμ, με επιπλέον προσφορές, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. 
Ταυτόχρονα, καθημερινά 11 το πρωί με μία μετά το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 θα διεξάγεται δημόσια διαβούλευση για θέματα οδικής ασφάλειας, οικολογικής οδήγησης και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 καθόλη τη διάρκεια του πενθημέρου τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα ενημερώνονται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα για το ποδήλατο. 
Ειδικότερα για την ποδηλασία ο κ. Καμίνης είπε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρίες, οι οποίες θα ενοικιάζουν ποδήλατα σε πολίτες για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι, ήδη έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός πεζοδρομίων της Αθήνας από διάφορα εμπόδια, αλλά και από τα περίπτερα που δεν λειτουργούν πια.
Για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και τις σχετικές δράσεις, με κεντρικό μήνυμα την ενθάρρυνση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μίλησε η Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» Αγγελική Αντωνοπούλου, η οποία έκανε ειδική αναφορά στην 22α Σεπτεμβρίου ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων.

Στη δημόσια διαβούλευση που θα γίνεται καθημερινά στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 από τις 11 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι αναφέρθηκε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά 
και τόνισε: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τα υπουργεία Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για μια Αθήνα με λιγότερα αυτοκίνητα και σεβασμό στο περιβάλλον».

Στη συμβολή του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας αναφέρθηκε ο γγ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ηλίας Βλαχάκης και γνωστοποίησε ότι, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 
ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, τα καταστήματα θα έχουν ειδικές προσφορές και δώρα για τους καταναλωτές, ενώ υπάρχει πρόταση να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 7 το βράδυ.      

.Απάντηση Γ. Μανιάτη σε Αλ.Τσίπρα για τις αναφορές του στη ΔΕΘ σε θέματα ενέργειας


 Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ενεργειακό ζήτημα υιοθέτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ, του Κινήματος και πρώην υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του κ. Τσίπρα στην ομιλία που απηύθυνε στη ΔΕΘ.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρει επίσης ότι το σπουδαιότερο τμήμα του ορυκτού πλούτου, που μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, είναι οι υδρογονάνθρακες, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

Και υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Υδρογονανθράκων, κάτι που, για τον κ. Μανιάτη, σήμαινε και καταψήφιση, ουσιαστικά, και των ερευνών και την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων.
 
Σχετικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα να δημιουργηθεί Ειδικό Ταμείο στο οποίο θα πηγαίνουν έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Μανιάτης του καταλογίζει ότι «έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος». Κι αυτό διότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε, πριν μερικές εβδομάδες στη Βουλή, πρόταση Νόμου για τη δημιουργία Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, η οποία έγινε αποδεκτή από τη σημερινή κυβέρνηση. 

Το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα των υδρογονανθράκων με 150 δισ. ευρώ για τα επόμενα 20-30 χρόνια, ώστε να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και εκφράζει την ευχή, όταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έρθει για ψήφιση στο Βουλή, να υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.
 
Αναφορικά με ένα άλλο θέμα, που έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το κατασκευαστικό, που περιλαμβάνει ποιοτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και κατοικίες, ο κ. Μανιάτης υπενθυμίζει ότι η δράση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» έχει προϋπολογισμένη δαπάνη 700 εκατ. και από αυτό θα ωφεληθούν 30.000 νοικοκυριά και ήδη έχουν υποβάλει αιτήσεις πάνω από 5.000 νοικοκυριά. 

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα φθάσει τις 60.000. Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης, άλλα 100 εκατ. επενδύονται σε 120 δημοτικά κτίρια και άλλα 100 εκατ. σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα κτίρια.

.Σε επίσχεση εργασίας από Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί


Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.
 
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, 

δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

."Παραλύουν" από Δευτέρα τα δικαστήρια της χώρας


Παραλύουν πανελλαδικά από αύριο, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σήμερα συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.
Ειδικότερα, μέσα σε ανήσυχο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, 
με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
 
Το 14ήμερο αυτό παράλληλα δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.
 
Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).

Επίσης, θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις, ενώ από αύριο οι δικαστές ξεκινούν πανελλαδικές στάσεις εργασίας (10 π.μ. έως 3,30 μ.μ.) 

με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων (εκτός των επειγουσών). Στις στάσεις εργασίας δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

.Ο Κ. Παπούλιας στο μνημόσυνο για τους Έλληνες πεσόντες στη μάχη του Ρίμινι


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρέστη σήμερα το πρωί στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στη μάχη του Ρίμινι της Ιταλίας. Η μάχη αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στο ύψος της Γοτθικής Γραμμής, που, το 1944, χώριζε την ναζιστοκρατούμενη από την ελεύθερη Ιταλία.
Ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιταλίας Γεννάδιου.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Ιταλούς επιζώντες, που συμμετείχαν στην ιστορική αυτή μάχη.
 
Από ελληνικής πλευράς, φέτος, στην τελετή μνήμης, ήταν παρόντες, από τους επιζώντες, 
ο Γιώργος Περήφανος, ο Γιώργιος Γαρδιάς, ο Ευάγγελος Μυτιληνός και ο Μανόλης Αρμπελιάς, μέλη, πριν εξήντα οκτώ χρόνια, της Τρίτης Ορεινής Ελληνικής Ταξιαρχίας που πήρε μέρος στην καθοριστική αυτή στρατιωτική αναμέτρηση, δοξάζοντας την Γαλανόλευκη.
 
Στο Ρίμινι, μετέβησαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.
 
Τον πανηγυρικό λόγο, εκφώνησε ο διοικητής της τρίτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ταξίαρχος Νικόλαος Μανωλάκος.
 
Από ιταλικής πλευράς ήταν παρόντες, επίσης, ο δήμαρχος του Ρίμινι Αντρεά Νιάσσι και ο νομάρχης της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Έλληνες παλαίμαχους και το σύνολο της αντιπροσωπείας.

.Σχόλιο Κεδίκογλου για την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ


 «Mε τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος τελικώς μόνο στις συνιστώσες του, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει την πλήρη απουσία σχεδίου και προγράμματος του κόμματός του, ομολογώντας έτσι ότι δεν έχει τίποτα το καινούριο να προσφέρει» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνολική παρουσία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ.Τσίπρα στη ΔΕΘ.
«Μέσα από έναν κυκεώνα στόχων, αρχών και πόλων με συμπλέγματα, ο κ. Τσίπρας επιθυμεί τη νεκρανάσταση του κρατισμού, υιοθετώντας συντεχνιακές λογικές», υπογράμμισε ο κ.Κεδίκογλου τονίζοντας πως «στο αναχρονιστικό ευχολόγιό του δεν βρήκαν θέση η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και η μείωση της σπατάλης του κράτους, 

οι κυριότερες δηλαδή παράμετροι ενός αληθινά βιώσιμου εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και αναπτυξιακής προοπτικής για τον Πολίτη και τη Χώρα. Είναι λυπηρό ένας νέος άνθρωπος να μιλάει με γερασμένους όρους παρελθόντος».
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «εκτός πραγματικότητας, μίλησε για 8 δισεκατομμύρια επιπλέον φόρους σε μία οικονομία σε ύφεση και για δεκάδες δισεκατομμύρια επιπλέον κρατικές δαπάνες σε μια χώρα με οξύ πρόβλημα ελλείμματος».
 
«Φλερτάροντας συνεχώς με τη χρεοκοπία ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής υπηρέτης του λόμπι της δραχμής και όσων κρύβονται πίσω του.
Δεν οργανώνει την ανατροπή , όπως διατείνεται, αλλά την καταστροφή» υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

.Το ΚΚΕ για την ομιλία και τη συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη


«Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. 
Όπως και οι προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση» 
αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.
«Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι' αυτούς κυβερνώσα αριστερά. 

Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

.Τροχαίο ατύχημα για 8 Έλληνες ηθοποιούς στην Κύπρο


 Τροχαίο ατύχημα είχαν 8 Έλληνες ηθοποιοί, που βρίσκονται στην Κύπρο για θεατρικές παραστάσεις, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με άλλο όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μεταξύ των ηθοποιών είναι ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η 'Αννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Χρύσα Ρώπα. 

Σε όλους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και έλαβαν εξιτήριο, εκτός από τη Χρύσα Ρώπα, η οποία υπέστη διάσειση και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο δεξιό κιγκλίδωμα του δρόμου.

Το δυστύχημα αντιλήφθηκε δεύτερος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε το όχημά του στη λωρίδα ασφαλείας και προσέτρεξε για βοήθεια.

Το μικρό λεωφορείο με τους Έλληνες ηθοποιούς, επίσης κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε διαδοχικά στα δύο ακινητοποιημένα οχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ από τους επιβαίνοντες. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου εγκατέλειψε το σημείο.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε: «Οκ ζήσαμε! Μόνο γρατζουνιές, καρούμπαλα και μελανιές. Στον εθνικό δρόμο προς Λεμεσό το πουλμανάκι μας έγινε για τα μπάζα».

Ο θίασος, που παρουσιάζει το έργο «Ποια Βουλή θα παραδώσεις μωρή», ανακοίνωσε ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κανονικά.

.Σημαντικές μειώσεις διδάκτρων στα φροντιστήρια λόγω της κρίσης


Αποκλιμάκωση τιμών καταγράφεται για τη νέα σχολική χρονιά στα δίδακτρα των φροντιστηρίων τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών που σε σύγκριση με πέρυσι που φτάνουν μέχρι και το -48%. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συμπληρώνεται ότι η δειγματοληψία προέρχεται από τα στοιχεία τιμών τιμοκαταλόγου τα οποία αποστέλλονται από τα ίδια τα φροντιστήρια και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου: http://app.gge.gov.gr/.

Υπογραμμίζεται από το υπουργείο ότι στην επεξεργασία των στοιχείων δεν έχουν συμπεριληφθεί τυχόν οριζόντιες εκπτώσεις ή ειδικές προσφορές σε κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ).

Για το θέμα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς δήλωσε: «Οι μειώσεις διδάκτρων που κατέγραψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε φροντιστήρια, απεικονίζουν την προσαρμογή που κάνουν οι Έλληνες πολίτες στις συναλλαγές τους, ώστε αυτές να κινούνται στα επίπεδα που επιβάλλουν οι περιστάσεις. 

Παράλληλα, απεικονίζουν τη σταθερή και αποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία αποδίδει σε όλο και περισσότερους τομείς της οικονομίας. 

Οι μειώσεις στα φροντιστήρια, ακολούθησαν εκείνες που είχαν καταγραφεί προ ημερών στα σχολικά είδη. Είναι ανάγκη να ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας».

.Πρέπει να βοηθηθούν αυτοί που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς


Στην ανάγκη και στους τρόπους με τους οποίους πρέπει να βοηθηθούν, όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέρεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, της αυστριακής έγκυρης εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ».
Προς τούτο, όπως σημειώνει, απαιτείται, κατ? αρχήν, πίστη στο ευρώ, διότι κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα για την οποία ακούγεται συνεχώς πως το κοινό νόμισμα πιθανόν δεν θα ισχύει την επομένη, 

ενώ οι Έλληνες θα πρέπει να δεχτούν ότι δεν υπάρχει επαρκής εμπιστοσύνη στις κρατικές δομές της χώρας, οπότε θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συνεργασία, για μια υπηρεσία για ανάπτυξη, που θα στελεχώνουν Ευρωπαίοι και Έλληνες.

."Παραχωρείστε τη θέση σας στις δυνάμεις της ανασυγκρότησης της χώρας"


«Αν δεν είστε ικανοί να εφαρμόσετε τις δικές σας προεκλογικές δεσμεύσεις, τότε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε τον ελληνικό λαό σε μια διαδικασία παρακμής και να παραχωρήσετε τη θέση σας στις δυνάμεις που θέλουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δίνει στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός «εξαπατήθηκε» και σε ερώτηση αν ζητάει εκλογές, απάντησε πως αν τις ζητούσε θα το έλεγε χωρίς περιστροφές.

Η Ελλάδα είναι το «πειραματόζωο» της κρίσης, τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτό που προέχει είναι να σταματήσει ο ολισθηρός δρόμος προς την καταστροφή της χώρας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, «ακόμα και αύριοτο πρωί», αν, όπως σημείωσε, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης «ομολογήσουν» ότι δεν μπορούν.
 
Ανέφερε ότι έχει επίγνωση πως μια διακυβέρνηση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με κόκκινο χαλί και ροδοπέταλα και απευθύνθηκε σε όσους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

«Μας λένε «ελάτε να μας σώσετε», αλλά κανείς δεν θα σωθεί αν εναποθέσει τις ελπίδες του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να τον σώσει και όλοι μαζί θα σωθούμε αν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας», παρατήρησε και πρόσθεσε πως μια κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα χάσει γρήγορα την πνοή της αν ο κόσμος δεν είναι στους δρόμους για να αγωνίζεται.

Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα μακροημερεύσει αν ψηφιστεί το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και γι αυτό ίσως βρεθεί χρυσή τομή με την Τρόικα, όπως είναι η επιμήκυνση.
 
Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας και της χώρας, τόνισε πως το θέμα δεν είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, διότι έγιναν μέχρι τώρα δύο «κουρέματα» και το χρέος εξακολουθεί να είναι ακόμα μη βιώσιμο. Πρέπει να υπάρξει πολιτική και οριστική λύση, υπογράμμισε με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους κι ένα μορατόριουμ στην πληρωμή των δανειστών.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είπε, δεν μπαίνει στη λογική των δημοσιονομικών ισοδυνάμων, διότι «οι ισοδύναμοι πόνοι και θυσίες είναι έτσι κι αλλιώς θυσίες».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του περί Αργεντινής και την επίθεση που δέχτηκε από την κυβέρνηση, ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς «κινδυνεύει να φύγει με ελικόπτερο». 
 Τόνισε πως το θέμα είναι τι νόημα δίνει κανείς στη λέξη χρεοκοπία. Αν εννοεί κοπή του χρέους, τότε «χρεοκοπία έγινε δυο φορές και την πανηγυρίσαμε κιόλας», σημείωσε. 
Αν εννοεί τη γενική κατάρρευση της χώρας, τότε αυτή την προοπτική είναι που θέλει να αποτρέψει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είπε και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς και τις επιλογές του η έξοδος της χώρας από το ευρώ. 

«Αν η Ελλάδα δεν ήταν στο ευρώ η Ελλάδα θα είχε αφεθεί στην τύχη που άφησε το ΔΝΤ την Αργεντινή και θα είχαν φύγει άλλοι με ελικόπτερο, πριν από τον κ. Σαμαρά», υπογράμμισε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.