.Τσίπρας και Κανελλόπουλος...???

Φαίνεται ότι στον κ. Τσίπρα δεν αρκεί η καταγέλαστη, τελικά, προσπάθεια ...μίμησης (τρομάρα του!) του Ανδρέα Παπανδρέου. Το πιο σίγουρο είναι ότι δεν του βγαίνει. Γι’ αυτό και ζήλωσε νέα δόξα! Και αποφάσισε να μιμηθεί τον ... Παναγιώτη Κανελλόπουλο! Ναι, τον ηγέτη της καραδεξιάς ΕΡΕ του 1963, στην οποία τον άφησε στο πόδι του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έφυγε από την Ελλάδα – με ψεύτικο όνομα, όπως αναφέρει ο ... πολιτικός μύθος, ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα... Το θέμα είναι ο Τσίπρας και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Ο οποίος Κανελλόπουλος ανέλαβε την ηγεσία της ΕΡΕ τον Δεκέμβρι... περισσότερα »

.Κάντε πολιτική, όχι πόλεμο!

Πέρα από τις προφανείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις τους, τα προγράμματα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο πολιτικό περιβάλλον. 
Άλλα κόμματα καταστράφηκαν, άλλα επωφελήθηκαν, η πολιτική ζωή γενικά άλλαξε ρότα, ρυθμό και ουσία, καθώς τα διλήμματα που έθετε η διαχείριση της κρίσης εξώθησαν τις πολιτικές δυνάμεις στα άκρα της πολιτικής σκηνής.
Η μετατόπιση αυτή δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα, που απειλεί να σφραγίσει την πολιτική ατμόσφαιρα με ισχυρές πολώσεις μόνιμου χαρακτήρα, που όμοιες τους δεν έχει να επιδείξει καμία στιγμή της μεταπολιτευτικής διαδρομής. 

Γιατί ακόμα και στις εποχές των υψηλότερων φορτίσεων, τότε που ο «ήλιος» συγκρουόταν με το «σκοτάδι» και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση έδιναν τον τόνο, ο κλασικός δικομματισμός είχε τον τρόπο και τα πρόσωπα για να κρατήσουν τις γέφυρες όρθιες και τους διαύλους ανοιχτούς.

Η πρόσφατη συζήτηση (;) επί της προτάσεως μομφής και όσα εκτυλίσσονται αυτές τις μέρες σε δημόσια θέα μετά το «προσκλητήριο» Τσίπρα, πιστοποιούν ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μας έχουν περάσει πλέον σε νέες «ποιότητες». 

Οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων θυμίζουν πολεμικά ανακοινωθέντα, η επιχειρηματολογία μεταπίπτει στην κατηγορία της πιο ακραίας πολεμικής, τα δηλητηριώδη υπονοούμενα έχουν την τιμητική τους. 

Ακόμα και οι εσωκομματικές έριδες, όπως συνέβη με την περίπτωση Τατσόπουλου, επενδύονται με πρωτοφανείς ύβρεις και γηπεδικές εκφράσεις, που βάζουν στον ανεμιστήρα κομματικοί παράγοντες.

Προφανώς, θα πουν ορισμένοι, η πολιτική δεν είναι άσκηση σαβουάρ βιβρ. Και θα έχουν δίκιο… Είναι, ωστόσο, άσκηση συνεννόησης. 
Γιατί όσο είναι αλήθεια ότι στις δημοκρατίες η κυβέρνηση εκλέγεται για να κυβερνά και η αντιπολίτευση για να ελέγχει, άλλο τόσο ισχύει ότι υπάρχουν ζητήματα κορυφαίας σημασίας για τη χώρα, που απαιτούν από τις πολιτικές δυνάμεις να μαζέψουν τα λυτά ζωνάριά τους και να ανακαλύψουν στοιχειώδεις κοινούς τόπους. 
Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, η ΕΡΤ δεν θα βυθιζόταν στο «μαύρο», τα πανεπιστήμια δεν θα παραδίδονταν στη τύχη τους, ο ρατσισμός δεν θα έκανε παιχνίδι στις γειτονιές, μόνος χωρίς αντίπαλο.

Στο κλίμα που διαμορφώνεται, με όλες τις γέφυρες σωριασμένες και τους αντιπάλους να μιλάνε άλλη γλώσσα, το σύστημα ζει τους κραδασμούς μιας αναστάτωσης πρωτόγνωρης. 

Η παρουσία ενός τρίτου πόλου, που θα λειτουργήσει όχι δορυφορικά, αλλά σταθεροποιητικά, τηρώντας αποστάσεις από τους εταίρους του νέου διπολισμού και αποτολμώντας συναινέσεις, δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά πολιτική ανάγκη.

 Χρήστος Μαχαίρας  δημοσιογράφος

.Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη του Α. Σαμαρά στο Βερολίνο

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ αναφέρεται το σύνολο του γερμανικού Τύπου με αναφορές στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών στην καγκελαρία και κυρίως στους επαίνους της κυρίας Μέρκελ για την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά και στις επισημάνσεις της για εκπλήρωση των δεσμεύσεων.

«Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται την γερμανίδα καγκελάριο. Απορρίπτει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για τη χώρα του και ελπίζει σε νέες ελαφρύνσεις. Ωστόσο πολλά περισσότερα πέραν των θερμών λόγων δεν υπήρξαν», σημειώνει η εφημερίδα Die Welt. 

«Πολλοί έπαινοι, αλλά καμία υπόσχεση για την Αθήνα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. 
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ακόμα και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην καγκελαρία δεν αποσαφήνισε πόσο μεγάλο είναι το εναπομένον κενό στο πρόγραμμα βοήθειας και πώς θα πρέπει να καλυφθεί».

«Ο Σαμαράς αποκλείει νέα δάνεια προς την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Spiegel-online, το οποίο αναφέρει ότι «με βελτιωμένα τα στοιχεία του προϋπολογισμού στις αποσκευές του, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ζητά ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας», τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέο πρόγραμμα λιτότητας ή για να δοθούν επιπρόσθετα χρήματα». 

.Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΛΑΟΣ 1,45%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 2,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο… κανένας» συγκεντρώνει 36%.

Τέλος, το 82% θεωρεί άδικη τη φορολογία των ακινήτων.

.«Θα χρειαστούν νέα μέτρα την περίοδο 2014-2016»

Ο επικεφαλής του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πολ Τόμσεν δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014 - 2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. «Η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο προς την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας. 

Αυτή τη χρονιά αναμένουμε ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συγκρίσεις, η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας ε... περισσότερα »

.Απίστευτες εικόνες καταστροφής στη Ρόδο

Εικόνες που σοκάρουν είναι οι αυτές από τη Ρόδο, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες το νησί με αποτέλεσμα δύο γυναίκες να έχουν ανασυρθεί νεκρές και ακόμα δύο άνθρωποι να αγνοούνται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως γράφει τα ροδιακά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι εκτός από τον 50χρονο δάσκαλο που αγνοείται από χθες, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη γέφυρα του ποταμού της Κρεμαστής- με αποτέλεσμα μία 27χρονη εκπαιδευτικός να χάσει τη ζωή της- αγνοείται επίσης και ο σύζυγος της πρώτης γυναίκας που είχε εντοπιστεί νεκρή στο ίδιο ρέμα χθες βράδυ.  

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για μία 54χρονη, κάτοικο Παστίδας, ενώ αγνοείται ο 63χρονος σύζυγός της που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο. Το όχημα της οικογένειας βρέθηκε, ο άνδρας όμως,μέχρι στιγμής, όχι. 

Για τη νεαρή δασκάλα που βρήκε τραγικό θάνατο, αναφέρεται πως καταγόταν από τα Ψαχνά Ευβοίας και ήταν νεοδιορισμένη στο σχολείο του Παραδεισίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται πυρετωδώς και για το σκοπό αυτό έφτασαν στο νησί δυνάμεις της ΕΜΑΚ και δύτες. 

Οι εικόνες από τις πλημμύρες και τις καταστροφές στη Ρόδο προκαλούν σοκ, ενώ οι πληγείσες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

.Το αήττητο σερί διατήρησε και στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κυνηγούσε από το 1965. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν το καλύτερο ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι και της σεζόν 1965-1966.

Χορταστικό θέαμα και πάλι από τους Πειραιώτες, προηγήθηκαν με τον Μανωλά (21’), όμως ο Ίγκορ (42’) έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Κάμπελ (53’), Σάμαρης (58’), Σαβιόλα (88’) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι πλέον, ετοιμάζονται για την Παρί Σεν Ζερμέν και το παιχνίδι της Τετάρτης.

..Δείτε πόσα χρωστάνε τα κανάλια! Θα τους γίνει κατασχεση ή δεν ισχύουν οι νόμοι για όλους;

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, οι δανειστές έστειλαν το σχετικό µήνυµα, αφήνοντας την ίδια ώρα όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά. Μάλιστα, µετά και την εικόνα που εµφάνισαν οι ισολογισµοί των µεγάλων του κλάδου στο εξάµηνο, η πίεση της τρόικας αυξήθηκε σηµαντικά, καθώς διαπιστώνεται ότι τα µεγέθη τους πάνε από το κακό στο χειρότερο και δύσκολα θα µπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Όπως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το «πάγωµα» αιτήµατος µεγάλου οµίλου προς την Alpha Βank για έκδοση οµολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.