.Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 0,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει, για πρώτη φορά έπειτα από μήνες, η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, αποτυπώνοντας την αλλαγή κλίματος που καταγράφεται στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία από τον Αλέξη Τσίπρα, με ποσοστό 48% έναντι 24% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το 68% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, 25% σε σωστή, 5% ούτε σε σωστή ούτε λάθος, ενώ γνώμη δεν εκφράζει το 2%.

Εκτίμηση πολιτικής επιρροής

Με 0,5% προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ με 29% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 28,5%. Το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν 8%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 7% και το ΚΚΕ 5,5%.

.Το Βερολίνο επιθυμεί συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο


Την πρόσκληση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα πιστοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαριάν Κότε, διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, έπειτα από σχετικό αίτημα του κ. Τσίπρα.

«Ο υπουργός θα εκθέσει στον κ. Τσίπρα την ανάγκη να στηρίξει το κόμμα του, αλλά και όλα τα ελληνικά κόμματα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters.

Και πρόσθεσε: «Η Γερμανία προσπαθεί μέσω συνομιλιών να ενθαρρύνει τα ελληνικά κόμματα προς αυτή την κατεύθυνση».

. Ικανοποίηση ΠΑΣΟΚ για τις δράσεις κατά της ανεργίας


Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, εκφράζει «ικανοποίηση, γιατί το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει το πρόγραμμα (κατά της ανεργίας), όπως αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, με τις όποιες συμπληρωματικές δράσεις ανακοινώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου από τους συναρμόδιους Υπουργούς».

Υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία «αποτελεί τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα», 
και ότι «οριστική λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με επενδύσεις και δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας», η Ιπποκράτους επισημαίνει ότι:

- Επιβάλλεται να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση όλων των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των ωφελουμένων.

- Η επαναλειτουργία της κοινής ιστοσελίδας των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, που δημιουργήθηκε το 2011 με πολλή μεγάλη προσπάθεια, είναι απαραίτητο στοιχείο για την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων και την διαφάνεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

- Είναι αναγκαία την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ ώστε να ανακατανεμηθούν πόροι με κύριο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η «άμεση επεξεργασία στοχευμένων νέων προγραμμάτων που θα αφορούν ειδικά νέους ανέργους αλλά και ανέργους 45 ετών και άνω, είναι σήμερα απόλυτα επιβεβλημένη, λόγω των μεγάλων ποσοστών ανεργίας που παρατηρούνται στις ομάδες αυτές».

.Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν με το νέο φορολογικό


Αδικίες σε βάρος φορολογούμενων με χαμηλό εισόδημα προερχόμενο από μία μόνο πηγή καθώς επίσης και άνιση φορολογική μεταχείριση σε φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα ίδιου ύψους προερχόμενα από διαφορετικές πηγές προκαλούν οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπουν τη φορολόγηση κάθε πηγής εισοδήματος με διαφορετικό τρόπο. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από μια πιο προσεκτική ανάλυση των ρυθμίσεων του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, οι οποίες προβλέπουν φορολόγηση με διαφορετική κλίμακα συντελεστών ανά κατηγορία εισοδήματος, προκύπτει ότι:

Φορολογούμενοι με χαμηλό εισόδημα προερχόμενο από μία μόνο πηγή θα πληρώνουν φόρο μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλους φορολογουμένους, οι οποίοι έχουν υψηλότερο εισόδημα προερχόμενο από διαφορετικές πηγές!

Φορολογούμενοι που δηλώνουν το ίδιο ύψος εισοδήματος αλλά από διαφορετικές πηγές δεν θα πληρώνουν τον ίδιο φόρο!

Κατηγορίες εισοδήματος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρωτοφανείς στρεβλώσεις θα προκύψουν επειδή με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κάθε κατηγορία εισοδήματος θα φορολογείται πλέον αυτοτελώς με ξεχωριστή κλίμακα φορολογικών συντελεστών. Ειδικότερα:

Το ετήσιο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, παροχές σε είδος κ.λπ.) θα φορολογείται με κλίμακα τριών συντελεστών φόρου: 22% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 32% για τα επόμενα 17.000 ευρώ, από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, και 42% για το επιπλέον ποσό, πέραν των 42.000 ευρώ. 

Το ποσό φόρου που προκύπτει από την κλίμακα αυτή θα μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι μέχρι 21.000 ευρώ. 

Για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ, στο οποίο η έκπτωση θα μηδενίζεται. 
Το γεωργικό εισόδημα θα φορολογείται αυτοτελώς με την κλίμακα και την έκπτωση φόρου που θα ισχύει για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.

Το εισόδημα από ατομικές επιχειρήσεις ή ελεύθερα επαγγέλματα θα φορολογείται με 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και με 33% για τυχόν επιπλέον ποσό πέραν των 50.000 ευρώ. 

Το εισόδημα από ενοίκια θα φορολογείται με 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και με 33% για τυχόν επιπλέον ποσό πέραν των 12.000 ευρώ. 

Εξαιτίας των διαφορετικών τρόπων φορολόγησης που ισχύουν ανάλογα με τις πηγές προέλευσης των εισοδημάτων: 

Ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από μισθούς θα πληρώνει φόρο 3.800 ευρώ. 

Αντιθέτως, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ, από το οποίο όμως, τα 15.000 ευρώ προέρχονται από ενοίκια και τα υπόλοιπα 15.000 ευρώ προέρχονται από μισθούς θα πληρώνει συνολικό φόρο 3.390 ευρώ (2.190 ευρώ για τα ενοίκια και 1.200 ευρώ για το εισόδημα από μισθούς), δηλαδή θα πληρώνει φόρο λιγότερο κατά 410 ευρώ σε σχέση με τον μισθωτό των 25.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το συνολικό εισόδημά του θα είναι υψηλότερο κατά 5.000 ευρώ.

Ένας συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ προερχόμενο αποκλειστικά από συντάξεις θα πληρώσει φόρο 2.300 ευρώ. 

Ένας άλλος φορολογούμενος με συνολικό εισόδημα 25.000 ευρώ, από το οποίο, όμως, τα 12.000 προέρχονται από ενοίκια και τα υπόλοιπα 13.000 ευρώ προέρχονται από συντάξεις θα πληρώσει συνολικό φόρο 1.960 ευρώ (1.200 ευρώ για το εισόδημα από ενοίκια και 760 ευρώ για το εισόδημα από συντάξεις). 

Από όσους αποκτούν ετήσια εισοδήματα από μία μόνο πηγή χαμηλότερα των 40.000 ευρώ, οι αυτοαπασχολούμενοι (εμποροβιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες) για ίδια ποσά εισοδήματος θα πληρώνουν περισσότερο φόρο σε σύγκριση με όλες τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους εισοδηματίες και τους αγρότες! 

Κι αυτό διότι ειδικά στο εισόδημα που προέρχεται από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγέλματος, ο φόρος θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ με 26%, ενώ στις λοιπές κατηγορίες εισοδημάτων ο φόρος θα επιβάλλεται με πολύ χαμηλότερους συντελεστές τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα 40.000 ευρώ. 

Κάθε μισθωτός με ετήσιο εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ θα πληρώνει για ίδιο ποσό εισοδήματος περισσότερο φόρο από έναν αυτοαπασχολούμενο ή από έναν εισοδηματία. Για παράδειγμα, για ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ, ο μισθωτός θα πληρώνει φόρο 14.300 ευρώ, ο αυτοαπασχολούμενος (λιγότερο κατά 1.300 ευρώ από τον μισθωτό) κι ο εισοδηματίας (ο φορολογούμενος με εισόδημα προερχόμενο μόνο από ενοίκια) θα πληρώνει φόρο 13.740 ευρώ (560 ευρώ λιγότερα από τον μισθωτό). 

.Την Πέμπτη οι κάλπες στη Βουλή


Την επόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί των τριών προτάσεων των κομμάτων για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη λίστα Λαγκάρντ.
Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλαδή για το αν οι κάλπες θα στηθούν με βάση τις προτάσεις των κομμάτων ή κατά αδίκημα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Για μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του κατηγόρησε σύσσωμη την αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Εστρεψε τα βέλη του προσωπικά εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για οργανωμένη συκοφαντική επίθεση και πολιτική αλητεία. 
" Οι χθεσινές εξελίξεις θα έπρεπε να κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο και τυφλωμένο από πολιτικό μίσος να καταλάβει ότι είμαστε μπροστά σε μια καθαρή πολιτική σκευωρία", τόνισε ο κύριος Βενιζέλος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για νευρικό κλονισμό που δημοσιογραφικά - όπως είπε - τον εκφράζει ο Κώστας Βαξεβάνης, και πολιτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον άλλη μια φορά έχει αντιγραφεί το usb που παρέδωσε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, όπως προκύπτει από το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων

.Υψηλοί τόνοι για το φορολογικό


Έντονη κόντρα στη βουλή στη  συζήτηση για το φορολογικό που ψηφίζεται απόψε, με όλους τους βουλευτές ακόμα και της ΝΔ, να εκφράζουν ενστάσεις. Σειρά επιφυλάξεων εκφράζουν και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας χθες ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί παραμονές του Γιούρογκρουπ να κάνει δεκτές προτάσεις που έχουν κόστος πάνω από 1 δισ. ευρώ. 

Ενδεικτική ήταν και η φράση του Νικήτα Κακλαμάνη, που ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί - όπως είπε - άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα ψηφίζει, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, που παραδέχτηκε ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν το φορολογικό, καθώς - όπως είπε - είναι δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών.

«Μέσα στο εξάμηνο, έχουμε κάνει πράγματα για τη φοροδιαφυγή. Αποφάσεις για GPS και εισροές- εκροές έχουν υπογραφεί και μπαίνουν στο στάδιο της εκτέλεσης. Ελέγχουμε τα εμβάσματα των ετών 2009- 11.

 Εστάλησαν επιστολές και αναμένουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τις απαντήσεις για να προχωρήσουμε. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες με τις ενδοομιλικές συναλλαγές και ενισχύουμε την υπηρεσία ελέγχου. Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν αντέχει η χώρα και οι πολίτες» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης. 

«Αυτά τα μέτρα, είναι δύσκολα. Θα μας βοηθήσουν, όμως, να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση της προσαρμογής, για να περάσουμε στη φάση της προοπτικής. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο και να σταματήσουμε να φέρνουμε το μήνυμα της κατάθλιψης» κατέληξε ο υφυπουργός Οικονομικών. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, έκανε λόγο για κοινοβουλευτικές διαδικασίες στρατοδικείου, και κάλεσε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εκτελεί τις εντολές της τρόικας.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο βάρβαρο, σημειώνοντας ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει είναι να γίνουν όλοι οι πολίτες φοροφυγάδες.

Σκληρή κριτική δέχεται και 
σήμερα το οικονομικό επιτελείο από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση αδίστακτη, μιας και - όπως είπε - ακολουθεί μεθόδους τυφλής βίας.

Η ψήφιση του φορολογικού αναμένεται αργά απόψε, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αναμένεται να καταθέσουν και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου. 

.Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις ξένες επενδύσεις


Νέα οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, κατά των ξένων επενδυτών, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου αναφέρθηκε σε επανακτήσεις Οργανισμών, στις οποίες έχουν μπει ξένοι επενδυτές, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και το λιμάνι του Πειραιά (COSCO).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βίτσα, λέγοντας ότι όσο κι αν προσπαθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα μιλώντας για «σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις», «τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του».

«Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε λίγο αργότερα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους. 

Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

.Και δεύτερη σύλληψη για εμπλοκή στους «Πυρήνες»


Μία ακόμη σύλληψη για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», έγινε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα σήμερα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Πρόκειται για 25χρονη, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και για λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη πολεμικών τυφεκίων και άλλου πολεμικού υλικού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Αστυνομία, η 25χρονη είναι φίλη του 29χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί προχθές στην Κορινθία, και γενετικό της υλικό ταυτοποιήθηκε με εκείνο, που είχε βραθεί στα θαμμένα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

.Τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ο Αλ. Τσίπρας


Tάση στασιμότητας της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να οπισθοχωρεί.
 Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το αισθάνομαι και εγώ». Υποστήριξε πως οφείλεται στο γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί μεγάλη προσδοκία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα ανατρέψει την πολιτική, αλλά διαψεύστηκε.

«Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε. Ανέφερε, πάντως, ότι «σε λίγο, πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία» ενώ είπε ότι θα διαψευστούν και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από την κυβέρνηση.

Για τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε την ερχόμενη εβδομάδα, είπε πως θεωρεί αστεία όσα γράφονται, δηλαδή ότι ζητάει άδεια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας από τον Α. Σαμαρά για να κάνει μια συνάντηση. «Το αντίθετο συμβαίνει» είπε. Σημείωσε πως ο πραγματικός αντίπαλος της Α. Μέρκελ δεν είναι στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά «μια ετερόδοξη κυβέρνηση σε άλλη χώρα, με πιθανότερο αυτό να συμβεί στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα τελευταία περιστατικά βίας, με αφορμή τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις από αναρχικούς. «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά, τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, μας προβληματίζουν» τόνισε.

Ειδικά για τη βίλα Αμαλία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, εδώ και δεκαετίες, δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία.
Aναφορικά με την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Είναι απολύτως καταδικαστέα η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Ακατανόητη. Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις».

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου, ο οποίος είπε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός, ο κ. Τσίπρας ήταν επικριτικός και τόνισε ότι ήταν «άστοχη δήλωση, για την οποία ευθύνεται ο βουλευτής». 

«Δε φταίνε μόνο οι παγίδες, φταίνε κι αυτοί που πέφτουν στις παγίδες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακή σπέκουλα.

.Aπό τη Δευτέρα το ενιαίο σύστημα συνταγών, ιατρικών πράξεων,εξετάσεων


Ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Η εφαρμογή του νέου συστήματος e-prescription παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο και διευθ/ντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστο Χάλαρη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, 

και όπως τονίστηκε επεκτείνεται η εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ολοκληρωμένη διαχείριση, μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στον γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Τα οφέλη για τους χρήστες (ιατρούς, φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους, διαγνωστικά κέντρα) είναι πολλαπλά, ανέφερε ο κ. Χάλαρης, καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού. 

Επίσης, θα είναι δυνατή η απευθείας άντληση στατιστικών στοιχείων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς των γιατρών, ενώ με την εμφάνιση του ιστορικού του ασθενούς θα υπάρχει σύνδεση της πάθησης, διάγνωσης και θεραπείας.

.Πύθωνας ταξίδεψε στο φτερό αεροσκάφους!


Οι επιβάτες μιας πτήσης της εταιρείας Qantas έγιναν μάρτυρες την Πέμπτη ενός «παράνομου» ταξιδιώτη. Στο φτερό της ουράς αεροσκάφους, βρέθηκε ένας πύθωνας μήκους τριών μέτρων.

Το ερπετό που είναι το μεγαλύτερο φίδι στην Αυστραλία, εντοπίστηκε από τους επιβάτες εν πτήσει να βρίσκεται στο πίσω ακραίο φτερό του αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση δύο ωρών από το Κάιρνς στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας έως το Πορτ Μόρεσμπι, την πρωτεύουσα της Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο πύθωνας «ήταν ακόμα στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση στο Πορτ Μόρεσμπι. Πιθανώς πέθανε εν πτήσει » είπε ένας εκπρόσωπος Qantas.
Το φίδι είχε αρχικά καταφέρει να κρυφτεί στο κοίλο ενός από τα ακραία πτερύγια στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, αλλά η ουρά του προεξείχε. 

Προφανώς αυτό αλλά και τα χτυπήματα από τον δυνατό άνεμο, καθώς το αεροπλάνο ήταν σε πτήση καταδίκασαν το τροπικό ερπετό σε θάνατο από υποθερμία, σύμφωνα με μια μαρτυρία .
Η Qantas ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν.

.Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων


Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.
Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: στις 03.40 στο Κολωνάκι στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας, στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της 
Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Για «επιχείρηση ανοιχτής τρομοκρατίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης», κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε ανακοίνωσή του.
«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας», τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει:

«Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την «απόλυτη καταδίκη» του στις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων.

«Για άλλη μια φορά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία».

Κορυφαίο παράδειγμα, προσθέτει, οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες. 
«Κατηγορηματικά και απερίφραστα» καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».

«Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις «που στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και προσβάλλουν την ελευθερία της άποψης».

«Θα μπορούσε να πει κανείς για "παλικάρια της φακής", θα μπορούσε να πει για "ανεγκέφαλους", θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα».
Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους».

Για στοχοποίηση της ελευθερίας της άποψης και της ενημέρωσης, από «περίεργα κέντρα» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης.
«Η δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με περισσότερο σθένος, να προστατεύσει την ελευθεροτυπία, να αντιμετωπίσει με μαζικούς δημιουργικούς, πολύμορφους αγώνες τη φτώχεια και την ανισότητα που φέρνουν τα Μνημόνια ακυρώνοντας τις προκλήσεις των κάθε λογής σκοτεινών παράκεντρων της εξουσίας», δήλωσε. 


«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και προσθέτει: 

«Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.