.Ο Πούτιν που λατρεύουμε

Μη γελιέστε. Εκείνοι που σκεπάζουν με κατανόηση τη συμπεριφορά του Μανώλη Γλέζου, είναι σαφώς λιγότεροι από αυτούς που συμφωνούν μαζί του. Μάλιστα στοιχηματίζω ότι αν ένας δημοσκόπος έβγαινε σήμερα στις παραλίες, θα γύριζε στο γραφείο του με θετικές γνώμες για το περιεχόμενο της προς Πούτιν επιστολής. 

Ναι, ας πάνε στο διάολο οι αγρότες της νέας τάξης και των τοκογλύφων, ας διασωθούν οι ομόδοξοι Έλληνες που πάντα είχαν και ένα φάσκελο να ρίξουν στην οθόνη με τους Αμερικανούς πεζοναύτες. Όμως δεν είναι αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο στην επιστολή. Για την ακρίβεια δεν τη διαβάζ... περισσότερα »

.Οι περίπου 180.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο, επιμένει το υπουργείο Παιδείας

Σε νέα ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν οι περίπου 180.000 «αιώνιοι φοιτητές» τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».

«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους "λιμνάζοντες"
 φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν.

 Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. 

Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι το κίνητρο «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.». 

.Σε κραχ οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία

Εκ θεμελίων αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προτείνει νέα μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων για ηλικίες κάτω των 60 ετών, και το ψαλίδισμα των αναπηρικών συντάξεων. 
Ειδικότερα για το Δημόσιο συστήνεται η κατάργηση των συνταξιοδοτικών προνομίων για άντρες και γυναίκες καθώς και η αύξηση του ορίου θεμελίωσης κατώτατης σύνταξης στα 20 χρόνια, από 15 που ισχύει σήμερα.
Την ίδια ώρα, εικόνα κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων απεικονίζουν τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ταμεία ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το 90 και πλέον % των χρεών σωρεύτηκαν πολύ πριν την έναρξη της κρίσης. 833 μεγαλοοφειλέτες μάλιστα χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.

Η μεγαλύτερη τρύπα εντοπίζεται στο ΙΚΑ, με τις οφειλές να αγγίζουν τα 7,87 δις ευρώ.

.Αύξηση στην πώληση ακινήτων

Δραματική αύξηση στην πώληση ακινήτων καταγράφεται στην εγχώρια κτηματαγορά, εξαιτίας της υπερφορολόγησης της ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να βάλλουν πωλητήρια σε αγροτεμάχια, οικόπεδα σε τουριστικές περιοχές αλλά και άδεια διαμερίσματα σε αστικές περιοχές, αμέσως μόλις έλαβαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Εξοντωτικό, βάναυσο και παράλογο χαρακτήρισε τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων ο πρόεδρος της ΠOMIΔA, Στράτος Παραδιάς, ζητώντας την κατάργησή του.
Στο μεταξύ, η παράταση της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για τα τέλη Σεπτεμβρίου, δεν αλλάζει κατά πολύ το σκηνικό, καθώς αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.