.2α Τσίτεια 2013, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ζωγράφου

Το N.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας συνδιοργανώνει με τον Κ.Ο. Ποσειδώνα Ιλισίων τα 12α Τσίτεια, στις 21, 22, 23, 28, 29 και 30 Ιουνίου 2013, κατά τις απογευματινές ώρες.
Τα Τσίτεια, η κορυφαία ετήσια αγωνιστική εκδήλωση του «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ» έχουν εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας και έχουν καταξιωθεί ως μία κορυφαία διοργάνωση στην οικογένεια της Κολύμβησης.
Αποτελούν ένα τελευταίο τεστ για αθλητές και προπονητές πριν την έναρξη των Πανελληνίων Διοργανώσεων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Ο Δήμος Ζωγράφου και το Ν.Π. καλωσορίζουν στην πόλη μας τα αθλητικά σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

.«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθληστισμού του Δήμου Ζωγράφου ανεβάζει την «Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Ν. Τσιφόρου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου), από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου 2013, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για μια κωμωδία σε τρεις πράξεις που πραγματεύεται ένα διαχρονικό ερώτημα: «αγάπη ή χρήμα;». Το έργο που πρωτοπαίχτηκε από το θίασο της Μαίρης Αρώνη και του Δημήτρη Χορν το 1945, ανεβαίνει με μια σύγχρονη ματιά, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, σε σκηνογραφία Μάρθας Φωκά, σε χορογραφίες και κίνηση της Χριστίνας Σουγιουλτζή, με τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου και τους φωτισμούς του Παναγιώτη Ψύχα.

O Ιωσίας Τέριγκτων, ένας άνθρωπος με φαντασία και λεφτά, αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα φέρνοντας κοντά δύο άγνωστους μεταξύ τους  ανθρώπους τους οποίους αφήνει απόλυτους κληρονόμους του, στήνοντας ένα παιχνίδι όπου δοκιμάζονται ζητήματα καρδιάς και ηθικής.

.Δευτέρα ή Τρίτη ο ανασχηματισμός

Τη Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας της δικομματικής κυβέρνησης, ενώ θεωρείται βέβαιο πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

.Θετικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ U20

Το δρόμο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος U20 της Τουρκίας, άνοιξε η εθνική μας ομάδα.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ νίκησε 2-1 την αντίστοιχη του Μεξικού με τέρματα των Μπουχαλάκη (16`) και Κολοβού (89`).

Το γκολ των Μεξικανών σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Εσπερικουέτα (40`).

.ΣΥΡΙΖΑ: Η συνολική απόρριψη του μνημονίου η απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση

Όσο μεγαλώνει η κοινωνική απομόνωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική τους απαξίωση, όσο γίνονται πιο ξεκάθαρα τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, τόσο φαίνονται πιο αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κάθε δημόσιο αγαθό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας πως τα δύο κόμματα αναζητούν μια νέα προγραμματική συμφωνία και ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα κλιμακώσει την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού.

«Τα σχέδιά τους, όμως, για τη διάλυση της ΕΡΤ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως έκαναν σε όλους ξεκάθαρο ότι ο αγώνας ενάντια στη λιτότητα είναι αλληλένδετος με αυτόν της υπεράσπισης της δημοκρατίας. 

«Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονίου, αλλά και κάτω από την πίεση του λαϊκού παράγοντα και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας της κοινωνίας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Γι' αυτό και στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία δεν υπάρχουν αλά καρτ απαντήσεις. 

Η αποδοχή ή η απόρριψη της μνημονιακής πολιτικής δεν γίνεται «κατά περίπτωση». Η ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους περνά μέσα από την συνολική απόρριψη του μνημονίου».

.«Η κυβέρνηση συνεχίζει με νέα αποφασιστικότητα»

Συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα διαμηνύει ο πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. 

«Η κυβέρνηση πράγματι δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά έμεινε όρθια και συνεχίζει με νέα αποφασιστικότητα. Και με πολύ καλύτερη συνεννόηση θέλω να ελπίζω... Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε. Έχουμε όμως επίγνωση του κινδύνου. Δεν θα την πατήσουμε. Θα συνεννοηθούμε εκεί που πρέπει και θα συνεννοηθούμε εγκαίρως» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. 

Δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του κ. Κουβέλη σημειώνοντας: «Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ... Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. 

Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του. Ούτε θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω απαξιωτικά για τον ίδιο και το κόμμα του. Αυτό το θεωρώ μικρότητα και δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου».

Δηλώνει ανοικτά την εκτίμησή του για την στάση που τηρεί ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας: «Και εγώ - όπως και ο κ. Βενιζέλος άλλωστε - θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ μέσα. Όχι στις «παρυφές», όχι «εντός, εκτός και επί τα αυτά». Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%...».

.Ευ. Βενιζέλος: "Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης"

Το βασικό δίδαγμα της κρίσης είναι πως «στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μικρές, κομματικές ή προσωπικές επιλογές» δηλώνει στο "Έθνος της Κυριακής" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι και πάλι το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διασφαλίσει τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας και το έκανε.

«Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης. Η Δημοκρατική Παράταξη και στο παρελθόν και τώρα υπάρχει χάριν του λαού και του Έθνους» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Αναφέρει πως αρχίζει τώρα μια νέα φάση κατά την οποία «απαιτούνται εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας. Εγγυήσεις προγραμματικές, οργανωτικές, προσωπικές».

.Τέσσερις πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 3 στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο Αμφιάριο Μαρκόπουλου Ωρωπού. Η πυρκαγιά στο Κορωπί καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε βιοτεχνίες που βρίσκονται στην περιοχή .
Η πυρκαγιά στον Ωρωπό πέρασε κοντά σε σπίτια αλλά μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις γι αυτό η τροχαίο έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στην περιοχή Πευκενέας Μεγάρων αλλά σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει περιοριστεί  και δεν εμπνέει ανησυχία.
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:30 στους Θρακομακεδόνες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση από σημείο κοντά στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανάμεσα στο τελεφερίκ και τις κατασκηνώσεις της Εθνικής Τράπεζας.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κατασκηνώσεις δεν είχαν κόσμο, ενώ δεν έχει αναφερθεί αν απειλούνται σπίτια ή άλλοι χώροι .

.Η πανσέληνος της Κυριακής θα είναι η μεγαλύτερη του έτους

Η πανσέληνος της Κυριακής 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη του έτους, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, στο λεγόμενο περίγειό της. 

Το σούπερ-φεγγάρι θα απέχει 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, ενώ η μέση απόσταση Γης-Σελήνης, που μεταβάλλεται μέσα στο έτος, είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα. Η φετινή σούπερ-πανσέληνος έρχεται μία μόλις μέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα το καλοκαίρι.

Πάντως η περυσινή σούπερ- πανσέληνος, στις 6 Μαΐου 2012, ήταν πιο θεαματική, καθώς η Σελήνη είχε πλησιάσει ακόμα περισσότερο, στα 353.500 χιλιόμετρα από τη Γη. 

Η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα φτάσει σε ανάλογη απόσταση, θα είναι στις 10 Αυγούστου 2014, όταν η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 353.800 χιλιόμετρα.

.ΥΠΟΙΚ: Αποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αρνούμενοι να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. 

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Η  κυβέρνηση κάλεσε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.