.«Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΠτΔ δεν περνάει»

Απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «*Real News*», δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. 

Όλα αυτά χάρη στην επικείμενη, νέα, αναδιάρθρωση του χρέους, την ήδη καλή πορεία του σχεδίου εξόδου στις αγορές και την δημοσιονομική εξυγίανση, λόγω της οποίας θα αρχίσουν από φέτος οι φοροελαφρύνσεις και θα αυξηθούν οι δόσεις στις ρυθμίσεις για τα χρέη. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει "νέο μνημόνιο" για χρήματα που δε... περισσότερα »

.Α.Τσίπρας: Καμιά συζήτηση για συγκυβέρνηση με Σαμαρά-Βενιζέλο

Για κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του μίλησε ο Α.Τσίπρας αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ήδη υπάρχει διάλογος με άλλες δυνάμεις του ευρύτερου κεντραριστερού χώρου.

Παράλληλα σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του μίλησε για την ανάγκη ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα του, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει άνοιγμα και πολιτική συνεργασιών στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με κόμματα που είτε είναι εντός είτε είναι εκτός βουλής. 

Έκλεισε δε κάθε συζήτηση για συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης λέγοντας «συγκυβέρνηση με Βενιζέλο, Σαμαρά δεν θα κάνουμε, δεν μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί θα πάμε σε νέα εκλογική αναμέτρηση».

.Α. Τσίπρας: «Ζητάμε εκλογές... χθες »

«Εκλογές χθες», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, γιατί, όπως είπε, μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δίνει στην 79η ΔΕΘ.

Για την ΕΡΤ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε μάλιστα ότι «σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί σχετικά με την ΕΡΤ ισχύει, έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο και θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΕΡΤ θα ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από την κυβέρνηση» είχε χαρακτηριστικά. 

.Ε. Βενιζέλος: «Στυλ Μαυρογυαλούρου» ο Τσίπρας

Τριπλό προσκλητήριο, προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και των προσυνεδριακών διαδικασιών, μιλώντας σε πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνουν την προσπάθεια οργάνωσης του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή. Στη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο κ. Βε... περισσότερα »

.«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κρύβουν τις αιτίες της κρίσης»

Παρέμβαση σε όσα αναφέρθηκαν, αυτές τις μέρες, από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέσω σχολίου του στενού συνεργάτη του Γιώργου Ελενόπουλου. 

Τα σχόλια αφορούν, πρωτίστως, στον κ. Σαμαρά και σε όσα ανέφερε σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, τα οποία ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι «εκθέτουν ανεπανόρθωτα» τον κ. Σαμαρά, όπως και όσους προέβαλαν στο παρελθόν παρόμοιους ισχυρισμούς. 
Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον η επισήμανση ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, βρίσκονται σε «απόλυτη σύμπνοια» και δεν λ...περισσότερα »

.Ανακαλύφτηκε η είσοδος του τρίτου θαλάμου στην Αμφίπολη

Η είσοδος στον τρίτο θάλαμο του μνημείου της Αμφίπολης στον τύμβο Καστά είναι το νέο στοίχημα των αρχαιολόγων, το οποίο θα εκκινήσει για να ολοκληρωθεί από την εβδομάδα που ξεκινά. 

Οι αρχαιολόγοι εξηγούν ότι η σημασία της συγκεκριμένης ενέργειας είναι πολύ μεγάλη, διότι όσο έρχονται στο φως τα νέα δεδομένα και οι νέες ανακαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης από τον τρίτο θάλαμο, θα τεκμηριωθεί αρχαιολογικά η υφιστάμενη εικόνα του και θα διαπιστωθεί η δομική κατάσταση του θαλάμου. 
Το υπουργείο Πολιτισμού χρειάζεται να αναγνωρίσει τα δεδομένα, ώστε, πέρα από την αρχαιολογική ανακάλυψ...περισσότερα »

.Ο… ξεκούραστος Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ολοένα και κερδίζει έδαφος η κεντροδεξιά επιλογή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το όνομα του το πλαίσιο συζητείται όλο και πιο έντονα το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 

Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της δικής του υποψηφιότητας όμως τελευταία, οι βουλευτές και τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου που τάσσονται υπέρ της εκλογής Κουβέλη από την παρούσα Βουλή φαίνεται πως τον εγκαταλείπουν ενώ συσπειρώνει αυτούς που στραβοκοιτάζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη επικρατεί έντονα η άποψη ότι με τον Κουβέλη δε βγαίν... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.