.Στον κόσμο του... Καραγκιόζη

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
 *Η χώρα, λοιπόν, οδεύει* σε εκλογές στις οποίες θα κυριαρχήσουν πάλι τα κενά συνθήματα, ότι δηλαδή τα πάντα συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο στο όνομα του... λαού. 

Κουράστηκα να ακούω αυτήν τη χιλιοειπωμένη και ψεύτικη φράση και απορώ που υπάρχουν ακόμα πολίτες, πέραν των «κομματόσκυλων», που πιστεύουν τα λόγια τα ανήθικα των πολιτικών. 

*Ο πρωθυπουργός Αλέξης* Τσίπρας προσγειώθηκε ανώμαλα στον κόσμο του μνημονίου όταν εκείνο το μοιραίο πρωινό της 13ης Ιουλίου βρέθηκε ενώπιον του ίδιου εκβιασμού τον οποίο αντιμετώπισαν οι προκάτοχοί του: ή δέχεσαι τη συμφωνία,... περισσότερα »

.Η επόμενη διάσπαση

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 
την *προεκλογική ατζέντα κυρίαρχο ρόλο παίζει η αποχώρηση Λαφαζάνη και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κατανοητό, αλλά είναι λάθος. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η επόμενη διάσπαση του κόμματος και η αποσύνθεση της ηγετικής του ομάδας. 

Η οποία, αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι, θα οδηγήσει σε νέα πολιτική κρίση και ενδεχομένως στην οριστική έξοδο της χώρας από την Eυρωζώνη. *Υπερβολή*; Καθόλου. Η εμπειρία των προηγούμενων Μνημονίων μάς δείχνει πως σε κάθε καινούργιο γύρο υπερψήφισης μέτρων είχαμε αποχωρήσεις βουλευτών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επαν... περισσότερα »

.Τα ξύλινα τα λόγια τα μεγάλα..... .«Γέμισαν πάλι τα ερτζιανά με μεγάλο λόγια και ξύλινα.

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ«
 Γέμισαν πάλι τα ερτζιανά με μεγάλο λόγια και ξύλινα. Σ’ όποιο κανάλι κι αν σταθεί κάποιος θα βομβαρδιστεί με υποσχέσεις για περισσότερες δαπάνες και μικρότερους φόρους.

 Θα ακούσει παντού κι απ’ όλους για την ανάγκη «παραγωγικής ανασυγκρότησης» της χώρας και για την «αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα». 

Ο λόγος όλων των κομματικών εκπροσώπων ελάχιστα διαφέρει, διότι είναι γενικόλογος. Μάλιστα, επειδή κυκλοφορούν και πολλά νέα πρόσωπα, ο μόνος τρόπος να τους ξεχωρίσει κάποιος είναι να δει ποιους βρίζουν περισσότερο. Οι λαφαζανικοί για παράδειγμα, στρέφουν τα βέλη τ... περισσότερα »

.Ντράγκι: Η ΕΚΤ απέτρεψε κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα

*ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. *Τις τέσσερις προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και το ότι η ΕΚΤ ήταν εκείνη που απέτρεψε την συμμετοχή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών (bail in), αποκάλυψε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Μάριο Ντράγκι. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις της «Κ», ο κ. Ντράγκι υποστήριξε ότι για να ενταχθεί στο QE η Ελλάδα θα πρέπει επί της ουσίας να αποδείξει ότι εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα. Ειδικότερα, θα πρέπει: *1. * Να έχει επανέλθει το waiver ...περισσότερα »

.Τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές;.... Θα ξεκινήσει νέο αντιμνημονιακό αγώνα, θα βγάλει ξανά στους δρόμους τον κόσμο

Έχει γραφτεί πολλές φορές για την επόμενη ημέρα των εκλογών με την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, επομένως θα πάρει τις 50 έδρες μπόνους και ταυτόχρονα θα έχει το πάνω χέρι σε μια διαπραγμάτευση για τον σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης. 

Όμως, κανείς δεν γράφει τι θα γίνει αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, έστω και με μια ψήφο, όπως ζητά ο Β. Μεϊμαράκης. Τι θα γίνει άραγε αν οι κάλπες αναδείξουν πρώτη τη ΝΔ η οποία θα πάρει το μπόνους και δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς να υπάρχει αυτοδυναμία; Εννοείται ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Μεϊμαράκης στις συζητήσεις για συνεργασία. Αλλά σ...περισσότερα »

.ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ...

Συνταξιούχους πολλών ταχυτήτων και ανισότητες μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων θα δημιουργήσει η «καινοτόμος» ιδέα της καθιέρωσης... συστήματος νοητής κεφαλαιοποίησης αναδιανεμητικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται ο απερχόμενος υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τέως διοικητή του ΙΚΑ ( 1999-2004) κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο και βασίζεται σε « μίγμα» του Σουηδικού και Ιταλικού μοντέλου ασφάλισης. Σύμφωνα με την μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν ,κάθε ασφαλισμένος διαθέτει έναν ατομικό λογαριασμό μέ... περισσότερα »

.Ποιος θα είναι… ο μουτζούρης ένοικος του Μαξίμου;

Είναι πράγματι απορίας άξιον πως μπορεί ο Τσίπρας να κοιμάται ήσυχος όταν γνωρίζει πως ούτε μια πρόβλεψη ή εκτίμηση που έκανε δεν του βγήκε. Έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις αναλύσεις που έκανε από τις εκλογές του Ιανουαρίου και μετά. 

Πολλές από αυτές τις πληρώσαμε με καμιά 60αριά δις ευρώ αλλά και στην πορεία προς τις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο γκαφατζής που σε λίγο θα σερβίρει στο πιάτο την εξουσία στον Μεϊμαράκη. Η νέα γκάφα του ήταν ότι ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο πιστεύοντας ότι θα κάνει περίπατο και ότι δεν χρειάζεται συνεργασίες αφού θα βγει αυτοδύναμος... περισσότερα »

.Παραδοχή – σοκ: Το μυστικό σχέδιο Βαρουφάκη για Grexit ξεκίνησε τον Μάρτιο


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel, ο οικονομολόγος και στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, παραδέχεται ότι ήταν μέλος της μυστικής ομάδας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη που προετοίμαζε το απόρρητο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ* και αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν στο τέλος Μαρτίου και διήρκεσαν μέχρι την πρώτη βδομάδα του Μαΐου.*

 Ο κ. Γκάλμπρεϊθ αρνείται ότι η ομάδα που είχε συσταθεί υπό τον πρώην υπουργό Οικονομικών *σχεδίαζε πραξικόπημα* όπως κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.