.Πούτιν: Προς όφελος της Μόσχας η κρίση στην Κύπρο


Η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας και ενθάρρυνε τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους, γιατί η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την αστάθεια των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε «όσο περισσότερο 'κουρεύετε' τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς. 

Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή που φοβούνται (όχι όλοι, αλλά πολλοί), ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες».

Μάλιστα, ο κ. Πούτιν – αναφερόμενος στην Κύπρο - δήλωσε ότι «μέχρι ενός ορισμένου σημείου, είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια των αποταμιεύσεων στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη της κρίσης στην ΕΕ, κατηγορώντας την ότι έκανε τα «στραβά μάτια» στην υπόθεση. «Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτήν την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιούργησε. Ή μάλλον, την δημιούργησαν οι αρχές της Κύπρου και οι αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody's υπολογίζει ότι οι ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί σε Γερμανία και Ολλανδία στις 7 και 8 Απριλίου.

.Δήμος Ζωγράφου : Γραφείο ενημέρωσης δημοτών του Δικτύου κοινωνικής μέριμνας


Γραφείο ενημέρωσης κοινού από το Δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ζωγράφου. Ξεκίνησε σήμερα στην πλατεία "Γαρδένια" ! Καλή επιτυχία και μπράβο σε όλους τους συντελεστές. 

.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2% Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...

Προσθήκη λεζάντας

Βούλιαξε το χρηματιστήριο της Αθήνας και οι τράπεζες από τις φήμες για την ακύρωση της συμφωνίας Εθνικής- Εurobank, με ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου που αν ισχύσουν, θα προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες...
Το θέμα πλέον, πέρασε σε πολιτικό επίπεδο. Το ζωτικό πρόβλημα δεν λύνεται, είτε ενιαία, είτε χωριστά πρέπει να βρεθεί το 10% της αύξησης για να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας της ενιαίας τράπεζας.       

Έτσι, η τρόικα υποσκάπτει το ίδιο το τραπεζικό σύστημα και τις αυξήσεις καθώς εγείρει συνεχείς ενστάσεις πριν αυτές βγουν στις αγορές να ζητήσουν κεφάλαια. Επί της ουσίας είναι σαν λέει μην βάζετε χρήματα στην Ελλάδα.

Όπως λέγεται, η Τροϊκα ζητά το ενιαίο σχήμα να παράγει κεφάλαια –αν και αρνήθηκε την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων από τον Καναδά.  Επιπλέον, αρνείται συνεχώς τις παρατάσεις για την αύξηση κεφαλαίου που ζήτησε η Εθνική Τράπεζα.

Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για το 10%  υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα: Αν οι δυο τράπεζες ζητήσουν ( Alpha Bank- Πειραιώς ) τώρα  1,2 δισ. ευρώ, τότε η Εθνική θα πρέπει να καθυστερήσει, αφού η αγορά, όχι μόνο δεν διαθέτει κεφάλαια, αλλά θα στεγνώσει.   

Βύθιση
Αργά, το μεσημέρι, κι ενώ από το πρωί κυκλοφορούσαν οι πληροφορίες για τις παρουσιάσεις προς την Τρόικα και η Ευρώπη βυθιζόταν, η Αθήνα άρχισε να σημειώνει πτώση πάνω από 2%.

Αιτία και αφορμή είναι η απαίτηση της Τροϊκας να πραγματοποιηθούν χωριστές αυξήσεις κεφαλαίου σε Εθνική και Eurobank, ενώ ήδη το 85% των μετόχων της δεύτερης έχουν παραδώσει τις μετοχές.

Τελικά, για λίγο η αγορά μείωσε την πτώση, αλλά στο κλείσιμο, οι σορτάκηδες έφεραν την αγορά εκεί που ήθελαν.

Με 38,8 εκατ. ευρώ τζίρο, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 822,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,35%.      
     
Βουτιά 21,5% για; την Εurobank στα 15 λεπτά, βουτιά 11% για την Εθνική  Τράπεζα στα 0,52 ευρώ. Πτώση 7,32% για την Alpha Βank. Πάνω από 10% για την Τράπεζα Πειραιώς και πάνω από 5% για Ελλάκτωρ και Frigoglass. 

.Παπούλιας: Παράδειγμα για τους νέους ο Νίκος Παππάς


Την θλίψη τους για τον θάνατο του ναυάρχου Νίκου Παππά, που έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Σε δήλωσή του ο κ. Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει ότι «η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Ναύαρχο Νίκο Παππά, που πρωταγωνίστησε στην "ανταρσία του Βέλους", μια μοναδική στιγμή στον αντιδικτατορικό αγώνα. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι περήφανες για το παράδειγμά του και όλοι μας του οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Η νέα γενιά έχει να διδαχθεί και να εμπνευστεί παρακολουθώντας τη διαδρομή του. Θέλω να εκφράσω στους δικούς του ανθρώπους τη θλίψη μου για τον θάνατό του».

Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο Κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού "Βέλος" έφυγε από κοντά μας. Άφησε, όμως, απαράμιλλες παρακαταθήκες αγώνων και προσφοράς στην πατρίδα μας. Τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς. 

Έγινε, με την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού, σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κέρδισε, επάξια, εξέχουσα θέση στις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας. Κέρδισε το θαυμασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων. Η μνήμη του θα είναι αιώνια», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

.Λήψη μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής ζητά το ΠΑΣΟΚ


Επαναφέρουν με επίμονο τρόπο από την Ιπποκράτους το ζήτημα αντιμετώπισης ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων, κατ’ αρχάς εντός του Κοινοβουλίου και δευτερευόντως σε επίπεδο κοινωνικής διείσδυσης, με αφορμή το περιστατικό με τον Ηλία Κασιδιάρη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων στην Βουλή, προκειμένου να ληφθούν μέτρα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης αντίδρασης σε παραγματικό και όχι σε ρητορικό επίπεδο όπως λένε, των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις στην επίδειξη «αντικοινοβουλευτικού τσαμπουκά» των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που, όπως εκτιμούν στα ηγετικά κομματικά κλιμάκια της Ιπποκράτους, έχει στόχο να καταστήσει de facto αποδεκτή την αμφισβήτηση της Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζεται ότι τα κομματικά αιτήματα από τη Διάσκεψη των Προέδρων θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες: 

Πρώτον, στην ψήφιση της ολοκληρωμένης νομοθεσίας κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας, βάσει της σχετικής πρότασης νόμου που έχει ήδη κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ. 

Δεύτερον, στην αυστηροποίηση και κυρίως την εφαρμογή των πειθαρχικών κυρώσεων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. 

Τρίτον στην ομόθυμη και διαρκή πολιτική καταδίκη των φαινομένων αυτών, από όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. 

Και τέταρτον στον έλεγχο της διείσδυσης των φιλοναζιστικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων σε κρίσιμους θεσμικούς χώρους όπως τα σώματα ασφαλείας, η Εκπαίδευση, η Εκκλησία κ.ο.κ. 

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η στοχευμένη κριτική που ασκούν στελέχη της Ιπποκράτους σε συγκεκριμένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την πρωινή εικόνα «αρένας» όπως λένε, που εμφάνιζε η Προανακριτική σε σχέση με την απογευματινή συνεδρίαση -από την οποία απουσίαζε η κ. Κωνσταντοπούλου- και την εικόνα «Βουλής των Λόρδων». 

Πάντως, από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αιχμηροί και ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενοι στη διαφορετική εικόνα των δύο έτερων μελών του κόμματος στην Προανακριτική, των κ.κ. 

Δρίτσα και Κοντονή οι οποίοι σε αντίθεση με τη στάση τυς απέναντι στον κ. Βενιζέλο κατά την απογευματινή συνεδρίαση χθες, προχώρησαν στην έκδοση σκληρής ανακοίνωσης το βράδυ σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός, πίσω από το οποίο, στο ΠΑΣΟΚ «οσμίζονται» δάχτυλο Κωνσταντοπούλου.

.Ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβερνά και σήμερα…


Το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της χώρας υπερασπίζεται με σθένος ο πρώην στενός του συνεργάτης Γιάννης Καψής.


«Ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβερνά και σήμερα, έκανε το ΕΣΥ», υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι είμαστε η τρίτη χώρα σε αποτελεσματικότητα ΕΣΥ και χαρακτηρίζοντας κοινωνικό επίτευγμά του τα ΚΑΠΗ.

Δίνοντας εξηγήσεις για τις αιχμές που αφήνει στο βιβλίο του περί …δολοφονίας του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός σημειώνει : «θεωρώ τον θάνατο του Ανδρέα σαν μία δολοφονία κατά δόσεις», κάνοντας λόγο για δύο αντικρουόμενες ιατρικές γνωματεύσεις, μία των Γερμανών και μία των Άγγλων. 

«Ο Κρεμαστινός του έδωσε μία “κάρτα με μονάδες” και αυτές τις εξάντλησε πολύ γρήγορα ο Αντρέας, αν όχι, μπορεί να ήταν ακόμα ζωντανός», λέει, θυμίζοντας πως εγχειρισμένος στην καρδιά έκανε καινούρια προεκλογική εκστρατεία. 
«Εμείς ξέρουμε τι προσπάθεια έκανε για να βγει και να μιλήσει, μία μέρα πριν και μία μετά ήταν άρρωστος. Θα μπορούσε να έχει ζήσει πολύ περισσότερο», λέει…

Όσο για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, εκτιμά πως ακόμα υστερεί σε εκείνο τον χείμαρρο που προέρχεται από τη νεολαία, χαρακτηρίζοντας ως το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα να βρει τον δρόμο του. 

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας πολιτικός που διδάσκεται αλλά δεν αντιγράφεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι ηγέτες»…

.Αθώα πάσας ευθύνης η...διαπλοκή...


Ο Πρετεντέρης αθωώνει την ...διαπλοκή...
 Ο ΓΑΠ και οι...ξένοι φταίνε για όλα...

Ολόκληρη η διαπλοκή, από μεγαλοδημοσιογράφους-τρωκτικά, τσοντοκαναλάρχες, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αποτυχημένους στη συνείδηση του λαού πολιτικούς ως και τραπεζίτες που ρήμαξαν τους έλληνες πολίτες, μαζεύτηκαν, σήμερα, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πρετεντέρη, για την περίοδο 2009-1012, όπου-ούτε λίγο, ούτε πολύ-, ρίχνει όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση του ΓΑΠ...!!
 
Οι πολυποίκιλοι καταστροφείς του ελληνικού λαού μαζεύτηκαν ως ...τιμητές των πάντων, υπό την σκέπη του...Πρετεντέρη...
 Από :
 -Τον Μητσοτάκη και την κορούλα του, την Ντορούλα...
 
-Τον Ψυχάρη και τον υιό του και τον Μπόμπολα, τα αρπαχτικά των μίντια και των δημόσιων έργων...
 -Υπουργούς του Κωστάκη Καραμανλή, όπως τον περιβόητο Παπαθανασίου, που χρέωσε τη χώρα με 60 δις ευρώ μόνο για διορισμούς το 2009...
 
-Τους τραπεζίτες, όπως τον Σάλλα, που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός για να διατηρούν κότερα, σαλέ στην Ελβετία και πύργους στην Αγγλία...
 
-Σωρεία κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που έχουν ξεζουμίσει τον κρατικό κορβανά...
 Μπροστά σε όλους αυτύς, στην μαφία και διαπλοκή τ
ης ελληνικής κοινωνίας, στους άρπαγες του πλούτου του ελληνικού λαού, ο Πρετεντέρης...αποκάλυψε με το βιβλίο του πως υπήρχε και άλλος δρόμος το 2009..
 Οσο για τις ευθύνες ο ΓΑΠ και οι κακοί...γερμανοί...
 Αθώα πάσας ευθύνης η...διαπλοκή...

.Τροπολογίες για οικονομική διευκόλυνση των δήμων


Πόροι που θα αξιοποιούνται υπέρ των δήμων, οι οποίοι σημειώνουν υποδειγματικές επιδόσεις και που εμφανίζουν «χρηστή οικονομική διαχείριση», θα προέρχονται από το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ «Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη», σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - 

Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας».

Σύμφωνα με τροπολογία, οι δήμοι που αποτελούν θετικά παραδείγματα, θα επιβραβεύονται με οικονομική επιχορήγηση, η οποία θα είναι το 10% των πόρων του προγράμματος ΑΚΣΙΑ. Με τη κίνηση αυτό ο Ε. Στυλιανίδης εκτιμά ότι θα δοθούν κίνητρα στους δήμους 

προκειμένου να αυξήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την οικονομική εξυγίανση τους. Τα κριτήρια αξιολόγησης των δήμων που θα επιχορηγούνται θα προσδιορίζονται με υπουργική απόφαση που θα εκδίδεται στο πρώτο τρίμηνο κάθε οικονομικού έτους.

Επίσης, με άλλη τροπολογία στο ίδιο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται τα προβλήματα των δήμων που δεν είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα αίτηση για να επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων που τους έχουν δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αρκετοί δήμοι για ελάχιστες ημέρες δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εμπρόθεσμα την αίτηση τους με συνέπεια να μην μπορούν να εξασφαλίσουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της οικονομικής τους εξυγίανσης.

Έτσι, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, η υποβολή της σχετικής αίτησης μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013, ενώ επισημαίνεται, ότι στη ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και τα νομικά πρόσωπα αυτών.

Τέλος, όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, παρατείνεται για έξι μήνες μέχρι τις 30/9/2013, η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων σε αυτό.

.Ανοιχτά όλα τα μέτωπα με την τρόικα


Ανοιχτά παραμένουν τα τρία βασικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας, μετά κα τη νέα συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, των εκπρόσωπων των δανειστών με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα.

Για το θέμα του ειδικού τέλους στα ακίνητα, η τρόικα εξετάζει εάν το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις για τον «νέο φόρο», στις οποίες συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Όσον αφορά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην προωθούμενη συγχώνευση μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «θέλουν να πειστούν ότι δεν θα χρειαστεί να βάλουν και άλλα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση». 

Σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «υπάρχει θέμα» με την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα δεν ικανοποιείται από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Κυριακή στις 11 πμ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

.Εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη


Στην κυκλοφορία δίδονται, από αύριο τα ξημερώματα, οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό, στο Δημαρχείο Περιστερίου και την Ανθούπολη, οι οποίοι εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη. 

Η διαδρομή Ανθούπολη-Σύνταγμα θα πραγματοποιείται σε 12 λεπτά, ενώ θα εξυπηρετούνται καθημερινά 50-60.000 επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, με τέσσερις σταθμούς, και το φθινόπωρο ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι. Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι ξεπαγώνουν τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια.

.Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους


Με γοργούς ρυθμούς, προχωρά η διαδικασία εκδίκασης των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων δημοσίων υπαλλήλων και «μέσα σε έξι μήνες, έγινε ό,τι δεν είχε γίνει επί έξι χρόνια» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, από το 2007 και εντεύθεν εκκρεμούν 1917 περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων που επισύρουν σοβαρές ποινές. «Αναμένω το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, μελετάμε και διασταυρώνουμε τα στοιχεία, για να δούμε ποια επισύρουν την οριστική παύση των υπαλλήλων σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας».

«Τον Δεκέμβριο, συστάθηκαν 60 πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια και, μέχρι το Μάρτιο, είχαν συγκροτηθεί. Κάποιοι λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που για λόγους υγείας ή για λόγους συνδικαλιστικούς (που κατά την γνώμη μου δεν τιμά το ρόλο τους) έχουν υποβάλλει παραίτηση, σύντομα θα αντικατασταθούν» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης. 

«Στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων, για όλες τις περιπτώσεις των παραπτωμάτων που προβλέπει ο ν.3528/2007. Τριακόσιες είκοσι υποθέσεις εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς. Κάθε εβδομάδα εξετάζονται 10- 15 υποθέσεις. Το δευτεροβάθμιο συμβούλιο έχει εξετάσει 250 υποθέσεις και έχει επιβάλλει το μέτρο της οριστικής παύσης σε 89 περιπτώσεις. 

Μόνον τον Μάρτιο που μας πέρασε, εκδικάστηκαν 26 υποθέσεις, που οι 8 οδήγησαν σε οριστική παύση. Οι πέντε αφορούσαν υπαλλήλους που απουσίαζαν επί μακρόν και αδικαιολόγητα απ' την υπηρεσία τους. 

Επίσης, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 129 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ».

«Δεν είναι ευχάριστο για έναν υπουργό να έχει τέτοια στοιχεία, γιατί αυτό εκθέτει και τη χώρα, τόσο εσωτερικά, όσο και διεθνώς» παρατήρησε ο κ. Μανιτάκης. «Δεν αισθάνεται κανείς χαρά, για λίγες χιλιάδες υπαλλήλων να απαξιώνεται το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων, γι' αυτό και δεν δημοσιοποίησα στον Τύπο τα στοιχεία αυτά. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπάλληλοι του λαού, οφείλουν υποχρεώσεις- και η μονιμότητα δεν είναι προνόμιο ή δικαίωμά τους, αλλά υποχρέωση για να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να δώσουμε και κάποια κίνητρα στους δημοσίους υπαλλήλους, μέσα στο κλίμα αυτό της υποβάθμισης των μισθών και της απαξίωσής τους. 

Υπάρχει ανάγκη αξιολόγησης, μέσω στοχοθεσίας και απόδοσης, που έχει καθιερωθεί και θα προχωρήσει, ανά τρίμηνο, ανά έτος. Έτσι θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα και θα δώσουμε την δυνατότητα στο δημόσιο υπάλληλο να λειτουργεί με ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Ψυχάρης έψεξε αρχικά τον υπουργό για ολιγωρία στη συγκέντρωση των στοιχείων, για να του ζητήσει στη συνέχεια να προχωρήσει σε απολύσεις των επιόρκων

.Απεβίωσε ο ναύαρχος Νικόλαος Παππάς, κυβερνήτης του "Βέλους"


Απεβίωσε σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς.
Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού "Βέλος" είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.
Άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του, μετά από μακρά ασθένεια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη στις 11 το πρωί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύμη.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Ν. Παππά απέστειλαν ο Προέδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

.Πεδουλάκης: «Έχουμε μπροστά μας ακόμα μία πρόκληση»


Πρόκλησή χαρακτήρισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, την αντίπαλο των «πρασίνων» στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, Μπαρτσελόνα, την οποία -όπως και το 2011- θα αντιμετωπίσει και πάλι με μειονέκτημα έδρας. 

«Έγινε ένα κλειστό ματς, με δύναμη κι έμφαση στις άμυνες. Γενικά, αμυντικά πήραμε καλό βαθμό κι έτσι βρεθήκαμε μέχρι τέλους μέσα στο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στα 1-2 μεγάλα σουτ. 

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν πιο ήρεμη στο παιχνίδι της, ουσιαστικά άλλωστε είχε περάσει. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόκρισή τους. Ο Παναθηναϊκός είναι στους «8». 

Έχουμε μπροστά μας ακόμα μία πρόκληση, πρέπει να ανασυνταχθούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πάντα όταν πετυχαίνεις ένα στόχο πρέπει να βάλεις τον επόμενο. 

Είναι πρόβλημα για εμάς τα διαδοχικά παιχνίδια, έχουμε μικρό ροτέισον. Η Μπαρτσελόνα έχει αρκετό βάθος.

.Δικό τους ψωμί ζυμώνουν πλέον οι καταναλωτές


H συρρίκνωση της κερδοφορίας ήταν κατά το 2012 το αντίτιμο της επιλογής της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας Μύλοι Λούλη, μεγαλύτερης ελληνικής αλευροβιομηχανίας, να προτάξει τη διασφάλιση της ρευστότητάς της και την αποφυγή επισφαλειών, παύοντας τον εφοδιασμό σειράς πελατών της, μειωμένης φερεγγυότητας, και απευθυνόμενη μόνο σε «οικονομικά ασφαλές πελατολόγιο».
Η ελληνική αγορά αλεύρων δεν συρρικνώνεται μόνο, αλλάζει συγχρόνως. 

Στην ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της, η εταιρεία επισημαίνει ότι παρατηρείται, λόγω της κρίσης, «στροφή των καταναλωτών στην ιδιοπαρασκευή αρτοσκευασμάτων». Γενικότερα, εκτιμάται ότι η συνέχιση ή και η όξυνση της ύφεσης «θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά» τα αποτελέσματά της.

Ωστόσο, η ιστορική αυτή επιχείρηση, που το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους έθεσε ξανά σε λειτουργία τον αλευρόμυλο που διαθέτει στο Κερατσίνι Αττικής, ολοκληρώνοντας τη διάρκειας 21 μηνών ανακατασκευή του με επένδυση 10 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους, δεν δείχνει να μετανιώνει για την επιλογή της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.