.Οι δέκα μικροί Μήτσοι του ΣΥΡΙΖΑ

*Σχόλια**Ανδρέας Ζαμπούκας * 

Το πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί μόνο του. Υπάρχουν πάντα «πελάτες» που το στηρίζουν. Υπάρχουν άνθρωποι και κοινωνικές ομάδες που ανταποκρίνονται στις επιταγές, με αποτέλεσμα να διαιωνίζουν τον κώδικα «αξιών» του. Ο Τσίπρας κάνει εκλογές επειδή αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να συμμετέχουν σ' αυτές.

 Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν και στην έντεχνη δραματουργία της διάλυσης της ελληνικής οικονομίας ως θύτες ή θύματα. Πάντα πρόθυμοι να αποτελέσουν τον νέο συνομιλητή μιας διασπασμένης αλλά μονίμως ευέλικτης «αριστεράς». Μαζέψτε τους σε ένα τραπέζι και κεράστε... περισσότερα »

.Ποιον να ψηφίσω;

*Σχόλια**Νίκος Δήμου * 
Ας αρχίσω την καταγραφή με τα σίγουρα «όχι». Γιατί τα «ναι» έχουν το πρόβλημα. Σίγουρα λοιπόν δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω Χρυσή Αυγή ή ΚΚΕ. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω τους λόγους. Έχουμε όμως φέτος μία πιο φρέσκια εκδοχή του ΚΚΕ. 

Τη «Λαϊκή Ενότητα». Μήπως αξίζει τον κόπο να ψάξει κανείς το θέμα; «Σε τελευταία ανάλυση» (κλασική μαρξιστική φράση) οι διαφορές είναι ασήμαντες. Και οι δύο υπόσχονται ρετρό: έναν σοβιετικού τύπου κρατοκρατούμενο παράδεισο εκτός Ε. Ε. και ευρώ. Είναι ενδιαφέρον: όλοι οι «δραχμιστές» οικονομολόγοι επικεντρώνονται στη δεύτερη φ...περισσότερα »

...Ο Πινόκιο στο Μαξίμου

Λένε πως μπορεί κανείς να ξεγελάσει πολλούς ανθρώπους για λίγο καιρό ή λίγους ανθρώπους για πολύν καιρό αλλά είναι αδύνατον να ξεγελάσει πολλούς ανθρώπους για πολύν καιρό.

 Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη καταφέρει να ξεγελάσει λίγους ανθρώπους για πολύν καιρό (τα πρώην συντρόφια στον ΣΥΡΙΖΑ) και πολλούς ανθρώπους για λίγο καιρό (μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος), όταν με έναν πακτωλό ψεμάτων, υποσχέσεων και ταξιμάτων υφάρπαξε την ψήφο τους τον Ιανουάριο του 2015. 

Εκείνο που επιχειρεί με την καταδρομική επιχείρηση των εκλογών – εξπρές ο «Πινόκιο του Μαξίμου», είναι να υπερβεί την λαϊκή σοφί... περισσότερα »

.ΔΗΜΑΡοποιείται και διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα

Οι «τύψεις» του μνημονίου θα τους φάνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση ανάμεσα σε Τσίπρα και Λαφαζάνη με Κωνσταντοπούλου είναι η αρχή του τέλους της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που έμεινε στα χέρια του Τσίπρα.

 Η παραίτηση Κορωνάκη λέει πολλά περισσότερα από μια διαφωνία ενός στελέχους με τις επιλογές του πρωθυπουργού. Το δεδομένο είναι ότι μπροστά στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μνημονιακών επιλογών και να ταχθεί ανεπιφύλακτα με την πλευρά του Τσίπρα όσο και αν διαφωνεί και με τις πολιτικές επιλογές Λαφαζάνη και λοιπών πρώην στελεχών ... περισσότερα »

.Αρνήθηκε ο Τσίπρας να συναντηθεί με τον Λαφαζάνη - Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο δεύτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Λαφαζάνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

.Βενιζέλος για Παππά: Ειδικός πολιτικής απάτης είναι ο Τσίπρας

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στην αντίδραση του Νίκου Παππά. 

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολίασαν ως εξής την αντίδραση του κ. Ν. Παππά (εκ μέρους προφανώς του κ. Τσίπρα ) στο σημερινό αρθρο του κ. Βενιζέλου για το στρατηγικό πλαίσιο των εκλογών «Ειδικός της πολιτικής απάτης είναι όποιος τη διαπράττει, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του και όχι οποίος την αποκαλύπτει. 

Ο κ. Βενιζέλος με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του από τις εκλογές του Ιανουαρίου έως το μνημόνιο Τσίπρα προειδοποίησε για το τι θα συμβεί και, δυστυχώς για τ... περισσότερα »

.Η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στις παγκόσμιες αγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν ταχύτατα, μετά τη δραματική πτώση των κινεζικών μετοχών που οδήγησε σε μαζικές πωλήσεις στην Ασία και προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι στο Πεκίνο για να αντιμετωπίσουν την κρίση, αναφέρουν οι Financial Times. 

Στο επίκεντρο της νέας πτώσης βρίσκεται η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και οι επιπτώσεις που αυτή αναμένεται να έχει στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατέγραφε απώλειες 3,1% και κινείτο κάτω από το όριο των 10.000 μονάδων, στις 9,797,7 μονάδες, για πρώτη φ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.