.Game Over: η σειρά του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ -και τα κοινωνικά στρώματα που εξέφραζε, ενίσχυε και αναπαρήγαγε- ουδέποτε τα πήγαινε πολύ καλά με τους θεσμούς. Στον κόσμο αυτό, κανείς δεν καταλαβαίνει σε τι ακριβώς χρησιμεύει η δημοκρατία, αν δεν είναι το χάιδεμα της ιδιοτέλειας –και η εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων. 

Εκ γενετής, το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κόμμα, αλλά κίνημα –πάει να πει χωρίς σαφείς κανόνες εσωτερικής λειτουργίας. Πέρασαν δέκα χρόνια πριν διεξαγάγει το πρώτο του συνέδριο και το έκανε αφού ανέλαβε την εξουσία! Εκπαραθύρωσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Πατέρα-Ιδρυτή της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας, με το εύθραυ... περισσότερα 

.Στην τελική ευθεία

Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα γνωρίζετε τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ως συνήθως κάποια πολιτικά συμπεράσματα θα εξαχθούν άλλα το βασικό πολιτικό συμπέρασμα θα προκύψει την άλλη Κυριακή. Σε αυτή λοιπόν την τελευταία προεκλογική επικοινωνία μας θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω τους τρεις βασικούς λόγους για την επιλογή της Ελιάς. 1. Για την Ευρώπη* Τρία αφηγήματα συγκρούονται. Του Λαϊκού κόμματος της κεντροδεξιάς, που είναι μεν φιλοευρωπαϊκό αλλα ικανοποιείται με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ευρώπη. Των ευρωσκεπτικιστών κάθε προέλευσης και απόχρωσης... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: «Aπαγορεύεται το πολιτικό φλέρτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την προηγούμενη Κυριακή, προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ». 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», όπου έθεσε το ερώτημα αν ο λαός θα αφήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτική κρίση και θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση. Κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα που τα π... περισσότερα »

.Β. Σόιμπλε: Η λιτότητα δεν ευθύνεται για την αύξηση της λαϊκιστικής ψήφου στην Ευρώπη

 Η πολιτική λιτότητας, την οποία υιοθέτησαν οι χώρες της ευρωζώνης για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους δεν ευθύνεται για την αύξηση της λαϊκιστικής ψήφου στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, οι δημοσκόποι αναφέρουν ότι η απογοήτευση των ψηφοφόρων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολιτικούς των κομμάτων εξουσίας που υποστήριξαν τα σκληρά οικονομικά μέτρα, συμβάλλουν στην αύξηση της ψήφου διαμαρτυρίας υπέρ αντιευρωπαϊκών κομμάτων στις ευρωεκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά ο Σόιμπλε απάντησε: «Κάποιοι το ερμηνεύουν με αυτό τον τρόπο», όμως «είναι λάθος. Μπορείτε να δείτε ότι η πολιτική μας για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης ήταν επιτυχημένη».

.Αλ. Τσίπρας: Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα για να κυβερνήσουμε

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι ευρωκάλπες είναι δημοψήφισμα και σημειώνει πως «έπρεπε να είχαν φύγει χθες... «Στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια».

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει πως «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι η περιπέτεια της χώρας. Μιλάει για ομαλότητα και είναι η πηγή της ανωμαλίας. Μιλάει για σταθερότητα και εννοεί λιτότητα. Είναι η μόνιμη ανασφάλεια».

Καλεί τους πολίτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές λέγοντας: «Ζητώ μια Κυριακή, λίγη ώρα από την Κυριακή». Στην ερώτηση εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει: 

«Ζητήσαμε εκλογές πρώτη φορά όταν αυτή η κυβέρνηση έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει και συνεχίσαμε μέχρι σήμερα να ζητάμε γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση?». Και τονίζει: «Μας νοιάζει να βγει το πιο ηχηρό μήνυμα από την κάλπη».

Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και σημειώνει: «Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα». Στην ερώτηση, με ποιες δυνάμεις θα συμμαχήσει για να κάνει κυβέρνηση αφού υπάρχουν δυσκολίες με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, λέει ότι «δεν είναι στατικό το πολιτικό σκηνικό.

 Κανείς δεν πιστεύει ότι αύριο θα είναι η ίδια δύναμη και οι συσχετισμοί στην πολιτική σκηνή. Εμείς δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Ο λαϊκός παράγοντας και οι κοινωνικές διεργασίες είναι οι πιο κρίσιμοι. Εμείς λέγαμε και λέμε: "ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός"».

Προσθέτει ότι «από το ΚΚΕ περιμένουμε να αλλάξει στάση. Ζούμε ιστορικές στιγμές, η κοινωνία καταρρέει, βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Αν είχε άλλη στάση, η Αριστερά θα είχε ήδη γράψει ιστορία. 

Ελπίζω να εγκαταλείψει τον μονομέτωπο εναντίον μας».
Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Εύχομαι να αποφασίσει επιτέλους με ποια μεριά είναι».

.«Η χώρα το βράδυ της Κυριακής δεν πρέπει να μπει σε μια περιδίνηση»

Να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους «ώστε η χώρα το βράδυ της Κυριακής να μην μπει σε μια περιδίνηση και σε μια αμφισβήτηση», «να μην αποκτήσουμε και πολιτική κρίση, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και πρέπει να κάνουμε μια τελική εθνική προσπάθεια όλοι μαζί», κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» (η οποία θα μεταδιδόταν αργότερα και στον τηλεοπτικό σταθμ... περισσότερα »

.Γιάννης Σγουρός: Στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη και όχι κόμμα

«Απευθύνομαι σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα τι κόμμα ψηφίζουν» δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ- ΜΠΕ και συμπληρώνει ότι είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Κυριακής, διότι απευθύνεται «στους πολίτες με ειλικρίνεια, όπως πάντα» και έχει δεσμευθεί «σε ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία».

Απορρίπτει το δίλημμα «μνημονιακές- αντιμνημονιακές δυνάμεις» και υποστηρίζει ότι «στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη και όχι κόμμα. Στην Περιφέρεια τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και οι λύσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες» απαντά.
 Γι' αυτό και στο ψηφοδέλτιό του «είναι άνθρωποι πετυχημένοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης, από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Ερωτώμενος για τις επιλογές που έχει κάνει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον βαθμό στον οποίον είναι συμφέρουσες για το Δημόσιο και τους πολίτες, απαντά ότι «οι διεθνείς διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία. 

Και να ήθελα το αντίθετο, να ξέρετε ότι οι τελικές συμβάσεις θα ελεγχθούν τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και από άλλους, ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς της Πολιτείας. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι πλέον οι έλεγχοι για κάθε δαπάνη στην Αυτοδιοίκηση είναι ασφυκτικοί και πολλές φορές δημιουργούν και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου».

.Αντ. Σαμαράς: Ένα «ατύχημα» αρκεί για να πάνε όλα στράφι

«Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες...Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. 

Αλλά θα αρκούσε ένα "ατύχημα" ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

«Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα περισσότερο από ποτέ. Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως» επαναλαμβάνει, θέτοντας το δίλημμα των επικείμενων εκλογών. 

Ξεκαθαρίζει ότι οι πολίτες την Κυριακή, δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση, αλλά για την Ευρωβουλή. «Οι κάλπες που στήθηκαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και αυτές που θα στηθούν, δεν αφορούν κάποιο "δημοψήφισμα" (...). Το να δίνει όποιος θέλει, όποιο νόημα θέλει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για άλλο ζήτημα, είναι εκβιαστικό και επικίνδυνο» υπογραμμίζει. 

Σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει τώρα πρόωρες εκλογές, «γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο τώρα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση, που θα κινδύνευε να βυθίσει τη χώρα, σε πολύ μεγάλες περιπέτειες».

.Βενιζέλος: Αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την προηγούμενη Κυριακή, προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ".

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», όπου έθεσε το ερώτημα αν ο λαός θα αφήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτική κρίση και θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση.

Κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα που τα πράγματα πάνε καλύτερα, θέλει να γυρίσει τη χώρα στο μηδέν, να τα αμφισβητήσει όλα για να κάνει το μικροκομματικό του παιχνίδι.

Σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής, και τη διεκδίκηση των ψηφοφόρων της, ο κ. Βενιζέλος και στις δύο συνεντεύξεις του, τόνισε ότι «η μετάνοια επιτρέπεται», αλλά «απαγορεύεται το πολιτικό φλέρτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα. Διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει για «άθροιση» ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος του έστειλε mail, «ευγενικό και φιλικό», πληροφορώντας τον ότι θα βρει τρόπο να προβεί σε δήλωση στήριξης της δημοκρατικής παράταξης, μια δήλωση η οποία δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα.

Σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και τις ενδεχόμενες εξελίξεις, ύστερα από ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι καλό, ο κ. Βενιζέλος συνέστησε υπομονή μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το είχε και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει σταθερότητα.

Ανέφερε, επίσης, ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα ασκήσει πίεση προς όλους, για συστράτευση και συσπείρωση της Κεντροαριστεράς.

.GPO: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (23,2%) έναντι της ΝΔ (22,2%) κατά μία ποσοστιαία μονάδα, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που έγινε για λογαριασμό των ενημερωτικών ιστοτόπων NewPost, iefimerida και NewsIt, και σε πανελλαδικό δείγμα 2.000 ατόμων, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανόν να ψηφίσουν τη ΝΔ σε ποσοστό 22,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 23,2% ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5%, η Ελιά με 7%, 

Το Ποτάμι με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι - Πειρατές με 2%, ο ΛΑΟΣ με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%, η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό με 1%, άλλο κόμμα δηλώνει το 3,5%, λευκό/άκυρο το 0,9% ενώ το 10,3% αναφέρει ότι δεν έχει αποφασίσει.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πρέπει να οδηγήσει τη χώρα αμέσως μετά σε εθνικές εκλογές σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, 40,1% απαντά "Ναι" και "Μάλλον Ναι" [Ναι 28,1% - Μάλλον Ναι 12%], ενώ το 55,1% απαντά "Μάλλον Όχι" και "Όχι" (Μάλλον Όχι 13,9% - Όχι 41,2%] ενώ το 4,8% δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Τέλος, ερωτηθέντες για το κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, το 48,4% απαντούν "Πολιτική σταθερότητα της χώρας", το 41,6% "Ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης" και το 10% απαντούν "ΔΞ/ΔΑ".

.Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών σε εφημερίδα

Επικρίσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην εφημερίδα RealΝews, αναφέροντας ότι κανει την ύστατη προσπάθεια «να εκτροχιάσει την πορεία της χώρας» και προσθέτει: «Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αποδοκιμαστεί. Για να προχωρήσουμε απερίσπαστοι με σταθερότητα μπροστά». Ο *πρωθυπουργός* υπογραμμίζει: «Θέλω να επιβεβαιωθεί η σταθερή πορεία της χώρας για να φέρουμε επενδύσεις, για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση και τις συμμαχίες της Ελλάδας, για να προχωρήσω την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν...». Τονίζει ακόμη... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.