.Υπερκοματτικές πιέσεις για συνάντηση Σαμαρα-Τσίπρα

Το διαφαινόμενο αδιέξοδο με την τρόικα και η χθεσινή βόμβα του Μάριο Ντράγκι ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κούρεμα αποτελούν θρυαλλίδα εξελίξεων στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ανοίγοντας πιθανότατα διαύλους επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Οι βολές προς το Μαξίμου αυξάνονται με αιχμή του δόρατος την παντελή ένδεια συνεννόησης για βασικά ζητήματα – ή έστω ενημέρωσης για τις εξελίξεις σε επίπεδο ηγεσίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει με νόημα ότι «τη φωνή του πρωθυπουργού τ... περισσότερα »

.«Κινδυνεύει η χρηματοδότηση της Ελλάδας εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»

Σε αδιέξοδο δείχνουν να βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της, αναφορικά με τον τελικό γύρο των μέτρων που απαιτούνται για να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση προς την Ελλάδα. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις. 

Όπως επισημαίνει το άρθρο του πρακτορείου, η κυβέρνηση Σαμαρά αντιστέκεται στην πίεση της τρόικας για πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Οι κίνδυνοι ενός αδιεξόδου απειλούν την Ελλάδα να μείνει χωρίς στήριξη μετά την 1η Ιανουαρίου ...περισσότερα »

.Σεισμός στο Μαξίμου από το νέο μπλόκο της τρόικας στις 100 δόσεις

Σοβαρούς κλυδωνισμούς προκαλεί στον κυβερνητικό συνασπισμό το νέο μπλόκο της τρόικας στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, καθώς ζητά μετ’ επιτάσεως επιπλέον τροποποιήσεις που θα αλλάξουν άρδην την ίδια τη δομή της ρύθμισης των 100 δόσεων. 

Συγκεκριμένα οι δανειστές ζητούν λιγότερες δόσεις από 100 που προβλέπει η νέα ρύθμιση, υπαγωγή στη ρύθμιση με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και αύξηση της ελάχιστη δόσης για την υπαγωγή των οφειλετών σε αυτήν. Αποτέλεσμα είναι να πηγαίνει για μία ακόμη φορά πίσω το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Α...περισσότερα »

.«Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου»

Να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες με πρωταγωνιστή τον πατέρα της και πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο ζήτησε ο συνήγορος. Ένα αίτημα που άναψε φωτιές στο δικαστήριο με τον Νίκο Ζήγρα και τον Άκη Τσοχατζόπουλο να βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι. 

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου η οποία μίλησε στους δικαστές επιχειρώντας ν... περισσότερα »

.Στα 950,05 ευρώ η μέση μηνιαία σύνταξη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία της 18ης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» για το Νοεμβριο. «Σε αυτούς τους πρώτους έντεκα μήνες του 2014, η απορρόφηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού κινείται εντός των προγραμματισμένων στόχων, καθώς με προϋπολογισθείσα καταβολή 91,67% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 93,08%» λέει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας, σε πείσμα όλων όσων διακινούν διαχρονικά σ... περισσότερα »

.Επιλογή ανάμεσα στο καλό και το κακό

Επικρατεί ανάμεσα στους δυτικούς ηγέτες μια ανεξήγητη σύγχυση για τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τον κόσμο μας, χωρίς όμως να τον απειλούν ακόμη. 

Τα πιο επείγοντα είναι η κατάρρευση των κρατικών μορφωμάτων της Μέσης Ανατολής και εν μέρει της Βόρειας Αφρικής. Κατά δεύτερο λόγο είναι η μοιρασιά της Ουκρανίας μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

 Σήμερα η Λιβύη είναι μια κόλαση ανομίας, που ουδείς θέλει να επισκεφθεί. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί συμμετείχαν αποφασιστικά σε μια επιχείρηση που αντάλλαξε ένα διεφθαρμένο αυταρχικό καθεστώς με το χάος. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το...περισσότερα »

.Το «πολιτικό μέγεθος» του χρόνου

*Η* *πρώτη* παρατήρηση έχει σχέση με τη στάση των δανειστών απέναντι στην κυβέρνηση. Με λίγες λέξεις, αδιανόητα μαξιμαλιστική και σκληρή, με φόντο τη συγκυρία. *Ανθρωποι* με αδιαμεσολάβητη επαφή με τα πραγματικά κέντρα και πρόσωπα εξουσίας στην Ευρώπη, υποστηρίζουν ότι οι εταίροι μας δυσπιστούν συνολικά έναντι του πολιτικού συστήματος της χώρας -όχι μόνο έναντι του Τσίπρα- και αυτή είναι η κύρια αιτία της στάσης τους, που έχει όλο και περισσότερο αρνητικά χαρακτηριστικά έναντι της Ελλάδας, παρά τις «δημόσιες επιβραβεύσεις» που γίνονται για εσωτερική και εξωτερική «κατανάλωση». Στ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.