.Το τίμημα του ψεύδους για τον κ. Τσίπρα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΨΙΑ 
*Αν προσέξει *κανείς τις ανόρεχτες προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων θα διαπιστώσει μια σημαντική λεπτομέρεια που ίσως αποτελεί ένα δείγμα για τις διαθέσεις των πολιτών εν όψει της κάλπης. 

Στις ομιλίες του κ. Αλέξη Τσίπρα, διότι αυτές έχουν μια σημασία, δεν υπάρχει πια το πλήθος αλλά κυρίως απουσιάζει το πάθος των προηγούμενων αναμετρήσεων, όπως συνέβαινε τον Ιανουάριο και πολύ περισσότερο τον Ιούλιο στην τρέλα του όχι που έγινε ναι.

 Η διάλυση του κόμματος μετά την αλλαγή πορείας και τη διάσπαση που ακολούθησε φαίνεται πως διατρέχει οριζοντίως και καθέτως ...περισσότερα »

.Ζητάμε νέα συμπεριφορά από παλιά υλικά

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
 Ο​​ι ευθύνες του πολιτικού μας κόσμου για τη σημερινή κατάσταση είναι πολλές και αναμφισβήτητες, αλλά λίγοι είναι οι πολιτικοί που έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όπως πριν.

 Αντιθέτως, και αυτή η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται με μεθόδους και λεξιλόγιο που θυμίζουν όλες τις προηγούμενες, με τους πρωταγωνιστές να αγνοούν, σε μεγάλο βαθμό, να συζητήσουν για τις πραγματικές επιλογές των πολιτών και τον αναγκαίο σχεδιασμό για να βγούμε, επιτέλους, από την κρίση. Τις τελευταίες μέρες, όμως, φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι πολ... περισσότερα 

.Tί θα κάνει αν χάσει ο Τσίπρας... ;Θα γίνει μέρος της διεξόδου που αναζητεί η ελληνική οικονομία ή θα αποτελέσει ξανά το «βαρίδι» στη σωτηρία της χώρας;

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι είτε πρώτο είτε δεύτερο κόμμα στις εκλογές, επομένως, θα τον βρούμε μπροστά μας. Κι επειδή η αυτοδυναμία φαντάζει όνειρο απατηλό για τα κόμματα, ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να καθίσει και να δει που θα πάει η χώρα μετά από τις εκλογές. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας. Επτά στους 10 το επιθυμούν και το δηλώνουν με κάθε τρόπο. Ποιος δεν σέβεται τη γνώμη και την ψήφο του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν έχει κάνει λάθος στις κάλπες; Αν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν σέβεται τον πολίτη τότε καλύτερα να παραιτηθεί ...περισσότερα »

.Αναζητώντας τον… «αυτοφοράκια» του Τρίτου Μνημονίου

Σε προηγούμενο σημείωμά μου *(*«Μάχη του νέου με το παλιό και άλλα... παραμύθια»*) υποστήριξα *πώς η διαπλοκή χρησιμοποιεί το πρόταγμα για *«νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέα κόμματα»*, προκειμένου να διασώσει τον εαυτό της *και το παλιό που η ίδια εκπροσωπεί.* 

Σήμερα θα προσπαθήσω να δείξω έναν άλλο *μύθο*, που χρησιμοποιείται επίσης από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, με ίδιο στόχο: τη *διάσωση του «παλιού»*. Πρόκειται για τις *κυβερνήσεις συνεργασίας*, που ξαφνικά «ανακάλυψαν» και που – υποτίθεται – είναι επιταγή της «νέας εποχής». Το επιχείρημα μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό: Ο δικομματισ... περισσότερα »

.Οι μυστικές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων - Τα καλά και τα κακά νέα για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ποιοτικές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται και βρίσκονται στα γραφεία των κομμάτων. 

Οι αξιολογήσεις για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, οι μετακινήσεις, οι συσπειρώσεις και οι εκπλήξεις που καραδοκούν, 13 μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί. 

Τα ποιοτικά στοιχεία καταδεικνύουν τα εξής: *Κουρασμένο και απογοητευμένο εκλογικό σώμα* · Το εκλογικό σώμα είναι αναπόφευκτα «κουρασμένο» κάτι κατανοητό αφού καλείται να στηθεί για τρίτη φορά σε εκλογικό κέντρο μέσα σε 8 μήνες (εθνικές, δημοψ... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Ανερυθρίαστος και ωμός ψεύτης ο Τσίπρας

«Με το μνημόνιο του γλύφει εκεί που έφτυνε και παρακαλάει να συμπληρωθεί το PSI και τα συνακόλουθα μέτρα. Αυτό και μόνο δείχνει είτε ότι τελεί σε απόλυτη σύγχυση, είτε ότι είναι ανερυθρίαστος και ωμός ψεύτης. Είτε και τα δυο», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. 

«Όποιος αναρωτιέται γιατί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θεωρούσε και θεωρεί πάντα εμένα ως το βασικό εμπόδιο στην τυχοδιωκτική του διαδρομή, που ήδη έβλαψε βαθειά τη χώρα, μπορεί να δει το βίντεο με τις κοινοβουλευτικές ομιλίες μου από τις ευρωεκλογές έως σήμερα, αλλά και τις το... περισσότερα »

.Ο βαρύς λογαριασμός της εφορίας φτάνει μετά τις εκλογές... Σε εφαρμογή τα μέτρα του νέου μνημονίου

Αμέσως μετά τις κάλπες φτάνει ο μεγάλος λογαριασμός της εφορίας που αγγίζει όλους τους Έλληνες. Τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και πάνω από εκατ.

 Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο που η προηγούμενη κυβέρνηση πήγε προς τα πίσω για να μην ξεκινήσει η πληρωμή μαζί με τις κάλπες. 

Οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι ο φόρος είναι αμετάβλητος, ακθώς αυτό αυτό προβλέπει το νέο μνημόνιο. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ η φοροκαταιγίδα θα έρθει με αναδρομικές αυξήσεις φόρων που πέρασαν με το νέο μνημόνιο. Το νέο μνημόνιο προβλέπει, αναδρομικά, α... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.