.Βουλή: Στο επίκεντρο το σχέδιο εξόδου από την κρίση

Επιτυχής χαρακτηρίζεται από τους συμμετέχοντες η συνάντηση ανάμεσα στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ) και την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΜΜ για την αναζήτηση ενός εθνικού σχεδίου διεξόδου από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από συναινέσεις και συγκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. 

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών επαφών ενόψει του επιστημονικού συνεδρίου που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με το ίδιο θέμα και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. ... περισσότερα »

.Νομοσχέδιο-σκούπα για την τοπική αυτοδιοίκηση

Νομοσχέδιο - σκούπα το οποίο θα επιλύει πολλά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ θα φέρει και αλλαγές στον Καλλικράτη προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.
Στην ομιλία του στην ΚΕΔΕ, ο κος Ντινόπουλος αναφερόμενος σε ακανθώδη ζητήματα, όπως προσλήψεις, οικονομική δυσπραγία, αρμοδιότητες και αξιολόγηση, ζήτησε σύσταση μεικτής επιτροπής ώστε να προχωρήσει το σχετικό νομοσχέδιο.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο υπουργός ζήτησε την εφαρμογή της, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τάχθηκε υπέρ του ελέγχου, αλλά όχι στα ποσοστά που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

.Βρέθηκε ακέραιος σκελετός στην Αμφίπολη

Βρέθηκε σκελετός, σχεδόν ακέραιος στην Αμφίπολη! Το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του. Περιμένετε λίγο, κάντε λίγη υπομονή, απάντησε η Άννα Παναγιωταρέα στις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των δημοσιογράφων. 

Συνεχίστηκαν οι εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, στον λόφο Καστά και συγκεκριμένα στον τρίτο θάλαμο. Σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους... περισσότερα »

.«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας»

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών δήλωσε πως «βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα». 

Ανέφερε ακόμη: «Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια που είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει, ο αγώνας για την προσέλκυση επενδύσεων, οι διεθνείς διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και οι συμ... περισσότερα »

.«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα δεχτεί προαπαιτούμενα»

Σφοδρή επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σημερινή πολιτική της συγκυβέρνησης παράγει μια «τραγωδία», ενώ έκανε λόγο και για «ανατριχιαστικό μέλλον που μας ετοιμάζουν». 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εργατική τάξη, η οποία «γνωρίζει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βιοτικού της επιπέδου, στη μεσαία τάξη που «αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μ... περισσότερα »

.«Οι Ευρωπαίοι ήθελαν να ξυλοφορτώσουν τους Έλληνες»

Άγνωστες πτυχές από την περίοδο 2010-2012 της κρίσης στην Ευρωζώνη αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, την περίοδο δηλαδή που η κρίση στην Ευρωζώνη είχε κορυφωθεί. Τα όσα αναφέρει ο Τίμοθι Γκάιτνερ δημοσιεύονται στους Financial Times και εμπεριέχονται στο νέο του βιβλίο , υπό τον τίτλο «Stress Test: Reflections on Financial Crises». 

Ο Γκάιτνερ αναφέρεται στον Μάριο Ντράγκι ο οποίος σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο το 2012 φέρεται να του είχε πει πως το περίφημο «θα κάνω τα πάντα για να σώσω την Ευρωζώνη» ήταν μία... μπλόφα, καθώς επί της...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.