.Το δίλημμα της εβδομάδας...

*Η κυβέρνηση* -σωστά απ' την πλευρά της- από το τέλος του καλοκαιριού και μετά πρόβαλε πολιτικά και επικοινωνιακά ένα μεταμνημονιακό «αφήγημα», που περιελάμβανε ελαφρύνσεις, όχι περίπλοκη διαπραγμάτευση με την τρόικα και καθαρή έξοδο στις αγορές, χωρίς μνημόνια, τρόικες και ασφυκτικές εποπτείες. 

Τελικά, το «αφήγημα της επιβράβευσης» των καλών οικονομικών επιδόσεων δεν βρήκε ανταπόκριση, ούτε στις αγορές ούτε στους εταίρους-δανειστές. Ανέτρεψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα... *Το δίλημμα* πια στο οποίο καλείται να απαντήσει αυτήν την εβδ... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά στο Μαξίμου

Ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την αυριανή συνάντηση το Παρίσι μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά και ότι θα βρεθεί μια λύση και ότι (η λύση) θα βρεθεί πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

.Ραντεβού κυβέρνησης-τρόικας στο Παρίσι την Τρίτη

Στο Παρίσι αναμένεται να γίνει συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα για την συνέχιση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών. 

«Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. ...περισσότερα »

.Άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς ακινήτων στην εμπορική τιμή

Μπορεί το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος να καθησύχαζε από την τηλεόραση του ANT1 πως το 2015 δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός, αλλά και ότι θα υπάρξει μέριμνα από την κυβέρνηση, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα αποδείχθηκε ότι η μέριμνα για την οποία μιλούσε δεν ήταν μέριμνα υπέρ των πολιτών, αλλά υπέρ των τραπεζών και του Δημοσίου. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - το οποίο έχει επικριθεί ως απαράδεκτο από δικηγόρους και διοικητικούς δικαστές και τους έχει οδηγήσει σε κι... περισσότερα »

.Με «καπέλο» 1 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα στο Παρίσι

Με υπόσχεση πρόσθετων μέτρων 1 δισ. ευρώ μεταβαίνει στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για να ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση αποφασίσθηκε αργά το βράδυ Κυριακής και στόχος της είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Το νέο «ραντεβού» των Παρισίων θα απασχολήσει στις 6 το απόγευμα συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον. αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά τα σενάρια για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου σημειώνεται πως για το 2015 και 2016 επιδιώκονται εξοικονομήσεις δαπανών από τις επιχορηγήσεις προς ΟΤΑ και ΑΕΙ.

«Πάμε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Πάμε να συμφωνήσουμε την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει σενάριο παράτασης του προγράμματος», δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης, αλλά και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

.Τσεκούρι σε συντάξεις για να επιστρέψει η τρόικα

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) και η συνεδρίαση του EuroWorkingGroup στις Βρυξέλλες, που συμπίπτουν χρονικά στις 27 Νοεμβρίου, αποτελούν το χρονικό ορόσημο που έχει θέσει η κυβέρνηση για να «κλειδώσει» η επιστροφή των δανειστών. 

Εάν αυτό επιτευχθεί τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα την 1η Δεκεμβρίου για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα. Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σε διαρκή επαφή με την τρόικα και τους πολιτικούς της προϊσταμ... περισσότερα »

.Στρατηγική και αγκάθια για μέτωπο του 45% στο ΣΥΡΙΖΑ

Πιστός στο πλάνο της στρατηγικής των ανοιγμάτων για τη δημιουργία μίας ευρύτατης συμμαχίας εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας το Σαββατοκύριακο θέλοντας να καταδείξει ότι είναι αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα την τακτική της πολιτικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με αυτόν τον τρόπο και τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι μηχανές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνουν στο «φουλ» για τη διεύρυνση, ο κ. Τσίπρας επιδιώκει αφενός να αποτρέψει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 180 βουλευτών από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για την προεδρική εκλογή, αφετέρου να στρώσει το έδαφος για τη... περισσότερα »

.Φοιτητές άδειασαν σακούλες σκουπιδιών στο γραφείο του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ

Σακούλες με σκουπίδια άδειασαν ομάδα φοιτητών πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Καλοκαιρινού στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Η ομάδα των περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε τον λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε, ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του επί περίπου πέντε λεπτά για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.