.Εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2014...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πόντος, η Κρήτη, τα νησιά μας και η ηπειρωτική Ελλάδα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, πιάνονται αντάμα και σέρνουν χορούς λεβέντικους, χορούς που μιλούν για τα πάθη και την περηφάνια του λαού μας.
Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς αυτούς που χρόνια πριν υπερασπίστηκαν την ταυτότητα και την ελευθερία του τόπου τούτου, το Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στις 18:30, στην πλατεία Τερζάκη, οργανώνει μια εκδήλωση μνήμης, τιμής και αφύπνισης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα επιμορφωτικά τμήματα του ΝΠ με χορούς από Αλμωπία, Πελοπόννησο, Ρόδο, Ικαρία, Δράμα, Κύθνο, Τζία, Κεφαλονιά, Θράκης, Ν. Έβρο και Ρούμελη, καθώς επίσης η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου και ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», συνοδεία ζωντανής μουσικής.

.Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Λεμονίδης απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη


Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν.: κ. Δήμαρχο
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 κατέλαβα την θέση του πρώτου επιλαχόντος στο ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξης και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα στενά τα πεπραγμένα της διοίκησης. 


Η διαφωνία μου με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, πρακτικές οι οποίες είναι συνυφασμένες με το παρελθόν και διαφοροποιούνται από τους λόγους συμμετοχής μου στην παράταξη, με οδηγούν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ζωγράφου Αύριο, θέση που κατέλαβα μετά την παραίτηση της συναδέλφου Ε. Σαπρίκη και να παραμείνω για το υπόλοιπο της θητείας μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Με Εκτίμηση
Δημήτρης Λεμονίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ζωγραφου

.Γερμανός Πρόεδρος: Ούτε σε μένα ήταν γνωστή όλη η έκταση της θηριωδίας των Ναζί

Ως εκπρόσωπος «μιας νέας, αλληλέγγυας Γερμανίας» επισκέφθηκε την Ελλάδα και ζήτησε συγγνώμη για τις θηριωδίες των προγόνων του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και μίλησε με ιδιαίτερο σεβασμό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Τώρα κάποιοι Έλληνες φαντάζονται την αλληλεγγύη διαφορετικά από ό,τι άλλοι ή από ό,τι εμείς. Πρώτα από όλα, όμως, το θέμα αφορά την αδικία που τους έχει γίνει. Το να αναγνωριστεί από κεντρικό γερμανικό αξίωμα και να ειπωθεί: "αυτό ήταν μια αθλιότατη αδικία. 

Και σας ζητώ συγγνώμη, στο όνομα του έθνους μου". Αυτός δεν είναι εύκολος δρόμος, αλλά εάν δεν τον διανύσουμε, θα ήταν το ίδιο σαν να ήμασταν ένας λαός που δεν μιλάει για την ίδια τη δική του ενοχή. 

Και μάθαμε ότι κάπως μπορούμε και να απελευθερωθούμε, ότι είναι μια διαφορετική αντίληψη για τον εαυτό σου, όταν δεν αποφεύγεις την ευθύνη σου, αλλά τη συζητάς και προσπαθείς να επανορθώσεις αυτό το οποίο πρέπει να επανορθωθεί» δήλωσε ο κ. Γκάουκ και αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπειρία του στους Λιγκιάδες και στη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο Γερμανός Πρόεδρος επισήμανε ακόμη ότι πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα ανέτρεξε στη βιβλιογραφία, για να συνειδητοποιήσει ότι στη Γερμανία δεν είναι γνωστή η έκταση της θηριωδίας των ναζί στην Ελλάδα. 

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν γνώριζε για τους Λιγκιάδες, παρότι, όπως είπε, έχει ασχοληθεί εντατικά με τη γερμανική ιστορία. «Κι εγώ ήμουν, ξέρετε, επί οκτώ χρόνια Πρόεδρος ενός Συλλόγου "εναντίον τού να ξεχνά κανείς τη Δημοκρατία" όπου εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι. 

Γνωρίζω και όρους, όπως «Δίστομο», όπου θέρισε η Βέρμαχτ ή τα Ες Ες. Γνωρίζω ακτιβιστές που πηγαίνουν εκεί και κάνουν δουλειά συμφιλίωσης. Αλλά όλη η έκταση δεν ήταν γνωστή ούτε σε εμένα. Και εγώ είμαι κανονικά ένας "ειδικός" για το παρελθόν» κατέληξε ο Γιοάχιμ Γκάουκ.

.«Καρμπόν» οι ανακοινώσεις των κομμάτων για την 25η Μαρτίου!

Όπως φαίνεται σε κάποια κόμματα, οι επιτετραμμένοι με την σύνταξη των ανακοινώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, δεν δίνουν και πολύ προσοχή στα όσα γράφουν... Για την ακρίβεια, δεν γράφουν καθόλου. Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας τις φετινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, είναι πανομοιότυπες με εκείνες που τα κόμματα εξέδωσαν και πέρσι! Και ενώ στο ΚΚΕ φαίνεται να άλλαξαν τουλάχιστον τις παραγράφους στο ίδιο κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο το 2013, η αναίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτούσια. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακ... περισσότερα »

. Αποζημίωση και επίδομα ανεργίας σε δημοσίους υπαλλήλους

Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται προβλέπει διάταξη που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το Mega, η καταβολή των αποζημιώσεων θα αφορά μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ενώ το μέτρο θα ισχύσει και για τις απολύσεις που έγιναν πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.

Όπως θα προβλέπει η ρύθμιση, η αποζημίωση θα υπολογίζεται βάσει του βασικού μισθού, όπως αυτός διαμορφωνόταν κατά την ημερομηνία διαθεσιμότητας, ενώ θα μετρήσει ο χρόνος υπηρεσίας από την κατάταξη έως τη διαθεσιμότητα και ο χρόνος της διαθεσιμότητας.

Αναφορικά με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, αυτό θα καταβάλλεται σε απολυμένους δημοσιους υπαλλήλους για ένα έτος και θα ανέρχεται σε 360 ευρώ μηνιαίως, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Κατά τον χρόνο καταβολής του επιδόματος, οι δικαιούχοι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι θα καλύπτονται και με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

.«Το αεροπλάνο χάθηκε, δεν επέζησε κανείς»

Τίτλους τέλους ρίχνει και επίσημα η Malaysia Airlines στο θρίλερ με την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing. Η εταιρεία έστειλε το παρακάτω SMS στους συγγενείς των επιβατών... «Η Malaysia Airlines εκφράζει τη λύπη της που πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 έχει χαθεί και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. 

Όπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, θα πρέπει τώρα να αποδεχτούμε όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό». Ανάλογη ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ... «Σήμερα το ... περισσότερα »

.Σε άστεγους, ένστολους και ανασφάλιστους το «κοινωνικό μέρισμα»

Τρεις κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, οριστικοποιήθηκαν σήμερα, μετά από σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Παράλληλα, αναζητούνται τα ακριβή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, στα οποία θα χορηγηθεί, επίσης άπαξ, το επίδομα. 

Ειδικότερα, κατά τη δίωρη σύσκεψη στο ΓΛΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και των Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κο... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα είναι πια σε θέση να έχει τον έλεγχο»

Η Ελλάδα είναι πια σε θέση να έχει τον έλεγχο, εκτιμά η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, σε *ηλεκτρονικό δημοσίευμα* με τίτλο «Greece able to call its own tune» Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση της ευρωζώνης ξεκίνησε στην Ελλάδα και δεν θα λήξει μέχρις ότου εξαλειφθούν οι αμφιβολίες για τις προοπτικές της Ελλάδας. 

Το ότι αυτό απέχει ακόμα, κατέστη σαφές στην τελευταία επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, την πιο μακροχρόνια και δυσκολότερη μέχρι σήμερα. Μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, η τρόικα κατέληξε την προηγουμένη εβδομάδα σε συμφωνία η... περισσότερα »

.Επίθεση Ρώσων σε ουκρανική βάση

Η ουκρανική βάση της Φεοντόσια στην Κριμαία δέχθηκε τα ξημερώματα την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Βλαντισλάβ Σελέζνιεφ.

Η επιχείρηση διεξήχθη με ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ελικόπτερα, ενώ ακούγονταν πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τρία φορτηγά που μετέφεραν ουκρανούς στρατιώτες με δεμένα τα χέρια και τα πόδια αναχώρησαν δύο ώρες αργότερα από τη βάση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν η μονάδα πεζικού του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας που δέχθηκε την επίθεση στη βάση προέβαλε αντίσταση. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει πολλές ουκρανικές βάσεις και πολεμικά πλοία στην Κριμαία.

«Η κατάσταση στην Κριμαία είναι περιπεπλεγμένη. Γνωρίζετε ότι τις τελευταίες ημέρες πλοία κατελήφθησαν και στη συνέχεια κατασχέθηκαν από τους Ρώσους, παρά το γεγονός ότι όλοι οι διοικητές είχαν διαταγή να χρησιμοποιήσουν τα όπλα», παραδέχθηκε ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ιγκορ Τενιούχ.

.Κρίσιμο τεστ το πολυνομοσχέδιο

Με την κυβέρνηση να διανύει κρίσιμη εβδομάδα για την συνοχή της πλειοψηφία της στη Βουλή, καθώς την Παρασκευή εισάγεται για να ψηφιστεί την Κυριακή το πολυνομοσχέδιο σκούπα που περιλαμβάνει τις νέες δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας καλούν τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες «να μη συμβάλουν στον "αφανισμό" του τόπου, με την ψήφο τους στο νόμο για το φρέσκο γάλα». 
Σε σχετική ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο» για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος και προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τρία άρθρα -ένα για τις τράπεζες, ένα για τις φορολογικές αλλαγές κι ένα με όλες τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Έτσι, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει περιθώριο για τους βουλευτές να καταψηφίσουν μόνο τη ρύθμιση για το γάλα.
Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά υπάρχει ζήτημα πολιτικής ευθύνης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Σημείωσε ότι οι διαφωνούντες βουλευτές δεν έχουν δει το τελικό κείμενο της ρύθμισης για το γάλα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όταν ενημερωθούν σχετικά θα καμφθούν οι αντιρρήσεις τους.

.Απεργούν οι φαρμακοποιοί

Σε απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Μαρτίου, προχωρούν οι φαρμακοποιοί, απαντώντας όπως υποστηρίζουν στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων. 
Tην ίδια μέρα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Aφορμή για την καινούρια αυτή εξέλιξη, παρά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φαρμακοποιών το Σάββατο, για 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίουγια το γαλα και τα φάρμακα, αποτελούν πληροφορίες οι οποίες φέρουν την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να αποδέχεται ορισμένα σημεία στα οποία διαφωνούν κάθετα οι φαρμακοποιοί. 
Τα σημεία αυτά, αφορούν σε ζητήματα συνιδιοκτησίας των φαρμακείων και πληθυσμιακών κριτηρίων.

.Ποιοί δικαιούνται το εφάπαξ επίδομα

Άστεγοι, ένστολοι και ανασφάλιστοι είναι οι τρεις πρώτες κατηγορίες δικαιούχων που θα λάβουν το εφάπαξ επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
Εκκρεμεί ο καθορισμός των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που θα λάβουν άπαξ το επίδομα. Για τις κατηγορίες των δικαιούχων θα υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη, ή την Παρασκευή το αργότερο. Για όλους ανεξαιρέτως, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, το επίδομα θα χορηγηθεί εντός του Μαΐου.
«Τα ψίχουλα, που δίνει η κυβέρνηση στην πιο ακραία φτώχεια και τα οποία θα εξανεμιστούν πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα κλιμακωθεί με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης» αναφέρει μεταξύ άλλων  σχόλιο του ΚΚΕ για τη διανομή του μερίσματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.