.Καλογιαννάκης Μιχάλης...Όταν οι ερωτήσεις προκαλούν δυσπεψία...

Ειλικρινά χαίρομαι που ο μηχανισμός της διοίκησης βρίσκεται σε ετοιμότητα και απαντά άμεσα στις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, έστω μέσω δυο συγκεκριμένων εφημερίδων, που λειτουργούν σαν γραφείο τύπου του δημάρχου και μόνο (για να δημοσιεύσεις μια απάντηση πρέπει να έχεις δημοσιεύσει και τις ερωτήσεις που απαντά). Φαντάζομαι ότι εξίσου άμεσα και αναλυτικά μπορεί να δώσει απάντηση και στα υπόλοιπα ερωτήματα που έθεσα. Ελπίζω η απάντηση να μην είναι λειψή όπως και αυτή που δημοσιεύθηκε. Οι ερωτήσεις που κατέθεσα είχαν στην ουσία τρία σκέλη, ενώ η απάντηση αναφέρεται σε ένα και αυτό... περισσότερα »

.Παραμένουν τα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις με την τρόικα

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, όσον αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, παραμένουν έως τώρα η κυβέρνηση και οι επικεφαλής της τρόικας.

Ειδικότερα, για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος επισήμανε ότι δεν μπορεί η τρόικα να ζητάει με το ζόρι απελευθέρωση, μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει επιτευχθεί και ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα. Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο, ούτε η απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των τριετιών από το 2017, έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη. Σημειώνεται, ότι ο κ. Βρούτσης θα μεταβεί εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών αργά απόψε, προκειμένου να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας.

Έκτακτη συνάντηση έχει αυτή την ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου. Στην σύσκεψη θα εξεταστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα της Eurobank.
Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναμένεται να κατατεθεί την Δευτέρα 17 Μαρτίου

.Ι. Βρούτσης: Ανεκτίμητης αξίας η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων

 «Ολοκληρώθηκε η καταγραφή όλων των ακινήτων των ασφαλιστικών ταμείων που είναι ανεκτίμητης αξίας. Αυτά πρέπει να περάσουν σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία για να τα αξιοποιήσει». 
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης κατά τη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) για ενημέρωση σε θέματα του τομέα ευθύνης του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν τα ασφαλιστικά, τις καθυστερήσεις και τις περικοπές στις συντάξεις, τα πρόστιμα για εργασιακές παραβάσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών στους τομείς αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Οι σύμβουλοι άσκησαν κριτική σε εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης για τους μικρομεσαίους και έθεσαν εξ αρχής σειρά ερωτημάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

.Μάχη στήθος με στήθος για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ισοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η οποία, όμως, σε μεγάλο βαθμό παραμένει αδιευκρίνιστη, «δείχνει» δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι» με 7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%. Στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο».

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Εξάλλου, σε ερώτημα (σ.σ. είχε δημοσιευτεί στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας) για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, ενώ ένα 27% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δυο».

Η γεωγραφική κάλυψη της τηλεφωνικής έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 έως 10 Μαρτίου 2014. 

.«Λυπηρή η απόφαση της Ρωσίας»

Η αποτυχία της Ρωσίας να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία είναι «λυπηρή» και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιδράσουν σύντομα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή με το ερώτημα εάν η ουκρανική Κριμαία θα προσαρτηθεί στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 
«Δεν έχουμε προφανώς φθάσει σε μια κατάσταση όπου η Ρωσία έχει επιλέξει να αποκλιμακώσει (την ένταση), όπου η Ρωσία έχει επιλέξει την οδό της επίλυσης της κατάστασης με ειρηνικό τρόπο και μέσω της διπλωματίας...Θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Η Κριμαία έχει μεγαλύτερη σημασία για τη Ρωσία απ’ ό,τι τα νησιά Φόκλαντ για τη Βρετανία ή τα νησιά Κομόρες για τη Γαλλία» διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, δύο μόλις 24ωρα πριν από την διεξαγωγή την Κυριακή του επίμαχου δημοψηφίσματος για την απόσχιση της Κριμαίας. 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Μόσχα θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και προειδοποίησε πως οι κυρώσεις κατά της Μόσχας δεν είναι αποτελεσματικό εργαλείο. 
Κατηγόρησε δε τις αρχές του Κιέβου ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την τάξη στην Ανατολική Ουκρανία, αν και διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν έχει την πρόθεση να εισβάλει στην περιοχή και ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων θα πρέπει να εξασφαλισθούν με συνταγματική αναθεώρηση.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν. 
Οι δύο άντρες συζήτησαν το θέμα του δημοψηφίσματος και «ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα είναι απολύτως σύμφωνη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του ΟΗΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως ελπίζει ακόμα για μια διπλωματική λύση, ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνομιλία του με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν υποστήριξε  ότι το δημοψήφισμα που  στην Κριμαία είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών. 
Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως η κρίση δεν οφείλεται στις πράξεις της Ρωσίας, πρόσθεσε πως η Μόσχα θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και προειδοποίησε πως οι κυρώσεις δεν είναι αποτελεσματικό εργαλείο. Κατηγόρησε δε τις αρχές του Κιέβου ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την τάξη στην Ανατολική Ουκρανία, αν και διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν έχει την πρόθεση να εισβάλει στην περιοχή.
Πάντως ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ προέτρεψε και τους κατοίκους της Ανατολικής Ουκρανίας να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, ενώ αντίθετα ο ηγέτης των Τατάρων της χερσονήσου Μουσταφά Τζεμίλεφ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τους πρεσβευτές πολλών χωρών του ΝΑΤΟ, εξέφρασε την επιθυμία να αναπτυχθούν «κυανόκρανοι του ΟΗΕ στο κραιμαϊκό έδαφος "πριν αρχίσουν να μας σφάζουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

.Τσίπρας: Η ώρα μας έφτασε

«Η ώρα μας, έφτασε. Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός. Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κομοτηνή. 

«Η τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι όχι απλώς κρίσιμη, αλλά μάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό μας. Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση των λόγων μου», είπε και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά. Ν... περισσότερα »

.Τι θα πληρώσουν στην εφορία μισθωτοί-συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Πρεμιέρα κάνουν οι νέες κλίμακες για μισθωτούς- συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογηθούν φέτος για πρώτη φορά με βάση το νέο σύστημα σταθερής έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. 

Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ έχει καταργηθεί, υπενθυμίζει η εφημερίδα «*Τα Νέα*» στον φορολογικό οδηγό που δημοσιεύει σήμερα, όπως και το πρόσθετο αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά. Η νέα κλίμακα έχει τρία κλιμάκια με συντελεστές 22% για εισοδήματα έως ... περισσότερα »

.Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014

Αρχίζει σε 6 μέρες από σήμερα, στις 20 Μαρτίου, η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014. Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη προβλέπει πως οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α'), υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από τις 20.03.2014 έως τις 30.06.2014. Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.