.Το νέο μνημόνιο και η ριζοσπαστική Αριστερά... Το καθήκον της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε αυτές τις συνθήκες

Οι τελευταίες λίγες βδομάδες σημαδεύτηκαν από ιστορικές εξελίξεις στη χώρα μας. Το δημοψήφισμα και η υπογραφή ενός νέου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν γεγονότα που επηρεάζουν ισχυρά όχι μόνο το μέλλον της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής επίσης Αριστεράς. 

Θα επηρεάσουν ακόμη την παραπέρα πορεία της ΕΕ και της Ευρωζώνης, η οποία έφτασε στα πρόθυρα της αποσύνθεσης και έδειξε με τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση τον πραγματικό ταξικό της χαρακτήρα. Η υπογραφή ενός νέου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί παρά να αποκληθεί ένας βαρύς, μη αποδεκτός συ... περισσότερα »

..Λαϊκή νομιμοποίηση και εκλογές: Το «δέον γενέσθαι»

*Βενιεράτος Διονύσης *
 Στην έμμεση δημοκρατία, οι αποφάσεις λαμβάνονται όχι από τους πολίτες, αλλά από τους εκπροσώπους τους πολιτικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να σέβονται την εντολή που έλαβαν από αυτούς. 

Εν προκειμένω, *η απερχομένη κυβέρνηση είχε πάρει δύο «εντολές»*, οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκαν – για όσους την ψήφισαν, καθόσον οι υπόλοιποι ήδη το εγνώριζαν – *αμοιβαίως αποκλειόμενες*: 

*Α) Παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, αποφυγή της «άτακτης χρεοκοπίας»* *Β) Κατάργηση των Μνημονίων και αποφυγή υπογραφής νέου Μνημονίου.* Όταν αποδείχτηκε η αντιφατι... περισσότερα »

.Κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, προτείνει η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές, απ' όλα τα κόμματα που επιθυμούν τη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο , «ώστε κανείς να μην δραπετεύσει από τίς ευθύνες του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η κ. Γεννηματά διερωτάται για το πώς ενώθηκαν όλοι ώστε η χώρα να μην πέσει στην άβυσσο, ψηφίζοντας από κοινού το μνημόνιο και ένα μήνα μετά λένε Όχι ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι κοιτάζουν το μικροκομματικό τους συμφέρον. Προειδοποιεί ότι το grexit δεν έχει εξαλειφθεί- είναι πα...περισσότερα »

.Τί ψηφίζει η παραλία;

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις ερχόμενες εκλογές είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας. Πλην όμως, από κοινού δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα, τα οποία και θα αποτυπώνουν εναργώς τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, θα πλησιάσουν έτι περαιτέρω την πραγματικότητα γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου.

 Όταν, τότε περίπου, λένε, θα έχουν επιστρέψει όλοι οι ακόμα σε διακοπές ευρισκόμενοι – όπως η αφεντιά μου. Οπότε η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θα έχει εισέλθει ξανά σε καθημερινούς ρυθμούς εναρμονισμένους με τις πραγματικές συνθήκες που αντιμετω...περισσότερα »

.Μεϊμαράκης: Είμαστε και το νέο και το παλιό μαζί και μπορούμε να εγγυηθούμε για την Ελλάδα

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης έχοντας ως φόντο την ιστορική έδρα του κόμματος και με σύνθημα «η Ελλάδα μπροστά» ανέβηκε στην εξέδρα μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς της Νέας δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Με φωτισμένο το νεοκλασικό κτίριο και με τις σημαίες της Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νέας Δημοκρατίας στο μπαλκόνι, οι μελωδίες του Σπανουδάκη και του Χατζηδάκι είχαν από νωρίς ζεστάνει αρκετά την ατμόσφαιρα.

 Η οδός Ρηγίλλης 18 έζησε και πάλι στιγμές του ένδοξου παρελθόντος και ήταν όλοι εκεί: από τους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ, μέχρι τους “απόμαχους” στρατιώτε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.