.Ο Ανδρέας και ο Μητσοτάκης

Μπορεί η πόλωση, στην πιο ακραία μορφή της, να σημάδεψε τις ευρωεκλογές, αλλά η επόμενη μέρα διαμορφώνει προϋποθέσεις οι οποίες, υπό ορισμένες συνθήκες, είναι ενδεχόμενο να βελτιώσουν θεαματικά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Κι αυτό το «παραθυράκι» που μοιάζει να μισανοίγει αποτελεί μια ευκαιρία, η οποία πρέπει ν' αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Θεωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής στερεί ουσιαστικά από την κυβέρνηση το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα μείζονος σημασίας, χωρίς καν να συμβουλεύεται τον ίδιο και το κόμμα του.

Είναι μια τοποθέτηση η οποία, ασχέτως της προφανέστατης επιθετικότητάς της, ενέχει αντικειμενικά το στοιχείο της απόπειρας επιδίωξης κάποιου διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Και πάνω στη βάση αυτή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέθεσε τη δική του πρόταση, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στη συνολική ευθύνη για την πορεία της χώρας.

Απέναντι στην απαίτηση του Αλ. Τσίπρα να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αποφάσεις όπως ο διορισμός διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου επιτρόπου για την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Β. Βενιζέλος προτάσσει την πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο μακροχρόνιος δημοσιονομικός σχεδιασμός, οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο εκλογικός νόμος, ο κανονισμός της Βουλής και η εξωτερική πολιτική.

Δεν τρέφουμε την ψευδαίσθηση ότι είναι δυνατόν να υιοθετηθεί η αξίωση του ενός ή η πρόσκληση του άλλου, αλλά είναι ένα βήμα που θα πρέπει να έχει συνέχεια. Κι αυτό γιατί, άσχετα από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες ή και τις προσωπικές αντιθέσεις, είναι αδιανόητο σε τέτοιες κρίσιμες για τον τόπο στιγμές να μη συζητούν και να μη συμπορεύονται, αν και όταν χρειαστεί, κυβέρνηση και 
αντιπολίτευση.

Οι διαφωνίες και οι προσωπικές αντιθέσεις χαρακτήριζαν πάντα την πολιτική ζωή μας. Αλλά όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν, παραμέριζαν όλοι τις αντιθέσεις τους και κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Και ο Κ. Καραμανλής, και ο Α. Παπανδρέου, και ο Κ. Μητσοτάκης, και ο Χ. Φλωράκης και ο Λ. Κύρκος. Και οι δικές τους αντιθέσεις ήταν ασύγκριτα σοβαρότερες.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Πρωτοβουλία για ανασχηματισμό

Μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα ενέταξε τον ανασχηματισμό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα γίνει με πολιτικούς και όχι δημοσιογραφικούς όρους. 
Το πρώτο ζήτημα είναι να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση με ασφάλεια και σταθερότητα, τόνισε ο κ Βενιζέλος και τόνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα που εστάλη από τους πολίτες στις ευρωεκλογές και θα δώσει λύσεις.
Σε ερώτηση για την συζήτηση γύρω από το νέο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος είπε ότι στη συζήτηση με τον Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκαν τα κριτήρια για την επιλογή του όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούμε το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής σταθερότητας .
«Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά την συνάντηση των δύο ανδρών.

.Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ο Καπερνάρος

Έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, ο μέχρι σήμερα βουλευτής τους και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, Βασίλης Καπερνάρος.

.Βενιζέλος: Καταλάβαμε τι μας είπαν οι πολίτες στις εκλογές

Μια πρώτη συστηματική συζήτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες και τα οποία η κυβέρνηση τα καταλαβαίνει «πάρα πολύ καλά» είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

«Είναι υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δώσουμε λύσεις. Το πρώτο ζήτημα όμως είναι, με ασφάλεια και σταθερότητα, να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση, γιατί αυτό είναι που θα ωφελήσει πραγματικά κάθε Έλληνα, κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση, και τους ανέργ... περισσότερα »

.Έκανε το 2-1 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο «break» μετά από 21 χρόνια απέναντι στον Παναθηναϊκό στη «μάχη» του τίτλου, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών (2-1) και να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε 69-64 των «πρασίνων» και πλέον με νίκη στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή (19:45) κατακτά τον τίτλο μετά από 2 χρόνια (σεζόν 2011-12).

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69

.«Μέσω της ανάπτυξης θα διορθώσουμε πολλές αδικίες»

 

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη γιατί μέσα από αυτή θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει», τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια. «Αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμη την πολιτική σταθερότητα ως «κλειδί» για την πορεία της χώρας. «Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια», σημείωσε.

«Είναι ευχάριστα αυτά», αποκρίθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε «όλα να πάνε κατ’ ευχή, να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων».

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον κ. Παπούλια για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης. Υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου, επισήμανε.

.Μειώσεις φόρων προωθεί η κυβέρνηση

Απτές και συγκεκριμένες παρεμβάσεις μείωσης των φορολογικών βαρών δρομολογεί η Κυβέρνηση, αφυπνισμένη πλέον από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. 

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας χθες από το βήμα ημερίδας, που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα τις τομές στη φορολογία των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες, οι οποίες θα πρέπει να τεθούν στη φορολογία το επόμενο διάστημα. 

Οι προτεραιότητες θα εστιάζουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, στην ολοκλήρωση των προωθούμενων ... περισσότερα »

.«Αν θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, να δεχτούν την παραίτησή μου»

«Αν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως και να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Εγώ αισθάνομαι στρατιώτης και από αυτή τη θέση αναζητώ την παρουσία μου στη συλλογικότητα του κόμματός μου», 

τόνισε την Πέμπτη ο Φώτης Κουβέλης, μια ημέρα μετά την υποβολή της παραίτησής του από την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε πως ήδη από το βράδυ της Κυριακής, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, «είπα ότι και οι νίκες και οι ήττες έχουν πα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.