.Περί «μονομάχων»

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ 

Είναι δυσάρεστη η εικόνα που προκύπτει από την αδυναμία προσδιορισμού της ημερομηνίας εκλογής και άλλων συναφών θεμάτων αμέσως σχετιζομένων με τη διαδικασία αναδείξεως του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Παρέλκει, όμως, η δραματοποίηση της καταστάσεως.

 Πρόκειται απλώς περί συνεπειών που απορρέουν από την απόφαση να επισπευσθεί κατά ένα εξάμηνο η μάχη διαδοχής. Αλλά αυτό είναι κάτι που ανήκει αμετάκλητα στο παρελθόν. Ωστόσο, η παρούσα μάχη διαδοχής έχει ένα ιδιαίτερο ούτως ειπείν χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι ένας εκ των υποψηφίων –ο κ. Απόστολος Τιτζικώστας... περισσότερα »

.ΔΝΤ: Ζητεί νέα μέτρα 1,35 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 - Προβλέπει μεγαλύτερο κούρεμα στις συντάξεις

Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και στον τρόπο διοίκησης των τραπεζών ζήτησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου *Κριστίν Λαγκάρντ*.

 Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος επανέλαβε ότι το Ταμείο θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο, υπενθυμίζοντας ότι η διευθέτηση του θέματος αποτελεί όρο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. 

Δεύτερος όρος, είναι η υιοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Απανωτά είναι τα χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες από το ΔΝΤ, που σε τελευταία έκθεσή του, μιλά για ανάγκη επιπλέον επώδυνων μέτρων 1,35 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 διαφωνόντας ...περισσότερα »

.Η μεγάλη σφαγή των «53» -Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στα σκαριά

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη και αρκετών στελεχών, σχεδιάζει τα επόμενα εσωκομματικά βήματα. *Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα στα σκαριά -Τι θα κάνει με τους «53»* 

Η ομάδα των «53» είναι για την ώρα ο διαφορετικός πόλος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μετά την αντικατάσταση του Χρήστου Μαντά από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έρχεται και η αντικατάσταση του Τάσου Κορωνάκη (είχε παραιτηθεί) από τη θέση του γενικού γραμματέα. Και οι δύο ανήκαν στη λεγόμενη «Ομάδα των 53», η οποία κινείται πιο αριστερά από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ και ... περισσότερα »

.Στο… κουρείο οι συντάξεις.... Κλείδωσαν οι μειώσεις για όσους παίρνουν ως άθροισμα 1.000 ευρώ

Νέες περικοπές έρχονται στις συντάξεις οι οποίες τελικά θα ξεκινήσουν από τα... χαμηλά και συγκεκριμένα από τα 500 ευρώ! Μετά την πρώτη μείωση που υπέστησαν οι συνταξιούχοι λόγω της αύξησης των εισφορών για τον κλάδο υγείας, οι συντάξεις μπαίνουν πάλι στο κουρείο.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε χθες, ότι το «μαχαίρι» στις συντάξεις θα πέσει τελικά χαμηλότερα από τα 1.500 ευρώ, αφού υποστήριξε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση κάτω από τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη).

Οι μειώσεις θα επιβληθούν στο σύνολο του ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης. Γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν οι μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θιγούν και οι κύριες συντάξεις ύψους 800 ευρώ . Το «μαχαίρι» σχεδιάζεται να μπει κλιμακωτά στις σημερινές συντάξεις.
Είναι βέβαιο ότι οι μειώσεις έχουν κλειδώσει για όσους παίρνουν ως άθροισμα 1.000 ευρώ και πάνω, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τις χαμηλότερες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Κατρούγκαλος:
-Δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνουν κλιμακωτές

-Θα υπάρξει προστασία των μικρών συντάξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προστατευτούν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν έως 500 ευρώ

.Πρόσω ολοταχώς για τα μέτρα με έναν νόμο την ερχόμενη εβδομάδα

Έχοντας εξασφαλίσει την εύθραυστη, ενόψει του μεγάλου κάβου της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, ψήφο εμπιστοσύνης με 155 βουλευτές σε μία τριήμερη διαδικασία που εν πολλοίς κινήθηκε σε ρηχά νερά και επιφύλασσε την όποια ένταση για τη νύχτα της Τετάρτης με τη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κυβέρνηση μπαίνει και επίσημα στη φάση της υλοποίησης των πρώτων δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. 

Το αποκαλούμενο παράλληλο πρόγραμμα - αντιστάθμισμα στα σκληρά μέτρα του μνημονίου, το οποίο αποτέλεσε και τον έναν από τους δύο πυλώνες των προ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.