.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση

Είμαι αντίθετος σε κάθε κυβερνητική απόφαση που υποβαθμίζει, αλλοιώνει   και αποδυναμώνει το χαρακτήρα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου.
Είμαι αντίθετος σε κάθε σκέψη αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και πολύ περισσότερο σε κάθε σκέψη για απόλυση εκπαιδευτικών.
Είμαι αντίθετος στην υποβάθμιση των Επαγγελματικών Σχολών, τα αποτελέσματα της οποίας οδηγούν σε ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος της  Δημόσιας.
Ειδικότερα το μέτρο αυτό πλήττει και το Δήμο μας αφού στην ουσία με την κατάργηση πολλών ειδικοτήτων απονευρώνεται η λειτουργία της Δημόσιας   εκπαίδευσης στην πόλη μας
Είμαι, τέλος, αντίθετος με την απόπειρα κατάργησης του ολοήμερου σχολείου, ενός θεσμού που κατακτήθηκε με αγώνες και λειτουργεί υπέρ των εργαζόμενων οικογενειών.
Συγχρόνως,  θεωρώ αυτονόητη την ανάγκη αύξησης των κρατικών δαπανών για την Παιδεία και καλώ την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να αποσύρει κάθε μέτρο που θίγει τη Δημόσια Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, τους λειτουργούς της και τους μαθητές με τις οικογένειές τους. Να ξεκινήσει αμέσως ένας δημοκρατικός  διάλογος  με όλους τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα οδηγήσει σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις και λύσεις.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ζωγράφου  17/9/2013
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου

Κώστας Καλλίρης

.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ...Δήμος Ζωγράφου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Χ. ΜΟΥΣΧΟΥ 18
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΙΛΙΣΙΑ
Δήμος Ζωγράφου
13/09/2013

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιήσει τμήματα μάθησης ενηλίκων και το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014, με έναρξη υλοποίησης τον Οκτώβρη του 2013.

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης είναι οι εξής :
 Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
 Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον
 Νέες Τεχνολογίες
 Γλώσσα και Επικοινωνία
 Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
 Πολιτισμός και Τέχνη
 Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Στα τμήματα μάθησης μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρώνεται ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ( 8 έως 20 άτομα ανά τμήμα μάθησης).

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-19:00) στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Ζωγράφου (Χ. Μούσκου 18, Άνω Ιλίσια, τηλ.2107486267, 210 7789652)  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

.Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε

 Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Καβάνι στο 19΄ αλλά ο Βάις ισοφάρισε σε 1-1 στο 25΄. Ο Μότα όμως με δύο τέρματα (68?, 73΄) έκανε το 3-1 και ο Μαρκίνιος στο 86΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

.Συνεχίζει να τρέμει η γη στη Φθιώτιδα

Μπορεί τη χθεσινή νύχτα να την πέρασαν σε αυτοκίνητα ή σε κάποιους συγγενείς τους όμως δεν ξέρουν που θα περάσουν τη νύχτα που έρχεται καθώς ο Εγκέλαδος συνεχίζει να επισκέπτεται αδιάλειπτα την περιοχή και να υπενθυμίζει την παρουσία του. Οι επιστήμονες στο σύνολό τους είναι καθησυχαστικοί όμως εκείνο που προβληματίζει τους κατοίκους στα σεισμόπληκτα χωριά είναι η βεβαιότητα των επιστημόνων ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί ακόμη.

Οι διαπιστώσεις των μηχανικών τη σημερινή μέρα αποτύπωσαν και επίσημα ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες. Σπίτια που ήταν «πράσινα» από τους προηγούμενους σεισμούς τώρα χαρακτηρίζονται «κόκκινα» και συστήνεται στους ιδιοκτήτες τους να μην μένουν μέσα σε αυτά. Στους ελέγχους εντοπίζουν «τραύματα» ακόμη και σε καινούργιες οικοδομές. 

Παρά τις συστάσεις να απομακρυνθούν ορισμένοι από τους κατοίκους αψηφούν ακόμη και τις συμβουλές καθώς μη μπορώντας να περάσουν τη νύχτα μέσα στο κρύο επιλέγουν είτε κάποια ισόγεια κτίσματα δικά τους ή συγγενών τους για να κοιμηθούν με τις οικογένειές τους.

.Η Μέρκελ και οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί της του FDP δεν θα πάρουν την πλειοψηφία στις εκλογές

Πέντε ημέρες πριν από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία μαζί με τους φιλελεύθερους συμμάχους της, οι οποίοι βρίσκονται σε πτώση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το εβδομαδιαίο περιοδικό Στερν δείχνει μεγάλη σταθερότητα στην πρόθεση ψήφου για τους συντηρητικούς (CDU/CSU) και τους σοσιαλδημοκράτες (SPD) και ενισχύει το σενάριο ενός "μεγάλου συνασπισμού" υπό την Μέρκελ ανάμεσα σ' αυτά τα δύο κόμματα μετά την 22α Σεπτεμβρίου.

Οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχουν μεγάλο προβάδισμα, καθώς παραμένουν στο 39%, αλλά οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), οι οποίοι κατέγραψαν μια ηχηρή ήττα στη Βαυαρία, πέφτουν κατά 1 μονάδα, στο 5%, δηλαδή ακριβώς στο όριο που είναι απαραίτητο για να εκλέξουν βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Το SPD, το οποίο παραμένει στο 25%, δεν μοιάζει να επηρεάστηκε από το θέμα που δημιουργήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στη Γερμανία γύρω από μια φωτογραφία του υποψηφίου του, του Πέερ Στάιμπρουκ, ο οποίος έκανε μια άσεμνη χειρονομία.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά αφού ξέσπασε η πολεμική γύρω από τη φωτογραφία.

Το κόμμα "Ντι Λίνκε" της ριζοσπαστικής αριστεράς παραμένει στο 10% και οι Πράσινοι παραμένουν κι αυτοί στο χαμηλό επίπεδο του 9%, σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του Forsa.

Έτσι το ινστιτούτο δεν προβλέπει για το βράδυ της Κυριακής πλειοψηφία για το συνασπισμό της δεξιάς (CDU/CSU,FDP), ο οποίος συγκεντρώνει 44%, αλλά ούτε και για τη συμμαχία του SPD και των Πρασίνων, έστω κι αν προσετίθετο σ' αυτή η δύναμη του κόμματος "Ντι Λίνκε", που θα ανέβαζε το σύνολο της αριστεράς στο 44%.

Σε μια τέτοια κατάσταση, οι αναλυτές θεωρούν πιθανότερο ένα μεγάλο συνασπισμό ανάμεσα στους συντηρητικούς της Μέρκελ και τους σοσιαλδημοκράτες. Οι αναλυτές θεωρούν απίθανη μια συμμαχία των συντηρητικών (CDU/CSU) με τους Πράσινους.

.Ευ. Βενιζέλος: Ασύλληπτο να διανοηθεί κανείς, νέα, οριζόντια μέτρα

Αναλυτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου δημοσιεύει σήμερα το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA. 

O κ. Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ρώμη, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να έχει συνομιλία με την επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Έμα Μπονίνο και τον Ιταλό υπουργό, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.
  
Το θέμα της μετανάστευσης, τονίζει στη συνέχεια, «μαζί με την ασφάλεια των συνόρων, θα είναι μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας».

Σε ότι αφορά τις θυσίες που έχουν κάνει -και συνεχίζουν να κάνουν- οι Έλληνες, για να βγει η χώρα από την κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει: «είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση, με πολύ δύσκολα μέτρα, με ιδιαίτερα βαριές θυσίες, που έχουν κάνει οι συμπολίτες μου. 

Τώρα, όμως, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια διαπιστωμένης κρίσης, έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα του ισολογισμού, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι ο έτερος μεγάλος στόχος είναι να επιτελεσθεί πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επανακτήσουν ανταγωνιστικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας.

«Το κύριο πρόβλημα, όμως», επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είναι κρίση της ελληνικής κοινωνίας, το απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας. Πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή, να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελπίδα και την προοπτική».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει, επίσης, ότι «είναι ασύλληπτο να διανοηθεί, κανείς, νέα οριζόντια μέτρα» και ότι «δεν μπορούν να προετοιμαστούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», από τη στιγμή που την περίοδο 2010-2012, τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 35%, «κάτι το πρωτοφανές και απαράδεκτο εν καιρώ ειρήνης».

Σε ότι αφορά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι «η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα τέσσερα- πέμπτα της ομαδικής αυτής προσπάθειας» ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα μπορεί να επιδείξει το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα στην ζώνη του Ευρώ, της τάξης του 2% του ΑΕΠ».

.Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ

Με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο και μεθαύριο (18 και 19 Σεπτεμβρίου) κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. 

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων στην υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Ήδη, σε απεργία βρίσκονται από χθες οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα για δεύτερη ημέρας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Απεργούν, επίσης, οι εργαζόμενοι τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11:30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.
Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου».

Αύριο, προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένα και προαστιακό θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό.
Εξάλλου, σε τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα έως και την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, κατέρχονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Τέλος, την αποχή των δικηγόρων όλης της χώρας από τα καθήκοντά τους, σήμερα και αύριο, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

.Στους 13 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τα πυρά αγνώστου ενόπλου σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον δέκα.

Τρεις πηγές των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας αναγνώρισαν, αν και διστακτικά, τον ένοπλο που προκάλεσε το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ, ως έναν Τεξανό, ονόματι Άαρον Αλέξις, ο οποίος υπηρέτησε ως έφεδρος στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από τον Μάιο του 2007 εως τον Ιανουάριο του 2011

Επισήμως πάντως, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη ή των πιθανών συνεργατών του.

Οι πηγές αυτές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, έχουν ενημερωθεί για τις έρευνες που διεξάγονται για την επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ενόπλου.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν θεωρούν το μακελειό αυτό τρομοκρατική ενέργεια.

Πάντως, ο ένας από τους άνδρες που αναζητούσαν οι αρχές ως ενεχόμενο στο μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον εντοπίστηκε και «δεν θεωρείται ύποπτος», ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία.

Η αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λανίερ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δύο άνδρες, ένας λευκός και ένας μαύρος που φορούσαν χακί στολές, θεωρούνταν ύποπτοι ως συνεργάτες του ενόπλου ο οποίος σκοτώθηκε από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Μέσω Twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ένας από αυτούς, ο λευκός, αναγνωρίστηκε και δεν θεωρείται πλέον ύποπτος.

Η Γερουσία ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή προς όλους τους εργαζομένους σε αυτήν να παραμείνουν μέσα στα κτίριά της. Η ανακοίνωση την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι η Γερουσία ακύρωσε τη σημερινή της συνεδρίαση και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων —η οποία δεν επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα— δεν έχει λάβει ή εκδώσει τέτοια εντολή.

Την έρευνα για το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ έχει αναλάβει το FBI αλλά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι, οι αρχές «δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν σε αυτό το στάδιο» ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Τα γεγονότα εκτυλίχτηκαν γύρω στις 08:20, τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Ένας άνδρες μπήκε στο κτίριο 197 του συγκροτήματος αυτού, όπου εργάζονται καθημερινά 3.000 άνθρωποι, και άνοιξε πυρ εναντίον τους.

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άλλους τρεις (...) Το βάλαμε στα πόδια» αφηγήθηκε η Πατρίσια Ουόρντ, μιας υπάλληλος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην καφετέρια του πρώτου ορόφου. Όπως εξήγησε, για να μπει κανείς στο κτίριο δείχνει απλώς το σήμα του, όμως δεν υπάρχει ανιχνευτής όπλων και μετάλλων.

.Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από τον Μ. Σουλτς

Για ενδείξεις ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειες που καταβάλει για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική προεδρία θα εργαστεί από κοινού με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε. την οποία θα αναλάβουμε τον Ιανουάριο του 2014.

Στην πορεία για την έξοδο από την κρίση ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη με περισσότερη αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι βασικές προτεραιότητες αποτελούν η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Μ. Σούλτς σημείωσε ότι συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία καθώς και τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την ΕΕ και για άλλη μια φορά εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Ευρωβουλής προς την Ελλάδα τόσο ενόψει της ελληνικής Προεδρίας, όσο και των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

«Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε ότι συμφωνήθηκαν επίσης οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Τέλος, είπε ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο Κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Σουλτς τόσο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας όσο και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. 

Όπως υπογράμμισε, η ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί πολύ στενά και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι δημοκρατική υποχρέωσή μας αλλά και σημάδι αλληλεγγύης για όλους μας, όπως ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης.

.Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με την εισαγγελική δίωξη κατά Καμμένου - αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

«Πολιτικά ακραία και άστοχη», χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου για τον Χρήστο Πάχτα, ωστόσο εξέφρασε τη διαφωνία του με την άσκηση δίωξης εναντίον του, προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τοποθετήθηκε επί του θέματος των δηλώσεων Καμμένου με καθυστέρηση ωρών τη Δευτέρα το βράδυ, τόνισε ότι «η σπουδή της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο».

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γίνονται επιλεκτικές διώξεις και χρειάζεται να εισηγηθεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι «ακόμα περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ».

Η διφορούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση: 

«Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ασκηθεί δίωξη κατά των στελεχών της ΧΑ ή να μην ασκηθεί δίωξη στον κυβερνητικό του εταίρο για την προτροπή σε άσκηση βίας; Πόσο δύσκολο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει κάθε πράξη βίας, κάθε προτροπή σε πράξεις βίας, κάθε εγκωμιασμό της πολιτικής και κοινωνικής βίας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.