.Τελευταία προειδοποίηση από Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα

*«Η Ελλάδα θέλω να παραμείνει στη ζώη του ευρώ, αλλά όλα εξαρτώνται από το εάν η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σε νέες δηλώσεις η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.* Αναφερόμενη στο θέμα της Ελλάδας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι δεν απομένει πολύς χρόνος. 

Κάθε μέρα μετρά, τονίζει η κυρία Μέρκελ αναφερόμενη στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Η καγκελάριος της Γερμανίας επαναλαμβάνει ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, όμως η αλληλεγγύη της ΕΕ και του ΔΝΤ εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα και η Lehman Brothers είναι δυο τ... περισσότερα »

.Εκλογές στην Τουρκία: Η πανωλεθρία του Ερντογάν και ο θρίαμβος των Κούρδων

Το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νίκησε χθες στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην εθνοσυνέλευση την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.

 Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 258 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,8%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 13,1% των ψήφων και στέλνει 79 βουλευτές στο κοινοβούλιο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δ... περισσότερα »

.Αδιέξοδο στη συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη... Διαφωνία των δύο υπουργών - Παρέμβαση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο

Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι κατέληξε η συνάντηση που είχαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης. 

Η διαφορετική προσέγγιση φαίνεται να εντοπίζεται στο ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε ανά χείρας την ελληνική πρόταση και σε καμία περίπτωση την πεντασέλιδη των θεσμών. Έτσι μετά τη συνάντηση ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ιστορικό καθήκον» και κάλεσε τους εκλεγμένους πολιτικούς να αναλάβ... περισσότερα »

.Ομπάμα: Πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

«Αν και οι δυο πλευρές δείξουν αρκετή ευελιξία, νομίζω ότι μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τόνισε ότι "θα είναι και σημαντικό η διεθνής κοινότητα και τα διεθνή οικονομικά ινστιτούτα να αναγνωρίσουν τις απίστευτες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι εταίροι «αισθάνονται ότι είναι επείγον να βρεθεί ένας δρόμος για να διευθετηθεί η κατάσταση» και πρόσθεσε: 

«Αυτό που θα χρειαστεί είναι η Ελλάδα να είναι σοβαρή σε ό,τι αφορά την εφαρμογή κάποιων σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές, αλλά - ακόμη πιο σημαντικό- προκειμένου να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ώστε η ελληνική οικονομία να αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται και να ευημερεί. Οι Έλληνες θα πρέπει να το κάνουν και να κάνουν κάποιες σκληρές πολιτικές επιλογές οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.