.Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε αριθμούς


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου Συνεδρίου, ειδικότερα αναφορικά με την εκλογή συνέδρων την προσεχήΚυριακή, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία αυτά «προοιωνίζονται την επιτυχία του Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:

-4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

-3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)

-1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

-700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

-40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή

-250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ

- 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ

Στο Συνέδριο θα κληθούν, εξ άλλου, να στείλουν αντιπροσωπείες, στην έναρξη, «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

.Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός


Χωρίς να... ιδρώσει ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα 82-74 της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της φάσης των «16», άφησαν πίσω τους στη βαθμολογία του Βάσκους, αλλά δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά της ήττας στην πρεμιέρα της Β΄φάσης, καθώς η διαφορά και το σκορ ήταν το ίδιο με αυτό στη Βιτόρια. 

Με την αποψινή 5η νίκη τους οι πρωταθλητές Ευρώπης παραμένουν «συγκάτοικοι» στην τρίτη θέση του 6ου ομίλου με την Κίμκι, έχοντας πάντως το... πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 41-27, 62-50, 82-74

.«Σκάνδαλα και διαδοχολογία στο Βατικανό»


Με σκάνδαλα, υπόγειες συμμαχίες και κινήσεις για την επιλογή του διαδόχου του πάπα Βενέδικτου ασχολούνταισήμερα Ιταλοί αναλυτές.

«Ο πάπας τον περασμένο Απρίλιο ανέθεσε σε τρεις καρδινάλιους εμπιστοσύνης του την διεξαγωγή έρευνας για την κατάσταση στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας», ειδικά σε ό,τι αφορά «την υπόθεση της κλοπής απόρρητων ντοκουμέντων του ίδιου του Ποντίφικα», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, σε εκτενές άρθρο της.

Οι τρεις καρδινάλιοι έφτασαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετές  περιπτώσεις χρηματισμού και διαφθοράς, όπως και σεξουαλικά σκάνδαλα, αν και διαβεβαίωσαν ο κύριος εκκλησιαστικός κορμός θεωρείται υγιής, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Την Δευτέρα, ο Γερμανός ποντίφικας --ο οποίος θα υπογράψει την παραίτησή του την Τετάρτη το βράδυ, 27 Φεβρουαρίου-- αναμένεται να κάνει δεκτούς τους εν λόγω τρεις καρδινάλιους (Γιόζεφ Τόμκο, Σαλβατόρε Ντε Τζόρτζι, Ζούλιαν Χέρανς Κασάντο) για μια τελευταία αναλυτική συζήτηση.

Σύμφωνα με παρατηρητές το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει ο απερχόμενος πάπας είναι ότι η όλη αυτή πραγματικότητα θα πρέπει να εξετασθεί σε βάθος από τον διάδοχό του σε αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων.

Εκφράζεται ο φόβος, παράλληλα, ότι λεπτομέρειες σχετικά με τα συγκεκριμένα σκάνδαλα-που, έως τώρα, δεν  έχουν δημοσιοποιηθεί- μπορεί να αρχίσουν να διαρρέουν άμεσα, δηλητηριάζοντας το κλίμα του Κογκλάβιου και καταφέρνοντας να επηρεάσουν καθοριστικά την επιλογή του διαδόχου του Γιόζεφ Ράτσινγκερ.

.Την ενοχή επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» πρότεινε ο εισαγγελέας


Την ενοχή των επτά από τους οκτώ κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», μεταξύ των οποίων και των καταζητούμενων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εδώ και καιρό εκδικάζει την υπόθεση στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αθώωση της Μαρίας Μπεραχά, συζύγου του κατηγορούμενου Κώστα Γουρνά, ο οποίος μαζί με τους ανωτέρω φυγόδικους, από τη στιγμή της σύλληψής τους, έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Ωστόσο ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο δικαστήριο να αθωώσει τους τρεις «βασικούς» κατηγορούμενους (Ν. Μαζιώτη, Κ. Γουρνά και Π. Ρούπα) από τη συμπληρωματική κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί, σύμφωνα με την οποία φέρονταν ως «διευθυντική ομάδα» της οργάνωσης. 

Ο εισαγγελέας τόνισε σχετικά τα εξής: «Σε μια αναρχική οργάνωση δεν υπάρχει ιεραρχία, αλλά και δεν προέκυψε ιεραρχία».

.Πετρέλαιο κίνησης με μειωμένο φόρο για τους αγρότες εξετάζει η κυβέρνηση


Στην άμεση σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξεταστεί η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και παράλληλη ταυτοποίηση των δεδομένων κάθε αγρότη.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, μετά το πέρας της σύσκεψης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Χαρακόπουλο, και εκπροσώπους του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, καθώς και ότι θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στα «μπλόκα», όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 

.Ο Κ. Σημίτης δεν θα μετάσχει στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απάντησε, με επιστολή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν θα συμμετάσχει στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

 Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης απάντησε «με μια ευγενική, σύντομη επιστολή» στην επιστολή που έλαβε από τον κ. Βενιζέλο.

 Στη δε επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης».

.Οδηγίες προς 25.000 καταθέτες εξωτερικού για δικαιολόγηση των κεφαλαίων τους


Οδηγίες προς φορολογούμενους με καταθέσεις στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, περιλαμβάνει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Πρόκειται για διευκρινίσεις σχετικά με τους τρόπους που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι αυτοί να καλύψουν, εφόσον μπορούν, τις διαφορές αυτές. 

Σημειώνεται ότι από τις διασταυρώσεις που έχει κάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν προκύψει τέτοιες διαφορές για 25.000 έλληνες καταθέτες εξωτερικού.

.Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το "Euro Working Group"


Εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group η καταβολή στην Ελλάδα της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου.
Προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης ήταν η ψήφιση στη Βουλή της επικαιροποίησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήριζαν τυπική διαδικασία τη σημερινή έγκριση της δόσης.
Σημειώνεται ότι στις 3 Μαρτίου ξεκινά η τριμηνιαία αξιολόγηση εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Την ημέρα αυτή έχει προγραμματισθεί συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, νωρίτερα, την ερχόμενη Δευτέρα, καταφθάνει στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη των επικεφαλής.

.Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με δράση στην Αττική


Σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια, κυρίως στη νοτιοανατολική Αττική, είχε διαπράξει, την τελευταία διετία, σπείρα Αλβανών, η οποία εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής.

Από την Αστυνομία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών, εκ των οποίων συνελήφθη προχθές στην Αθήνα ο ένας 26χρονος, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο ομοεθνείς του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, επέλεγαν οικίες στις οποίες, αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέβαλαν παραβιάζοντας την κλειδαριά της πόρτας εισόδου 

και, αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία, στη συνέχεια, τα πωλούσαν, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι, κατά την τελευταία διετία, έχουν διαπράξει 23 κλοπές- διαρρήξεις, εκ των οποίων μία στα Εξάρχεια και οι υπόλοιπες στη Σαρωνίδα, την Ανάβυσσο, το Λαγονήσι, την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και τα Καλύβια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

.Παρ΄ ολίγον δυστύχημα υπαλλήλου στη Βουλή


Σαν από θαύμα σώθηκε γυναίκα υπάλληλος της Βουλής όταν, νωρίς το πρωί, ανεβασμένη στο θόλο, επιχειρούσε να βγάλει νερά από εκεί για να μην πέσουν στην αίθουσα της ολομέλειας.

Την ώρα εκείνη, στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης. Το μεταλλικό πλαίσιο υποχώρησε και έσπασαν γυαλιά, που έπεσαν στην αίθουσα, και η υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό.

Με τη συνδρομή των ψύχραιμων συναδέλφων της ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες γιατί είχε κοψίματα στα χέρια της.

Από την τεχνική υπηρεσία της Βουλής έγινε γνωστό ότι υπήρχε προστατευτικό δίχτυ στο θόλο και ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας. Επίσης, ότι η υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας ήταν δεμένη με ζώνη ασφάλειας, αλλά γλίστρησε στην κοιλοδοκό, με αποτέλεσμα να σπάσουν γυαλιά του θόλου και ή ίδια να βρεθεί αιωρούμενη μέχρι να την τραβήξουν οι συνάδελφοί της.

Τη συμπάθεια του εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο αργότερα, για την προσπάθεια των υπαλλήλων της Βουλής να κρατήσουν ασφαλή την αίθουσα.

Από θαύμα σώθηκε η υπάλληλος και δεν χτυπήθηκαν από γυαλιά και οι υπουργοί, είπε ο Νότης Μαριάς των ΑΝΕΛ και επισήμανε ότι πρέπει η Βουλή να δει τα θέματα τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

.Ευφυέστεροι όλων οι αρχαίοι Έλληνες


Αν Αθηναίος του 1000 π.Χ. ερχόταν πίσω στη ζωή σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν ευφυέστερος από όλους εμάς, υποστηρίζει ο Dr. Gerald Crabtree, κορυφαίος γενετιστής του Πανεπιστημίου Stanford των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πρόσφατη έρευνα του οποίου αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος, με την πάροδο του χρόνου γίνεται όλο και λιγότερο ευφυής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι αναπόφευκτες αλλαγές στο γενετικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουμε σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα του πρώην εαυτού μας και πολύ λιγότερο ευφυείς από τους προγόνους μας.

Ο ίδιος θα πει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν στην ακμή του όταν ήταν αναγκασμένος να παλέψει μ' όλες του τιςδυνάμεις για να επιβιώσει, δεδομένου ότι τότε ήταν υποχρεωμένος να βασιστεί στο μνημονικό του, στο πρακτικό πνεύμα του και την ψυχολογική ισορροπία που του επέτρεπαν να εμπιστεύεται το ένστικτό του και να προσαρμόζεται στις περιστάσεις γρήγορα.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υποστηρίζει ο διακεκριμένος επιστήμονας, έχει άλλες απαιτήσεις από το σώμα και το μυαλό μας, η τεχνολογία όμως έχει αντικαταστήσει την ανάγκη να βασιζόμαστε στις φυσικές ικανότητες και τα ένστικτά μας.
Επίσης, οι βιομηχανοποιημένες τροφές, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη επιλογή για το σύστημά μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης ενδέχεται να μειώσουν δραστικά το IQ μας.

.Επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα στα Εξάρχεια


Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων στις 11.20 χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Οι δράστες πέταξαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην οδό Καλλιδρομίου οχτώ βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
Από τις εκρήξεις ή πυρκαγιές που προκλήθηκαν υπέστησαν ζημιές η είσοδος του τμήματος κι ένα περιπολικό. Οι δράστες αναζητούνται.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.