.Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

 H Ακαδημία Αθηνών στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε  στη λαμπρή αίθουσα τελετών του μεγάρου Χάνσεν, απένειμε απόψε τα βραβεία και τους επαίνους του Ιδρύματος για το 2013.
Τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, για το σύνολο του έργου τους οι ποιητές, Μάνος Ελευθερίου και Θανάσης Χατζόπουλος,  ο δοκιμιογράφος Νάσος Βαγενάς, οι πεζογράφοι Σωτήρης Δημητρίου και Αμάντα Μιχαλοπούλου για συλλογές διηγημάτων τους και η δοκιμιογράφος Μαρία Δεληβοριά για τη μελέτη της για τη «Γυναίκα της Ζάκυθος» του Σολωμού. 
Επίσης βραβεύτηκαν ο ιστορικός Γεώργιος Τόλιας, ο φιλόλογος Κυριάκος Τσαντσάνογλου, ο αλεξανδρινός αρχιτέκτονας Mohamed Fouad Awad, για τις υπηρεσίες του στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής παρακαταθήκης του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο, η Ιεραποστολή Kolwezi της Επισκοπής Κατάγκα του Κονγκό για τη μακροχρόνια φιλανθρωπική και κοινωνική της δράση, 
η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας για τη μακρόχρονη, πολυδιάστατη και πολύτιμη προσφορά της ως εστία πολιτισμού που προάγει την επιστημονική έρευνα και την πνευματική δημιουργία στα Επτάνησα και την Ελλάδα, το Σωματείο "Σύλλογος οι φίλοι της Μουσικής", για την πολυετή και εξέχουσα προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού, των τεχνών, της παιδείας και ιδίως της μουσικής, 
το Βιβλιολογικό Εργαστήρι "Φίλιππος Ηλιού" για το εθνικής σημασίας έργο της σύνταξης της Ελληνικής Βιβλιογραφίας του 19ου αιώνα (46.500 εγγραφές) που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο του Μουσείου Μπενάκη, και ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμηρίκας ο οποίος κάηκε στην προσπάθειά του να διασώσει από πυρκαγιά τα δύο μικρότερα αδέλφια του.

.Με ενστάσεις ξεκίνησε ο διάλογος του υπ. Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Με ελπίδες για λύση από το υπουργείο Υγείας αλλά με «μικρό καλάθι» από την πλευρά των γιατρών άρχισε ο διάλογος για την αναμόρφωση του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που είδε το απόγευμα τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, είπε μετά το τέλος της συνάντησης ότι υπάρχουν διαφωνίες που θα πρέπει να λυθούν και πρόσθεσε: «Καμιά φορά μπορεί και οι δικές μου δηλώσεις να έχουν δυναμιτίσει το κλίμα άθελά μου, γιατί σέβομαι τους γιατρούς, τους τιμώ, πιστεύω ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά, όλα αυτά τα χρόνια».

 Δεν θέλουμε να νομίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει κάτι μόνο και μόνο για να τους απαξιώσει δήλωσε και τόνισε πως η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να καθυστερήσει. «Εμείς θέλουμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα Πολυϊατρεία να έχουν ανοίξει και να λειτουργούν με το νέο καθεστώς» είπε ο υπουργός Υγείας.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση συναποφασίσθηκε να οριστεί μία τεχνική επιτροπή για να εξετάσει τις λεπτομέρειες δύο διαφορετικών εκδοχών που μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου. Πάντως ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε, ενώπιον όλων, ότι «οι θεμελιώδεις αρχές της μεταρρυθμίσεως έχουν αποφασιστεί. Και αυτό που συζητάμε είναι για τον οδικό χάρτη, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες».

.Περιορισμένη, άνιση και εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη

Η οικονομική ανάκαμψη είναι ακόμη περιορισμένη, άνιση και εύθραυστη, αλλά οι προοπτικές καθίστανται σταδιακά θετικότερες, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Οι 28 υπογράμμισαν ότι η αποφασιστική και φιλόδοξη εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης το 2014 και το 2015. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα, οι πολιτικές των χωρών μελών θα πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως: - στην ενίσχυση των φορολογικών και άλλων κινήτρων για τη δημιουργ... περισσότερα »

.«Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία, ο Τσίπρας τη χώρα»

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κουρυφής της ΕΕ. Σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη του κ. Τσίπρα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογές απάντησε: «Η νοοτροπία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καλλιεργεί τον δικό της κήπο με δηλητήριο που ρίχνει σε όλους τους άλλους. 

Οι άλλοι, όμως, είναι η Ελλάδα. Το να δηλητηριάζεις το κλίμα, να ζητάς συνεχώς εκλογές, να δημιουργείς συνθήκες τρόμου σε επενδυ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα αφήγηση

 «Η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα αφήγηση που να την ξαναφέρνει κοντά στις μεγάλες αξίες του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού. Μία νέα αφήγηση για την Ευρώπη της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων, της πολυφωνίας του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της καινοτομίας». 

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό που έστειλε προς το ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ιδιαίτερη κρισιμότητα της συζήτησης για την ανάγκη διαφύλαξης του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, του κράτους δικαίου και της θεσμικής ισότητας των κρατών-μελών, δηλαδή, όλων των στοιχείων που, όπως είπε, μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένα, όμως, άρχισαν να κλονίζονται συθέμελα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή κρίση έδειξε ότι η λειτουργία σημαντικότατων θεσμών και οργάνων της ΕΕ έχει απομακρυνθεί από το νομικό πλαίσιο που προβλέπουν οι συνθήκες θεσμικής ισοτιμίας των κρατών, καθώς υπάρχουν «χώρες που αποφασίζουν και χώρες που εξωθούνται ή αναγκάζονται να αποδεχθούν αποφάσεις». 

Παράλληλα, «άρχισαν να λειτουργούν και άλλες δομές ?όπως η τρόικα- που δεν προβλέπονται από τις συνθήκες και οι οποίες, μέχρι σήμερα, δεν λογοδοτούσαν και δεν ελέγχονταν. Αυτές οι πρακτικές δίνουν τροφή στον ευρωσκεπτικισμό, θέτοντας σαφέστατα ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας της Ένωσης».

.«Τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί»

«Δεν αρκεί η παραδοχή της πρωτοφανούς θυσίας, απαιτείται η άλλη πλευρά, αυτή των εταίρων και πιστωτών, να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Ο πολιτικός πραγματισμός και ο σεβασμός στην ευρωπαϊκή ιδέα επιτάσσουν στροφή σε αυτή την κατεύθυνση για να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να μην κινδυνεύσει άλλο η κοινωνική συνοχή» υπογραμμίζει στο μήνυμά του προς τους απόδημους Έλληνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενόψει των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Ο κ. Παπούλιας προσθέτει ότι τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η χρονιά που τελειώνει υπήρξε δύσκολη για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σκληρή για πολλούς συμπολίτες μας, που βρέθηκαν σε πραγματικό αδιέξοδο.

Ο κ. Παπούλιας ζητάει από τους απόδημους Έλληνες να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη γρήγορη μετάβαση της πατρίδας μας σε έναν κύκλο ανάπτυξης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2014» καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

.«Ο μόνος που βλέπει ανάκαμψη είναι ο Σαμαράς»

«Εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια, ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που υπόσχεται για μια ακόμη φορά εθνικές επιτυχίες και ανάκαμψη. Η ελληνική προεδρία θα έπρεπε να δώσει ένα μήνυμα στροφής της Ευρώπης στις πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης του κοινωνικού κράτους» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Λειτουργώντας, όμως, ως υπάκουος μαθητής της κ. Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά εξαντλεί τους στόχους της προεδρίας στην υποταγή στα μνημόνια της λιτότητας, που αποδομούν την Ευρώπη και εξαθλιώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

.«Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την Ελλάδα»

Ως έτος εξόδου από την κρίση, αλλά και έτος ανάκαμψης χαρακτήρισε το 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής.

«Το 2014 θα είναι το έτος μας, θα είναι το έτος της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα», εξήγησε στη συνέχεια, για να προσθέσει πως «το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σχολιάζοντας τις αποφάσεις των συμβουλίων Eurogroup - Εcofin, δήλωσε πως «η συμφωνία για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών συνιστά ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα ήταν η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. «Αναγνωρίστηκε ότι, ενώ υπάρχουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, οι διαφορές Βορρά - Νότου είναι έντονες και η ανεργία σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα είναι πολύ υψηλή. 

Η αποκατάσταση του δανεισμού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας. Η πρωτοβουλία αποκατάστασης του δανεισμού θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Γενάρη του 2014».

«Έχω αναλάβει να προωθήσω τις σχέσεις της ΕΕ με τ Μολδαβία στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» και έκλεισε, λέγοντας ότι οι προτεραιότητες όπως η θαλάσια πολιτική, η μετανάστευση έγιναν δεκτά ως ευρωπαϊκές προτεραιότητες μαζί με τα πάγια ζητήματα, όπως η αναπτυξιακή διάσταση και η αντιμετώπιση της ανεργίας.

.Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων χωρίς προειδοποίηση

Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και άλλων εισοδημάτων θα προχωρά στο εξής η εφορία, χωρίς καμία προειδοποίηση του οφειλέτη.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», με ένα άρθρο στον νομοσχέδιο που αφορά την προστασία των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις των τραπεζών, το υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει ότι πλέον θα μπορεί να προχωρεί σε κατασχέσεις χωρίς να έχει καμία ενημέρωση ο φορολογούμενος που έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, αφαιρώντας του ακόμα και το δικαίωμα να προστατευθεί ή να ρυθμίσει το χρέος του.

Μόνη εξαίρεση η κατάσχεση του σπιτιού του, όπου το Δημόσιο θα του δίνει περιθώριο 30 ημερών να πληρώσει ή να ρυθμίσει τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του, πριν προχωρήσει σε πλειστηριασμό του ακινήτου.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει και διατάξεις με τις οποίες τροποποιείται ο Κώδικας Είσπραξης δημοσίων εσόδων και ενσωματώνονται στο νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών, προβλέπει ότι πλέον ο οφειλέτης ή τα συνυπόχρεα πρόσωπα θα λαμβάνουν ατομική ειδοποίηση από την εφορία η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της ακίνητης περιουσίας του.

Το περιθώριο που θα του δίνει η εφορία θα είναι 30 ημέρες μετά την ατομική ειδοποίηση που θα παραλάβει. Εφόσον όμως δεν τακτοποιήσει την οφειλή του, το Δημόσιο θα προχωρεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο νέος νόμος, κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης δεν απαιτείται στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων ή χρηματικών απαιτήσεων στα χέρια του υπόχρεου ή τρίτου.

Για πρώτη φορά η εφορία θα δίνει στον οφειλέτη τη δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος μεταξύ των χρεών του, ποιο θα εξοφληθεί, διαδικασία που έως τώρα καθόριζε η φορολογική αρχή. Αλλαγές έρχονται και στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη καθώς για καθυστέρηση πληρωμής άνω των δύο μηνών θα επιβάλλεται πρόστιμο 10%, μετά το ένα έτος 20% και μετά τα δύο χρόνια30%. 

Ο οφειλέτης έχει δικαίωμα να απαλλαγεί από πρόστιμα και τόκους, εφόσον αποδείξει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, αφού πρώτα όμως θα έχει αποπληρώσει τους φόρους για τους οποίους επιβλήθηκαν οι τόκοι και το πρόστιμο. Από τους τόκους θα εξαιρούνται μόνο οι στρατευμένοι και οι ανήλικοι οφειλέτες.

.Απάτη 4 εκατ. ευρώ με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια

Στα 4 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της απάτης με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων που αποκάλυψε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, έπειτα από καταγγελία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη και αλλού, συνελήφθησαν περισσότερα από 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μονοπρόσωπης ΕΠΕ με έδρα την οδό Παπάγου 25 στου Ζωγράφου και επωνυμία General Commodity Trade.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή», η εν λόγω επιχείρηση συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και ενεγράφη (χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά) στα μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως «εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, με γνώση του θέματος σχολίασαν ότι «η εγγραφή της εταιρείας στα μητρώα του Επιμελητηρίου έγινε εξαιτίας πλημμελούς ελέγχου των δικαιολογητικών που κατέθεσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της μονοπρόσωπης ΕΠΕ».

Έχοντας εγγραφεί στα μητρώα του Επιμελητηρίου, η General Commodity Trade εμφανιζόταν να λειτουργεί νόμιμα ως «αντιπρόσωπος» μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, πουλώντας σε Έλληνες ιδιώτες ασφαλιστήρια συμβόλαια σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Κατά πληροφορίες, ο εγκέφαλος της απάτης και το δίκτυο των συνεργατών του κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 12.500 Έλληνες οδηγούς στους οποίους πούλησαν ασφαλιστήρια συμβόλαια «μαϊμού», χρησιμοποιώντας αυθαίρετα την επωνυμία της νόμιμης εταιρείας με έδρα τη Βουλγαρία.

.Αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματός θα συλλέγουν μισθωτοί-συνταξιούχοι

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που προβλέπει πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει το 2014 να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του φορολογητέου εισοδήματός τους, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το ανώτατο ποσό απαιτούμενων αποδείξεων παραμένει στις 10.500 ευρώ, ενώ αν οι αποδείξεις υπολείπονται των απαιτούμενων επιβάλλεται στην διαφορά φόρος 22%.

Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 3.000 ευρώ. Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, για παράδειγμα 2.000 ευρώ, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 1.000 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρο 220 ευρώ.

Η τροπολογία προβλέπει την έκδοση υπουργικής αποφάσεως για το είδος των αποδείξεων που θα συλλέγουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

.Αυστηρά πρόστιμα για ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο

Αυστηρότερο γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ποινολόγιο της εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή. Σ' αυτό προβλέπεται ότι οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%. 

Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.

Με τόκους και πρόστιμα θα επιβαρύνονται και τα έσοδα υπέρ ΟΤΑ, Ειδικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία που συνεισπράτονται με τα δημόσια έσοδα από τις εφορίες. Απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις αυτές προβλέπεται μόνο για λόγους ανωτέρας βίας με αίτημα που υποβάλλεται προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. 

Απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις αυτές προβλέπεται και για τους στρατευμένους και τους ανηλίκους για όσο διάστημα στερούνται εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση της.

Επίσης σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο οφειλέτης από το ποσό που καταβάλλει για την αποπληρωμή του χρέους του πρώτα ξεπληρώνει τα έξοδα είσπραξης και στη συνέχεια τους τόκους και το πρόστιμο και στο τέλος το αρχικό ποσό της οφειλής.

.ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ 60.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΩΝ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ!

Τέλος στην καταβολή του ΕΚΑΣ για τους δικαιούχους που είναι κάτω των 65 ετών μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης. Μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν...
τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά είναι και τουλάχιστον 22.000 άτομα με αναπηρία, δηλαδή άνθρωποι μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης και φτωχής ομάδας του πληθυσμού. 

Συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 καθώς οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 400 έως 600 ευρώ. Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές να υπάρξει ρύθμιση 
του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων, Γιάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε για το θεμα: "Συνταξιούχοι με αναπηρία να μην οδηγηθούν από την πρώτη του Γενάρη σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση".

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν πως το ετήσιο κόστος χορήγησης για τους αναπήρους προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος και για τους υπόλοιπους κάτω των 65 φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.