.Καψής: Δεν ήμουν άνθρωπος του κομματικού σωλήνα

Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή «σας γνωρίζω και σας εκτιμώ, δεν περίμενα να αναλάβετε μια τέτοια θέση, εσείς ένας δημοσιογράφος με τέτοια διαδρομή, με διευθυντικές θέσεις σε Μέσα ιδιωτικά, ιδιοκτητών που παίζουν κεντρικό ρόλο», προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καψή στη Βουλή. 

«Έχω πει ότι μπορώ να απαντήσω γι΄ αυτά που λέω, γι΄ αυτά που κάνω, όχι γι΄ αυτά που είμαι. 

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουν ούτε άνθρωπος του κομματικού σωλήνα, ούτε δέχθηκα ποτέ να πάω στο δημόσιο, αλλά αναγκάστηκα να δουλεύω στον ιδιωτι... περισσότερα »

.Αποκλείστηκε η Εθνική Νέων

Στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ της Εσθονίας διεκόπη η πορεία της εθνικής εφήβων προς το βάθρο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 82-60 από την Ισπανία και πλέον θα αγωνιστεί αύριο (13:30) και πάλι με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8. Στον αντίποδα οι Ίβηρες θα συνεχίσουν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λετονία. 

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-40, 45-62, 60-82

.Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ κατά δήλωσαν οι βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, σε σύνολο 260 παρόντων βουλευτών, "ναι" επί του νομοσχεδίου δήλωσαν 155 βουλευτές, "όχι" 104 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

.«Μαϊμού» τυφλοί στα Δωδεκάνησα

Δεκάδες άτομα που λάμβαναν παράνομα επίδομα τυφλότητας, 200 ευρώ ανά μήνα, εντόπισαν στα Δωδεκάνησα οι επανέλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις Υγειονομικές Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στα Δωδεκάνησα. 

Στην Κάλυμνο κλήθηκαν για επανέλεγχο 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερις. Από τους 152 που εξετάσθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό 65,79%). Αντίστοιχα, στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, και από τους 125 που εξετάστηκαν, οι εννέα διαπιστώθηκε δεν ήταν τυφλοί (7,20%).

«Απογοήτευση και οργή», εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι «θα διερευνηθούν οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτές τις παράνομες πράξεις».

«Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους. 

Η διενέργεια εντατικών και στοχευμένων ελέγχων αποκάλυψε παράνομη λήψη επιδόματος τυφλότητας έως και 66% στα Δωδεκάνησα. Τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως  το τοπίο», πρόσθεσε.

.Στην Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Σε θερμό κλίμα και με ιδιαίτερη υπογράμμιση της ικανοποίησης των δύο πλευρών, σχετικά με την «ενεργειακή γέφυρα» που συνδέει τις δύο χώρες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση είναι το ότι ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί την Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Οι δύο υπουργοί είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων και στη συνέχεια οι υπουργοί έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε από αμφότερους τους υπουργούς η «γέφυρα ενέργειας», όπως χαρακτήρισαν τη συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ. «Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα», είπε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για μια «νέα γέφυρα» με σημασία «όχι μόνο οικονομική, αλλά και γεωπολιτική».

Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις στη διμερή συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, την ενέργειας και του πολιτισμού και υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συμφωνία για τον αγωγό TAP, ο οποίος μαζί με τη συμφωνίας Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν, συσχετίζει πλέον την Ελλάδα και την Τουρκία και στον ενεργειακό τομέα.

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε και στις διμερείς πολιτικές σχέσεις. Ως προς τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, είπε ότι είναι «στρατηγική επιλογή της Ελλάδας», η στήριξη της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

Ερωτηθείς ο κ. Νταβούτογλου για το θέμα της ΑΟΖ στο Αιγαίο, είπε απλώς ότι συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών και τόνισε ότι «θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και ευημερίας». 

Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «όλες οι χώρες γνωρίζουν τα δικαιώματά τους που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, προστατεύουν την εθνική τους κυριαρχία κατά τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου και έχουν την υποχρέωση να διαπραγματεύονται καλόπιστα στο πλαίσιο της έννομης διεθνούς τάξης».

Ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος πραγματοποιεί στην Άγκυρα το πρώτο του ταξίδι, όπως είπε, στο εξωτερικό. 

.Επίθεση στον 'Αδωνι Γεωργιάδη, στο Αττικό Νοσοκομείο

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος". Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.
Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον χτύπησαν. 

 Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο 'Αδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο "με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό".
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες του για το επεισόδιο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Δήλωση για το θέμα έκανε και οκυβερνητικός εκπρόσωπος.

.Γιάννης Βαρουφάκης: Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε… Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν….πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. 

Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου 
Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας. Υπάρχει τέτοια πλευρά
Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση...περισσότερα »

.ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΦΕΥΓΟΥΝ 5.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ 500 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ταχείες προβλέπονται οι διαδικασίες μείωσης των εργαζομένων και των καταστημάτων των τραπεζών στον τραπεζικό κλάδο, στο πλαίσιο των διαδικασιών που ακολουθούν την ανακεφαλαιοποίηση. 

Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση, δηλαδή... αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, θα φύγουν 4.000 έως 5.000 εργαζόμενοι και θα κλείσουν περί τα 400-500 καταστήματα. 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αναλόγως των συνθηκών, καθώς εκτιμάται ότι ο στόχος είναι σε σύνολο των 56.000 εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο (στοιχεία τέλους του 2012) και περί τα 4.100 κ...περισσότερα »

.Με «καρότο και μαστίγιο» στην Αθήνα ο Σόιμπλε

Με φράση «καρότο και μαστίγιο» συνοψίζει η γερμανική εφημερίδα Welt τα συμπεράσματα της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Welt, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε υποσχέσεις για περαιτέρω στήριξη προκειμένου να παραμείνουν οι Έλληνες προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά όσον αφορά στο «κούρεμα» θα προτιμούσε να απαγορεύσει ακόμη και τις σκέψεις για αυτό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται το κούρεμα τώρα» ήταν ο τίτλος σχολίου του Spiegel που σημειώνει ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο γερμανός υπουργός μπορούσε να δει «τα συντρίμμια της αποτυχημένης πολιτικής διάσωσης της Ελλάδας. 

Σε αυτή την οικτρή κατάσταση μόνον ένα κούρεμα θα βοηθούσε και το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση θέτει συνεχώς εμπόδια, είναι απλά επιπόλαιο». Γιατί, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, μόνον ένα κούρεμα θα έδινε στην Ελλάδα μια δίκαιη ευκαιρία να εξέλθει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού του κ. Σόιμπλε οι αναλυτές στη Γερμανία εκτιμούν ότι η επίσκεψη έφερε τα αναμενόμενα: ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προσέφερε πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, υποσχόμενος παράλληλα την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας το 2014. 

Προσέφερε έμπρακτη στήριξη με την υπογραφή του μνημονίου για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, με την Neue Ruhr Zeitung να εκτιμά ωστόσο ότι το βήμα αυτό έρχεται πολύ αργά και πως το ταμείο θα έπρεπε να έχει συσταθεί προ διετίας για να προλάβει τα χειρότερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές, όπως αναφέρει η Deutsce Welle, είπε και πράγματα τα οποία ηχούν δυσάρεστα στα ελληνικά αυτιά, αφού τόνισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική της λιτότητας είναι μονόδρομος για διέξοδο από την κρίση ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ανάλυση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, o κ. Σόιμπλε δεν απάντησε στα φλέγοντα ερωτήματα των συνομιλητών του στην Αθήνα, με κυριότερο, πότε θα τελειώσει το δράμα που περνά η Ελλάδα.

.Ο Π. Κουκουλόπουλος προκαλεί κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτό παραμένει στο ΠΑΣΟΚ το θέμα της αποπομπής του Πάρι Κουκουλόπουλου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μετά την απόφασή του μα καταψηφίσει στη Βουλή το άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, «πράσινοι» βουλευτές, έθεσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ζήτημα καθαίρεσής του. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, πιθανώς λόγω της στενής φιλικής σχέσης του με τον κ. Κουκουλόπουλο δεν τον διέγραψε και απέφυγε να αποσαφηνίσει αν θα παραμείνει εκπρόσωπος της ΚΟ. 

Κατόπιν τούτων, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το κοινοβουλευτικό παράδοξο να διατηρεί μέχρις στιγμής ως εκπρόσωπό του το μόνο βουλευτή του που δεν υπάκουσε στην επίσημη γραμμή της Ιπποκράτους.

.Στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας για τη "Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση".

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

«Μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα γίνει η προκήρυξη των πρώτων 500 θέσεων, σε υλοποίηση της συμφωνίας για 2.000 θέσεις εργασίας», δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής,  κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. 

.Η θρυλική όπερα "Μαντάμ Μπατερφλάι", στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μια έκπληξη περίμενε τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποίησε ανοιχτή πρόβα της όπερας του Πουτσίνι "Μαντάμα Μπατερφλάι", η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου.

Λίγο πριν τη δύση του ήλιου έξω από το Μερόπειο Ιδρυμα, στήθηκε η ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και καθώς ο κόσμος συγκεντρωνόταν, παρά το ότι η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ο μαέστρος και αρχιμουσικός της παράστασης, Μύρων Μιχαηλίδης ξεκίνησε την ξενάγηση στον κόσμο της θρυλικής Οπερας παρουσιάζοντας σημαντικές σκηνές της. 

Εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι όλων των ηλικιών γοητευμένοι από το θέαμα, παρακολούθησαν αποσπάσματα της σπουδαίας μουσικής του Πουτσίνι και τις μοναδικού λυρισμού άριες από τον βαρύτονο Λουτσάνο Γκάντσι και τις σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Ολέσα Πέτροβα.

Η πρωτοβουλία να αφήσουν οι Μουσικοί της Ορχήστρας και οι Μονωδοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση, για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών, είναι μία δράση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΛΣ, που έχει στόχο να έρθουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Αθήνας σε επαφή με σημαντικά έργα τέχνης και ταυτόχρονα συμβάλλει στη διαμόρφωση μια άλλης εικόνας για την πρωτεύουσα.

.Πτώχευση κήρυξε το Ντιτρόιτ, η πόλη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Πέμπτη η πόλη του Ντιτρόιτ, αφού αντιμετωπίζει χρέη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πόλη κατέθεσε την αίτηση στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα ξεκινήσει μια περίοδος προστασίας του Ντιτρόιτ από τους δανειστές, η οποία θα διαρκέσει από ένα έως τρεις μήνες.
 Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε για την προστασία της πόλης από τους δανειστές και τα συνδικάτα, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ντιτρόιτ, το οποίο ανέδειξε τις τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, General Motors, Ford και Chrysle,  έχει δεχτεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας της κακής διαχείρισης των διοικήσεων της πόλης, τη μείωση του πληθυσμού και την απώλεια φορολογικών εσόδων.

Το Ντιτρόιτ έχει πληθυσμό 700.000 κατοίκων, καταλαμβάνοντας την 18η θέση των μεγαλύτερων πόλεων των ΗΠΑ. Πριν από μερικές δεκαετίες αποτελούσε την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών αφού ο πληθυσμός της ξεπερνούσε τους 2 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί στενά με τους ανώτερους συμβούλους του την κατάσταση στο Ντιντρόιτ,  ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

.Στην Άγκυρα ο Ευ. Βενιζέλος

Στην Άγκυρα έφτασε, στις 09.45 το πρωί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά τη μονοήμερη σύντομη επίσκεψη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών, συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων Εξωτερικών και δηλώσεις των υπουργών

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.