.ΜΑΚΡΑ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι προβλέπουν μακρά νύχτα και διαπιστώνουν μεγάλες δυσκολίες στη διαπραγμάτευση... 
Και αυτό, γιατί το απόγευμα, στο κυβερνητικό επιτελείο έφτασαν κάποιες πληροφορίες ότι γίνονται προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους για το ελληνικό χρέος, δηλαδή ουσιαστικά για το θέμα της αφαίρεσης από το ελληνικό χρέος 40 δις ευρώ που ζητά το Ταμείο.
Με τις παραμέτρους που είχαν μελετήσει είχαν φτάσει να βλέπουν ότι φεύγουν από το ελληνικό χρέος 33 δις ευρώ και μένουν άλλα 7 δις ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι αυτά τα 7 δις ευρώ είναι '' επτά βουνά των Άλπεων'' , όπως είπε χαρακτηριστικά στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου που έχει πληροφόρηση από τις Βρυξέλλες.
Είναι δηλαδή μεγάλη η δυσκολία να συμφωνήσει το ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους και οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους, και γι'αυτό τίποτα δεν αποκλείεται. 
Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι το ΔΝΤ τα θέλει όλα και τα θέλει  άμεσα. Θέλει δηλαδή όλες οι παράμετροι της λύσης που θα δίνουν τη δυνατότητα το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο το 2020 να εφαρμοστούν άμεσα , ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

.Στη Βουλή η δικογραφία για την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο


Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, επί μηνύσεων που είχαν κατατεθεί κατά μελών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο ένταξης της χώρας στο πρώτο μνημόνιο, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πως στο ΔΝΤ υπήρχε η πεποίθηση πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής ανάταξης, που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα, ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

.Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ


Διευκρινίσεις σχετικά με τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την πρόσληψη και το ύψος του μισθού της υπεύθυνης του γραφείου Διασύνδεσης της ελληνικής Βουλής  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάνου.

Ο κ. Παπαϊώαννου αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί πολιτικού ρουσφετιού, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε όλα τα τυπικά προσόντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, «η  υπάλληλος προσελήφθηκε ως μετακλητή στη Βουλή το 2004 και μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007».

Εξήγησε ακόμα ότι «η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του κ. Παπουτσή», ωστόσο όπως είπε «έχει όλα τα τυπικά προσόντα, καθώς έχει δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και μιλά 4 γλώσσες».

Ως προς την αμοιβή της, ο γενικός γραμματέας της Βουλής είπε ότι εκτός από το μισθό της ως υπαλλήλου της Βουλής, λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό όμως αυτό, όπως διευκρίνισε,  δεν καθορίζεται από τη Βουλή, αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2014 όταν αυξηθούν οι ανάγκες της Ελλάδος με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου της στις Βρυξέλλες.

.Eurogroup: Ώρα αποφάσεων για χρέος και δόση


Σε εξέλιξη βρίσκονται στις Βρυξέλλες οι εργασίες του κρίσιμου Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν, μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης, οι διαβουλεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα έπραξε πλήρως το τμήμα της συμφωνίας που της αναλογεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ.Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα βρεθεί κοινά επωφελής λύση σήμερα», σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ένα ακόμα γύρο τηλεφωνικών επαφών με ομολόγους του και στελέχη της ΕΕ και είναι σε ανοικτή γραμμη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει συμφωνία επί του 95% των πτυχών για το ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Τόνισε ότι απέχουμε ελάχιστα από την επίτευξη συμφωνίας και επέμεινε ότι θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρξει σήμερα θετική έκβαση. 

«Αν ανοίξουμε τη συζήτηση στα σημεία που υπάρχει ήδη συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος να τεθούν και πάλι όλα από μηδενική βάση», διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Ξεκινάμε από μια βάση συναίνεσης, πρόσθεσε ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η υπευθυνότητα της ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη εκπληρώσει ό,τι της είχε ζητηθεί.

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να σταλεί σήμερα ένα θετικό πολιτικό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.

Την εκτίμηση ότι «υπάρχει κατάλληλο έδαφος» για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

.Απειλούν οι υπολογιστές την ύπαρξη της ανθρωπότητας;


Κορυφαίοι διανοητές και επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου Κέμπριτζ ανησυχούν ότι είναι θέμα χρόνου τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, ιδίως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, να γίνουν τόσο έξυπνοι και ικανοί, που να στραφούν εναντίον των ανθρώπων που τους δημιούργησαν, απειλώντας έτσι την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας.

Γι' αυτό τον λόγο, ορισμένοι επιφανείς ακαδημαϊκοί αποφάσισαν να πάρουν πιο σοβαρά το ζήτημα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν εντός του 2013 ένα νέο επιστημονικό Κέντρο για τη Μελέτη του Υπαρξιακού Κινδύνου (www.cser.org). 

Μεταξύ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας είναι ο Χάου Πράις, καθηγητής φιλοσοφίας στην έδρα «Μπέρτραντ Ράσελ», ο βασιλικός αστρονόμος και καθηγητής κοσμολογίας & αστροφυσικής λόρδος Μάρτιν Ρις, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών, καθώς και ο προγραμματιστής λογισμικού Γιαν Τάλιν, ένας από τους ιδρυτές του Skype και εσχάτως «ευαγγελιστής» των δυνητικών τεχνο-απειλών.

Το νέο Κέντρο θα καταπιαστεί με κάθε τεχνολογία και ανθρωπογενές φαινόμενο που μπορεί να απειλήσει την ύπαρξη της ανθρωπότητας, όπως η βιοτεχνολογία- συνθετική βιολογία, η νανοτεχνολογία, η ακραία κλιματική αλλαγή και η τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως είπε ο Πράις, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου, «στην περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης, κάποια στιγμή, σε αυτόν ή τον επόμενο αιώνα, μπορεί να αντιμετωπίσουμε μία από τις μείζονες μεταβολές στην ανθρώπινη -ίσως και ακόμα και στην κοσμική- ιστορία, όταν η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεφύγει πια από τους περιορισμούς της βιολογίας». 

Στο μέλλον, προειδοποίησε, «όταν δεν θα είμαστε πλέον τα εξυπνότερα όντα στον πλανήτη», η ανθρωπότητα μπορεί να βρίσκεται «στο έλεος μηχανών που δεν θα είναι κακόβουλες, απλώς τα ενδιαφέροντά τους δεν θα μας συμπεριλαμβάνουν».

.Ρωσικά κλιμάκια επιθεωρούν τον ΟΣΕ ψάχνοντας και για λιμάνι


Κλιμάκιο εκπροσώπων των ρωσικών σιδηροδρόμων επιθεωρεί από την Τετάρτη ιδίοις όμμασι την κατάσταση των τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», γεγονός που αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής για το ενδιαφέρον της Μόσχας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ρώσοι αξιωματούχοι προσγειώθηκαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν στην Αθήνα με το τρένο, παρέα με τον μηχανοδηγό, προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα της κατάστασης του δικτύου.

Στη συνέχεια, έφτασαν στην πρωτεύουσα, όπου επισκέπτονται τις τεχνικές βάσεις του ΟΣΕ και έχουν συναντήσεις με έλληνες αξιωματούχους.
Σημειωτέον ότι και προ μηνός υπήρξε συνάντηση των Ρώσων στην Αθήνα με το υπουργείο Υποδομών για τον σιδηρόδρομο (την αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής» στις 21 Οκτωβρίου 2012).

Οπως μεταδίδουν πηγές με γνώση της υπόθεσης, η Μόσχα ενδιαφέρεται για λιμάνι με σιδηροδρομική σύνδεση, καθώς οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι έχουν παρουσία και παράδοση στην ανατολική Ευρώπη και τυχόν σύνδεση τους με το Αιγαίο, θα «κούμπωνε» το σύστημα μεταφορών τους, που ενώνει τον Ειρηνικό, την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο με την Ευρώπη.

Ετσι, με την εξαίρεση του Πειραιά, όπου ήδη δραστηριοποιείται η COSCO, πηγές της αγοράς βλέπουν τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο ως πιθανά σημεία ρωσικού ενδιαφέροντος, καθώς και την Αλεξανδρούπολη (λείπουν 400 μέτρα γραμμής για να «κουμπώσει» το λιμάνι με το δίκτυο του ΟΣΕ), που, επίσης, αποτελεί επίνειο διευρωπαϊκού διαδρόμου. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για την Καβάλα, η οποία προορίζεται να συνδεθεί με το δίκτυο του ΟΣΕ, με τις σχετικές μελέτες να ωριμάζουν.

.Νέες φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους


Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει η πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου που παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Η νέα προτεινόμενη φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγεί σε μείωση του φόρου για ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και σε αύξηση του φόρου για τα υψηλότερα. Ειδικότερα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21% για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, συντελεστής 36% για εισόδημα από 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον.

Ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα μειώνεται ως εξής:
- Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ
- Για εισόδημα πάνω 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά πενήντα ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος

- Για εισόδημα άνω των είκοσι εννέα χιλιάδων (29.000) ευρώ το ποσό μείωσης της περιορίζεται κατά εκατό ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος.
Η κλίμακα που προβλέπεται να ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει φορολογικό συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

Στην πρόταση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση μιας σειράς δαπανών, όπως τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοικίων παιδιών που σπουδάζουν, διδάκτρων φροντιστηρίων και ασφαλίστρων που έως τώρα μείωναν το φόρο εισοδήματος. 

Διατηρούνται ως δαπάνες που μειώνουν το φόρο μόνο τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, διατροφής πρώην συζύγων και οι δωρεές από τον υπολογισμό των οποίων προκύπτει και ο τελικός φόρος για κάθε φορολογούμενο. 
 
Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τα ακόλουθα:

* Τη μείωση κατά 20% των τεκμηρίων διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτων ως και 1.600 κυβικά εκατοστά. Έτσι τα προτεινόμενα τεκμήρια διαμορφώνονται ως εξής: 
Η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά μειώνεται στα 3.200 ευρώ έναντι 4.000 ευρώ σήμερα. 

Για αυτοκίνητα πάνω από 1.200 κυβικά εκατοστά η τεκμαρτή ή δαπάνη θα αυξάνεται κατά 480 ευρώ ανά 100 κ.ε αντί για 600 ευρώ ανά 100 κ.ε σήμερα. Για τα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα δεν προβλέπεται καμία αλλαγή.

* Τη θέσπιση κλίμακας αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Για εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 10% και για το υπερβάλλον 33%. 

Επιπλέον θα επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος στο ακαθάριστο ποσό του εισοδήματος από ενοίκια με συντελεστή 1,5% εφόσον η επιφάνεια της κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τμ ή 3% αν πρόκειται για επαγγελματική ή εμπορική μίσθωση.

* Τη αύξηση στο 25% από 20% του συντελεστή φορολογίας αποζημιώσεων για το κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. 

Τα άλλα κλιμάκια μένουν ως έχουν: Δηλαδή αποζημιώσεις ως 60.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητες, από 60.001 ευρώ ως 100.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%. Τέλος για αποζημιώσεις άνω των 150.001 ευρώ ο συντελεστής φορολογίας παραμένει στο 30%. 

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι αυτή η κλίμακα φορολογίας εφαρμόζεται αναλόγως και για κάθε εφάπαξ αποζημίωση που παρέχεται από οποιονδήποτε φορέα και για οποιονδήποτε λόγο διακοπής της σχέσης εργασίας ή άλλης σύμβασης η οποία συνδέει τον φορέα με τον δικαιούχο της αποζημίωσης. 

Η πρόταση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο φορολόγησης του εφάπαξ που καταβάλει το δημόσιο.

* Την θέσπιση φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμη και αν πρόκειται για δωρεά ή γονική παροχή. Ο συντελεστής φορολογίας καθορίζεται στο 20% ενώ προβλέπονται συντελεστές απομείωσης της αξίας των παλαιών ακινήτων ανάλογα με την παλαιότητά τους,.

* Την αύξηση στο 15% του συντελεστή φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από 10% σήμερα.

* Την αύξηση από το 20% στο 26% του συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων ενώ για τα μερίσματα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 10% από 25% σήμερα.

* Την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από κάθε φυσικό πρόσωπο που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του ανεξαρτήτως ποσού εισοδήματος. Επίσης προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου κάθε έτους για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

.Έτοιμος ο Λαλιώτης να «μιλήσει»! Ο Κώστας παίρνει την μπαγκέτα του ...

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την τραγική δημοσκοπική του πορεία, έχουν ανοίξει νέα δεδομένα τα οποία παραπέμπουν σε ανατροπές, σε νέες ισορροπίες, σε αλλαγές συσχετισμών, με ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της διάλυσης!Ήδη, όπως ομολογούν ακόμα  και στενοί του συνεργάτες, ο Β. Βενιζέλος έχει πολιτικά απομονωθεί, βρίσκεται χωρίς εσωκομματικούς συμμάχους, περιορισμένος κι εγκλωβισμένος σε ένα περιβάλλον συνεργατών σαν τους Κουκουλόπουλο, Δατσέρη, Παναγιωτάκη, Πρωτόπαπα, Αγγελούδη, Λιντσέρη, Σαλαγιάννη, …
Τον έχουν εγκαταλείψει παραδοσιακοί του –εσωκομματικοί- σύμμαχοι.
Κορυφαίες τέτοιες περιπτώσεις  είναι αυτές του Κ. Σκανδαλίδη και Δημ. Ρέππα.Τα δύο ιστορικά στελέχη  του ΠΑΣΟΚ είχαν στηρίξει τον  Βενιζέλο την τελευταία, κρίσιμη και γεμάτη γεγονότα και ανατροπές περίοδο της πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου. 

.Σ.Παττακός :Αν κάποιος κάνει κάτι, αυτός είναι μόνο η Χρυσή Αυγή


Μπορεί να πάτησε τα 100 χρόνια και οι δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν, όμως ο εκ των πρωτεργατών της χούντας των συνταγματαρχών Στυλιανός Παττακός, δεν φαίνεται να αλλάζει άποψη για το συνέβη την επταετία. Παραμένειαμετανόητος και επιμένει πως «η επανάσταση ήταν ανάγκη».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά τονίζει πως δεν μετανιώνει για τίποτα «ο στρατιώτης καλύπτει τον σύντροφο του. Εγώ νιώθω ακόμα στρατιώτης και δεν πρόκειται να πω για λάθη. Η επανάσταση ήταν μία αναγκαιότητα για την πατρίδα».

Αναφερόμενος στην παρούσα πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ο Παττακός υποστηρίζει πως λυπάται που η Ελλάς έφτασε σε αυτό το σημείο και τονίζει πως μόνο ένας τρελός θα μπορέσει να τη σώσει. 

«Πρέπει να βρεθεί κάποιος που θα είναι τολμηρός, ζωηρός, τίμιος που θα θελήσει να διορθώσει τις αδικίες και τα ψεύδη και θα μαζέψει τους κουκουλοφόρους», πρόσθεσε.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει έξω από την κουβέντα τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα αναφέρει -αναπολώντας το παρελθόν επί δικτατορίας- πως «Αν κάποιος κάνει κάτι, αυτός είναι μόνο η Χρυσή Αυγή».

Εξομολογείται επίσης ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης τον είχε επισκεφθεί σπίτι του την ημέρα των γενεθλίων του για να του ευχηθεί χαρακτηρίζοντας τον «ένα λαμπρό νέο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.