.Ο Σαμαράς έξω πήγε καλά, μέσα θα κρατήσει την κυβέρνηση όρθια;


Ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στην Αθήνα έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική έγκριση των εταίρων για την εκταμίευση της δόσης και τρεις προϋποθέσεις:
Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα, την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου τομέα, για την εξασφάλιση του μέλλοντος της Ελλάδας στο ευρώ. 

Δεν περίμενε κάτι καλύτερο. Έχει, πλέον, την επίσημη επιβεβαίωση των εταίρων ότι άλλαξε το κλίμα και η εικόνα της χώρας στην Ευρώπη.
Έξω πήγε καλά, αλλά το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να κρατήσει σταθερά το τιμόνι μέσα

Η μεγάλη πληγή των εργασιακών δεν έχει κλείσει και ο πρωθυπουργός ζητά συμβιβασμό με την τρόικα που θα είναι αποδεκτός από τους εταίρους του Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Ακόμη και στο καλύτερο σενάριο ο συμβιβασμός δεν θα κρατήσει τις εργασιακές σχέσεις εκεί που τις άφησε η κυβέρνηση Παπαδήμου τον περασμένο Φεβρουάριο -αυτό είναι μάλλον προφανές. 

Ακόμη και αν οι τριετίες παραμείνουν παγωμένες μέχρι η ανεργία να πέσει στο 10%, οι αποζημιώσεις θα μειωθούν, και το ερώτημα είναι αν θα γλυτώσουν οι  παλιοί  εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.
Όλα αυτά τα ξέρει ο πρωθυπουργός, αν και χαρακτήρισε ¨διαδικαστικό¨ το θέμα της διαφωνίας με την τρόικα για τα εργασιακά. 

Ο κ. Σαμαράς θέλει να πείσει τους Βενιζέλο και Κουβέλη ότι η ελπίδα έρχεται μαζί με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ ευρώ.
Συνολικά η Ελλάδα έχει να παίρνει απο το δάνειο έως το τέλος του χρόνου 43,5 δισ. και ο πρωθυπουργός βλέπει πως ορισμένα απο αυτά, (ίσως και 5 δισ.)  μπορούν να διοχετευθουν απευθείας στην αγορά.

Οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν ενστάσεις, ο κόσμος δυσανασχετεί και τα μέτρα πρέπει να περάσουν πριν από τις 12 Νοεμβρίου οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τώρα ένα ακομη επιχείρημα. Εκτός  από την πολιτική δήλωση των 17 διαθέτει, πλέον, τη στήριξη της Μέρκελ του Ολάντ και του Μόντι για να βγει η χώρα απο το τούνελ.

Ταυτόχρονα, προσπαθεί να πείσει τους εταίρους τους ότι όλοι μαζί θα μοιραστούν το αποτέλεσμα μιας εθνικής επιτυχίας εάν η χώρα τα καταφέρει. 
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε απο τις Βρυξέλλες επίθεση φιλίας στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και προανήγγειλε ανασχηματισμο. Δείχνει με αυτό τον τρόπο, δημόσια μάλιστα, πως σχεδιάζει ανασύνταξη του κυβερνητικού σχήματος με προοπτική.

Υπόσχεται ότι μπορεί να κερδίσει χρόνο για όλους, μιας και κατάλαβε από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, πως η μεγάλη λύση για τη διευθέτηση του χρέους μπορεί να φθάσει ως τα τέλη του 2013. 

Μέχρι τότε μεσολαβεί ένας αιώνας και ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό ζωντανό, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εξασφαλίσει το οξυγόνο της ρευστότητας για τη χώρα.

."Διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ με την τροπολογία για τις εφορίες"


Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαφωνεί, κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Οικονομικών, η τροπολογία για τις εφορίες, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι θα έπρεπε να συντμηθεί ο χρόνος αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ακόμα και στους 3 μήνες, αλλά όχι να αλλάξουν οι προϊστάμενοι των εφοριών, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί πολύ πρόσφατα.
 
Τη θέση αυτή του ΠΑΣΟΚ μετέφεραν στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο  Μαυραγάνη, κατά τη συνάντησή τους, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος. 

.Χριστόφιας: Υπογραφή του μνημονίου το συντομότερο δυνατόν


Δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Κύπρο, αυτό πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Η κυπριακή κυβέρνηση, τόνισε, θέλει να υπογράψει το μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν και εξέφρασε την ελπίδα απόψε, που θα επιστρέψει στην Κύπρο, να έχει στα χέρια του το τελικό αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χριστόφιας, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι στόχος είναι τώρα η ολοκλήρωση της αντιπρότασης προς την τρόικα, αφού ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

.Οριστικά στον ΕΟΠΠΥ γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί


Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντάσσονται από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής  και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

 Η ένταξη, που αφορά όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους των Ταμείων αυτών, τους συνταξιούχους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, γίνεται με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, 
που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ, στον οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, επρόκειτο με βάση το νόμο 4075/12 να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά είχε εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.

 Με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.

.Στραπάτσο! (pics)


Είναι διαφορετικό να χάνεις και διαφορετικό να χάνεις με κάτω τα χέρια. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Πόλη μετατράπηκε σε... εφιάλτης 
από την Εφές Αναντολού (98-72).
 
Οι «ερυθρόλευκοι » γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα, η οποία μάλιστα ήταν αρκετά βαριά. 
Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν το χειρότερο τους φετινό ημίχρονο και ουσιαστικά έδωσαν τη νίκη στην Εφές Αναντολού από το πρώτο 20λεπτο που έληξε με την τουρκική ομάδα στο +22. 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θυμήθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο τι έκαναν στην Κωνσταντινούπολη πριν πέντε μήνες και κατάφεραν να μειώσουν σε 60-51 με επιμέρους σκορ 19-6. Αλλά μέχρις εκεί. 

Η Εφές με δικό της 11-0 έβαλε τέλος στο ματς και αναγκάζει τον Ολυμπιακό να πάει τουλάχιστον προβληματισμένος στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Για ακόμη ένα φετινό παιχνίδι οι Πειραιώτες ήταν τραγικοί στην άμυνα και ουσιαστικά εκεί ήταν που κρίθηκαν όλα. Η Εφές Αναντολού με τρεις παίκτες που έχουν περάσει από το ΝΒΑ (Φάρμαρ, Βούγιασιτς, Ερντέν) έκανε πάρτι στην ελληνική άμυνα και άγγιξε τους 100 πόντους.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έκανε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί άλλωστε ένα 20λεπτο όπου τη βρήκε την Εφές Αναντολού να έχει 7/7 τρίποντα και να σκοράρει 54 πόντους; 

Οι Τούρκοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και να βάλουν στο πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη. Βέβαια και ο Ολυμπιακός έβαλε το χέρι του γι' αυτό το -22. Και αυτό γιατί η άμυνα του ήταν απαράδεκτη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν ρυθμό και ψυχολογία μέσω της επίθεσης τους.

.Η οικονομική κρίση οδηγεί σε υπογεννητικότητα


Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας, επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού. 

Μεταξύ 2009 και 2010 οι γεννήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 3.167 νεογνά, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν την τελευταία δεκαετία τη χειρότερη δημογραφικά περίοδο από το 1940. 

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα, κυμαινόμενος γύρω στο 1,39 -και για τις αμιγώς Ελληνίδες υπηκόους ίσως και κάτω από το 1-, που κατατάσσει την Ελλάδα στην 199η θέση επί 220 χωρών (ο δείκτης γονιμότητας για να αντιπροσωπεύει την ομαλή αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους πρέπει να είναι πάνω από 2,1).

Επίσης, η σύγκριση των δεικτών γεννήσεων και θανάτων στην Ελλάδα δείχνει ότι ο δείκτης θανάτων (0,93%) σχεδόν ταυτίζεται με τον δείκτη γεννήσεων (0,98%). 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2011, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν 106.777 και οι θάνατοι 110.729.

Τα παραπάνω ανέφερε ο καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα «Κυήσεις- Αποβολές- Δημογραφικό και Οικονομική κρίση», που διοργάνωσε η Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

.Αντ. Σαμαράς: Η δόση θα εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου


Τη βεβαιότητα ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, μόλις υιοθετηθεί η έκθεση της τρόικας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

 Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα απαιτηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής για την καταβολή της δόσης και πρόσθεσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου.

 Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Σύνοδος Κορυφής υπογράμμισε την ανάγκη να επισπευσθεί η εκταμίευση της δόσης, καθώς «οικονομία και κοινωνία βρίσκονται στα όριά τους, το αίμα της οικονομίας που λέγεται ρευστότητα είναι στο μηδέν, η ανεργία είναι εφιαλτική και ο κάθε Έλληνας περνάει ένα προσωπικό δράμα».

 «Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των ηγετών, ρώτησαν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επέμεινε πως το κλίμα έχει αλλάξει και πλέον επαινούνται δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.

 Όσον αφορά τις συναντήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η κ. Μέρκελ είναι κυρίαρχος παράγοντας σε όσα εξελίσσονται σήμερα».

 Επίσης, ανέφερε ότι υπήρξε σημαντική στήριξη από τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη Σύνοδο, επιβεβαίωσε ότι τον προσκάλεσε στην Αθήνα και πως η πρόταση έγινε δεκτή από το Γάλλο πρόεδρο. Ακόμη γνωστοποίησε ότι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δέχθηκε ανάλογη πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Οι ημερομηνίες των επισκέψεων των κ.κ. Ολαντ και Μόντι θα καθοριστούν δια της διπλωματικής οδού.

Θετικά χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της Συνόδου το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.  «Οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν βούληση να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιδράσεις Ανεξάρτητων Ελλήνων,Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ.

."Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις μέχρι τέλος του έτους"


Δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής των συντάξεων, μέχρι τέλος του έτους, για όλα τα ταμεία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.

Νωρίτερα, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε πει ότι το Ίδρυμα έχει χρήματα μέχρι τον Οκτώβριο, για συντάξεις.

«Πριν το PSI τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ήταν περίπου 22 δισ. Με το "κούρεμα" έχασαν το 85% της συνολικής τους αξίας. Φροντίστε να ενισχύσετε τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν θα έχετε Νοέμβριο και Δεκέμβριο να καταβάλετε τις συντάξεις», υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για μη καταβολή των συντάξεων, σημείωσε ότι το ΙΚΑ έχει προς διάθεση 714.127.176 ευρώ και προσέθεσε ότι προβλέπεται μέχρι τέλος του έτους χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 250 εκατ. ευρώ.

.«Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ενταχθούν σε συζήτηση για το ασφαλιστικό»


 «Δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω να μετατραπεί το ασφαλιστικό ζήτημα μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος» προειδοποίησε ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ.
 «Δεν δέχομαι σε μια διαπραγμάτευση, μέσα σε ένα βράδυ, κάποιος να πει κόβω και ανατρέπω τις ζωές των ανθρώπων» 

τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που θέτει η τρόικα και σημείωσε πως «τα όρια ηλικίας πρέπει να ενταχθούν σε μια συζήτηση για το ασφαλιστικό».

 Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και είπε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

.Πρωτοποριακή μέθοδος παραγωγής βενζίνης από... φρέσκο αέρα


Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τον αέρα σε βενζίνη. Το επίτευγμα ίσως μελλοντικά αποδειχτεί ορόσημο για την μαζική παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποτελέσει απάντηση τόσο στην ενεργειακή κρίση όσο και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος με «αέρια του θερμοκηπίου», εφόσον όμως στην πορεία ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

Η μικρή βρετανική εταιρία με την εύγλωττη ονομασία Air Fuel Synthesis (δηλαδή «σύνθεση καυσίμων από αέρα»), σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», 

χρησιμοποιεί μια επαναστατική τεχνολογία και έχει καταφέρει να παράγει πέντε λίτρα βενζίνης από τον Αύγουστο, όταν έθεσε σε λειτουργία μια μικρή μονάδα που παράγει καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς του αέρα.

Η εταιρία ελπίζει ότι μέσα στην επόμενη διετία θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο, μαζικής παραγωγής, εργοστάσιο που θα παράγει ένα τόνο «αερο-βενζίνης» την ημέρα. 
Επίσης, σχεδιάζει να παράγει «πράσινα» καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες, ώστε τα αεροπορικά ταξίδια να εκλύουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

.Αυξήθηκαν τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στα δάση της Μακεδονίας


Αυξημένα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, είναι φέτος τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στα δάση της ανατολικής Μακεδονίας, όπως επισημαίνουν σε δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι δασάρχες Καβάλας και Δράμας Ζωή Γεωργούση και Έλσα Κωνσταντινίδου .

 Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι χάρη στους συνεχείς ελέγχους και στην ετοιμότητα των υπηρεσιών αποτρέπονται εκτεταμένες προσπάθειες παράνομης υλοτόμησης.

Πέρυσι, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαν ασκηθεί 80 μηνύσεις σε παραβάτες για λαθροϋλοτομία, ενώ το 2012, στα 2/3 της περιόδου, έχει κατατεθεί ο ίδιος ακριβώς αριθμός μηνυτήριων αναφορών, όπως τονίζει ο δημόσιος κατήγορος του Δασαρχείου Καβάλας Απόστολος Κωστέλης.

Η δασάρχης Καβάλας, Ζωή Γεωργούση, σημείωσε ότι φέτος υπάρχουν αρκετά κρούσματα, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας, ωστόσο συμπλήρωσε πως ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος, περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. 

Να σημειωθεί πως πρόσφατα το Δασαρχείο Καβάλας επέβαλε συνολικό πρόστιμο 5.000 ευρώ σε οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου κι έναν ερασιτέχνη υλοτόμο γιατί από κοινού έκοψαν παράνομα και μετάφεραν ξυλεία χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες.

.Δημιουργούνται κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων


Στην δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης φορολογούμενων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος του έτους για την διευκόλυνση των φορολογούμενων στην διενέργεια των συναλλαγών τους στις περιοχές των ΔΟΥ οι οποίες συγχωνεύονται.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ σύμφωνα με το οποίο στις περιοχές όπου διακόπτεται η λειτουργία ΔΟΥ θα δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων. Αυτά όπως σημειώνεται θα μπορούσαν να ονομαστούν π.χ Κέντρα 

Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ). Εξάλλου σύμφωνα με το πόρισμα η αναβάθμιση του Taxis θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους φορολογούμενους ενώ οι φόροι θα καταβάλλονται στις τράπεζες.

Σύμφωνα με το πόρισμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, 

τα Γραφεία αυτά θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα, και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων

.Την Α. Μέρκελ βλέπει ο Α. Σαμαράς


Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στις 10.30 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

Κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας ότι οι θυσίες φέρνουν αποτελέσματα. 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, τόσο στο δημοσιονομικό, όσο και στον διαρθρωτικό τομέα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ελληνικές αρχές πλησιάζουν σε συμφωνία με την τρόικα, μέσα στις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζοντας τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ, ο Α. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί στο σύνολό της.

.Μακελειό στη Συρία με 49 νεκρούς, ανάμεσά τους 23 παιδιά


Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 23 παιδιών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τον συριακό στρατό, της πόλης Μααρέτ αλ- Νοομάν, στη βόρεια Συρία, αναφέρει πηγή προσκείμενη στους αντικαθεστωτικούς.

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού εναντίον κτιριακού συγκροτήματος και ενός τζαμιού, στο νότιο-δυτικό τμήμα της πόλης. 

Νωρίτερα πέντε ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά πυροβολικού, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε η ίδια πηγή.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 23 παιδιά, ηλικίας ενός μηνός έως εννέα ετών και έξι γυναίκες, ανέφερε η πηγή των αντικαθεστωτικών και επιβεβαίωσαν ομάδες διασωστών.

.Πολιτική συμφωνία για σταδιακή εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας στην ΕΕ


Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία το βράδυ της Πέμπτης, για την «σταδιακή» εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας στη ζώνη του ευρώ το 2013, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ηγέτες της ΕΕ, βρήκαν μια «πολιτική συμφωνία για το τέλος του 2012 και σταδιακή εφαρμογή από το 2013», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπέιλι.

«Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα τροποποιηθούν, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η πολιτική συμφωνία στο τέλος του έτους και να αρχίσει η διαδικασία εφαρμογής το 2013», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει να εξετάσουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι το τέλος του 2012.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένα από τα κράτη μέλη, όπως η Γαλλία, είχαν εκφράσει την άποψη ότι ο μηχανισμός της τραπεζικής εποπτείας, θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο στις αρχές του 2013.
Ωστόσο, η Γερμανία είχε εκφράσει απροθυμία για το χρονοδιάγραμμα, αλλά σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη φαίνεται τώρα να συμφωνεί

.Πενταπλασιασμό των επενδύσεων Ελλάδας-Αιγύπτου αποφάσισαν Παπούλιας-Μόρσι


Την πορεία των διμερών σχέσεων, και κυρίως των οικονομικών, εξέτασαν, κατά τη συνάντησή τους στο Κάιρο, οι Πρόεδροι της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο, αποφάσισε με τον ομόλογό του, Δρ Μοχάμεντ Μόρσι, τον πενταπλασιασμό των επενδύσεων και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. 
Από τη μεριά του, ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι οι δύο χώρες  έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα, καθώς οι οικονομίες δεν είναι ανταγωνιστικές αλλά συμπληρωματικές.

 Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε, οι ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο έφθασαν τις 145, με επενδεδυμένο κεφάλαιο άνω του 1.5 δισ. ευρώ, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα τον πέμπτο σε μέγεθος επενδυτή, μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ανακάλυψη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας την ως σημαντική γεωοικονομική και γεωπολιτική εξέλιξη. 

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύναψη συμφωνίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο, η οποία, όπως είπε, θα είναι επωφελής και για τις δυο χώρες. 

Επίσης, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την άποψη ότι μετά τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο ο ηγετικός ρόλος της Αιγύπτου καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός.
Τέλος, προσκάλεσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Από τη δική του μεριά, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου παλιές και ξεχωριστές, σημειώνοντας την ανάγκη να αυξηθούν οι συναλλαγές και οι επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Ο κ. Μόρσι έκανε ειδική μνεία για το ρόλο της Ελλάδας σε σχέση με "τα δίκαια και αναφαίρετα δικαιώματα των Παλαιστινίων" και σημείωσε ότι συμφωνήσαμε πως πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.