.Με 54 σφαίρες γάζωσαν την πρεσβεία του Ισραήλ

Συνεχίζονται οι επιτόπιες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην περιοχή γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις 3 τα ξημερώματα. 

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν συλλέξει 54 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών από καλάσνικοφ, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποιήθηκε ένα ή δύο πολυβόλα.

Η βαλλιστική εξέταση αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την επίθεση και να δείξει κατά πόσο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «καθαρά» ή έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλα χτυπήματα.

Η αυτοψία συνεχίζεται ενώ διενεργείται προανάκριση από τη Δ.Α.Ε.Ε.Β. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τέσσερα άτομα τα οποία επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού. 

Από τις ριπές του καλάσνικοφ έσπασαν κάποια τζάμια της πρεσβείας, ενώ εμφανείς είναι οι τρύπες στους τοίχους.

Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής κατευθύνονται σε πιθανή σύνδεση της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ με αυτή στο σπίτι του γερμανού πρέσβη πριν από έναν χρόνο στο Χαλάνδρι.

.Διλήμματα επιστρατεύει η κυβέρνηση για τους 180

Διατηρείται στο κυβερνητικό στρατόπεδο η αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου των 180 βουλευτών ώστε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή Πρόεδρος Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός. 

Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν σιωπηλά ότι είναι πιθανό μέχρι την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή που σήμερα τηρούν, ακόμη και βουλευτές που έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσουν. Το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γίνει η τελική ψηφοφορία θα είναι εντελώς διαφορετικό και οι διεθνείς πιέσεις θα αυξηθούν, εκτιμο... περισσότερα »

.Δημοσκόπηση έκπληξη για… Ποτάμι

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, το οποίο θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21,1%. Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 6,8%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,1%, όπως και το ΚΚΕ με 4,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,1%, Άλλο κόμμα 4,3%, Λευκό ή άκυρο 4,3%, Αποχή 6,4% και Αναποφάσιστοι 12,7%. Δεν απάντησε ένα 3% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεγαλώνει στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,8% και η ΝΔ 28,6%. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 9,2%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,6%, όπως και το ΚΚΕ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%. 'Αλλο κόμμα 6%.

.Μυστικό σχέδιο του Μαξίμου για τον Πρόεδρο εξετάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά έχουν πάρει τα «κιτάπια» στην Κουμουνδούρου για τους ελιγμούς του κυβερνητικού συνασπισμού ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να ανακοπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν «υποβολείς» του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος πίσω από τις φωνές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και να πιαστεί «στον ύπνο» ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, η ρήση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σ... περισσότερα »

.«Να μην εκλεγούν ακραίες δυνάμεις στην Ελλάδα»

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στις εκλογές απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας παράλληλα πως θα προτιμούσε να δει οικεία πρόσωπα στην εξουσία.

Σε τηλεοπτική συζήτηση που οργάνωσε η αυστριακή τηλεόραση σε συνεργασία με τον ιστότοπο Euobserver, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήθελε «ακραίες δυνάμεις να κυβερνήσουν». «Νομίζω ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ απάντησε και στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις». «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ευρωπαϊκών διαδικασιών», είπε. 

«Κάθε κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα», δήλωσε.

.Moody’s: Αρνητική εξέλιξη για την οικονομία οι τυχόν πρόωρες εκλογές

Ο κίνδυνος για την ελληνική οικονομία θα αυξηθεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, πιστωτικά αρνητική (credit negative) θα είναι η εξέλιξη των πρόωρων εκλογών (με αξιολόγηση Caa1 / σταθερό) καθώς, όπως επισημαίνουν, θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνει τους κινδύνους ρευστότητας και χρηματοδότησης του προϋπολογισμού.

Όπως επισημαίνεται, για την αξιολόγηση αυτή η Moody’s επισημαίνει ότι λαμβάνει υπ' όψιν το υψηλό εκλογικό όριο για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βουλή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.