.Με Καφατσάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Την Τίνα Καφατσάκη και το “Μαζί για την πόλη μας” επέλεξαν μέσω εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της κάλπης έχουν ως εξής: η Τίνα Καφατσάκη έλαβε 100 ψήφους ήτοι το58% έναντι 73 του Ζαχαρία Τριγάζη, ο οποίος επιλέχθηκε από το 42% των ψηφισάντων.

Με τον τρόπο αυτό κλείνει για την ώρα το εσωκομματικό μέτωπο που είχε ανοίξει με την πρόθεση μερίδας του τοπικούΣΥΡΙΖΑ κυρίως ορισμένων συνιστωσών που κατέβασαν απέναντι στην κα Καφατσάκη τον κ. Τριγάζη. Το αποτέλεσμα διέψευσε τις Κασσάνδρες που έβλεπαν ήττα Καφατσάκη παρόλο που η νίκη δεν οδήγησε σε συντριβή της «αντίπαλης ομάδας» που απέσπασε σημαντικό ποσοστό.

.Οι τοπικές εκλογές

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Η εποχή που αρκούσε η δήλωση «νίκησε η Αυτοδιοίκηση» για να καλυφτούν οι απώλειες των στηριζόμενων από την κυβέρνηση υποψηφίων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Αναπόφευκτα, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου είναι βαθύτατα πολιτικές και τα αποτελέσματά τους σε συνδυασμό με εκείνα των ευρωεκλογών θα στείλουν πολιτικά μηνύματα και θα σφραγίσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Η προσπάθεια των ηγεσιών των κομμάτων να επιλέξουν και να προβάλουν στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής είναι ίσως δικαιολογημένη. Ολα τα κόμματα έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι τακτικής, αιφνιδιασμών και εκπλήξεων, θεωρώντας έτσι ότι μπορεί να καταβάλουν τον αντίπαλο στα σημεία, πριν ακόμη έρθει η ώρα της κάλπης.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα αναδεικνύει όμως τα προβλήματα που τα ίδια τα κόμματα θα πρέπει να υπερπηδήσουν, αντιμετωπίζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μάχη άλλοτε για την επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και άλλοτε ως δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Μνημονίου, στήριξης ή αποδοκιμασίας της κυβέρνησης.

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο ή λιγότερο δεξιά προκάλεσε τα γνωστά προβλήματα, όπου στη μεν Μακεδονία η βάση ζητούσε Καρυπίδη αλλά δεν τον ήθελε η ηγεσία, στη δε Πελοπόννησο η ηγεσία θέλει Βουδούρη, που τον απορρίπτει η βάση.

Οσο για τη ΝΔ, ο αντάρτης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο μύλος στον Δήμο Αθηναίων είναι αρκετά για να αποτυπώσουν το μέγεθος του προβλήματος. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Τα πολιτικά στελέχη είναι καλοδεχούμενα στην Αυτοδιοίκηση και τα πολιτικά μηνύματα θα είναι επίσης χρήσιμα. Απλώς ας μη λησμονήσουν ότι, εκτός από το Μνημόνιο, υπάρχουν και τα σκουπίδια στον δρόμο, γιατί η οργή των πολιτών δεν κάνει τέτοιου είδους εξαιρέσεις.

.Αγριες κόντρες στη Βουλή για τις εκλογές: Ολοι εναντίον όλων για αυτοδιοικητικές, Ευρωκελογές και μετανάστες

Καθώς η χώρα μπαίνει και επισήμως σε προεκλογική περίοδο τα «αίματα» άναψαν εντός Ολομέλειας με αφορμή την τροπολογία για τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την ίδια ημέρα με τις Ευρωεκλογές. 

Η τροπολογία που είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία έπειτα από μια συνεδρίαση με μεγάλη ένταση. Δεύτερο σημείο σύγκρουσης ήταν και ο αποκλεισμός από τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσων προέρχονται από τρίτες χώρες και δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια. *Λαφαζάνης: Αλλάζετε στο παρά πέντε το σύστημα χωρίς να μας ρωτήσετε* ... περισσότερα »

.Ηλεκτρονικά η αποστολή όλων των βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων έως τις 28 Μαρτίου

Υποχρεωτικά, έως τις 28 Μαρτίου, όλοι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις. 

Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΓΓΠΣ αλλά και προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση των προσυμπληρωμένων με εισοδήματα δηλώσεων που θα αφορά τους συνταξιούχους.

Η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων, όπως προβλέπεται στην απόφαση, δεν απαλλάσσει τους εργοδότες από την υποχρέωση έκδοσης και χορήγησής τους στους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους ως τις 15 Φεβρουαρίου για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

.Ψηφίστηκε και στο σύνολο το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. 
Νωρίτερα σε ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν την κινητικότητα των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν οι 152 είπαν «ναι» και οι 115 «όχι».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δεν προσήλθε να ψηφίσει, παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

.Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,5 ποσοστιαία μονάδα στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» έναντι της ΝΔ «δείχνει» δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% (31,5% τον Ιανουάριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 28,5% (28%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (10%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 9% (9,5%).

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε») περισσότεροι από ένας στους δυο ερωτηθέντες (55%) απαντούν ο ΣΥΡΙΖΑ και 31% η ΝΔ, ενώ 14% του δείγματος λέει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 έως 7 Φεβρουαρίου 2014.

.Προεκλογικό κλίμα

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, φούντωσε η προεκλογική αντιπαράθεση.

Στη ΝΔ, που στηρίζει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για την Αθήνα, τηρούν στάση αναμονής για το αντάρτικο του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αφήνει αιχμές για κομματική νομενκλατούρα που επιλέγει τους επίσημους υποψηφίους.

«Το παρελθόν πασχίζει απεγνωσμένα να επιβιώσει σε μια εποχή που όλα αλλάζουν», δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άσκησε κριτική στον Γιώργο Καμίνη, υποστηρίζοντας ότι η όποια εξυγίανση στα οικονομικά του δήμου, βασίστηκε στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. 

Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Καπερνάρος είναι ο εκλεκτός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Αθήνα, ενώ την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μέσω τουίτ που ανήρτησε η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

.Επικίνδυνο το Bitcoin προειδοποιεί η ΤτΕ

Την προσοχή των καταναλωτών που συναλλάσσονται στο διαδίκτυο με εικονικά νομίσματα, όπως το Bitcoin, εφιστά η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς τα εικονικά νομίσματα είναι ένα είδος μη ρυθμιζόμενου ψηφιακού χρήματος, το οποίο δεν εκδίδεται από κεντρική τράπεζα ούτε τελεί υπό την εγγύησή της και μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής.

.Πλήρες «φακέλωμα» των φορολογουμένων

Πλήρη στοιχεία όλων των συναλλαγών των φορολογούμενων -από καταθέσεις, συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, κινήσεις λογαριασμών και αναλήψεις από ΑΤΜ- υποχρεούνται να αποστείλουν έως τις 31 Μαρτίου, οι τράπεζες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμφωνα με απόφαση του γεν γραμματεα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.Παράλληλα αναλυτικά στοιχεία των πελατών τους πρέπει να στείλουν ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικά σχολεία, εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και εταιρίες ύδρευσης και ηλεκτρισμού.

.Λουκέτο σε 23 φορείς του Δημοσίου

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο προβλέπονται το κλείσιμο 23 φορέων του Δημοσίου, αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η απλοποίηση ορισμένων διοικητικών διαδικασιών. 

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, οι 23 φορείς καταργούνται καθώς «δεν κρίνονται πια απαραίτητοι και παράλληλα απομακρύνεται μέρος του προσωπικού τους». Ειδικότερα, για τους εργαζόμενους στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου προβλέπεται η απόλυση όσων είχαν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ για τους εργαζόμενους στα... περισσότερα »

.Με έξοδο από το Δημόσιο κινδυνεύουν 49.000 υπάλληλοι

Με έξοδο από το Δημόσιο κινδυνεύουν περίπου 49.000 υπάλληλοι, αν έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες. 
Αν και πρώτοι κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες καθώς και οι απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται πλέον τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. 
Σύμφωνα με τα Νέα, και όπως ανέφερε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σ... περισσότερα »

.Έρχεται γενναία ρύθμιση δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων

Το πρώτο βήμα... για την έναρξη των γενναίων ρυθμίσεων των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κάνουν η κυβέρνηση και οι τράπεζες με την ενεργοποίηση του συμβουλίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Χθες συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Εργασίας Γ. Βρούτσης και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για να προετοιμάσουν τις διαδικασίες έκδοσης της πράξης του υπουργικού συμβουλίου που ενεργοποιεί το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. Η πρώτη επίσημη συνεδρίαση θα είναι μεθαύριο Παρασκευή, οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.