.Δήμος Ζωγράφου - Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού


.Η Ελλάδα μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης


Κάθε μέρα που περνάει, τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο αυτό που όλοι γνωρίζουμε και συζητούμε – εντός και εκτός συνόρων - τα τελευταία χρόνια και τους τελευταίους μήνες για την ελληνική οικονομία: Ότι, δηλαδή, τα νούμερα δύσκολα βγαίνουν, και χρειάζεται να γίνουν πολλά, άμεσα και απότομα για να διορθωθεί η κατάσταση.
Τα όσα ανακοινώθηκαν χθες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:
  • Το δημόσιο χρέους αυξήθηκε κατά 23 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο.
  • Τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 21% μέσα σε ενενήντα ημέρες.
  • Τα φέσια στην αγορά (ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές) ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου.
  • Ο αριθμός των επιταγών, που κυκλοφορούν στην αγορά, βαίνει μειούμενος, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να εκδώσουν μπλοκ.
  • Το υπουργείο Οικονομικών έκανε ακόμα ευνοϊκότερους τους όρους για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Μέσα σε όλα αυτά, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να οριστικοποιήσει τις τελικές λεπτομέρειες του πακέτου των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ... ένα πακέτο μέτρων, που θα στερήσει στην ουσία – αν όχι όλο – το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού από την αγορά και την οικονομία.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί στους δανειστές μας ένα απόλυτα αξιόπιστο πακέτο, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και οι προϋποθέσεις για την υποβολή αρχικά και αποδοχή στη συνέχεια του αιτήματος της χώρας μας για παράταση του χρόνου εφαρμογής του μνημονίου.

Ο στόχος, όμως, αυτός έχει μπροστά του ένα σημαντικό εμπόδιο: τις αντιδράσεις όχι μόνο της κοινωνίας, αλλά και πολλών βουλευτών των κομμάτων, που συγκυβερνούν. Αντιδράσεις, οι οποίες έχουν ήδη εκδηλωθεί με δηλώσεις και τοποθετήσεις από κάποια μέλη του κοινοβουλίου, που απειλούν – έμμεσα ή άμεσα – ότι θα καταψηφίσουν μέτρα λιτότητας.

Υπό αυτές τις – εξαιρετικά δύσκολες - συνθήκες, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να πείσει από κοντά Μέρκελ και Ολάντ για το ορθό των προθέσεων της ελληνικής πλευράς, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης (για το οποίο η κυβέρνηση έχει φροντίσει να ρίξει τους τόνους), αλλά και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το αν θα το πετύχει, θα φανεί. Αχτίδες αισιοδοξίας φάνηκαν από το δημοσίευμα του Bloomberg,σύμφωνα με το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος εξετάζει χαλάρωση του μνημονίου για την Ελλάδα. Ακόμα και αν αυτό είναι απόλυτα αληθές, η απαιτούμενη προσπάθεια από την ελληνική πλευρά δεν θα μειωθεί. Το αντίθετο.

.Διαφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για την Ελλάδα

 Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο, διαφωνούν για την πιθανότητα παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, με τη Γερμανία να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αυτό, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στην παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και στο ενδεχόμενο να δοθεί στη χώρα περισσότερος χρόνος για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, καθώς επισημαίνει ότι περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες επικαλείται η Βελτ αμ Ζόνταγκ.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, δίνοντάς της περιθώριο μέχρι το 2014 
για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές στις οποίες έχει δεσμευθεί, με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής βοήθειας.
Αυτή τη θέση έχουν υιοθετήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Εσθονία και η Σλοβακία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Από την άλλη πλευρά, ο Φρανσουά Ολάντ και κάποιες χώρες της νότιας Ευρώπης θα ήταν έτοιμες να προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τους Financial Times της περασμένης Τετάρτης, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί κατά δύο χρόνια η προθεσμία για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί, δηλαδή ως το 2016.

.Κινέζα η ομορφότερη γυναίκα του 2012


Η 23χρονη Μις Κίνα Γιου Ουένξια που είναι φοιτήτρια μουσικής είναι η νέα Μις Κόσμος για το 2012. 

Κατάφερε και επικράτησε σε περισσότερες από 100 διαγωνιζόμενες στον φαντασμαγορικό διαγωνισμό ομορφιάς που διεξήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ορντός της Κίνας.

Είναι η δεύτερη φορά που η Μις Κίνα στέφεται Μις Κόσμος αφού το 2007 η κινέζα Ζανγκ Ζιλίν πήρε τον πολυπόθητο τίτλο!

.Πρωτοφανή επεισόδια σε βάρος κλιμακίου του ΣΔΟΕ στην Ύδρα


Μεταφέρθηκε τελικά, τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, από την Ύδρα στον Πειραιά, ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στο νησί, ο οποίος είχε συλληφθεί από την οικονομική αστυνομία μαζί με άλλο ένα άτομο, για φορολογικές παραβάσεις.

Η μεταγωγή στον Πειραιά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 22.00 χθες το βράδυ, με το πλοίο «FLYING CAT- I». Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο, ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είχε συγκεντρωθεί πλήθος δεκάδων ατόμων έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής. 

Αμέσως μετά τον κατάπλου του «FLYING CAT- I», στις 21.45 στο λιμάνι της Ύδρας, ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης επιβατών με προορισμό τον Πειραιά, αλλά το συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε στο πλοίο, εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης κατοίκων του νησιού σχετικά με επικείμενη μεταφορά, στον Πειραιά, καταστηματάρχη, κατοίκου Ύδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές για φορολογικές παραβάσεις.

 Κάποιοι από αυτούς που εισέβαλαν στο πλοίο διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος, αλλά στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας, τους απομάκρυναν και το «FLYING CAT- I» απέπλευσε στις 22.00, με προορισμό τον Πειραιά. 

."Der Spiegel": Επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ πρέπει να εξοικονομήσει η Ελλάδα, το 2013-14


Η Ελλάδα πρέπει κατά τα έτη 2013 και 2014 να εξοικονομήσει "έως 14 δισ. ευρώ", έναντι 11,5 δισ. ευρώ που αναφέρονταν έως τώρα, εκτιμά σήμερα το περιοδικό "Der Spiegel".
     
Το ίδιο περιοδικό προσθέτει ότι η αναθεώρηση προς τα άνω του συνολικού ποσού, προς εξοικονόμηση, "αποτελεί μια αναγκαιότητα, μετά τους τελευταίους χρονικώς ελέγχους που διενήργησε, στην Αθήνα, η τρόικα".
     
Η εξήγηση, που δίνεται από τον συντάκτη του δημοσιεύματος, είναι ότι έως σήμερα, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις είναι κατώτερα των αναμενόμενων από την τρόικα, όπως είναι και τα δημόσια έσοδα- για τα τελευταία γίνεται πάντως δεκτό ότι είναι υπεύθυνη η τρέχουσα κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
  
Όμως, "αμφότερα κατέστησαν, σε συνδυασμό, αναγκαία για την Ελλάδα μια συνολική εξοικονόμηση ανώτερη των 11,5 δισ. ευρώ", καταλήγει το γερμανικό περιοδικό στην ιστοσελίδα του.

.Γ. Φίσερ: Η Α. Μέρκελ δρα με βάση το εθνικό και όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον


Ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, επέκρινε έντονα την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι δρα με βάση το εθνικό και όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, Κυριακή.

«Το βασικό λάθος είναι ότι η κυβέρνηση δρα εξ αρχής με εθνικό και όχι ευρωπαϊκό τρόπο. Και αυτό πολύ αργά και όχι με αρκετή αποφασιστικότητα», δήλωσε ο κ. Φίσερ, που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στην κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998- 2005), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Αντιμετωπίζει την κρίση, όμως όχι με στρατηγικό τρόπο», πρόσθεσε ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων.

«Η Ελλάδα στην αρχή ήταν ένα πρόβλημα της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα έχει πάρει άλλες διαστάσεις», εκτίμησε ο Γιόσκα Φίσερ.

.Θραύση κάνουν οι "πορτοφολάδες"


Διαστάσεις «επιδημίας» παίρνει η κλοπή πορτοφολιών μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ. Ομάδες Ελλήνων ή αλλοδαπών πορτοφολάδων, δρουν μεθοδικά μέσα στα βαγόνια, κυρίως στο τμήμα του δικτύου από τον Πειραιά προς Ομόνοια και Αττική. Αφού εντοπίσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους, κυρίως ηλικιωμένους ή γυναίκες, αλλά και τουρίστες, πλησιάζουν και αρπάζουν το πορτοφόλι.

Συνήθως οι οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων αποτελούνται από 6 με 7 άτομα και εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό αλλά και την ελλιπή φύλαξη συρμών και σταθμών. Ο ένας από την ομάδα πλησιάζει το θύμα και υποτίθεται τυχαία το σπρώχνει ελαφρά. 

Ο δεύτερος κρατώντας περιοδικό ή σακούλα για να καλύπτει τις κινήσεις του, ταχυδακτυλουργικά του παίρνει το πορτοφόλι. Ένας τρίτος στέκεται λίγο πιο μακριά για «τσίλιες». 

Ενώ τα υπόλοιπα μέλη βρίσκονται κοντά σ? αυτόν που θα αφαιρέσει το πορτοφόλι για να το πάρουν, στη συνέχεια, εκείνοι αν γίνει αντιληπτός ο δράστης που πλέον θα παριστάνει τον ανήξερο.

Η θρασύτητά τους εν ώρα δράσης είναι πρωτοφανής, αφού δεν διστάζουν να απειλούν με νοήματα ή ακόμα και με προκλητικά σπρωξίματα επιβάτες, αλλά και εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ που τους έχουν αντιληφθεί και προσπαθούν να προφυλάξουν το υποψήφιο θύμα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αρπάζουν ακόμη και βαλίτσες.

.ΚΚΕ: Η χρεοκοπία είναι δρομολογημένη


«Αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν. 

Η λύση για το λαό είναι μία, να πει όχι στις θυσίες για τη σωτηρία των καπιταλιστικών κερδών, να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα και την διαμάχη κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την χρεοκοπία.

.Ένας στους δύο Γερμανούς λέει "ναι" στην παραμονή στο ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Το 50% των Γερμανών θα τάσσονταν υπέρ της παραμονής της χώρας του στη ζώνη του ευρώ στην περίπτωση που διεξαγόταν δημοψήφισμα για το θέμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί αύριο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκστσάιτουνγκ (Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung).

Αντίθετα, το ένα τρίτο των Γερμανών θα έλεγε «όχι» στην παραμονή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Allensbach.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για την πολιτική το 60% επιθυμεί την παραμονή της Γερμανίας στην ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε περίπου 1.000 ανθρώπους ηλικίας άνω των 16 ετών.

Τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση, το 60% των Γερμανών είχε δηλώσει ότι η υιοθέτηση του ευρώ δεν ήταν καλή ιδέα

.Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη χρεοκοπία και τη δραχμή


 «Η χώρα έχει τη δυνατότητα με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του Ο.Η.Ε., τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης. 
Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού 
και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. 
Όπως πρόσθεσε η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.
Ανέφερε ακόμη ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ενώ επανέλαβε ότι δεν αποτελεί το νόμισμα φετίχ. «Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. 
Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του Ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.
 
Σε απάντηση των δηλώσεων του κ.Στρατούλη, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. 

Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: "Είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, 
δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ.Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής

.Έκτακτη σύσκεψη των κρατών της Αμερικής για τον Ασάνζ


 Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ ) προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν οι διπλώματικές διαφορές μεταξύ του Ισημερινού και της Βρετανίας, εξ αιτίας του ασύλου που παραχώρησε η κυβέρνηση του Κίτο στον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
Το Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΚ ζήτησε τη συνάντηση μετά από αίτημα του Ισημερινού, το οποίο επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της Παρασκευής με 23 ψήφους υπέρ και μόνο τρεις κατά.
 
Οι χώρες που μειοψήφησαν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Καναδάς και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Πέντε κράτη-μέλη απείχαν της ψηφοφορίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΚ πρόκειται να συναντηθούν στις 24 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον, ώστε όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν «να αντιμετωπιστεί η κατάσταση μεταξύ του Ισημερινού και της Βρετανίας σχετικά με το απαραβίαστο των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Ισημερινού».
 
Η σύνοδος κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο Ισημερινός έχει κατηγορήσει τη Βρετανία ότι "απειλεί" να εισβάλει στην πρεσβεία του στο Λονδίνο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.