.Διεθνής Τύπος: Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα

Σε αγώνα δρόμου για να προλάβει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες θα βρίσκεται η Ελλάδα μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκτιμά ο αρθρογράφος του *Reuters*, Ούγκο Ντίξον. Ο Ντίξον σημειώνει ότι ένα*ενδεχόμενο bank run* αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της Ελλάδας, ενώ εκτιμά ότι η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ. 

«Το σενάριο αυτό θα μπορούσε να συμβεί, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, χάσει πολύ χρόνο και δεν προλάβει να συμβιβαστεί με τους δανειστές, δεν πραγματοποιήσει δηλαδή την στροφή 180 μοιρών που αναμένουν πολλοί αναλυτές, με αποτέλε...περισσότερα »

.NYT: Η Ελλάδα απειλείται μετά τις εκλογές με πανικό στις τράπεζες

Αγώνα ενάντια στον χρόνο αναμένεται να δώσει η Ελλάδα μετά τις εκλογές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ούγκο Ντίξον του Reuters, ο οποίος σχολιάζει την μετεκλογική κατάσταση στη χώρα σε άρθρο του στους New York Times. 

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η «κατά πάσα πιθανότητα, η χώρα δεν θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, σε περίπτωση που κερδίσει την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, χάσει πολύ χρόνο προτού μπορέσει να συμβιβαστεί με τους δανειστές και δεν κάνει την απαραίτητη στροφή, οι καταθέτες θα μπορούσαν να πα... περισσότερα »

.Γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν τα ομόλογα με έντοκα γραμμάτια

Στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο οικονομικών έχει εξαντλήσει το όριο των 15 δισ. ευρώ για την έκδοση εντόκων γραμματίων προχώρησε το υπουργείο οικονομικών, μπλοκάροντας τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Μάρτιο οπότε και λήγουν ελληνικά ομόλογα. 

Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του στην εφημερίδα REAL NEWS ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ανέφερε σχετικά με τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο ότι εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να τα πληρώσει κανονικά ακόμα και αν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία άντλησης ρευστότητας που...περισσότερα »

.Ο Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής του είναι ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση και ο στρατηγός εν αποστρατεία, Νίκος Τόσκας. 

Στην τελευταία θέση τοποθετήθηκε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πελεγρίνης Θεοδόσης. *Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος:* 1. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ακαδημαϊκός 2. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια 3. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ Οικονομο... περισσότερα »

.Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο του Κινήματος. Στις πρώτες τρεις θέσεις έχουν τοποθετηθεί οι Γιώργος Φλωρίδης, Τάκης Ρήγας, Νίκος Μπίστης. Σε διάφορες θέσεις βρίσκονται οι: Νάγια Κατσιμπάρδη, κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠαΣοΚ Γιώργου Κατσιμπάρδη, Χάρης Σταμέλος προέδρου του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος και Κυριάκος Πιερρακάκης.

 Ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί. Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη έχει ως εξής: 1. Γιώργος Φλωρ... περισσότερα »

.Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία INTERVIEW, στο χρονικά διάστημα από 9 έως και 11 Ιανουαρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις 1.000 ερωτηθέντων για την πρόθεση ψήφου, πρώτος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,3% και ακολουθούν η ΝΔ με 26,4%, Το Ποτάμι με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 4,1% έκαστο, το ΚΙΔΗΣΟ με 2%, οι ΑΝΕΛ με 1,7% και η ΔΗΜΑΡ με 0,2%.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τέτοιο σενάριο είναι πιθανότερο να γίνει πραγματικότητα με κυβέρνηση που θα έχει κορμό το ΣΥΡΙΖΑ (55%), και λιγότερο πιθανό με μία κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη ΝΔ (10%).

Τέλος, 41% των πολιτών θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εμπιστεύονται για τη διαπραγμάτευση 32% των ερωτηθέντων.

.Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μπαλαντέρ -Τι είπε για το χρέος

Στην πολιτική της αλήθειας γύρω από το χρέος, τη βιωσιμότητα του και τις επιλογές της χώρας απέναντι στους δανειστές, αναφέρθηκε εκτενώς κατά τη χθεσινή διακαναλική του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι «το χρέος το 2009 ήταν μη βιώσιμο- μη εξυπηρετήσιμο. Έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση από το 2010 αλλά η ΕΚΤ δεν άφηνε περιθώριο». 

Διευκρίνισε ότι το 2011, οπότε και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, έγινε κούρεμα του χρέους ύψους 116 δισ. σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να σπάσει η λογική της "μη παρέμβασης". Αναφέρθηκε πώς με αυτές τις συντονισμένες εν... περισσότερα »

.Financial Times: Η Ευρώπη και ο Τσίπρας να συμβιβαστούν για να αποφύγουν το Grexit

Μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της επόμενης μέρας των εκλογών στην Ελλάδα κάνουν σήμερα οι Financial Times. 

Σε άρθρο τους με τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη να συμβιβαστούν για να αποφύγουν Grexit», αναφέρουν πως πλέον το κεντρικό θέμα συζήτησης δεν είναι το Grexit, αλλά πώς ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός θα διαπραγματευτεί έναν συμβιβασμό για το επόμενο στάδιο του προγράμματος στήριξης της χώρας. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, εάν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσουν τις εκλογές, οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα ήταν συνετό να του προσφέρουν, ως δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της Ελλάδας, κά... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.