.Ανεύθυνοι άρχοντες

Υπό μία μόνο προϋπόθεση κρίνεται σωστή η απόφαση του υπουργού Παιδείας να παραπέμψει τον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος. Και η προϋπόθεση αυτή είναι πως η υπάρχουσα νομοθεσία δεν του παρέχει τη δυνατότητα επιβολής βαρύτερης ποινής. Διότι η συμπεριφορά του πρύτανη Πελεγρίνη δεν επιδέχεται τίποτα λιγότερο.
Οταν ο επικεφαλής του κορυφαίου πανεπιστημίου της χώρας, που παραμένει για τρίτο μήνα κλειστό, κρίνει ότι μπορεί να ταξιδέψει στο Παρίσι για να ικανοποιήσει το χόμπι του, τότε είναι προφανές ότι οι προτεραιότητές του και μόνο τον καθιστούν ακατάλληλο για τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

Και ίσως είναι καιρός να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία ότι οι διοικούντες τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα οφείλουν να ασκούν σοβαρά και υπεύθυνα τα καθήκοντα που έχουν επωμισθεί και να μην αρκούνται απλώς να προεδρεύουν ως ανεύθυνοι άρχοντες.

Διότι δυστυχώς αυτό ισχύει εδώ και χρόνια. Μόνο κατ΄ όνομα υπάρχουν διοικήσεις στα ΑΕΙ. Οι εξουσίες και οι αρμοδιότητές τους έχουν περιέλθει σε άλλους και ασκούνται από αυτούς. Από δυναμικές φοιτητικές μειοψηφίες, από εξωπανεπιστημιακές ομάδες, ακόμη και από κοινούς εγκληματίες που δρουν ανενόχλητοι στις πανεπιστημιουπόλεις και τις φοιτητικές εστίες.

Αλλά με τέτοια λογική και ανάλογες επιλογές δεν πρόκειται να αποκτήσουμε ποτέ την τριτοβάθμια εκπαίδευση που δικαιούμαστε με βάση το διάσπαρτο ανά την υφήλιο διδακτικό δυναμικό μας. 

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα όπου οι διοικήσεις των σχολών δεν έχουν τον τελευταίο λόγο για κάθε σοβαρή απόφαση και όπου οι φοιτητές δεν αποτελούν τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας των πανεπιστημίων. Χωρίς αυτές τις αυτονόητες παραδοχές δεν μπορεί να προχωρήσει καμιά σοβαρή εκπαιδευτική μεταρρύθμιση


.Ελεύθεροι οι εννιά συλληφθέντες σχολικοί φύλακες

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα, με ορισμό ρητής δικασίμου, οι εννέα σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Οι εννέα σχολικοί φύλακες οδηγήθηκαν το απόγευμα στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση περίπου 50 συνάδελφοι και φίλοι τους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Βαλασόπουλος. 

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής, ενώ προσδιορίστηκε η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τις 31 Μαρτίου 2014.

Κατά την προσαγωγή των εννέα συναδέλφων τους στον εισαγγελέα, αλλά και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι, οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί όταν μια ομάδα περίπου 60 σχολικών φυλάκων, μετά τη σύλληψη των εννιά συναδέλφων τους, κινήθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί, τελικά, απομάκρυναν τους διαδηλωτές, ενώ μία διαδηλώτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω των χημικών και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για συμπαράσταση στους διαδηλωτές.

.Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων

Με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της συμπολίτευσης, περνάει από τη Βουλή η τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρίνουν επιβεβλημένη την τροποποίηση των συμβάσεων λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και επισημαίνουν ότι πρέπει η επανεκκίνηση των έργων να γίνει άμεσα, με στόχο όχι μόνο την τόνωση της απασχόλησης αλλά και την ανάπτυξη. 

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητείται από το πρωί το νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος ζήτησε σύντμηση του χρόνου συζήτησης του νομοσχεδίου, προκειμένου αυτό να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, καθώς η ψήφιση αποτελεί την προϋπόθεση για την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «θέλει ειλικρινά» να γίνουν τα έργα, αλλά όχι με τέτοιες επιβαρυντικές για τα συμφέροντα του δημοσίου συμβάσεις, καθώς τα έργα θα ήταν δυνατό να ξεκινήσουν και πάλι με πολύ λιγότερα χρήματα. 

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι, ουσιαστικά, τα έργα παραχώρησης μετατρέπονται σε δημόσια έργα, αφού η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου υπερβαίνει το 55%. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει και θέμα για τα διόδια, προειδοποιώντας ότι οι πολίτες θα πληρώνουν βασιλικά, για τις διελεύσεις τους.

  
Κατά του νομοσχεδίου δηλώνουν και οι ΑΝ.ΕΛΛ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ και η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι ήθελε εξ΄αρχής και στήριξε την επανεκκίνηση των έργων, όχι όμως με την επαχθή μεταφορά στο ελληνικό δημόσιο της ζημίας που προκλήθηκε από τις καθυστερήσεις και προειδοποιεί πως δεν θα ψηφίσει «υπέρ», αν η κυβέρνηση δεν βρει τρόπο να μην υπάρχει η επιβάρυνση αυτή.

.Να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάλεσε Κορεάτες επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δημόσια πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μεγάλες εταιρείες της Κορέας να εκμεταλλευτούν -όπως είπε- το ευρύ φάσμα διαρθρωτικών και δημοσιονομικών αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο κ. Παπούλιας απηύθυνε την πρόσκληση από το βήμα του οικονομικού φόρουμ επιχειρηματιών της Κορέας και της Ελλάδας, στη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σήμερα και αύριο.

Εγκαινιάζοντας τις εργασίες της κορεατικής και ελληνικής επιχειρηματικής συνάντησης, όπου έδωσαν το «παρών» οι σημαντικότερες εταιρείες της Κορέας και ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικαλούμενος τη συνεισφορά της Ελλάδας στην εμπέδωση της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην Κορέα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμανιών για τη διακίνηση των προϊόντων.

.Συμβούλιο Ευρώπης: Τα μέτρα λιτότητας παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα

Με μία πολυσέλιδη εργασία του, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, επικρίνει πολλές από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επέβαλαν μέτρα λιτότητας, ότι «έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Στην ερευνητική εργασία του επιτρόπου, η οποία αναφέρεται στις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «από τις εθνικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα λιτότητας και τα διεθνή πακέτα διάσωσης απουσιάζει η διαφάνεια, η συμμετοχή του κοινού και η δημοκρατική λογοδοσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επαχθείς όροι εμπόδισαν τις κυβερνήσεις στο να επενδύουν σε βασικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας, υγείας και εκπαίδευσης».

«Όταν η ΕΕ, ως κεντρικός παράγοντας στην αντιμετώπιση της κρίσης, ελάμβανε αποφάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση στα κράτη- μέλη και όταν η τρόικα έθετε όρους για τα πακέτα διάσωσης και δανειακές συμβάσεις, θα έπρεπε να είχαν λάβει καλύτερα υπόψη τους τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα» υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά, ο επίτροπος Μούιζνιεκς.

.Τροπολογία για «πάγωμα» των πλειστηριασμών θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία για «πάγωμα» των πλειστηριασμών και απαγόρευση της πώλησης «κόκκινων» δανείων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Η τροπολογία θα προβλέπει παράταση της προστασίας του νόμου Κατσέλη από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και θα απαγορεύει την πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds και χαρακτήρισε την άρση των πλειστηριασμών ως «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας». 
Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς. Οι πλειστηριασ... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση. Οι πρυτάνεις αποχώρησαν από το υπουργείο έπειτα από τρεις ώρες για να συνεδριάσουν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. «Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος. 

Υπό το φως των νέων εξελίξεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Αύριο έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

.«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση»

«Tο μήνυμα της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης είναι πολύ καθαρό. Θέλουμε ουσιαστική και όχι απλώς ρητορική αναγνώριση των θυσιών και των μεγάλων επιτευγμάτων του ελληνικού λαού» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, από τις Βρυξέλλες, σε δηλώσεις του στη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Θέλουμε να καταλάβουν όλοι οι διεθνείς εταίροι αυτό που έχει καταλάβει η αγορά σε διεθνές επίπεδο και ο διεθνής ιδιωτικός τομέας. 

Η Ελλάδα έχει αλλάξει, βγαίνει από την κρίση και δεν μπορεί να μας παρεμποδίσει κανείς τώρα που διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα στο τέρμα αυτής της τραγικά δύσκολης περιόδου, που θα ήταν πολύ δυσκολότερη, τρισχειρότερη εάν δεν είχαμε κάνει αυτήν την υπεύθυνη αλλά, φυσικά, εξαιρετικά βαριά επιλογή προς όφελος του έθνους, της οικονομίας».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί, αλλά ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και δεν μπορεί να αρθεί η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή της επόμενης δόσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι τεχνικό ζήτημα, το οποίο αφορά τη ροή των πληρωμών για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και του δανείου και «αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα που δίνουμε σε όλους τους εταίρους και όλες τις χώρες, ιδίως της ευρωζώνης». 
«Ναι, το δάνειο που πήραμε είναι πολύ μεγάλο, 250 δισ. ευρώ, και εξυπηρετείται απολύτως. 

Δεν έχει κινδυνεύσει καμία χώρα που μας έχει δανείσει, κανένας διεθνής οργανισμός και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, όλα πάνε ομαλά χάρη στους κόπους και της θυσίες του ελληνικού λαού, κανείς δεν πρόκειται να χάσει, θα κερδίσουμε, θα κερδίσει η Ελλάδα, φυσικά, που θα αλλάξει σελίδα αλλά θα κερδίσει και η Ευρωζώνη, συνολικά» πρόσθεσε.

Για αυτό, όπως υποστήριξε «είναι μίζερη και άδικη οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση που εμφανίζει την Ελλάδα να έχει πάρει δανεικά και αγύριστα. Αυτό δεν αληθεύει. Είμαστε υπερήφανοι ως έθνος, αξιόπιστοι ως εταίροι, περάσαμε μία δύσκολη περίοδο αλλά αυτό τώρα πρέπει να φτάσει στο τέλος».

.Υψηλό το ρίσκο των «κόκκινων γραμμών» των Σαμαρά-Βενιζέλου

Σύγκρουση με τη τρόικα αλλά... με μέτρο. Αυτή επιγραμματικά θα μπορούσε να είναι η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, όπως σχηματοποιήθηκε και στην χθεσινοβραδινή συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση συνεργασίας γνωρίζει πολύ καλά ότι με τα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων ανοιχτά και την τρόικα να επιμένει πεισματικά δεν έχει άλλο δρόμο από την σκληρή διαπραγμάτευση.

Το ερώτημα όμως που θέτει συνεχώς και ο υπουργός οικονομικών είναι «σκληρή διαπραγμάτευση ναι αλλά μέχρι πού», καθώς οι δανειστές ελάχιστα ακούν τις δραματικές εκτιμήσεις για ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και ελάχιστα συνυπολογίζουν τους φόβους που διατυπώνονται για πολιτική αποσταθεροποίηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία απόψε το βράδυ του πρωθυπουργού στο ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, καθώς όλοι περιμένουν να ακούσουν ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές που θέτει η κυβέρνηση και αν όντως υπάρχουν κόκκινες γραμμές.

Προβληματισμό άλλωστε για τη σταθερότητα της ελληνικής διαπραγματευτικής τακτικής προκάλεσε, ειδικά στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών αργά χθες βράδυ έσπευσε με άτυπη ενημέρωση να «διορθώσει» την εντύπωση που δημιούργησαν λίγη ώρα πριν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς.

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και συνεχίζεται. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα καταθέσουμε μονομερώς τον νόμο για τους πλειστηριασμούς. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την τρόικα μέχρι το τέλος του χρόνου» σημείωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η παρέμβαση αυτή έκανε ακόμα πιό ασαφή την κόκκινη γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης , εικόνα που ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα να ενισχύσει η τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας ότι και το θέμα των ομαδικών απολύσεων είναι επί τάπητος.

.Τα ενεργειακά ποτά επηρεάζουν τους καρδιακούς παλμούς

Τα ενεργειακά ποτά που είναι πλούσια σε καφεΐνη αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο χτυπά η καρδιά και όπως προειδοποιούν οι ειδικοί μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο δυνητικά θανατηφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με τους καρδιακούς παλμούς. Σύμφωνα με γερμανούς ερευνητές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, υγιείς ενήλικες που κατανάλωσαν τέτοια ποτά ανέφεραν ότι αυξήθηκαν πολύ οι καρδιακοί τους παλμοί μία ώρα μετά. Αυτό σημαίνει ότι η αριστερή κοιλία, ο θάλαμος της καρδιάς που προωθεί το οξυγονωμένο αίμα σε όλο τους το σώμα, μέσω της αορτής και των μεγάλω... περισσότερα »

.ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ζωγράφου 02/12/2013 κ.Δήμαρχε Σήμερα 02/12/2013 , μου ζήτησες να σου υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του άμισθου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και ποιότητας Ζωής .
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά η σύγκρουση των «πρέπει» με τα «θέλω» μου ,λειτουργούσε αποτρεπτικά πάντα με γνώμονα την «προστασία-συνοχή» της παράταξής μας.

Η ενασχόλησή μου και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1986 έως και σήμερα, έχουν δώσει επαρκή αδιαπραγμάτευτα δείγματα ... περισσότερα »

.Επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 23% ζητά το ΔΝΤ

Να επανέλθει ο ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης στο 23% προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Ταμείο εκτιμούν πως το μέτρο απέτυχε και πως, αν δεν επανέλθει ο συντελεστής στο 23%, θα υπάρξει επιπλέον κενό ύψους 200-300 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, στόχος του ΔΝΤ είναι να μπουν στο στόχαστρο εκείνοι που εκμεταλλεύονται την ευνοϊκή νομοθεσία και δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, αν και έχουν καταθέσεις και εισοδήματα. 

Μάλιστα, από το Ταμείο επισημαίνουν πως, αν η κυβέρνηση τελικά επιμείνει στην«προστασία» των κακοπληρωτών, θα καταστεί μεγαλύτερη η «τρύπα» των τραπεζών, και άρα θα χρειαστούν νέα χρηματοδότηση οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγαλύτερο χρηματοδοτικό κενό.

.Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου η απεργία των γιατρών

Συνεχίζουν, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να τους καλεί να τις λήξουν για να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, επισημαίνοντας ότι στα χέρια του υπουργείου υπάρχει και το εργαλείο της επίταξης.

««Θέλω να ελπίζω ότι θα αναθεωρήσουν την άποψη για την απεργία και θα τη σταματήσουν. Εάν αυτό δεν συμβεί και συνεχιστεί η απεργία, προφανώς εμείς θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σεβαστό και ιερό. 

Κατά συνέπεια, ασφαλώς και πρόκειται να δράσουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Εγώ, όμως, σας λέω ότι πριν δράσω και φανώ, ας πούμε, ότι επιδιώκω τη σύγκρουση, περιμένω να δω μη τυχόν οι γιατροί καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος...» είπε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

Εκτιμάται ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων έχουν «χαθεί» περίπου 455.000 ραντεβού ασφαλισμένων με τους γιατρούς του Οργανισμού -περί τις 65.000 ραντεβού στις μονάδες υγείας κλείνονται ημερησίως- ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Μετά τη διακοπή των 633 συμβάσεων ισάριθμων γιατρών- εργαζόμενων του Οργανισμού στην οποία προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του τη Δευτέρα στερώντας τους τη δυνατότητα να δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία το απόγευμα, υλοποιείται σήμερα το δεύτερο μέτρο που αφορά την αύξηση του μηνιαίου «πλαφόν» των επισκέψεων στους υπόλοιπους 4.300 συμβεβλημένους γιατρούς από 200 επισκέψεις σε 300.

Στην επόμενη φάση αναμένεται, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με υπογραφή νέων συμβάσεων προκειμένου να καλυφθεί το υγειονομικό κενό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.