.Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, έθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευ. Βενιζέλος

 Την ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διευκρινίζοντας ότι μιλά όχι ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά ως αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβαση του στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έθεσε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μία ευρωπαϊκή χώρα, είπε ο κ. Βενιζέλος, αισθάνεται πολιτιστικά ακρωτηριασμένη όταν χάνει μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Έτσι ακρωτηριασμένο βρίσκεται και το μείζον μνημείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, το μνημείο του Παρθενώνα στην Αθήνα, που «βλέπει» να λείπουν βασικά του μέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

.Οριακά φθηνότερο το πασχαλινό τραπέζι εφέτος

Σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 4,51% κατά μέσο όρο, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά 5,26% (μέση τιμή 5,40 ευρώ το κιλό), ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων καταγράφουν πτώση της τάξης του 2,18%.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΣΕΕ για τη διακύμανση της αγοραστικής κίνησης την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, το κοινό συμπέρασμα που συνάγεται, συνηγορεί στο γεγονός πως η πλειοψηφία των εμπόρων το εφετινό Πάσχα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα έως σήμερα, 


καθώς η μέχρι στιγμής πορεία της χαρακτηρίζεται ως υποτονική - ελέω και των άσχημων καιρικών συνθηκών σε αρκετές περιοχές- με αποτέλεσμα στην καλύτερη των περιπτώσεων να διαμορφώνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα

.Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 88-71

Ένα μόλις δεκάλεπτο, το δεύτερο, διήρκησε η αντίσταση του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ, από την οποία και ηττήθηκε 88-71. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία μέχρι την Πέμπτη, όταν και διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας με τη «βασίλισσα» (20:00), να μελετήσουν και να διορθώσουν τα αποψινά λάθη και να φύγουν με το «break» στις... αποσκευές τους, πριν μεταφερθεί η σειρά στο ΣΕΦ. 

.Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές του Μαΐου παρουσίασε σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της κόμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ άλλων, το ευρωψηφοδέλτιο συνθέτουν αγρότες, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου, αθλητές, επώνυμοι κ.α. 

Αναλυτικά, τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι: 1. Αμυράς Γιώργος Ο Γιώργος Αμυράς είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και από το 1986 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και από τους πρωτεργάτες του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την εξαιρετική εκπο... περισσότερα »

.Σκουρλέτης: Ακροδεξιός ο Σαμαράς

«Για εμάς ο αντίπαλος που λέγεται ακραίος νεοφιλελευθερισμός είναι και μέσα και έξω από την Ευρωζώνη. Επιλέγουμε το ιστορικό διαμορφωμένο πεδίο για τη χώρα μας να είναι ο ευρωπαϊκός χώρος και η ευρωζώνη. Αυτή είναι μια στρατηγική μας προσέγγιση την οποία υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό και λέγοντας ότι «είναι εντελώς αδιάφορο για τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, τα όποια μέτ...περισσότερα »

.To πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014

To υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων το 2014. 

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23-6-2014 ως και 4-7-2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19-6-2014.

Δείτε αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014

.Ενδοκυβερνητική ένταση για τους άστεγους

Εν μέσω ενδοκυβερνητικής έντασης που πυροδότησε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του εξήγγειλε πρόγραμμα στήριξης των αστέγων ανακοινώνεται σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αντέδρασε η Χαριλάου Τρικούπη. 
Υψηλόβαθμες πηγές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες και κατηγορούν το Μέγαρο Μάξιμου ότι χειρίστηκε ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα με αδιανόητο παλαιοκομματισμό και λογική μαυρογιαλούρου.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι τέτοιες ενέργειες προσβάλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης και εμφάνιζαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σφόδρα ενοχλημένο με την πρωτοβουλία Σαμαρά.
Επίσης το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την πλήρη αντίθεση του και για την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωση της, η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για ακατανόητη και εσπευσμένη απόφαση, στην οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σύσσωμη η Βουλή, αλλά και οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.