.Το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ -Αγαπώ Ζωγράφου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΠΕΤΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ) 
ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΑΝΤΩΝIOΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ) 
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) 
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΟΔΗΓΟΣ) 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ(ΑΡΗΣ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 
ΒΑΛΚΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) 
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ) 
ΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ) 
ΓΚΙΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΣΩΤΗΡΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ) 
ΓΚΟΥΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) 
ΓΡΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙ... περισσότερα »

.«Ο Μαρξ της εποχής μας», μια μελέτη επιστήμης για το τι είναι και τι δεν είναι ο μαρξισμός

Είναι επίκαιρος σήμερα ο μαρξισμός; Ναι, ισχυρίζονται οι εκδόσεις Τόπος, κυκλοφορώντας και στην Ελλάδα το βιβλίο του Γάλλου διανοητή Ντανιέλ Μπενσαίντ «Ο Μαρξ της εποχής μας». 

Ένα βιβλίο ... αντικειμενικά επίκαιρο, αφού σαν σήμερα, 5 Μαΐου του 1818, γεννήθηκε στο Τρίερ ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και επαναστάτης Κάρολος Μαρξ- μεγάλος ακόμη και για τους αρνητές του.(Πέθανε στις 14 Μαρτίου του 1883, σε ηλικία 64 ετών, στο Λονδίνο).

Προσθέτοντας τον υπότιτλο «Μεγαλείο και κακοδαιμονίες ενός κριτικού εγχειρήματος» οι εκδόσεις υπογραμμίζουν ότι «ο Μαρξ θεωρήθηκε ο πιο οξυδερκής αναλυτής της εξουσίας του εμπορεύματος, αλλά ο δογματισμός οικειοποιήθηκε το έργο και το θρύλο του, οικοδομώντας ένα μαυσωλείο για λογαριασμό του». 

Προειδοποιούν ότι «ο αναγνώστης δεν πρέπει να αναμένει από αυτή τη μελέτη την αποκάλυψη μιας αγνής σκέψης, αποκαθαρμένης από τις πολιτικές σκουριές της, αντίθετα, θα κατανοήσει ότι πέρασε τη ζωή του μαλώνοντας με τη σκιά του, παλεύοντας με τα ίδια του τα φαντάσματα».

.«Τα ταξίδια θανάτου πρέπει να σταματήσουν»

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την νέα τραγωδία στη Σάμο, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η νέα ανθρωπιστική τραγωδία με θύματα ανθρώπους που το μόνο που αποζητούσαν ήταν ασφάλεια και ειρήνη καθιστά επιβεβλημένη την επιτάχυνση του σχεδιασμού και των αποφάσεων ώστε να προστατευθούν αθώες ζωές. Η ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές είναι απόλυτη προτεραιότητα. 

Τα ταξίδια θανάτου πρέπει να σταματήσουν και θα σταματήσουν μόνο αν συνεργαστούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (ευρωπαϊκά και μη). Οι πολιτικές αποφάσεις σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο πρέπει να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και να λαμβάνουν υπ’ όψιν την προστασία των προσφύγων.

Η Ελλάδα πρέπει να απομονώσει τις ακραίες ή μη φωνές που επιδιώκουν πολιτικό όφελος από την εκμετάλλευση του «μεταναστευτικού» προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και να αποκτήσει επιτέλους σαφή και ενιαία θέση όλων των δημοκρατικών κομμάτων για τη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών.

.«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί μετά την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας»

Στην αποσαφήνιση ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας δεν παρουσίασε προτάσεις στο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους , αλλά επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του χρέους προχώρησε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε της συνεδρίασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ο επικεφαλής του Eurogroup χαιρέτισε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που οδήγησε στην εκταμίευση των 6,3 δισ. ευρώ σημειώνοντας πως η Ελλάδα κινείται πλέον από την στα...περισσότερα »

.Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 1,5 μονάδας του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της ιστοσελίδας topontiki.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ (22% από 19% τον Απρίλιο) και η ΝΔ (20,5% από 17,5%) εμφανίζονται ισόποσα ενισχυμένοι κατά 3% συγκριτικά με προηγούμενη έρευνα της 9η Απριλίου. 
Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενισχυμένη κατά 0,5% (10% από 9,5%), ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 7% (από 9,5% τον Απρίλιο).

Ακολουθεί η Ελιά / ΠΑΣΟΚ με μικρή μικρή κάμψη κατά 0,5% (6,5% από 7%), το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 6%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4%. 

Σημαντική είναι η μία ποσοστιαία μονάδα που κερδίζει η ΔΗΜΑΡ (3% από 2%), ενώ σαφές αποτέλεσμα της πόλωσης είναι η πτώση των Αναποφάσιστων / Δ.Α. στο 8% (από 11,5% τον Απρίλιο) και του Λευκού / Αποχής στο 5,5% (από 7,5%).

.Αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές

Η αιφνίδια αλλαγή στάση του ΠΑΣΟΚ στις επίμαχες διατάξεις για το νομοσχέδιο για το Υπαίθριο εμπόριο προκάλεσε αναταραχή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ να διαμηνύει ότι θα το καταψηφίσει εφόσον δεν εγκριθούν οι αλλαγές που ζητά. 
Απόψε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπουρα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδακη βουλευτές της ΝΔ και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τον Παρη Κουκουλόπουλο και τον Μιχαλη Κασση.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου μεταφέρθηκε για αύριο το απόγευμα προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το απόγευμα μιλώντας στη Βουλή, ο εισηγητής ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής τόνισε ότι δεν αντιδρούν μόνο οι έμποροι, αλλά και οι παραγωγοί. 
Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να παραμείνει η κατάσταση όπως είναι σήμερα και μην υπάρχει διαχωρισμός εμπόρων -παραγωγών, ενώ τάχθηκε και κατά της κλήρωσης για τις θέσεις που θα καταλαμβάνουν στις λαϊκές με εξαίρεση τους νέους παραγωγούς για τους οποίους από 1ης Ιανουαρίου του 2015 πρέπει να γίνεται κλήρωση.

.Τραγωδία στα νερά του Αιγαίου

Ανείπωτη τραγωδία στα νερά του Αιγαίου. Στους 22 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί βόρεια της Σάμου. 
Ήδη, έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και οι σοροί συνολικά 18 ατόμων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σάμου. 
Οι 14 εξ αυτών ήταν εγκλωβισμένοι στο μοιραίο πλοίο και εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα, καθώς οι 39 διασωθέντες μετανάστες, αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 άτομα. Οι έρευνες του λιμενικού συνεχίζονται.  
Εν τω μεταξύ, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από τη Σάμο στην Αθήνα ένα τριών χρονών αγοράκι, συριακής καταγωγής, που ήταν διασωληνωμένο και το οποίο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

.Επίθεση Τσίπρα στη κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση για την κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε από την Κέρκυρα όπου περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τους «χιλιάδες συμπολίτες που να συνωστίζονται για λίγα δωρεάν τρόφιμα στις λαϊκές» έκανε λόγο για επιστροφή «στους Άθλιους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη». «Προπαγανδίζουν πλεονάσματα, φως στο βάθος του τούνελ, τέλος των μνημονίων και από την άλλη επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

.Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή

Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο Σύνταγμα, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.
Εν τω μεταξύ, κατά τη συζήτηση των άρθρων του ν/σ στην ολομέλεια, το ΠΑΣΟΚ έδειξε να αλλάζει στάση και να μη στηρίζει τις βασικές ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές.
Ο εισηγητής του, Μιχάλης Κασσής αφού παρατήρησε το τριήμερο που μεσολάβησε φάνηκε ότι δεν είναι μόνο οι έμποροι που αντιδρούν, αλλά και οι παραγωγοί. 
Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να παραμείνει η κατάσταση όπως είναι σήμερα και μην υπάρχει διαχωρισμός εμπόρων -παραγωγών, ενώ τάχθηκε και κατά της κλήρωσης για τις θέσεις που θα καταλαμβάνουν στις λαϊκές με εξαίρεση τους νέους παραγωγούς για τους οποίους από 1ης Ιανουαρίου του 2015 πρέπει να γίνεται κλήρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες πηγές της Χαριλαου Τρικούπη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου εφόσον δεν εγκριθούν οι αλλαγές που ζητά.

.Μόσχα: Σταματήστε την αιματοχυσία

Η Μόσχα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Κιέβου να σταματήσει τη χρήση ένοπλης βίας κατά του λαού της και να λάβει μέρος σε συνομιλίες με στόχο την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σε ανακοίνωσή ότι υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση στις αποκλεισμένες ουκρανικές πόλεις στα ανατολικά της χώρας, όπου δυνάμεις πιστές στο Κίεβο επιχειρούν να εκδιώξουν φιλορώσους αυτονομιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια. 
Η Μόσχα κάλεσε τις αρχές της Ουκρανίας «να λογικευτούν, να σταματήσουν την αιματοχυσία, να αποσύρουν τις δυνάμ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.