.Tο παρασκήνιο από την 7μερη συνάντηση στις Βρυξέλλες: Οι διάλογοι Μέρκελ, Ντράγκι, Γιούνκερ με Τσίπρα

Αρκετό παρασκήνιο είχε η επταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στους Ευρωπαίους ετέρους. 

Οπως μετέδωσε απόψε το Mega και ο Χρήστος Τσιγουρής ο Μάριο Ντράγκι έμοιαζε με... Πόντιο Πιλάτο όταν ο Ελληνας Πρωθυπουργός του είπε ότι η Ελλάδα από τον Αύγουστο πληρώνει κανονικά το χρέος της και δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ να τονίζει ότι ήδη έχουν ενισχυθεί οι ελληνικές τράπεζες. 

Εν συνεχεία η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε να μάθει τα νομοσχέδια της Ελλάδας και τι περιλαμβάνουν αυτά, ενώ έδειξε υπέρμαχος των ιδιω...περισσότερα »

.Financial Times: Ο καβγάς Τσίπρα-Ντράγκι στις Βρυξέλλες - Το nein της Μέρκελ στο αίτημα του Πρωθυπουργού

Η τρίωρη συζήτηση της μίνι Συνόδου Κορυφής πρόχθες στις Βρυξέλλες είχε και στιγμές έντασης, όπως την έντονη αντιπαράθεση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times από αξιωματούχους της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την δημόσια κατηγορία του ότι η ΕΚΤ «στραγγαλίζει» την ελληνική οικονομία με το να μην επιτρέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού εντόκων γραμματίων Ο Μάριο Ντράγκι, έσπευσε να υπερασπιστεί την στάση του. 

Οπως αναφέρουν οι FT, ανταπάντησε ότι η ΕΚΤ έχει ήδη παράσχει περισσότερα από 100 δισ. ευρώ ... περισσότερα »

.Επίθεση Βαρουφάκη σε θεσμούς και ΜΜΕ: Οι «ασκούμενοι μάγοι» καθυστέρησαν τη συμφωνία – Αλλο δηλώσεις και άλλο χλευασμός

Οργισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή. Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση σε αξιωματούχους των θεσμών, ενώ άσκησε κριτική και σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους. 

«Σε κάποιους από τους θεσμούς υπάρχουν “ασκούμενοι μάγοι” που θα ήθελαν να επανέλθει η Τρόικα στην Ελλάδα και να είναι η Τρόικα που φτιάχνει τους νόμους» είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε 

«Ο λόγος της καθυστέρησης ήταν πως την επομένη της 20ης Φεβρουαρίου οι “ασκούμενοι μάγοι” ήθελαν να επιστρέψουμε στην πέμπτη αξιολόγηση, δηλαδή, στην 25η Ιανουαρίου». Παράλληλα ο κ. ... περισσότερα »

.Επανάληψη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, στα προημιτελικά

Επανάληψη του περυσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ «έβγαλε» η κληρωτίδα της UEFA για την προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης. Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στις 14 ή 15 και 21 ή 22 Απριλίου, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη δραματική αναμέτρησή τους στον τελικό της Λισαβόνας, όπου οι «μερένγκες» επικράτησαν με 4-1 στην παράταση, έχοντας όμως ισοφαρίσει στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας έχουν ήδη αναμετρηθεί έξι φορές τη φετινή σεζόν (θα φτάσουν δηλαδή τις οκτώ!), με την Ατλέτικο να μετράει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Σπουδαία παιχνίδια αναμένεται να γίνουν και στο ζευγάρι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα, δύο ομάδων που συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων και μοιράστηκαν τις νίκες. Η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο (το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1987, όταν οι Πορτογάλοι είχαν κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο), ενώ η Γιουβέντους θα κοντραριστεί με τη Μονακό.

.«Πέρασε» το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας... Υπερψηφίστηκε επί της αρχής

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών». 

Αρνητική ψήφο έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή τροπολογία του για πλήρη διαγραφή χρεών για οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και κούρεμα για οικογένειες με διπλάσιο εισόδημα. Κατά τη... περισσότερα »

.«Δεν θα σας φέρουμε Μνημόνιο να το ξαναψηφίσετε όσο κι αν το θέλετε»... Άγρια κόντρα Βαρουφάκη- Άδωνι στη Βουλή

Άγρια κόντρα «ξέσπασε» στην Βουλή μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είπε προς τον πτέρυγα της ΝΔ: «Εύχεστε να σας φέρουμε νέο Μνημόνιο να το ξαναψηφίσετε. 

Δεν πρόκειται» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, 'Αδωνη Γεωργιάδη να αναφέρει πως «κοροϊδεύονται» όταν λένε πως υπάρχει διαχωρισμός της σύμβασης και του Μνημονίου, πως δεν υπάρχει τρόικα αλλά «ΒG» και πως δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, «όταν όλος ο κόσμος» έτσι τα ονοματίζει και μειδιά με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης.

 Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον κ. Βαρουφάκη ανέφερε ότι ενώ εκείνος λέει ότι... περισσότερα »

.Σχέσεις της κυβέρνησης με το «λόμπι της δραχμής» κατήγγειλε ο Βενιζέλος

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Απαξιώνοντας τα πεπραγμένα της χθεσινοβραδινής επταμερούς Συνόδου Κορυφής, 

ο κ. Βενιζέλος υπαινίχθηκε την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που προωθεί η κυβέρνηση, ερήμην των βουλευτών της και σχετιζόμενου με το «λόμπι της δραχμής», ενώ χαρακτήρισε και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, «δακτυλοδεικτούμενο διεθνώς». «Έχετε αρχίσει πάρα πολύ νωρίς το φλερτ με περίεργες ρυθμίσεις», ανέφερε ο Ευ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Διαπραγματευόμαστε αλλά κυβερνάμε ταυτόχρονα... «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας»

Στις συζητήσεις και τα αποτελέσματα του κρίσιμου διημέρου στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. Κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά εξαντλητικό διήμερο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι σέβονται τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. 

Και στη Σύνοδο αλλά και στην επταμερή συνάντηση βάλαμε στο τραπέζι, συζητήσαμε και προστατεύσαμε αυτή τη συμφωνία, τόνισε. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μας ότι η π... περισσότερα »

.Τι πήρε και τι έδωσε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες... Το μπαλάκι των μεταρρυθμίσεων στην Αθήνα

Συμφωνία ανάσα λίγων ημερών για επαναφορά των συζητήσεων στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup ήταν το αποτέλεσμα της επταμερούς σύσκεψης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της τετράωρης σύσκεψης έκανε λόγο για «επαναφορά της διαδικασίας στις ράγες» υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα ούτε και το email Χαρδούβελη. 

Θα καταθέσει στις δικές της προτάσεις τις οποίες και θα υλοποιήσει. Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αποφασίστηκε να εργαστούν όλες ... περισσότερα »

.Ποιοι στρίμωξαν τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες... Όλο το παρασκήνιο και η συμφωνία για ρευστότητα

Την εφαρμογή, άμεσα της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη και πλήρως κοστολογημένη λίστα μεταρρυθμίσεων για να μη χαθεί άλλος χρόνος συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 4 ώρες συζητήσεων έφυγε έχοντας στη βαλίτσα του τη δέσμευση ότι θα εφαρμοστεί η συμφωνία, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς πρέπει τάχιστα να φτιαχτεί μια λίστα μέτρων, παρά την επιστολή με τα 7 σημεία που έστειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες. 
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση ήταν ειλικρινής, όμως υπήρξαν και δύσκολες στιγμ... περισσότερα »

.Μέρκελ: Χρήματα στην Ελλάδα αφού εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει «κάθε παράγραφο» της συμφωνίας παράτασης της δανειακής της σύμβασης η οποία συνήφθη στο Eurogroup τον Φεβρουάριο, τόνισε την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ωστόσο πως εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτείνει ισοδύναμες μεταρρυθμίσεις, η κατάσταση θα επανεξεταστεί. 

«Κάθε παράγραφος της συμφωνίας μετράει», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης είναι ο Αλέξης Τσίπρας να υποβάλει στην Ε.Ε. ένα... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.