.Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Μαξίμου τον Αύγουστο

Χωρίς περιθώρια για θερινή ραστώνη και ξεκούραση αναμένεται να είναι ο Αύγουστος για την κυβέρνηση που θέλει να περάσει σειρά μέτρων από τη Βουλή, ώστε να είναι έτοιμη για την επίσκεψη της τρόικας το Σεπτέμβριο, ενώ η αντιπολίτευση υψώνει τους τόνους. 

Το Μαξίμου έχει ήδη στείλει το μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η 5η αξιολόγηση της τρόικας είναι εξαιρετικά κρίσιμη και ενδεχομένως η τελευταία και πρέπει να κρατήσει το πολύ έως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Στο υπουργείο οικονομικών υπάρχει μια λίστα θεμάτων που άφησε η τρόικα και πρέπει να κλείσει, γεγονός που δείχνει τον Αύγο... περισσότερα »

.Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα

Επιστολές προς όλους τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, οι οποίοι εμπλέκονται στις εκκρεμότητες του Μνημονίου, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο, τόσο όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όσο και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από την άνοιξη. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαναφερθέντα το αρ... περισσότερα »

.Μειώσεις σε κύριες και επικουρικές από τον Αύγουστο

Διαφοροποιείται ο τρόπος φορολόγησης με αποτέλεσμα -λόγω της έκτακτης εισφοράς- να μειωθούν οι συντάξεις, τόσο οι κύριες, όσο και οι επικουρικές, για όσους λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο. 

Μόνο όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 750 ευρώ (κύρια και επικουρική) δεν έχουν να... φοβούνται. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ. Έτσι, θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα....περισσότερα »

.«Πολιτικά παιχνίδια με θέματα εξωτερικής πολιτικής»

Αδιανόητη χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, την εμπλοκή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε πολιτικό παιχνίδι μικρών κύκλων που δεν επιθυμούν τη συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ γιατί προτιμούν μια συνεργασία ΝΔ και διαφόρων εκδοχών της ακροδεξιάς. 

Ο κ. Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται στην αναπαραγωγή από μικρούς κύκλους, της περίεργης θεωρίας περί αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού παιχνιδιού. Το έγγραφο διαβιβά... περισσότερα »

.Έκκληση για κατάπαυση πυρός

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στη Μεση Ανατολή, ενώ πληθαίνουν οι φωνές της διεθνούς κοινότητας που ζητούν κατάπαυση του πυρός. 
Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μπει άμεσα ένα τέλος στον πόνο του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν. 
Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαρακ Ομπάμα δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος μεταβαίνει στο Κάιρο, θα πιέσει ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια κατάπαυση του πυρός.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ σε συνάντηση τους, ζήτησαν να τερματιστεί «η ισραηλινή επίθεση» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και την άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα.
Εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ζήτησε και η Ρωσία.
Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητα τους παιδιά έχουν σκοτωθεί, και περισσότεροι από τρεις χιλιάδες τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, τις τελευταίες 14 ημέρες. Από την πλευρά του Ισραήλ  οι νεκροί έφτασαν τους 25. 

.«Να σταματήσουν να εμποδίζουν την έρευνα»

Η Ρωσία έχει το κύριο μέρος της ευθύνης στο να πείσει τους αντάρτες για την ανάγκη της διεξαγωγής πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, υποστήριξε ο Aμερκανός πρόεδρος ο οποίος κάλεσε τους φιλορώσους αντάρτες να σταματήσουν να εμποδίζουν την έρευνα και την πρόσβαση των ξένων εμπειρογνωμόνων στον τόπο της συντριβής του Boeing. 

Το απόγευμα αναχώρησε το ειδικό τρένο που μεταφέρει τις 282 σορούς που περισυλλέγησαν από το σημείο της συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους για το Χαρκοβο και αφου αναγνωριστούν, θα παραδοθούν στις οικογένειές τους.

.Μείωση για 1 εκατ. μικρομεσαίες

Μειώσεις έως και 3,4% στα τιμολόγια περίπου 1,4 εκ. εμπορικών καταναλωτών προχωρά η ΔΕΗ από την ερχόμενη Παρασκευή. Πρόκειται για μειώσεις έως 11 ευρώ το τετράμηνο και αφορά κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κοινόχρηστους χώρους.

Την ίδια ώρα , στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια η ΔΕΗ προχωρά στην κατάργηση της κλίμακας οικιακής χρέωσης για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και ενσωμάτωσή της στην επόμενη κλίμακα χρέωσης, γεγονός που οδηγεί σε μεσοσταθμική αύξηση 11,1%. 

Πρόκειται για πάνω από 2,1 εκ.  εξοχικές κατοικίες οι ιδιοκτήτες των οποίων θα επιβαρυνθούν έως και 4 ευρώ το τετράμηνο.

Χαράς και ευαγγέλια στις γειτονιές του Ζωγράφου! -

ΖΕΙΔΩΡΟΝ: Χαράς ευαγγέλια στις γειτονιές του Ζωγράφου! - (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ )

 "Ξε...: ΑΣΧΕΤΟ : Αιώνες πριν κάποιοι μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς...  Επίσης κάποια κυρία Αντουανέτα αναρωτιόνταν: αφού δεν έχουν ψωμί γ...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.