.Παιδικές Κατασκηνώσεις Αγ. Ανδρέα...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Αγαπητοί γονείς,
Η Δημοτική Αρχή , ιδιαίτερα σήμερα που οι καθημερινές δυσκολίες είναι για πολλούς δημότες και κατοίκους της πόλης σχεδόν αξεπέραστες, αναγνωρίζει ακόμα περισσότερο την υποχρέωση της για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής που θα στηρίζει, στο μέτρο του δυνατού, τις οικογένειες κα τη νέα γενιά.

Έχουμε την ικανοποίηση να ανακοινώσουμε ότι για το εφετινό καλοκαίρι εξασφαλίσαμε τη φιλοξενία εκατό παιδιών συνολικά, ηλικίας 6-12 ετών, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα.


Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις κατά τις εξής περιόδους:.

Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια και θα φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι τα εξής:

1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
2. Απόδειξη ΔΕΗ ,ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ από την οποία να προκύπτει ο τόπος διαμονής.
3. Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία.
4. Ιατρική βεβαίωση ότι το παιδί είναι κλινικά υγιές ,του έχουν γίνει οι απαραίτητοι εμβολιασμοί , δεν πάσχει από δερματολογικό ή άλλο μεταδοτικό νόσημα και τέλος ότι μπορεί να συμμετάσχει στις αθλητικές δραστηριότητες της κατασκηνώσεις.
5. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια.
6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του γονέα.

Οι εγγραφές των παιδιών, θα γίνουν στις κατωτέρω ημερομηνίες στο Δημαρχείο (Γ. Ζωγράφου 7), 2ος όροφος – Γραμματεία Κοινωνικής Υπηρεσίας:
Α΄ Αποστολή: 20/05/2013 – 24/05/2013
Β΄ Αποστολή: 27/05/2013 – 31/05/2013
Γ΄ Αποστολή: 03/06/2013 – 07/06/2013
Δ΄ Αποστολή: 10/06/2013 – 14/06/2013

Η προσέλευση και η παραλαβή των παιδιών, στις παιδικές κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα , θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους νομίμως κατέχοντες την κηδεμονία αυτών.
Αγαπητοί γονείς, εύχομαι σε εσάς και τα παιδιά σας καλό καλοκαίρι, υγεία και δύναμη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε μέρα στην Ελλάδα!


Ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο αστυνόμος Β' Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων, 

τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο.

Το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν, τόνισε ο κ. Παπαντώνης. 

Υπογράμμισε, δε, ότι στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά, ενώ επισήμανε ότι είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.

Αναφορικά με τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, που παρουσίασε η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000/Amber Alert Hellas, Ιωάννα Λαγουμιντζή, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013, μέσω της γραμμής 116000, ο σύλλογος δέχθηκε 41 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. 

Το 80% αφορούσε φυγές εφήβων, το 5% γονικές αρπαγές, το 10% ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων και το 5% εξαφανισμένους ασυνόδευτους ανήλικους. Σε ποσοστό πάνω από 80% ήταν Ελληνόπουλα και ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 13 έως 18. 

Από τις 34 περιπτώσεις, στις οποίες το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες βρέθηκαν και τα 34 παιδιά, δηλαδή επιτυχία 100%, ενώ βρέθηκε ακόμη ένα παιδί που είχε εξαφανιστεί το 2012. 

Στις αιτίες εξαφάνισης ανηλίκων, το 46% αφορά τις σχέσεις με την οικογένεια, το 30% σχέσεις με το άλλο φύλλο και ακολουθούν προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14%, καθώς και άλλοι παράγοντες.

.Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης


Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για φορολογούμενους με εισόδημα από μια πηγή φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις του 2014 θα υποβληθούν πριν από τον Απρίλιο.

Επίσης, καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος επί των ακινήτων, ενώ οι αποζημιώσεις θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Στο προσχέδιο δεν περιλαμβάνεται άρθρο για τα τεκμήρια διαβίωσης και τις αποδείξεις.

.Οι πολιτικοί που φιλοδοξούν να σώσουν την Ελλάδα...


Η διάλυση του «παραδοσιακού» διπολικού μοντέλου της ελληνικής πολιτικής σκηνής που κυριάρχησε για περίπου τριάντα χρόνια, η βίαιη ανατροπή της ελληνικής πολιτικής ραθυμίας με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, οδήγησε στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού χάρτη με χαρακτηριστικά που ακόμα είναι ρευστά και όρια ακόμα ρευστότερα.

Με δεδομένο ότι το 2014 μπορεί να είναι χρόνος εκλογών (πολλοί μιλούν για ταυτόχρονη διενέργεια ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών) η κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό εντείνεται με κύριο χαρακτηριστικό την δημιουργία νέων σχημάτων δορυφόρων ουσιαστικά των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών. 

Στην δημιουργία αυτών των νέων σχημάτων πρωτοστατούν κυρίως στελέχη του παλαιού status, τα οποία διαφοροποιήθηκαν στην βάση του νέου δίπολου «μνημονιακή-αντιμνημονιακή» πολιτική. 

Κάποιοι εκτιμούν ότι τα κόμματα αυτά δεν είναι παρά μόνο φορείς για την πολιτική διάσωση κάποιων στελεχών, κάποιοι άλλοι ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη ενός πολιτικού σκηνικού που αποσυντίθεται και αναζητά νέα χαρακτηριστικά, κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι στην τελική εκλογική ευθεία η πλειονότητα αυτών των μικρών σχημάτων που δημιουργούνται θα λειτουργήσει επικουρικά των μεγάλων σχηματισμών. 

Γι’ αυτό και τα μεγάλα κόμματα παρακολουθούν με προσοχή αλλά μοιάζουν να μην ανησυχούν τουλάχιστον μέχρι σήμερα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν εξαιρετικά μικρά ποσοστά στις νέες απόπειρες...

.ΟΠΑΠ: Καθαρά κέρδη 38,9 εκ. ευρώ στο α' τρίμηνο


Καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους 38,9 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ ΑΕ, έναντι 131,9  εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012 (μείωση 70,5%).

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν  στα 869,3 εκ. ευρώ έναντι 1.065,2 εκ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου του 2012 (μείωση 18,4%), ως αποτέλεσμα των δυσχερών οικονομικών συνθηκών, των λιγότερων ημερών λειτουργίας των πρακτορείων και της φορολόγησης στα κέρδη των παικτών.

.Ανοίγει τις πύλες της η Γιορτή Βιβλίου


Από αύριο και έως τις 9 Ιουνίου θα διαρκέσει στο Πεδίον του Άρεως η 36η  Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνουν για δεύτερη φορά από κοινού ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής.

Η Γιορτή Βιβλίου θα διανθισθεί με  πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, εκθέσεις φωτογραφίας και φωτορεπορτάζ, σεμινάρια γραφής με διαγωνισμό διηγήματος, ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Βιβλία που έγιναν ταινίες».

Το κοινωνικό μήνυμα της φετινής έκθεσης είναι «Με διάβασες; Χάρισέ του! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη» και σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, η ενίσχυση της βιβλιοθήκης των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και η ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

.Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα


Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνολική επισκόπηση των θεμάτων της τρέχουσας πολιιτκής επικαιρότητας.

Το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης συζήτησε το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι "ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά".

Εξάλλου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, "το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει μεταφερθεί εκ των πραγμάτων στο επίπεδο των αρχηγών που συγκροτούν την κυβερνητική  πλειοψηφία".

.Η τρόικα στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου


  Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα αποστολή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για δυο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον. Όπως είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα.

 Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου για να συζητήσει την πρόσφατη έκθεση που συνέταξε η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα και αναμένεται να αποφασίσει την έγκριση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο). 

Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογραμμίζεται -κάτι που επανέλαβε και ο κ. Ράις-, ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

.Ο Παπασταθόπουλος «αποχαιρέτισε» τη Βέρντερ


Η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη Βέρντερ Βρέμης, καθώς ο διεθνής αμυντικός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι αποχωρεί από τους «πράσινους». 

«Σας ευχαριστώ για τα δύο χρόνια. Ήταν μία δύσκολη περίοδος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η τύχη της Βέρντερ θα αλλάξει πολύ σύντομα» 

τόνισε χαρακτηριστικά ο 24χρονος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-12 στο «Βεζερστάντιον» με τη μορφή του δανεισμού από την Τζένοα και στη συνέχεια η Βέρντερ τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, ενώ πλέον φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ντόρτμουντ.

.«Επίθεση» κατά της ανεργίας, με 75.000 νέες θέσεις απασχόλησης


«Με τη νέα προγραμματική περίοδο, εγκαινιάζουμε την πρώτη μεγάλη επιθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εναντίον της ανεργίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου "Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020".

«Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία και το 2014 θα κάνουμε ποδαρικό με 75 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης εργασίας, δίνοντας μια ευκαιρία στους νέους» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη βελτίωση της εικόνας στην αγορά εργασίας, η οποία -όπως είπε- προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που λαμβάνει το ίδιο το υπουργείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος ?Εργάνη? -που εγκαινιάστηκε πρόσφατα-, αλλά και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).

."Θα ακολουθήσουμε το επιτυχημένο πρότυπο της Ιρλανδίας"


Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι και επανέλαβε τον στόχο του για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% σε πρώτη φάση και την καθιέρωση κατώτερου ενιαίου συντελεστή 15% μεσοπρόθεσμα όταν η χώρα πετύχει τους στόχους της.

Ο Έντα Κένι μετέφερε την αλληλεγγύη του ιρλανδικού λαού και υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει αλλάξει την αίσθηση για τη χώρα, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν στο εξωτερικό την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Με τον κ. Κένι μαζί δώσαμε τη μάχη για μία πιο ισορροπημένη πολιτική στην ΕΕ που θα συνδυάζει δημοσιονομικά μέτρα με μέτρα ανάκαμψης. 

Στην αρχή είμαστε οι μόνοι που το λέγαμε, τώρα δεν είμαστε μόνοι. Και οι δύο εκφράζουμε χώρες που είναι σε πρόγραμμα σύγκλισης, με διαφορετικούς όρους και αιτίες ωστόσο οι λαοί μας υποφέρουν. 

Η Ιρλανδία μάς δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς γυρισμό. Δύο χρόνια μετά την κρίση και μετά από κύματα μεταρρυθμίσεων, η Ιρλανδία έχει μπει σε ανάκαμψη και είναι πολύ κοντά να επιστρέψει πλήρως στις διεθνείς αγορές. 

Σε λίγο ολοκληρώνει μία πολύ επιτυχημένη Προεδρία, ενώ εμείς την αναλαμβάνουμε έξι μήνες μετά τη δική της παράδοση. Οι στόχοι μας για την Προεδρία είναι ίδιοι, δημιουργία θέσεων εργασίας ειδικά για τα νέα παιδιά. Την ατζέντα αυτή θα τη συνεχίσουμε».

.Να κληθεί να καταθέσει τώρα ο Κ. Σημίτης ζήτησε ο Α. Τσοχατζόπουλος


Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο βήμα του μάρτυρα, ζήτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορός του.

Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες αμοιβές που έλαβε για αγορές όπλων, πρώην υπουργός ζήτησε από την έδρα, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, να απαντήσει άμεσα αν σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει ο Κώστας Σημίτης. 

Σκεπτικό της υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός, εκ της θέσεώς του, γνωρίζει τις ανάγκες που υπήρχαν την επίδικη περίοδο σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και τα πλήρη οικονομικά δεδομένα για την υλοποίησή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Παγορόπουλος, «ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα» για την υπόθεση, ενώ επανέλαβε ότι η σύλληψη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, πέρυσι, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, έγινε για λόγους επικοινωνιακούς και όχι γιατί ο εντολέας του κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι, με τη μέχρι στιγμής διαδικασία που έχει τηρηθεί, δίνεται η αίσθηση ότι αναζητείται «εξιλαστήριο θύμα» και ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να της δοθεί χρόνος να επανακαθορίσει τη στρατηγική της.

Οι δύο εισαγγελείς υπενθύμισαν στο δικαστήριο προηγούμενη τοποθέτησή τους ότι, εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι σύμφωνοι στο ενδεχόμενο της εξέτασης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι ποινική.

Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν σήμερα νέα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία τονίζει ότι δεν είναι δικονομικά αποδεκτή πρακτική η εισαγωγή νέων εγγράφων στη δικογραφία, καθώς έχει περαιωθεί η κύρια ανάκριση.

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, επικαλούμενος έγγραφο της γερμανικής Δικαιοσύνης σχετικό με την υπόθεση, το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο και στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου, επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν υφίσταται το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. 

Ο συνήγορος τόνισε ότι η παθητική δωροδοκία είναι η ουσία της υπόθεσης, το κύριο αδίκημα και όχι η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, που αποτελεί «την ουρά της».

Η δίκη διακόπηκε, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης της έδρας και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

.Ένταση στη Βουλή μεταξύ βουλευτή της Χρυσής Αυγής και Ν. Δένδια


Με μια φράση που δεν απαίτησε ούτε ένα λεπτό, επέλεξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού για την εγκληματική δράση αλλοδαπού στα Ιωάννινα. 

Είχε προηγηθεί έντονα καταγγελτικός τόνος, από τον βουλευτή, προς τον κ. Δένδια ότι «ενώ έσπευσε στη Μανωλάδα για να συμπαρασταθεί στους αλλοδαπούς, δεν έπραξε το ίδιο για τους Έλληνες στην ελληνοαλβανική μεθόριο που υποφέρουν από την εγκληματική δράση αλλοδαπών».

«Πρόκειται για ένα βαρύτατο έγκλημα που εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε λίγες ώρες και ο δράστης συνελήφθη. Δεν έχω κάτι άλλο να πω» απάντησε ο κ. Δένδιας για την εγκληματική δράση του συγκεκριμένου κακοποιού.

«Απαράδεκτη», χαρακτήρισε τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός σχολιάζοντας ότι «ενώ δεν απαντά στη Βουλή, είναι λαλίστατος σε συγκεντρώσεις φίλων του που βρίσκονται στις μασονικές τάξεις».

Πρόσθεσε δε ότι οι κακοποιοί «έχουν γραμμένο» το υπουργείο και κάνουν ότι τους «γουστάρει». Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την τιμωρία της ρατσιστικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν οι αλλοδαποί σε βάρος των Ελλήνων.

.Ένα βήμα πιο κοντά σε σούπερ εμβόλιο ασπίδα κατά της γρίπης


Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα βήμα για την πολυαναμενόμενη δημιουργία ενός «καθολικού» και διαχρονικού εμβολίου, που θα προστατεύει ταυτόχρονα από πολλά διαφορετικά στελέχη του ιού της γρίπης και έτσι θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα υπάρχοντα.

Σήμερα, ένα διαφορετικό εποχικό εμβόλιο παράγεται κάθε χρόνο ανάλογα με το πώς μεταλλάσσεται ο ιός. Πάντως,
 αν και η νέα εξέλιξη είναι πολλά υποσχόμενη, θα περάσουν αρκετά χρόνια έως ότου γίνει πραγματικότητα ένα «σούπερ» αντιγριπικό εμβόλιο.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και της εταιρίας βιοτεχνολογίας Sanofi, με επικεφαλής τον Γκάρι Νέιμπελ, 

που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο "Nature", 
σύμφωνα με το περιοδικό και το BBC, ανέπτυξαν μια νέα θεραπευτική προσέγγιση, συνδυάζοντας στο ίδιο εμβόλιο διάφορες πρωτεϊνες - κλειδιά του ιού της γρίπης, μαζί με μια πρωτεΐνη που υπάρχει στο αίμα, τη φεριτίνη.

.Ο Βενιζέλος για το SPD και τη Σοσιαλιστική Διεθνή


Β. Βενιζέλος: Σήμερα γιορτάζουμε τα 150 χρόνια από την ίδρυση του SPD και αυτό είναι ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό πολιτικό γεγονός ενόψει των γερμανικών εκλογών και με βάση το ρόλο που παίζει ούτως ή άλλως η Γερμανία.
Εμείς πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεπεράσει την περιδίνηση, τη συνεχή ανακύκλωση της κρίσης.
Τώρα, στο πλαίσιο της επετείου έχουμε και τη δεύτερη συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας της Progressive Alliance. Αυτό είναι ένα Δίκτυο κομμάτων, οργανώσεων, προσωπικοτήτων, σοσιαλιστικών, προοδευτικών, δημοκρατικών, εργατικών, σε όλες τις ηπείρους. Δεν είναι ένας Οργανισμός ανταγωνιστικός προς άλλους, όπως είναι για παράδειγμα η Σοσιαλιστική Διεθνής. 

Και εμείς ως ΠΑΣΟΚ και ως Έλληνες έχουμε υποχρέωση να μετέχουμε παντού, για να μπορούμε να προβάλλουμε τις απόψεις μας και τα εθνικά συμφέροντα και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών για τις ιδέες μας, αλλά και για την πατρίδα μας.

Δημοσιογράφος: Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κατηγορεί τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες ότι με την κίνηση αυτή διασπούν την Σοσιαλιστική Διεθνή. Συμφωνείτε;

Β. Βενιζέλος: Κανένα από τα Κόμματα που μετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει διασπαστική διάθεση και όπως αντιλαμβάνεστε το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της καλής σχέσης όλων των διεθνών προσπαθειών, από την άποψη αυτή και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στις στιγμιαίες εντάσεις και διαφωνίες. Σημασία έχει να είμαστε ενωμένοι και δικτυωμένοι οι Σοσιαλιστές, οι Δημοκράτες, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Προοδευτικοί σε όλο τον κόσμο. Γιατί οι συσχετισμοί διεθνώς και ιδίως στην Ευρώπη είναι, δυστυχώς, πολιτικά συντηρητικοί και οικονομικά νεοφιλελεύθεροι και έχουμε υποχρέωση να τους αλλάξουμε αν θέλουμε να προστατεύσουμε τους λαούς μας.

Γιατί φυσικά η Ευρώπη είναι το καλύτερο γήπεδο που 
έχουμε, οτιδήποτε εκτός Ευρώπης θα ήταν καταστροφικό. Αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και 20 χρόνια, η Ευρώπη είναι ένα συντηρητικό και σκληρό γήπεδο, όπου κάποιοι αποφασίζουν, όπως είναι η Γερμανία και οι χώρες του τριπλού «Α» στην πιστοληπτική ικανότητα, οι χώρες οι οποίες είναι συνεπείς και βέβαια επιβάλλουν την άποψή τους στις «άσωτες» χώρες.

Αλλά όλοι οι λαοί είναι ίσοι. Όλοι οι λαοί έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν δημοκρατικά και η θεσμική ισοτιμία των κρατών – μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Γιατί μόνο πάνω στη θεσμική ισοτιμία και τη δημοκρατία και το κράτος Δικαίου και το κοινωνικό κράτος, μπορούμε να οργανώσουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.