.Ποιοι θα κερδίσουν στις εκλογές

Αρχίζει αυτές τις μέρες -και επισήμως- η προεκλογική καμπάνια για τις εκλογές του Μαΐου. Στο διάστημα που έρχεται, όλοι θα ακούσουμε πολλά, είτε από τους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και ευρωβουλευτές, είτε από τους ηγέτες των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. 

Αυτήν τη φορά, όμως, καλό θα ήταν να κλείσουμε τα αυτιά μας στις υποσχέσεις. Στις δεσμεύσεις για... καλύτερες ημέρες, για αυξήσεις κ.λπ. Το «λεφτά υπάρχουν» ο ελληνικός λαός το άκουσε, το ψήφισε και εν τέλει το πλήρωσε πολύ ακριβά. Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος δεν συγχωρείται... *Ο ρεαλισμός,* η μάχη ...περισσότερα »

.Επιπολαιότητες και λάθη...

*Είναι* προφανές το «αυτογκόλ» του ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Τα «αυτογκόλ» συνεχίστηκαν και με τις ατυχείς «διορθωτικές κινήσεις» που έγιναν, καθώς με τον τρόπο που διατυπώθηκαν διεύρυναν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα... 

Από την άλλη πλευρά όμως και ο προεκλογικός τρόπος εκμετάλλευσης του «ατυχήματος» του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ασύγγνωστη επιπολαιότητα, στον βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Γενικώς, το συμπέρασμα είναι ότι εκλογικές σκοπιμότητες -γιατί περί αυτού πρόκειται, σε τελευταία ανάλυση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά τις διάφορες αξιακές, πολιτικές ...περισσότερα »

.«Στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους»

 Το Eurogroup της 5ης Μαΐου θα ζητήσει από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Εuroworking Group) να ξεκινήσει τις τεχνικές διεργασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. 

Μετά την επικαιροποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδος το 2013 από τη Eurostat, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, μπορεί πλέον να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, δηλαδή εντός του καλοκαιριού, σημείωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το Eurogroup της 5ης Μαΐου θα ζητήσει από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης να κινήσει τις σχετικές τεχνικές διαδικασίες. 

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης πρόσθεσε ότι το θέμα αναμένεται να τεθεί στο Eurogroup της 5ης Μαΐου από τον Έλληνα υπουργό Oικονομικών, ο οποίος θα ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Ελλάδας, τον Νοέμβριο του 2012.

Εξάλλου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό οικονομικό σχέδιο 2014-2021 της ελληνικής κυβέρνησης που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group. 

Εξέφρασε ικανοποίηση για την πρωτοβουλία της Ελλάδας, η οποία όπως είπε αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να χαράξει τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Μία στρατηγική, συμπλήρωσε, η οποία στηρίζεται στην αύξηση των επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε υποδομές. 
Όπως είπε, στα επενδυτικά προγράμματα θα συμμετάσχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι χώρες της ευρωζώνης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Γερμανία, η οποία προτίθεται να βοηθήσει μέσω της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KFW.

.Όλα τα καινούργια οχήματα στην ΕΕ, θα διαθέτουν από το 2017, σύστημα που θα καλεί για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος

Από το 2017, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα έχουν το ειδικό σύστημα e-Call, με το οποίο θα καλούνται αυτόματα οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Το e-Call είναι μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος και λειτουργεί ως εξής: ένας πομποδέκτης κινητής τηλεφωνίας ενσωματωμένος στο όχημα, καλεί αυτόματα το κέντρο έκτακτης ανάγκης για βοήθεια και θα κοινοποιεί το ακριβές σημείο όπου συνέβη το ατύχημα και θα καταφθάνουν τα σωστικά συνεργεία.

Η κλήση γίνεται μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Έκτακτης Ανάγκης (112) και περιέχει δεδομένα σχετικά με το όχημα (τύπος οχήματος, αριθμός πλαισίου, γεωγραφικές συντεταγμένες εντοπισμού της θέσης του οχήματος, κατεύθυνση κίνησης, κα), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ενεργοποίηση θα γίνεται ταυτόχρονα με το άνοιγμα των αερόσακων του οχήματος.

Αυτό θα συμβαίνει ακόμη και σε περίπτωση που κανένας από τους επιβάτες δεν θα είναι σε θέση (λόγω τραυματισμού) να συνομιλήσει με το κέντρο. Επίσης, η ενεργοποίηση του e-Call θα μπορεί να γίνεται και χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού, προκειμένου να ειδοποιηθεί το κέντρο έκτακτων αναγκών για κάποιο ατύχημα.

Πρόκειται για μέτρο που σχεδίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενέκρινε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας.

.Εύσημα και αστερίσκοι από Κομισιόν για Ελλάδα

Στη διαπίστωση ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στη σωστή τροχιά, καταλήγει η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η θετική αυτή αποτίμηση αποτέλεσε τη βάση για την έγκριση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ από τα οποία τα 6,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι δύο υποδόσεις των 1 δισ. ευρώ η καθεμία θα εκταμιευθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τηρηθεί τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν μεταξύ της τρόικα και των ελληνικών αρχών. Στην έκθεσή της, η Επιτροπή αναφέρει ότι το 2014 θ... περισσότερα »

.Σε εννέα πυλώνες η Ανάπτυξη για την «Ελλάδα 2021»

Βασισμένο σε εννέα πυλώνες είναι το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα, το οποίο, με τον τίτλο «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο», προβλέπει ριζική αλλαγή της παραγωγικής δομής στη χώρα. 

Παράλληλα, προαναγγέλλει μειώσεις φόρων, αρχικά στα κέρδη των επιχειρήσεων και σε δεύτερο στάδιο στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και στη φορολογία στην ενέργεια και στα φυσικά πρόσωπα, όπως και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους ανέργους.

Το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού προτύπου παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Euro Working Group, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνο Τσακλόγου, και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κείμενο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια από τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

.Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του και την προσπάθεια που έκανε στην Αθήνα γνωρίζοντας βαριά ήττα με 74-44 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και μένοντας για δεύτερη σερί σεζόν εκτός Final Four στο πέμπτο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» με άλυτο πρόβλημα στην επίθεση έμειναν από το πρώτο δεκάλεπτο αρκετά πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν ποτέ πραγματικά να διεκδικήσουν τη νίκη-πρόκριση.

Με 15/46 δίποντα και 3/12 τρίποντα, τον Διαμαντίδη άποντο και χωρίς διακριθέντες, η ομάδα του Αλβέρτη δεν είχε τύχη. Οι 44 πόντοι που πέτυχε συνιστούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην Ευρώπη, ενώ το -30 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα του στα χρονικά της Ευρωλίγκας ξεπερνώντας και το -26 του αγώνα της περασμένης εβδομάδας.

.Κριτική στον Γ. Παπανδρέου από τον Μ. Κασσή

Επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής στον Γ. Παπανδρέου για την παρουσίαση, από κοινού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, του βιβλίου της Μ. Κοππά, που θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ.

«Κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στην ΔΗΜΑΡ» σχολίασε ο κ. Κασσής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος την ΔΗΜΑΡ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε πως όσοι έχουν ευθύνες για το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να απολογηθούν».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.