.Λεωφορείο «μπήκε» μέσα σε καφετέρια στα Ιλίσια -Μια τραυματίας και ζημιές σε οχήματα

Οδηγός αστικού λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Ακαδημία – Άνω Ιλίσια έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε πάνω σε καφετέρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο ΙΧ που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, συγκρούστηκε με το ΙΧ και έπεσε στην καφετέρια. 
Την ώρα εκείνη στο σημείο βρισκόταν μία μητέρα με τον σύζυγο και το παιδί τους, το οποίο γλίτωσε την τελευταία στιγμή. 
Η γυναίκα που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ζημιές υπέστησαν επίσης δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και μία μηχανή.

.Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές

Σε τρεις περιφέρειες και συνολικά δέκα περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων προστέθηκαν την τελευταία στιγμή η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα μένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Σημειώνεται πως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις τις Κυριακές, τελικά υπέγραψε την απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το μέτρο θα έχει άμεση εφαρμογή και θα επανε... περισσότερα »

.Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για την Ελιά

Δεν φαίνεται να έχει τελειωμό η γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ. Τα συντροφικά μαχαιρώματα δεν έλειψαν στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου και το δίλημμα Ελιά ή ΠΑΣΟΚ διχάζει μέχρι και σήμερα. 

Παρά την απόφαση για τη «διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» που έλαβε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση υπήρξαν συγκρούσεις και διαφορετικές απόψεις. 

Οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Γεννηματά, Μωραΐτης, Καρχιμάκης και Τόνια Αντωνίου ζήτησαν να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να αποσυνδεθεί το χρονοδιάγραμμα των γενικότερων πολιτικώ...περισσότερα »

.Πρόταση από 15 ανεξάρτητους βουλευτές

Την δική τους πρόταση κατέθεσαν στη Βουλή, 15 ανεξάρτητοι βουλευτές, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ. Την πρόταση υπογράφουν οι Παρις Μουτσινάς, Μαρκος Μπόλαρης, Νικος Σταυρογιαννης, Μίμης Ανδρουλάκης Οδυσσεας Βουδουρης, Χρυσουλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Τσαμπίκα Ιατριδη, Βασιλης Καπερναρος, Γιώργος Κασαπιδης, Νικος Νικολοπουλος, Γιώργος Νταβρης, Θεοδωρος Παραστατιδης, Πετρος Τατσοπουλος και Θεοδωρα Τσάγκρη.
Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε απόψε στο πρώτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Να κλείσει τη συζήτηση περί αθροίσεως των προτάσεων των κομμάτων αναφορικά με το δημοψήφισμα, επιχειρεί η κυβέρνηση, τονίζοντας -δια της Σοφίας Βούλτεψη- ότι οι προτάσεις δεν αθροίζονται μεταξύ τους, οπότε δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση
Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, επιμένει στην άποψή του, ότι εφόσον συγκεντρωθούν 120 υπογραφές και οι προτάσεις των κομμάτων κριθεί ότι είναι ομοειδείς τότε πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια και όχι να υπάρξει εκκρεμότητα για τον Οκτώβριο.

.Νικος Παπανδρέου: Η πτώση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ανωμαλία

Το μεγάλο προοδευτικό κόμμα διαλύθηκε και τα ιμάτιά του μοιράστηκαν στα πολιτικά άκρα, τα οποία φούσκωσαν και έτσι παραμορφώθηκε η κοινωνία Τώρα που δεν υπάρχει πια* *μεγάλο ΠΑΣΟΚ και η ομαλότητα διακυβεύεται και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις* έχουν μπει στον πάγο Το βίντεο-κλιπ «Έξταση» (με τη συγκεκριμένη ορθογραφία) ξεκινάει με εικόνες από κρεμάλες, έξω από τη Βουλή. 

Συνεχίζει με μούντζες από το πλήθος, από την οπτική γωνία των «Αγανακτισμένων». Ως μουσικό κομμάτι είναι έξοχο, το στήσιμο καλλιτεχνικό και τα πρόσωπα των «ράπερ» μοιάζουν να προέρχονται από τη λαϊκή τάξη . ... περισσότερα »

.Με εντάσεις ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ

Σε κλίμα μεγάλης πολιτικής έντασης, ξεκινά στις 7 το απόγευμα στο Πρώτο Θερινό Τμήμα της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο. 
Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, γιατί, όπως τονίζει, αυτό επιβάλλει η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μειμαράκης, επιμένει στην άποψή του, ότι εφόσον συγκεντρωθούν 120 υπογραφές και οι προτάσεις των κομμάτων κριθεί ότι είναι ομοειδείς και ταυτόσημες, τότε πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια και όχι να υπάρξει εκκρεμότητα για τον Οκτώβριο.
Πάντως η Κυβέρνηση διαμηνύει, δια στόματος και της Σοφίας Βούλτεψη στον Αθήνα 9,84 ότι θα απορρίψει το άθροισμα των προτάσεων της αντιπολίτευσης, εφόσον δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο.
Σε αυτό το φόντο, η Κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει και θέμα αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, βάζοντας φρένο στις απεργίες, χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία του 50% συν μία ψήφος, κίνηση που ωστόσο βρίσκει αντίθετο το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε στο σταθμό μας, ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος, Δημήτρης Καρύδης.

.Ενδοκυβερνητικές τριβές για το συνδικαλιστικό νόμο

Νέο ενδοκυβερνητικό θέμα, αυτή τη φορά για την πρόθεση του Μαξίμου να βάλει φρένο στις απεργίες, αλλάζοντας ως το τέλος του 2014 τον συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο της λήψης των αποφάσεων, ορίζοντας ότι θα απαιτείται το 50% συν μία ψήφος των μελών των συνδικάτων. 
Δεν είναι προαπαιτούμενο από την τρόικα, οι συζητήσεις που γίνονται για ένα πιο σύγχρονο νόμο οφείλονται στην ανεύθυνη συμπεριφορά των συνδικάτων στην Ελλάδα, που έχουν ως εύκολη λύση την απεργία δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. Έντονη όμως ήδη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.  
Εμείς τις σκέψεις αυτές τις έχουμε απορρίψει κατηγορηματικά στο παρελθόν και δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους θέματα, δήλωσε επίσης μέσω του σταθμού μας ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.
Την άποψη ότι η κυβέρνηση προωθεί στην ουσία την κατάργηση τόσο του δικαιώματος της απεργίας όσο και αυτού του συνδικαλισμού, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.