.Οι 58, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά

«Αυτό δεν είναι Διακήρυξη δημιουργίας νέου κόμματος. Είναι έκκληση και πρόσκληση». Ετσι ξεκινά το κείμενο των 58 που καλεί για την ανασυγκρότηση του χώρου, τη δημιουργία μιας ελληνικής «Ελιάς». Σε ποιους απευθύνεται; Σε πολίτες, κόμματα και φορείς, από τη σοσιαλδημοκρατία, το φιλελεύθερο κέντρο, τη δημοκρατική αριστερά, την πολιτική οικολογία, τον προοδευτικό ευρωπαϊσμό. 

Εν ολίγοις, στο σύνολο του κερματισμένου χώρου μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, που συνηθίζουμε να ονομάζουμε κεντροαριστερά. Ορισμένοι εναντιώθηκαν στη συμπερίληψη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των αποδεκτών της πρόσκλησης. «Γιατί προ... περισσότερα »

.Τα βάρη της φορολόγησης

Δεν καθιερώνει καθεστώς φορολογικής ισότητας με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους ή και τους ελεύθερους επαγγελματίες η υποχρέωση των αγροτών να τηρούν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 βιβλία εσόδων και εξόδων και να φορολογούνται ανάλογα με τα πραγματικά εισοδήματά τους. Κι αυτό γιατί ο συντελεστής φορολόγησής τους θα είναι μόλις 13%, σημαντικά χαμηλότερος από τους ισχύοντες για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων. Είναι, όμως, μια αλλαγή στα φορολογικά πράγματα που θα έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια.

Οι υπολογισμοί που έχουν γίνει προβλέπουν ότι θα είναι σημαντικά αυξημένοι οι φόροι τους οποίους θα κληθούν να καταβάλουν οι αγρότες. Και είναι και αναπόφευκτο και κοινωνικά δίκαιο. Μέχρι τώρα η πλειονότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων παρέμεναν ουσιαστικά αφορολόγητοι ή κατέβαλλαν πολύ λιγότερα απ΄ όσα υποχρεωνόταν να καταβάλει ένας μισθωτός με το ίδιο εισόδημα.

Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Οταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν και δεν την αφήνουν αναξιοποίητη, όταν η πλειονότητα των αγροτών δεν συμβάλλουν στα φορολογικά έσοδα και όταν η κρίση έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στο λουκέτο και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, είναι αναπόφευκτο να έχουν πέσει τα αυξημένα φορολογικά βάρη στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Αυτή η πραγματικότητα θα πρέπει να είναι η πρώτη που θ΄ ανατραπεί από τη στιγμή που η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή πορεία. Η επανειλημμένη διακήρυξη για δίκαιο φορολογικό σύστημα θ΄ αποκτήσει περιεχόμενο μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποζημιώσει τα «μόνιμα φορολογικά υποζύγια» για ένα μικρό μέρος έστω της λεηλασίας στην οποία διαχρονικά -και ιδιαίτερα την τελευταία τριετία- έχουν υποβληθεί.

.Ένας στους τρεις Αμερικανούς ενημερώνεται μέσω... Facebook

Το 30% των Αμερικανών πολιτών χρησιμοποιεί το Facebook για να ενημερωθεί για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Pew σε δείγμα 5.173 ενηλίκων. Η έρευνα έλαβε χώρα από 21 Αυγούστου έως και 2 Σεπτεμβρίου.
 
Όπως τονίζεται στα συμπεράσματα της έρευνας, περίπου οι μισοί Αμερικανοί χρήστες (47%) του Facebook δήλωσαν ότι διαβάζουν ειδήσεις που αναρτούν άλλοι χρήστες στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
 
Περίπου το 78% των ατόμων που απάντησαν ότι ενημερώνονται μέσω Facebook τόνισαν ότι καταλήγουν να διαβάσουν ειδήσεις που βρίσκουν αναρτημένες σε προφίλ φίλων τους ενώ έχουν συνδεθεί με το δίκτυο για άλλο λόγο (διαδικτυακή συνομιλία, ενημέρωση κατάστασης, «ανέβασμα» φωτογραφιών κ.α.), πέραν της ενημέρωσης.
 
Μόλις το 4% των χρηστών υποστήριξε ότι το Facebook είναι ένας «σημαντικός τρόπος ενημέρωσης». Πάρα ταύτα, το 67% των χρηστών που περνούν περισσότερο από μια ώρα ημερησίως συνδεδεμένοι στο Facebook δήλωσαν ότι διαβάζουν ενίοτε ειδήσεις που αναρτώνται στο κοινωνικό δίκτυο.
 
Όπως αναφέρει η έρευνα της Pew, «η μελέτη των στοιχείων μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε ότι το Facebook προβάλλει ειδήσεις σε χρήστες που, δίχως αυτό το μέσο, δεν θα τις διάβαζαν ποτέ»

.«Να ανακληθεί η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση»

Εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέρεται η Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ επειδή η Περιφέρεια έστειλε πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος», επισημάνει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: 

«Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού. 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. 

Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το "ΟΧΙ" των Ελλήνων».

.«Τα νέα μέτρα έρχονται, όποια κωδική ονομασία και να τους δώσουν»

«Οι δήθεν 'λεονταρισμοί' από την πλευρά της κυβέρνησης τέλειωσαν και τα νέα μέτρα έρχονται, όποια κωδική ονομασία και να τους δώσουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για «τη δήθεν διαπραγμάτευση και τις οικονομικές εξελίξεις», όπως λέει. 

«Η υποταγή στο μερκελισμό και η τακτική του καλού και υπάκουου μαθητή από την πλευρά του κ. Σαμαρά φέρνει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, αφού μετατρέπει το χαράτσι στα ακίνητα σε μόνιμο επεκτείνοντάς το στα αγροτεμάχια, ανοίγει το δρόμο για νέες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, βάζει εκ νέου χέρι σε συντάξεις και επιδόματα.

Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πιάσει πάτο. Η οργή και η αγανάκτηση από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα σταθεί εμπόδιο στην καταστροφική τους πολιτική, με την ελπίδα για μια νέα προοπτική του τόπου να βρίσκει έκφραση στην ολόπλευρη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματός του για έξοδο από την κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

.Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα ύπνου θα κερδίσουμε τα ξημερώματα της Κυριακής, με την αλλαγή της ώρας. 

Οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει στις 4:00 τα ξημερώματα να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επιστρέφει η χειμερινή.

.Δηλώσεις με μηνύματα και αιχμές

Την πεποίθηση του ότι με τη δύναμη του θεού θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και να υπερνικήσουμε τις κρίσεις, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική δοξολογία η οποία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για την τριπλή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου Ευχές, με αναφορές και στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, έκαναν υπουργοί, βουλευτές και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης, σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της δοξολογίας. «Εύχομαι ο Άγιος Δημήτριος να φέρει ενότ...περισσότερα »

.«Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνάμε»

«Σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στη Λέσχη Αξιωματικών, στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο, στέλνοντας μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού. 

«Είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνηση του στο γεύμα που παρέθεσε ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, επισημαίνοντας τη σημασία της ιστορικής μνήμης. 

«Αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά, για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι κάπως σαν τύφλωση. Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια. 

Εδώ έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας», είπε.

Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων που γίνονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και υπογράμμισε: 

«Γιορτάζουμε δύο ιστορικά γεγονότα για τα οποία ο ελληνισμός δικαιούται να είναι υπερήφανος: Την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, που σήμανε και την ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στον εθνικό κορμό, και το έπος του '40, την 28η του Οκτωβρίου, όταν ο ελληνικός λαός ήρθε νικηφόρα αντιμέτωπος με την πρόκληση του φασισμού. 

Δεν χρειάζεται να πω, το ξέρετε όλοι, το ξέρουμε όλοι, πόση σημασία έχει η γνώση του παρελθόντος για το μέλλον μιας κοινωνίας και τι φέρνει η απώλεια της ιστορικής μνήμης. Είναι ζήτημα εθνικής αυτογνωσίας και προϋπόθεση συλλογικής ωριμότητας να ξέρουμε από πού ερχόμαστε, τι συνέβη πριν από μας, γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της πατρίδας μας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.