.Ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά ξεκίνησε απόψε Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Μουσείο Γουναρόπουλου από «τη φρουτοπία με το κουφέτο από Κουφέιτ για να φτάσει στα απόκρυφα μυστικά του νησιού των πυροτεχνημάτων» για τους μικρούς θαυμαστές και όχι μόνον του μοναδικού αυτού «παραμυθά» που με τα βιβλία του μεγάλωσε δυο γενιές και οδεύει προς την τρίτη. 

Σε μια πλημμυρισμένη αίθουσα από τους μικρούς του φίλους η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Γιακουμή ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κ. Τριβιζά για την ανταπόκρισή του να πραγματοποιηθεί σε αυτό το αφιέρωμα με τα... περισσότερα »

.Διαχρονική ανικανότητα

Κραυγαλέα απόδειξη της έλλειψης σοβαρότητας και μεθοδικότητας που μας χαρακτηρίζει διαχρονικά ως κράτος: πριν από τέσσερα χρόνια εγκαταστάθηκαν συστήματα εισροών - εκροών στις δεξαμενές των πρατηρίων καυσίμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά το σύστημα ελέγχου προβλέπεται να λειτουργήσει σε δύο χρόνια από σήμερα, γιατί ο διαγωνισμός για την εγκατάστασή του έγινε μόλις πριν από μερικές μέρες.

Κι όμως από τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος προβλέπεται να περιοριστεί σοβαρά το λαθρεμπόριο καυσίμων, που συνολικά στερεί από το ελληνικό Δημόσιο περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Εχουν άδικο όσοι διατείνονται ότι εκείνο που έχει λείψει είναι η πολιτική βούληση; 

Γιατί ποια άλλη δικαιολογία μπορεί να υπάρξει όταν λαμβάνεται μια απόφαση, αλλά τελικά θα λειτουργήσει, στην καλύτερη περίπτωση, ύστερα από έξι χρόνια; Αν και τίποτα δεν αποκλείει να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η λειτουργία του.

Και ως γνωστόν στο ίδιο διάστημα οι συνταξιούχοι υπέστησαν αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών τους, το κοινωνικό κράτος περιορίστηκε δραματικά και τα αυξημένα φορολογικά βάρη και τα διάφορα χαράτσια έχουν εξουθενώσει τη χαμηλή αλλά και τη μεσαία εισοδηματική τάξη. 

Τα διαχρονικά υποζύγια έχουν οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα, επειδή το κράτος ήταν ανίκανο να λειτουργήσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά και να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του. 

Είναι αλήθεια ότι κάποια βήματα έχουν γίνει για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, αλλά απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν επαρκή. Και η εισφοροδιαφυγή εξακολουθεί να οργιάζει, το παραεμπόριο να ανθεί και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο.


Καταστάσεις που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η μεγαλύτερη ευθύνη του πολιτικού κόσμου είναι η διαχρονική ανικανότητά του να δημιουργήσει ένα λειτουργικά αξιόπιστο κράτος. Και ούτε και δείχνει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να τα καταφέρει.

.Στα άκρα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΟΛ -Ο Στάλιν πλανάται γύρω από την κόντρα

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΔΟΛ και την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ξέσπασε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος πως «το πιο συμπαγές και σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το Mega και το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ». 

Σήμερα ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ηλιας Κανέλλης με το άρθρο του που έχει τίτλο «Ο ποπ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου» απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα γράφοντα «Ο Τσίπρας βλέπει ως σταλινικό τον Τύπο που του ασκεί κριτική, αλλ... περισσότερα »

.Συμφώνησαν Μητσοτάκης- Τρόικα: Από ΕΡΤ, ΕΑΣ, επίορκους και συμβασιούχους θα προκύψουν οι 4.000 απολύσεις

Θετικά εξελίχθηκε η συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε το «πράσινο φως» για τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι δανειστές της χώρας ως προς την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης. 

Οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, αναγνώρισαν την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, την αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης 400.000 υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, ενώ δεν υπήρξε και πρόβλημα με τις 2.730 απολύσεις (2.000 από το κλείσιμο... περισσότερα »

.Oταν η Θεοδώρα Τζάκρη έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη πολιτική απάτη

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκηρύσσει το κόμμα της, παρότι πριν από έναν χρόνο έγραφε τα χειρότερα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ολόκληρο το άρθρο της Θ. Τζάκρη 11 Ιούνιος 2012 Οδεύοντας προς τις εκλογές – Άρθρο της Θεοδώρας Τζάκρη Αποτελεί πλέον κοινότοπη διαπίστωση πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης και ίσως ακόμη και μεταπολεμικά. Και αυτό διότι η πορεία της χώρας μας το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα υπήρξε, παρά τις αντιξοότητες ή τις παλινδρομήσεις, λ... περισσότερα »

.Τα σενάρια για κυβέρνηση ΝΔ – Αριστεράς, η Ντόρα, ο Φώτης και ο Βορίδης

Σχεδόν δημοσίως διεξάγεται πλέον η συζήτηση, που για μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνταν πίσω από κλειστά γραφεία, για το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα κυβέρνηση από τη Βουλή, υπό την τρέχουσα σύνθεσή της. Η αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η ανοικτή πρόσκληση Τσίπρα στους πράσινους να ρίξουν την κυβέρνηση, οι συνεχείς αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα και η συνακόλουθη πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές αλλά και η ανοικτή συζήτηση για την επιστροφή ή μη της ΔΗΜΑΡ σ... περισσότερα »

.Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψηφίζει μια τροπολογία που επιφέρει μεγάλη μείωση των τιμών των φαρμάκων και που αντιμάχονται όλες οι φαρμακοβιομηχανίες, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να επιστρέφει τα πυρά ότι η ρύθμιση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και το ΠΑΣΟΚ να ζητεί ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταδειχθεί ποιοι λένε «όχι» στις μειώσεις των φαρμάκων (δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ), κορυφώθηκε η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το «όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων, εκτυλίχθηκε κατά τη συζήτηση ψήφισης του νομοσχεδίου - που προσαρμόζει την εθνική νομοθεσία σε κοινοτική οδηγία για τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη -, στο οποίο και περιέχεται η ρύθμιση. 

Το νομοσχέδιο και οι λοιπές τροπολογίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, ενώ η ψήφιση της «επίμαχης» τροπολογίας αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ. 

.Την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

.Κεγκέρογλου: Ερχεται νέο σύστημα για τον υπολογισμό και την καταβολή του εφάπαξ το 2014

Αλλαγές σε ευνοϊκή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό, αλλά και τη χρονική καταβολή του εφάπαξ προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Με νέα υπουργική απόφαση θα προσδιοριστεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αποσβεστούν σε διάστημα δεκαετίας, προκειμένου να υπάρξει η ηπιότερη δυνατή αποκλιμάκωση. 

Το βασικό αξίωμα είναι: Περιουσία μείον ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες υπολογίζονται σε 900 εκατομμύρια ευρώ και η απόσβεση των οποίων έχει να κάνει με τη δεκαετία» σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι «δεν ισχύει κανένας υπολογισμός από αυτούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που πολλές φορές λειτουργούν τρομοκρατικά για εκείνους που πρόκειται να βγουν στη σύνταξη» και στη συνέχεια προσέθεσε: «Θα έλεγα ότι θα έχουμε μια ομαλή αποκλιμάκωση, θα έχουμε αυτό το νέο σύστημα από 1/1/2014 και επομένως να μην υπάρχει πανικός».

Ωστόσο, ο κ. Κεγκέρογλου παραδέχεται ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ, αλλά διαβεβαιώνει ότι «η διαδικασία, που προβλέπεται, αφορά και τη συντόμευση της καταβολής».

«Πράγματι, έχουμε μεγάλο διάστημα από την ημέρα της αίτησης μέχρι την ημέρα της καταβολής. Αυτό έχει να κάνει ασφαλώς και με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση της σύνταξης -ιδιαίτερα όταν είναι διαδοχική η ασφάλιση- αλλά είναι θέματα που προσπαθούμε με συνεχείς παρεμβάσεις να τα αντιμετωπίζουμε», δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Το ΕΤΕΑ θα λειτουργήσει στη βάση της εξασφάλισης μακροπρόθεσμα της αναλογικής ισορροπίας του συστήματος με αυστηρή διασύνδεση εισφορών-παροχών. 

Έτσι, θα έχουμε ταυτόχρονα τη βραχυπρόθεσμη οικονομική ισορροπία με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας και όποιες αναπροσαρμογές θα γίνουν με βάση αυτό το σύστημα».

.Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ): Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σταματήσει την διγλωσσία δεν αποκλείουμε τη συνεργασία

Θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν «σταθεροποιήσει τις θέσεις του και ο Τσίπρας δεν λέει άλλα στο Τέξας και άλλα στην ελληνική Βουλή», εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλής, αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «δεν υπάρχουν ιδεοληψίες και εμμονές στη ΔΗΜΑΡ» ενώ χαρακτήρισε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη «κόμμα συνεργασίας»

Αναφορικά πάντως με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε πως εάν σταθεροποιηθούν οι θέσεις της Κουμουνδούρου στη γραμμή «Τέξας», τότε δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας.

.Μεϊμαράκης: Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και να μην παίρνουν αποζημίωση όσοι βουλευτές είναι πλούσιοι

Με το κλίμα διχασμού να κυριαρχεί ανάμεσα στους βουλευτές για το αν θα πρέπει να μειωθούν ή όχι οι αποδοχές τους ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης «έριξε» μια πρόταση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις έστω και αν είναι προς το παρόν μόνο μια πρόταση.

Ο κ. Μειμαράκης λοιπόν πρότεινε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στους βουλευτές και με βάση αυτά να αποφασίζει η βουλή εάν και πόσο αποζημίωση θα τους δίνει.

Από το βήμα της βουλής ο κ. Μειμαράκης είπε στους βουλευτές: «Εγώ, κυρίες και κύριοι, και στην αποζημίωση, που συζητάμε τώρα, αλλά και σε άλλους τομείς, θα έθετα εισοδηματικά κριτήρια. Θα έπρεπε, δηλαδή, ανάλογα, με τα εισοδηματικά κριτήρια του κάθε συναδέλφου να καθοριζόταν και η αποζημίωση.

Αυτά όλα πρέπει να επανεξεταστούν. Αν ένας Βουλευτής μπορεί ο ίδιος να ανταποκρίνεται -αφού προσδιορίσουμε τα κριτήρια με βάση τα οποία θα προσδιοριστεί η αποζημίωση- και πράγματι έχει τόσα πολλά λεφτά, να μην την παίρνει την αποζημίωση και να είναι απόφαση δική μας. 

Αν δεν έχει, να μπορούμε να τον διευκολύνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Μα, ξέρεις δεν θα είναι όλοι οι Βουλευτές ίσιοι και χαλάει η ισότητα». Μα, αφού δεν είναι ίσοι από την ώρα που εισέρχονται τα εισοδηματικά κριτήρια, γιατί να μην μπει το κριτήριο;»

Την ώρα που είπε αυτά ο κ.Μειμαράκης ήταν ελάχιστοι βουλευτές στην αίθουσα όμως όσοι τα έμαθαν αργότερα , και κυρίως όσοι έχουν εισοδήματα και οικονομική άνεση, δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν και μάλιστα ανέφεραν ότι τέτοιες προτάσεις που χωρίζουν τους βουλευτές με ταμπέλα σε πλούσιους και φτωχούς θα προκαλέσουν αρνητικό κλίμα τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.

.Το «βαθύ λαρύγγι» του ΠΑΣΟΚ που τα λέει όλα στον Τσίπρα

Με κουίζ για δυνατούς λύτες μοιάζει η αποκάλυψη του Βήματος σήμερα για στέλεχος που έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί το βαθύ λαρύγγι του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, επιδιώξει στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα για να είναι υποψήφιος ως περιφερειάρχης.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Βηματοδότης σήμερα: «Σας ενημερώνω ότι στο ΠαΣοΚ έχουν εντοπίσει ένα «βαθύ λαρύγγι» προς τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει να κάνει με όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταίως για κάλεσμα βουλευτών να ρίξουν την κυβέρνηση. 

Λεπτομέρειες δεν μου είπαν, αλλά έμαθα ότι το εν λόγω στέλεχος είναι από τους πρώτους που έχουν διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ και σήμερα πρωταγωνιστεί στη διοχέτευση στοιχείων προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων. 

Αλλωστε, το εν λόγω «βαθύ λαρύγγι» έχει κοινοβουλευτική εμπειρία σε εξεταστικές επιτροπές. Τώρα, θα πείτε, τι είδους αντάλλαγμα θα ζητήσει για τις υπηρεσίες του προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Μαθαίνω ότι επιδιώκει τη στήριξη του κ. Αλ. Τσίπρα στην υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχη.»
Πηγή: Το «βαθύ λαρύγγι» του ΠΑΣΟΚ που τα λέει όλα στον Τσίπρα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/131324#ixzz2lD5CWFxA

.«Θερίζει» η πείνα τα σχολεία

Πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποτυπώνεται σε νούμερα αυτό που κάποιοι κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει φθηνή προπαγάνδα: οι νηστικοί μαθητές. Τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί!

Το 60% 16.000 οικογενειών - συνολικά 32.358 μαθητές - αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ' αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής», που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. 

Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά στην καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.

Χθες οι δύο φορείς ανακοίνωσαν την επέκταση του προγράμματος σε 300 σχολεία, ήτοι 50.000 μαθητές συνολικά. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς οι αιτήσεις φτάνουν τις 774, ένα νούμερο που αποκαλύπτει ότι οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους με άδεια χέρια είναι πολύ περισσότεροι.

.Τσίπρα και το σχέδιο σωτηρίας

Ο γερμανός αξιωματούχος, στενός συνεργάτης της κυρίας Μέρκελ, αποκάλυψε σε δημοσιογράφο χωρίς περιστροφές ότι με τον Αλέξη Τσίπρα δε έχουν να πουν τίποτα, όσο συνεχίζει να λέει «μόνο όχι».
Επίσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα προσαρμογής, ήτοι το μνημόνιο, στην Ελλάδα. Το πώς θα εφαρμοστεί αυτό όμως, πρόσθεσε, είναι υπόθεση των Ελλήνων.
Σε αυστηρό ύφος έστειλε μήνυμα στην Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι οι ηγεσίες της Ευρώπης αλλά και η Γερμανία δεν εκβιάζονται, προσθέτοντας πως, αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις τη χώρα σου «δεν μπορείς να λες σε όλα όχι...».

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και η γερμανική δεν συνομιλούν με απειλές και μονομερείς ενέργειες, όλες οι αποφάσεις προκύπτουν μέσα από συμβιβασμούς, αυτή είναι η κουλτούρα, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει που θα συμβιβαστεί;.
Οι λύσεις περνάνε από τα κοινοβούλια των χωρών μελών και αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.
Η Ευρώπη έχει προχωρήσει μέσα από συμβιβασμούς ετερόκλητων συμφερόντων, ο κ. Τσίπρας αντέχει να συμβιβαστεί;     
Η Γερμανία υποστηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε ο γερμανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Τσίπρας βρεθεί στην κυβέρνηση και συνεχίζει να λέει όχι σε όλα, απλώς, «δεν θα συνομιλήσουμε μαζί του». 

Παράλληλα έκανε έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του ενόψει της κρίσιμης κατάστασης στη χώρα. Η Ελλάδα, επανέλαβε, θα μπορέσει να μείνει στο ευρώ μόνο αν εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής.
Το σχέδιο υπάρχει, ο οδικός χάρτης έχει αποφασιστεί ωστόσο άτσαλες κινήσεις μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη χώρα και το πρόγραμμα.  
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανού αξιωματούχου η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά δεν αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμα φορά αντιμέτωπη με μία οξεία κρίση, όπως αυτή που κατά τα προηγούμενο διάστημα απειλούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη. Για αυτό και είναι ευκολότερη η απομόνωση της και η στεγανοποίηση μετάδοσης του προβλήματος της.
Ωστόσο αυτό που προκρίνεται είναι  η επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών δανείων διάσωσης για μια πολύ μεγάλη περίοδο, 50 χρόνων για παράδειγμα, με ελάχιστα επιτόκια και θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη.
Γιατί όπως εξήγησε, μια τέτοια λύση επιτρέπει στους Ευρωπαίους να δώσουν ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή τηρούν τα προσχήματα, καθώς δεν σπάνε το ταμπού που υπάρχει κατά των δημοσιονομικών εμβασμάτων στην Ευρωζώνη.
Τέλος σημείωσε με νόημα ότι αυτό δεν είναι λευκή επιταγή αλλά προϋποθέτει σταθερή κυβέρνηση με άνετο χρονικό ορίζοντα και συνέχιση των  μεταρρυθμίσεων.
Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/295963/stenos-synergaths-ths-merkel-milaei-gia-ton-tsipra-kai-to-sxedio-swthrias#ixzz2lCvLb5m7

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.