.Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα εξαγγέλλει ο Π. Χριστιάς | Θα συσταθεί αμέσως μετά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοτική Απάντηση* θα λέγεται ο πολιτικός φορέας, που θα συσταθεί αμέσως μετά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές όπως εξαγγέλλει με επιστολή μέσα από την Ε.Γ. ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου *Παναγιώτης Χριστιάς*, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφιος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. 

Η παράταξη αυτή του κ. Χριστιά θα δραστηριοποιηθεί σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας φιλοδοξώντας να αποτελέσει “*φορέα σύνθεσης ιδεών, προτάσεων και απόψεων, τις οποίες θα καταθέτει με εμπεριστατωμένο και συντεταγμένο τρόπο στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο*” όπως γράφε...περισσότερα »

.Φέρτε της και τη Ρεάλ!

Αφεντικό στη μάχη της Primera, αποφασισμένη να κάνει κουμάντο στους συμπατριώτες της και στο Champions League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με παλικαρίσια εμφάνιση, τρομερό κοουτσάρισμα από τον Ντιέγκο Σιμεόνε και το «Βιθέντε Καλντερόν» να…βράζει υπέταξε τη Μπαρτσελόνα (1-0), χάρη στο «χρυσό» γκολ του Κόκε (5’) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τρομερό πρώτο 20λεπτο για τους «ροχιμπλάνκος», που έκαναν την άμυνα των Καταλανών να μοιάζει με… παιδική χαρά, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και τρία δοκάρια (δύο ο Βίγια, ένα ο Αντριάν). 

Κακοί οι Καταλανοί, που έδειξαν μακριά από τον καλό τους εαυτό και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Έτσι, σε συνδυασμό και με το 1-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε θα βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής, προκειμένου να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.

Μετά από 40 χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης φτάνει στα τελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 1974 είχε περάσει το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα και συνάντησε τη Σέλτικ στα ημιτελικά.

.Σκουρλέτης: Στημένη και ακριβή η έξοδος στις αγορές

Στημένη και ακριβή χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον Σκάι, σημείωσε πως το φθινόπωρο έρχεται και νέο μνημόνιο με μέτρα της τάξεως των 4 με 5 δισεκατομμυρίων.

«Η έξοδος στις αγορές είναι το τελειωτικό χτύπημα σε αυτούς που αντιδρούν στους χειρισμού της κυβέρνησης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. «Είναι παρανοϊκά αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

.Τι σημαίνει «η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές»

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στην ημέρα βγαίνει στις αγορές. Πώς κρίνουν, όμως, την απόφαση αυτή έγκριτοι οικονομολόγοι; Όλα εξαρτώνται από το επιτόκιο που θα βγούμε, λένε στο *newsbeast.gr*τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμη και το 5% είναι μεγάλο και μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα στην ελληνική οικονομία.

 Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, προτιμά «να μη βγούμε στις αγορές» και να μέναμε μόνο με τους τροϊκανούς. Όπως αναφέρει, βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, το επιτόκιο κοντά στο 5% σημαίνει... περισσότερα »

.Αντιπαράθεση πυροδοτεί η έξοδος στις αγορές

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η επικείμενη έξοδος της χώρας στις αγορές, με τις πληροφορίες πάντως τώρα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης να είναι συγκεχυμένες για τον ακριβή χρόνο έκδοσης του πενταετούς ομολόγου και την κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει. 
Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, για αύριο Πέμπτη, προαναγγέλλει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο τρεις διαφορετικές πηγές, τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει. 
Το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές αναφέρει πως σε λίγο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πενταετές ομόλογο, ύψους 2 δισ. ευρώ, το επιτόκιο του οποίου εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 4,8%.
«Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα, αυξάνοντας το χρέος», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε στον ΣΚΑΙ ότι η έξοδος στις αγορές είναι «πολιτικά  επιζήμια κίνηση γιατί στη δεδομένη στιγμή που είχαμε όφελος να διεκδικήσουμε κούρεμα χρέους δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μπορεί και δανείζεται ακόμη και ακριβά».
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται που ολόκληρος ο κόσμος εκφράζει το θαυμασμό του για την επιτυχία της Ελλάδας» και σε σκωπτικό τόνο εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τον πόνο τους.Οι τράπεζες διευκόλυναν την επιστροφή του Δημοσίου στις αγορές. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε συνέντευξη στο Bloomberg.
Ο κ. Προβόπουλος επεσήμανε ότι η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών Πειραιώς και Alpha Bank, με κεφάλαια από ξένους επενδυτές καταδεικνύει ότι ο στόχος της επιστροφής και του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές είναι εφικτός.

.Στη Βουλή τα ρατσιστικά περιστατικά

Τις υποθέσεις με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο, τις διώξεις και καταδικαστικές αποφάσεις με βάση το Ν. 927/79 απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Πρόκειται για στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στον Ενιαίο Μηχανισμό καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, αλλά, όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο υπουργός, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα στοιχεία αυτά είναι περιορισμένα στον αριθμό, «επειδή η σύσταση του εν λόγω μηχανισμού είναι πρόσφατη». Σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων είχε καταθέσει ο...περισσότερα »

.«Η Αθήνα κόμβος φυσικού αερίου»

«Ενέργεια και περιβαλλοντικές πολιτικές στην Ευρώπη μετά την κρίση» ήταν το θέμα ομιλίας του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, σε συνέδριο που οργάνωσαν στην Αθήνα το ιταλικό Instituto Affari Internationali και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). 

Ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι η Αθήνα βλέπει τον εαυτό της ως κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου και, λιγότερο, πετρελαίου. Από την άποψη αυτή, η Ελλάδα είναι πολύ ικανοποιημένη με την επιλογή του αγωγού TAP, για τη μεταφορά του αζερικού αερίου μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας στην Κεντρική Ευρώπη. ... περισσότερα »

.Εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης

Εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης «με επανεξέταση όλων των σχέσεων των τεχνιτών διαιρέσεων της κοινωνίας των πολιτών», ζητά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Το τρίμηνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας είναι εξαιρετικά πυκνό. Κάθε μέρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το ελληνικό έθνος. 

Το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε αφορά όλους τους πολίτες αλλά πιστοποιείται και διεθνώς ότι επιτυγχάνεται δημοσιονομική εξυγίανση και κάθε χρόνο θα υπάρχουν πλεονάσματα, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το...περισσότερα »

.Αναστολή πλειστηριασμών

Αναστολή όλων των πλειστηριασμών έως το 2018, άτοκη εξόφληση όλων των δανείων σε διάρκεια 30 και 40 ετών και διαγραφή οποιασδήποτε οφειλής είναι πάνω από τη σημερινή εμπορική αξία των ακινήτων, ζητά μεταξύ άλλων η Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών.
Όπως επισήμανε σε ειδική ημερίδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Κρητικός τα κόκκινα δάνεια στις αρχές του 2014 ανήλθαν στο 32% επί των συνολικών χορηγήσεων, υπογραμμίζοντας πως εάν δεν δοθούν άμεσες λύσεις θα γίνουν θύματα και όι ίδιες οι τράπεζες. 

.Βελτιωμένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ

Βελτιωμένες είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ελληνική οικονομία έναντι αυτών του περασμένου Οκτωβρίου. Στο 1,5% του ελληνικού ΑΕΠ προσδιορίζει το ΔΝΤ το πρωτογενές πλεόνασμα για τη χώρα μας το 2013, ξεπερνώντας το 1,3% που αναφέρει η Κομισιόν σε έκθεσή της. 
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η Ελλάδα πληροί τους στόχους της για το πρωτογενές πλεόνασμα διαθέτοντας σημαντικό περιθώριο. Επισημαίνει ωστόσο ότι το χρέος της χώρας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, άνω του 170% έως και το 2015 πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται έως το 137,8% του ΑΕΠ το 2019.

.Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Πέμπτη

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει την Πέμπτη στις 10 πμ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για πολύ θετική εξέλιξη και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες και ο καλός προγραμματισμός επιβραβεύονται.
Tην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χαιρέτισε το ΔΝΤ, διά του εκπροσώπου του στην τριμερή Πολ Τόμσεν, ο οποίος  έκανε λόγο για «σημαντικό σταθμό», επισημαίνοντας ότι είναι δείγμα επιτυχίας του προγράμματος.
Την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών με την Αθήνα να θέλει να αντλήσει 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλουν τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ.
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πυροδότησε και νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.