.Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών

Μικρότερα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, αυστηρές διαδικασίες για την είσπραξη των φόρων, νέες τεχνικές ελέγχου για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδηματίας, αλλά και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προβλέπει μεταξύ άλλων ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο Κώδικας καθιστά ρεαλιστικότερες τις φορολογικές ποινές ώστε να εισπράττονται ευκολότερα από τη φορολογική διοίκηση. Μάλιστα προβλέπει πως οι ελαφρύτερες ποινές μπορούν να ισχύσουν νωρίτερα, δηλαδή από την δημοσίευση του νομού και όχι απ... περισσότερα »

.Στα υπουργεία το νέο κύμα διαθεσιμότητας

Καταρτίζονται οι νέες λίστες των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών Από το σύνολο των υπουργείων θα προκύψει ο αριθμός των περίπου 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων όπως αποφασίστηκε χτες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά... περισσότερα »

.Καταργούνται 118 και συγχωνεύονται 39 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Την τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. 

Βάσει της απόφασης καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά (συνολικά 118), ενώ συγχωνεύονται αντίστοιχα 12 νηπιαγωγεία και 17 δημοτικά (σύνολο 39). 
Πρόκειται για το τρίτο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων. Το 2011 είχαν καταργηθεί και συγχωνευθεί 800 σχολεία σε όλη την επικράτεια και τον επόμενο χρόνο 120. 

Το ύψος της εξοικονόμησης πόρων θα φτάσει στα 76.000 ευρώ για το 2013, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ. 

Παράλληλα, το υπουργείο προχωρά στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, ενώ υποβιβάζονται σε θέσεις 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία και προάγονται 2 δημοτικά τα οποία θα ενισχυθούν με οργανικές θέσεις όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων. Τα υπό ίδρυση σχολεία θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

.Ολυμπιακός: Συμφωνία με Σαβιόλα

«Μια ανάσα» από την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς ο Χαβιέρ Σαβιόλα αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας που του κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι» και ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται σήμερα το βράδυ (20:30) στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο 31χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και μπόνους 400.000 ευρώ.

.«Εξασφαλίσαμε τις επικουρικές συντάξεις, για τις επόμενες γενιές», είπε ο Ιω. Βρούτσης

«Σήμερα διασφαλίζουμε ότι οι επόμενες γενεές θα πάρουν επικουρικές συντάξεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν απολύτως ανέφικτο πριν την ενοποίηση 21 ταμείων σε ένα (ΕΤΕΑ - Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και τη μετατροπή τεσσάρων ταμείων σε ΝΠΙΔ. 

Με αφορμή την έγκριση της τοποθέτησης του Αναστάσιου Παπανικολάου στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως υπήρχε ένα σύστημα στρεβλώσεων που δημιούργησαν ένα κατακερματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, στο οποίο «κρέμονται» 91 διαφορετικά ασφαλιστικά συστήματα για να προσθέσει πως η ενοποίηση αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση 

-κι αυτό διότι πλέον γίνονται οικονομίες κλίμακος και εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η βιωσιμότητα, ώστε οι επόμενες γενιές να πάρουν επικουρικές συντάξεις. «Η προηγούμενη κατάσταση οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο να μην ξαναδοθούν ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

.Αλ. Τσίπρας: Η ύπαρξη των ΕΑΣ προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας

Η ύπαρξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και η αναδιάρθρωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, στο εργοστάσιο ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς, όπως είπε, δεν είναι μια οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία, αλλά συνδέεται με το αξιόμαχο του στρατού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και σημείωσε πως, από πριν τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει σχέδιο απαξίωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ακόμη ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εδώ και χρόνια γίνονταν αναθέσεις κατασκευής οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό (και, όπως είπε, με μίζες) παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, όπως είπε, δεν πληρώνουν όλοι στη Δικαιοσύνη για αυτά. Επιπλέον, σημείωσε πως «εμείς δεν ξεχνάμε τις παχυλές αμοιβές των golden boys στη διοίκηση των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίου φορέα όλου του αμυντικού τομέα της χώρας, τη συγκρότηση βιομηχανικής αμυντικής στρατηγικής 

(που θα διασφαλίζει τον εφοδιασμό του στρατού και θα καλύπτει τις ανάγκες του στρατού σε έκτακτες συνθήκες) την εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας με άλλες χώρες.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση της εταιρείας για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (σ.σ. όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, είναι απλήρωτοι 6 μήνες) και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα.

.Κατάθεση στεφάνου στο Πάρκο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την 39η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καταθέτοντας στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), εκεί όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες αντιστασιακοί στη διάρκεια της δικτατορίας.

Στο μήνυμά του για την ιστορική ημέρα ο κ. Παπούλιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής και υπογραμμίζει ότι "η κρίση κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να αναγνωρίζουμε την αξία της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση".

Εξάλλου, μ
ηνύματα για την  39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας εξέδωσαν με ανακοινώσεις τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

.Οι Ρώσοι προτιμούν φανατικά την Ελλάδα

Αλματώδης αύξηση στις αιτήσεις και τις χορηγήσεις θεωρήσεων παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής του Ιωάννη Πλώτα στο νέο τεύχος του ρωσόφωνου περιοδικού «Ελλάδα», που κυκλοφορεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μόνο τον Ιούνιο εκδόθηκαν 184.135 θεωρήσεις, έναντι 114.595, τον ίδιο μήνα του 2012, πράγμα, που ισοδυναμεί με αύξηση της τάξης του 60,68 %, ενώ «το σύνολο των θεωρήσεων, που εκδόθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 398.066, έναντι 241.988 για την αντίστοιχη περίοδο του παρελθόντος έτους, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 64,49 %», αναφέρει ο κ. Πλώτας στο περιοδικό.

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τις χορηγήσεις θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων και μακράς διάρκειας, άνω των 6 μηνών και έως και 5 ετών, σύμφωνα με τη Συνθήκη Σένγκεν, οι οποίες χορηγούνται σε Ρώσους πολίτες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων ταξιδιών στην Ελλάδα και τις χώρες Σένγκεν και δίνουν την ευκαιρία περισσότερων ή και έκτακτων επισκέψεων στη χώρα μας εντός της ίδιας τουριστικής περιόδου ή της ίδιας χρονιάς, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό.

.Στο Σίγρι ένας απολιθωμένος κορμός από την εποχή των δεινοσαύρων

Ένας απολιθωμένος κορμός κωνοφόρου δένδρου από την Κίνα, που εκτιμάται ότι ανάγεται στην Ιουράσια περίοδο (περίπου 150 με 200 εκατομμύρια χρόνια πριν) παρουσιάζεται πλέον μόνιμα στην ειδική εκθεσιακή ενότητα «Η εξέλιξη της ζωής» στην Αίθουσα του Απολιθωμένου Δάσους, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Πρόκειται για σπάνιο απόκτημα, που δωρήθηκε στο Μουσείο από την Ζανγκ Σουζί (Zhang Suzhi), αντιδήμαρχο της πόλης Γιανκίνγκ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Λέσβο και είναι πλέον προσιτό σε όλους τους επισκέπτες του Μουσείου.

Αυτό το ιδιαίτερο έκθεμα, αποτελεί μια σχετικά πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη και αντιπροσωπεύει τη χλωρίδα της εποχής των δεινοσαύρων.

Την Ιουράσια περίοδο, η περιοχή του Πεκίνου ήταν δασώδης, όπως αποδεικνύεται από το σημαντικό αριθμό απολιθωμένων δένδρων που ανακαλύφθηκαν και τα άφθονα αποτυπώματα πολλών ειδών δεινοσαύρων, που έχουν διατηρηθεί και περιλαμβάνουν τα φυτοφάγα σαυρόποδα, αλλά και αρκετά σαρκοβόρα είδη.

.Απαγορεύθηκε η προαναγγελθείσα διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο σταθμό Λαρίσης. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από τα γραφεία, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, ενώ η διανομή ξεκίνησε στις 6 μ.μ. Από εκείνη την ώρα μέχρι τώρα, κλειστή παραμένει η οδός Δηλιγιάννη στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής. 
Λίγο πριν ξεκινήσει η διανομή, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του κόσμου «χαστούκι στα μούτρα αυτών που έκαναν την απαγόρευση». 

Απαγόρευση για την διανομή τροφίμων και ρούχων στην πλατεία Αττικής, όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη, είχε εκδώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. 

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΑΔΑ η οποία απαγορεύει όλες τις συναθροίσεις για σήμερα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας». 

.Παραιτούνται 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινή επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους συνυπογράφουν οι 25 από τους 38 δημάρχουςτης Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ). Την επιστολή, που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατέθεσε σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. *Σίμος Δανιηλίδης,** *δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. Ο κ. Σ. Δανιηλίδης τόνισε πως αναμένεται η συνυπογραφή ... περισσότερα »

.Προσφεύγει στο ΣτΕ η ΚΕΔΕ

"Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση έπληξε καίρια τον ίδιο τον θεσμό, τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία αλλά και την έννοια της αποκέντρωσης. 
Γεγονός που επισημαίνεται και στην σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής", υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδρίασε προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στους δήμους μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα. 
Δηλώνει ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις, διότι η εδώ και ένα χρόνο αξιολόγηση των υπουργείων κάθε άλλο παρά αξιολόγηση ήταν και καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα που στην ουσία είναι αντιμεταρρύθμιση.
Επίσης η ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, τότε "οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία".
Σε ότι αφορά στη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε οι δήμοι να μη στείλουν στοιχεία για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο.
Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ, τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και να τα αποστείλουν στην εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
Εξάλλου, όπως τονίστηκε, το Παρατηρητήριο, μπορεί να αντλήσει στοιχεία από το Διαλειτουργικό Κόμβο – βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Το Δ.Σ. τονίζει ότι η Αυτοδιοίκηση επιδίωξε και επιδιώκει ελέγχους ουσιαστικούς και αυστηρούς, ελέγχους νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας όσο και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια "κατά της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων των Δήμων, της κατάργησης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ενίσχυσης της επιτροπείας τους από το Παρατηρητήριο και κατά της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων".
Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους και τους αιρετούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης με κάθε πρόσφορο τρόπο και σημειώνει ότι θα παρέμβει και θα ενημερώσει τα ευρωπαϊκά φόρα και όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 
ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της πραγματικής μεταρρύθμισης με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της ακινησίας, με τελικό ζητούμενο ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και της ανάπτυξης.
"Γιατί χωρίς ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγής πλούτου, όλα τα υπόλοιπα είναι χωρίς αντίκρισμα, δηλαδή δεν λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Και προς αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις", καταλήγει η ΚΕΔΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.