.Το σχέδιο Τσίπρα για να πείσει τους Ευρωπαίους – Πέντε βασικοί άξονες

Ξεκίνησε και... επισήμως η διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, καθώς, αυτό σηματοδότησε η επίσκεψη Σουλτς στην Αθήνα και θα επιβεβαιώσει η άφιξη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε σαρωτικές αλλαγές με τον κ. Σούλτς να τον... παραπέμπει στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα έλθει την Παρασκευή στην Αθήνα. *Oι πέντε άξονες που θέλει να αναπτύξει η κυβέρνηση* Λίγη ώρα αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπο... περισσότερα »

.«Ανάγκη αναζήτησης συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη»

«Και οι δύο εκφράσαμε ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Σουλτς μετέφερε στον κ. Βενιζέλο το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε νωρίτερα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αντάλλαξαν απόψεις. 

«Καταλήξαμε», πρόσθεσε ο ίδιος «ότι πρέπει να αναζητήσουμε συμβιβασμούς και η ελληνική κυβέρνηση να δείξει υπευθυνότητα ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση στην Ελλάδα». Έκανε ιδιαίτερη μνεία και ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αντιπρόεδρ... περισσότερα »

.«Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια, εγγυόμαστε τη σταθερότητα»

«Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια, εγγυόμαστε τη σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ευρωπαίο ηγέτη που συναντά τη νέα ελληνική κυβέρνηση. 

Κοινός μας στόχος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Σουλτς έκανε λόγο για χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, που συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους θεσμούς της Ε.Ε. «Ο κ. Σουλτς έχει πολλές φορές απο... περισσότερα »

.«Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει σε… ευρωπαϊκή πορεία»

Εξαντλητική, δύσκολη αλλά ουσιώδη και ειλικρινή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «ελπίζει» η Ελλάδα να «μείνει σε Ευρωπαϊκή Πορεία. Αναλυτκότερα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο κ. Σουλτς τόνισε: 

«Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι ο πρώτος επίσημος προσκεκλημένος στην Ελλάδα. Είχα προσκληθεί και από προηγούμενες κυβερνήσεις είναι σαφές, όμως, ότι την Κυριακή που μας πέρασε για την δική σας την χώρα προέκυψαν πολλές εξελίξεις και αυτό κάνει αυτή τη συνάντηση ξεχωριστή Ε... περισσότερα »

.«Η Ν.Δ. κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς για τα όσα του καταλογίζουν μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσα του καταλογίζουν για την μη παρουσία του στην παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου. 

«Η ΝΔ κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη» στις εκλογές, εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. 

«Δεν καλλιεργήσαμε τους φόβους, επισημάναμε τους κινδύνους και είπαμε την αλήθεια», σημείωσε, απαντώντας έτσι στην εσωκομματική κριτική για τον τρόπο που δόθηκε ο προεκλογικός αγώνας. Αναφορικά... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Η θητεία μου τελειώνει στο συνέδριο

Την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος έως το συνέδριο, το οποίο προανήγγειλε για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, ώστε να εγγυηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο πολιτικό που θα καθορίσει το στίγμα και τη στρατηγική της παράταξης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της νέας Κ.Ο. και του ΠΣ, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη. 

Μετά το συνέδριο, όπως είπε, κατά τις ίδιες πηγές, θα κινηθούν οι διαδικασίες για να εκλεγεί η νέα ηγεσία. Κατά τις ίδιες πηγές, το κλίμα της πολύωρης συνεδρίασης ήταν καλό και υπήρξε σύμπνοια... περισσότερα » 

.Προειδοποίηση Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εάν επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. 

«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε ... περισσότερα »

.«Οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν πίσω στη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα»

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη μπορεί τελικά να αποφασίσει να θυσιάσει την Ελλάδα κάνει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν πίσω στη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ευρωζώνη δεν θα κάνει πίσω στη σύγκρουση με τον Τσίπρα. 

Η WSJ γράφει πως τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας δεν έκανε πολλά για να στηρίξει τη θέση του και τις προεκλογικές εξαγγελίες του, πως θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πιθανό στο μέλλον, η Ευρωζώνη να «θυσιάσει« την Ελλάδα για χ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.