.Ευ. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»


Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, χωρίς να εφαρμοστεί εθνική στρατηγική και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

Αναφέρθηκε και στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις αυτές χρειάζονται μια ιθύνουσα δύναμη και αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε διά μακρόν στην πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τριετία, την οποία αιτιολόγησε πλήρως και κατηγόρησε όσους υποστηρίζουν ότι υπήρχε άλλη λύση την οποία δεν εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. 

Είναι προσβολή προς τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπήρχε άλλη λύση και αυτό φάνηκε και στις περιπτώσεις των άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. 

Απλά, τόνισε, όπως και το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, έτσι και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, έτυχε στο γύρισμα του τροχού να βρεθούν εκείνα που έπεσαν πάνω στη δύσκολη συγκυρία.

Τόνισε, επίσης, ότι όσοι υποστήριζαν πως υπάρχει άλλη λύση, το έκαναν για να κρυφτούν και για να μην έχουν πολιτικό κόστος, ενώ όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άποψη αυτή δίνουν την αιτιολογική βάση σε όσους προωθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

.Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας


Τη δέσμευση ότι θα εξοφληθούν μέσα στο 2012 οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 παρείχε απόψε στους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

«Θεωρώ, ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένω την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Α. Λυκουρέντζος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται στην πιθανή αναστολή των κινητοποιήσεων τους μετά από διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων τους την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την αποψινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. 

Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, συμφωνήθηκε ότι θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, «σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας» , όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η εξόφληση παλαιότερων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, να γίνει σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας και να ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών.

.Ο Άρειος Πάγος απέρριψε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα


Προσωρινά δεν μπορεί η ΔΕΗ να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων, αν και το όλο ζήτημα θα κριθεί εκ νέου αύριο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 

που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αύριο θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητάει να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

.Με περίπου 200 εκατ. ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών

Με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ειδικότερα, με 139.400.000 ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν έργα και επενδυτικά προγράμματα από τη ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την πίστωση του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με το ποσό των 49.750.000 ευρώ. 


Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την εκταμίευση της ΣΑΤΑ και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην αγορά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση των δήμων με το ποσό των 9.000.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων τους

."Ναι" στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων


Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων τάχθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Αντώνης Σαμαράς και Μπόικο Μπορίσοφ, υπογραμμίζοντας, ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ο σεβασμός των κανόνων καλής γειτονίας.

Μετά την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι «η συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας είναι πολυεπίπεδη, βασίζεται και παράλληλα εμβαθύνει τις σχέσεις των δύο χωρών. Εκτείνεται σε όλο το φάσμα και πρόκειται για μία συνεργασία στρατηγική». 

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο θα επισκεφθεί τη Σόφια.

Σε ερώτηση για την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «οι δύο χώρες συμπίπτουμε στο κείμενο που συμφωνήθηκε ομόφωνα στην ΕΕ, όπου τίθεται ως προϋπόθεση ο σεβασμός των κανόνων της καλής γειτονίας και ότι θα παρακολουθείται η πρόοδος στην τήρηση της προϋπόθεσης αυτής. 

Είμαι ικανοποιημένος για τις αρχές και τα κριτήρια που υπάρχουν στην Ευρώπη. Σε μία τέτοια εποχή κρίσεων και δυσκολιών για όλο τον κόσμο δεν οδηγούν πουθενά οι αντιπαραθέσεις και οι αλυτρωτισμοί. Πρέπει να αντιληφθεί κάθε χώρα ότι τέτοιες πολιτικές δεν μπορούν να αποτελέσουν προϋποθέσεις για ένταξη».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η σύνδεση Μακάζας- Κομοτηνής μετά από καθυστερήσεις που υπήρξαν, θα έχει τελειώσει τον Μάρτιο και θα δοθεί η δυνατότητα, με μία σύγχρονη διασυνοριακή διάβαση, για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου. 

Από την πλευρά του ο Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι «οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις ήταν πάντα υποδειγματικές ακόμη και όταν είμαστε σε αντίθετα γεωστρατηγικά μπλοκ. Τώρα μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας για την ευημερία των λαών μας». 

Μετά την κοινή συνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών υπογράφηκαν μία σειρά συμφωνίες:
- Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών για την ανταλλαγή διπλωματικών υπαλλήλων.
- Πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού.
- Κοινή δήλωση για τον τουρισμό.
- Πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας.
- Συμφωνία στον τομέα τεχνολογιών και πληροφορικής. 

- Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη της ποιότητας στην παραγωγή και διακίνηση αγροτικών προιόντων.

.Πρωτοποριακή επέμβαση αποκατάστασης όρασης, στην Αθήνα


Μια πρωτοποριακή και πολύπλοκη επέμβαση για την αποκατάσταση της όρασης στο αριστερό μάτι 28χρονης, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Πρόκειται για τετραπλή επέμβαση, που αφορούσε την ολική αποκατάσταση του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού, ο οποίος είχε καταστραφεί έπειτα από σοβαρότατες μολύνσεις από ακανθαμοιβάδα και ιό του απλού έρπητα.

Η επέμβαση που ονομάστηκε «τετραπλή επέμβαση αποκατάστασης του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού», πραγματοποιήθηκε από ομάδα χειρουργών οφθαλμιάτρων με επικεφαλής τον διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Θεραπευτηρίου «Metropolitan», Παντελή Παπαδόπουλο.

H νεαρή γυναίκα φιρούσε φακούς επαφής και πριν από τρία χρόνια είχε μολυνθεί αρχικά από ακανθαμοιβάδα και στη συνέχεια από τον ιό του απλού έρπητα. 

Η ακανθαμοιβάδα είναι μικροοργανισμός, που ζει ελεύθερα στον αέρα, το έδαφος και στα ρέοντα ή λιμνάζοντα νερά και μπορεί να μολύνει τους φακούς επαφής και τον κερατοειδή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συνέπειες μίας μόλυνσης από ακανθαμοιβάδα μπορεί να είναι ολέθριες, όπως συνέβη στο συγκεκριμένο μάτι, διότι τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνεται στα συνήθη αντιβιοτικά.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία έγινε με γενική αναισθησία και διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, η ασθενής υποβλήθηκε διαδοχικά σε επεμβάσεις ένθεσης ειδικής βαλβίδας για τη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης, αφαίρεσης υπερώριμου καταρράκτη και ένθεσης τεχνητού ενδοφακού, και ένθεσης τεχνητής ίριδας και μεταμόσχευσης κερατοειδούς. 

Η τεχνητή ίριδα κατασκευάστηκε στο εξωτερικό και αποτελεί πανομοιότυπο της ίριδας του υγιούς ματιού. Η κατασκευή της έγινε από φωτογραφίες της ίριδας του άλλου ματιού, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την διάκριση μεταξύ φυσιολογικής και τεχνητής ίριδας και προσφέροντας ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η μετεγχειρητική πορεία της νεαρής γυναίκας εξελίσσεται ομαλά, ανέφεραν οι επιστήμονες, και βρίσκεται υπό ισχυρή αγωγή με αντιικά, αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα λόγω υψηλού κινδύνου απόρριψης.

.Κάλαντα 3.000 ετών και άλλες γιορτινές εκπλήξεις στο Μουσείο της Ακρόπολης


Έντονα γιορταστικό το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης, που ξεκινά το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Παιδικά εργαστήρια, οικογενειακά αρχαιολογικά παιχνίδια, τρισδιάστατες προβολές, μουσικές εκδηλώσεις και χριστουγεννιάτικα κεράσματα είναι μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες του τη φετινή εορταστική περίοδο.
Ειδικότερα, στο Μουσείο θα λειτουργήσουν:

Παιδικό εργαστήριο «Η Ειρεσιώνη και τα Κάλαντα»
Το Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να στολίσουν την Ειρεσιώνη, ένα κλαδί ελιάς, όπως έκαναν στην αρχαιότητα. Έτσι θα γνωρίσουν από πού προέρχεται το αγαπημένο τους έθιμο. Επίσης θα τραγουδήσουν κάλαντα ηλικίας σχεδόν 3.000 ετών.

 Κρύο και Ζεστό, Ρόδι Ρόδι είσαι εδώ;
Το Μουσείο υποδέχεται τα παιδιά με τους γονείς τους να παίξουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές και να ανακαλύψουν γιορτές και δώρα της αρχαιότητας συνδέοντάς τα με το σήμερα. Στο τέλος τους περιμένει μια έκπληξη.   

Τρισδιάστατες προβολές
Το Μουσείο καλωσορίζει τους επισκέπτες στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας με τρισδιάστατες προβολές προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τα μνημεία της Ακρόπολης (Ημέρες προγράμματος: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου). Επίσης, η δεκαπεντάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα» θα προβάλλεται στο διάστημα 1.30 μμ. έως 5.00 μμ. (συμβολικό αντίτιμο ειδικού εισιτηρίου 1 ευρώ από τα ταμεία). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επισκέπτες ηλικίας άνω των 13 ετών.

Μουσική βόλτα στους εκθεσιακούς χώρους
 Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να απολαύσουν τα εκθέματα του Μουσείου ακούγοντας εορταστικές μελωδίες:    Στις 12:30 μ.μ.: «Χριστουγεννιάτικες μουσικές ιστορίες από το βασίλειο των ζώων» και «Νέα μουσικά παραμύθια» από τον πιανίστα και συνθέτη Μάριο Στρόφαλη στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων,   στις 5:00 μ.μ.: Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, με την Μικτή και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Κόνταλυ στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου (Πιάνο: Γεράσιμος Χοϊδάς, Διεύθυνση: Μιχάλης Πατσέας).

Οικογενειακά σακίδια
Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια είτε στα πωλητήρια. 

.Πόσο μειώνονται οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου


Τις μειώσεις των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο (ν. 40/93/2012) κοινοποίησε με την αρ. 81/14.12.2012 εγκύκλιό της η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Οι μειώσεις από 5-20%, θα εφαρμοσθούν στις συντάξεις, το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ κατά μήνα αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων καθώς και από κάθε άλλη πηγή.

Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 01/01/2013, ως εξής
* Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.000,01 ευρώ έως 1.500 ευρώ, γίνεται μείωση 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

* Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της μείωσης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.

* Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

* Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

Για τις παραπάνω μειώσεις λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των συντάξεων που καταβλήθηκαν 31/12/2012. Συνεπώς, για την κύρια σύνταξη λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς 

Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και της επιπλέον εισφοράς που αποφασίστηκε μετά το πρώτο μνημόνιο, όπως επίσης και των μειώσεων που αποφασίστηκαν μετά το δεύτερο μνημόνιο. Για την επικουρική σύνταξη λαμβάνεται υπόψη το ποσό που απομένει μετά την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Επικουρικής Ασφάλισης, καθώς και των μειώσεων που επίσης προέκυψαν από το δεύτερο μνημόνιο.

Από τις μειώσεις, εξαιρούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν οι ίδιοι το εξωιδρυματικό επίδομα (πχ ασθενείς που πάσχουν από παραπληγία, τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, με ποσοστό 67% και άνω, ατελή οστεογένεση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ακρωτηριασμό του ενός ή και των δύο άνω ή κάτω άκρων σε ποσοστό από 67% και άνω).
Δεν εξαιρούνται από τις μειώσεις, συνταξιούχοι που ασφαλίζουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους στο οποίο χορηγείται το εξωιδρυματικό επίδομα.

."Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για ενίσχυση της ρευστότητας"


Με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, παρουσία και των κ.κ. Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Μηταράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους επιχειρηματίες τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ' όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. 
Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. 

Επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προιόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

."Η κατάσταση θα ξεκινήσει να σταθεροποιείται"


"Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θυσίες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύω πως η κατάσταση θα ξεκινήσει να σταθεροποιείται και ο ελληνικός λαός που υποφέρει τόσο πολύ, μπορεί να ξεκινήσει να προσμένει την ανάταση. Θέλω να σας στείλω ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για το κοινό μας μέλλον". 

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την διάρκεια ημερίδας με θέμα: "Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Εναλλακτικός Τουρισμός - Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου ", 

που οργάνωσε στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμφιλοχίας, Γεωργίου Καραΐσκάκη, Αγράφων και Αργιθέας και με τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

.Ο Δ. Στρατούλης δέχθηκε επίθεση στο ΟΑΚΑ


Επίθεση από τέσσερα ή πέντε άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, περίπου στις 7 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στον περίβολο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, στην θύρα 11, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ ? Ατρόμητου.
 
Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με γροθιές στο κεφάλι και καθώς ο κ. Στρατούλης κάλεσε σε βοήθεια έσπευσαν φίλαθλοι, που βρίσκονταν στο σημείο εκείνο, ενώ οι άγνωστοι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Σταδίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ οι δράστες της επίθεσης αναζητούνται από την Αστυνομία.
 
Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλει «άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής «δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του ``πως τώρα θα σε σκοτώσουμε``». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».
Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση της με τίτλο «Διαψεύδουμε Στρατούλη» δηλώνει ότι καμμία σχέση δεν έχει με την επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Στρατούλη.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι την ώρα εκείνη η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια.
«Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η κυβέρνηση καταδικάζει την επΐθεση κατά του Δ.Στρατουλη."Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας", δηλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σΐμος Κεδΐκογλου.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη». 

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα

.Στο Νιουτάουν ο Ομπάμα


 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το Νιουτάουν όπου όλη την ημέρα οι εκκλησίες υποδέχονταν χιλιάδες πιστούς οι οποίοι προσεύχονταν στη μνήμη των 20 παιδιών και των 6 γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή του δημοτικού σχολείου Σάντι Χουκ.
Από τις 7:30 το πρωί, η εκκλησία Σεντ Ρόουζ ντε Λίμα ήταν γεμάτη από κόσμο. Οι δημοσιογράφοι κρατήθηκαν διακριτικά σε απόσταση. Η εκκλησία αυτή μετά το μακελειό παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο αλλά και σε άλλους ναούς της πόλης οργανώνονται επιμνημόσυνες τελετές. 

Σε πολλά σημεία, στην άκρη των δρόμων, κάτοικοι αφήνουν κεριά, άσπρα μπαλόνια και λούτρινα παιχνίδια. Οι πυροσβέστες της πόλης έστησαν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε ένα δρόμο κοντά στο σχολείο και τα στόλισαν με δεκάδες αρκουδάκια.
 
Πολλές αμερικανικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα φωτογραφίες των 12 κοριτσιών, των 8 αγοριών και των έξι γυναικών που πέθαναν μαζί τους --ορισμένες ενώ προσπαθούσαν να σώσουν τους μικρούς μαθητές. 

Ένα από τα κοριτσάκια, η 6χρονη Ολίβια Έντζελ, θα συμμετείχε σήμερα το βράδυ σε μια "ζωντανή φάτνη" στην εκκλησία Σεντ Ρόουζ. "Είχε το ρόλο ενός αγγέλου. Τώρα είναι η ίδια ένας άγγελος στον ουρανό", σχολίασε ο ιερέας Ρόμπερτ Βάις.
 
Στις πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές σήμερα το δικαίωμα στην οπλοκατοχή και ο έλεγχος των όπλων κατείχε πρωτεύουσα θέση. Σε μία από αυτές συμμετείχε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που από το Σάββατο έχει ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

Από την πλευρά της η γερουσιαστής των Δημοκρατιών Νταϊάν Φεϊνστάιν δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα εισηγηθεί στο Κογκρέσο ένα νόμο για την απαγόρευση των όπλων στρατιωτικού τύπου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.