.Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική


Στρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης» κατήγγειλε για την «στοχοποίησή» του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του απόψε στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του. 

Ανεπαρκή έως έωλη τεκμηρίωση των κατηγοριών εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου επικαλούνται οι βουλευτές της πλειοψηφίας, αντιπαρατιθέμενοι στους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση των τριών προτάσεων για την συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης («Προανακριτικής») για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Η πλειοψηφία παραδέχεται στις τοποθετήσεις της την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών των πρώην υπουργών, κατηγορώντας ωστόσο παράλληλα την αντιπολίτευση, για σκόπιμη σύγχυσή τους με τις ποινικές ευθύνες που αποτελούν την αρμοδιότητα μιας Προκαταρκτικής Επιτροπής.
«Κάποιοι κακοποίησαν τις κοινές παραδοχές: 

Την πολιτική και κοινοβουλευτική ευθύνη που αποτυπώνεται στην κοινή γνώμη, και την ποινική ευθύνη που καταγιγνώσκεται από τα δικαστήρια» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Τάσος Νεράντζης (ΝΔ). 

«Δεν μπορούμε για πολιτικές ευθύνες να στέλνουμε στο ειδικό δικαστήριο έναν υπουργό επειδή μας συμφέρει πολιτικά» παρατήρησε ο Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ). «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιθυμούν απέραντα ειδικά δικαστήρια επί δικαίων και αδίκων» συμπέρανε ο βουλευτής.

«Μας είπαν τις προηγούμενες μέρες να μην ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή, να μην στήνουμε σκηνικό πόλωσης, να μην επιλέγουμε τακτικές «πολιτικής αλητείας» για την τεχνητή αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» παρατήρησε ο Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ). «Όλα αυτά θα πρέπει να οδηγήσουν σε μια «ομερτά», να μην υπάρξει κανένας έλεγχος. 

Γιατί δεν προτείνετε εσείς τόσον καιρό, έστω και μία Εξεταστική Επιτροπή;» έλεγξε την πλειοψηφία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν είχαν την πλειοψηφία τα κόμματα που ζητούν την παραπομπή του Γ. Παπανδρέου, του κου Παπαδήμου και του Ε. Βενιζέλου, θα είχαμε σήμερα ένα νέο ?89» παρατήρησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ). 

«Μερικοί ονειρεύονται ένα νέο '89. Αντί της λογικής αναζήτησης πραγματικών περιστατικών και γεγονότων, έχουμε σενάρια, εικασίες, μυθοπλασίες, μυθολογίες» παρατήρησε ο Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

«Έχετε καμία σχέση εσείς με τον Ανδρέα Παπανδρέου του '89 που μίλαγε για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία; Δεν έχετε καμία σχέση και μην συγχέετε τα πράγματα!» απάντησε ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες). «Εσείς για να παραπέμψετε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επικαλείστε στη δική σας πρόταση «ενδείξεις, βάσιμες υπόνοιες, ζημία του Δημοσίου από τον μη έλεγχο των στοιχείων».

 Άρα αρκούν τέτοια στοιχεία για να διατυπωθεί πρόταση παραπομπής. Τη ζημία, την παραδέχεται ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σε Έκθεσή του» ανέφερε ο κος Μαριάς.
Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε και στον Λουκά Παπαδήμο, παρατηρώντας πως «μας λέει πως δεν ήξερε ότι υπάρχει η λίστα Λαγκάρντ - πως ήταν μεν πρωθυπουργός, αλλά δεν είχε πάρει μυρωδιά».

Στον Λουκά Παπαδήμο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, ο οποίος παρατήρησε πως «το πολιτικό σύστημα με τον Παπαδήμο, έβαλε το λύκο να φυλά τα πρόβατα (?) Νομίζει ο κος Παπαδήμος πως απέναντι στις ευθύνες του καθάρισε μ' ένα χαρτί, με μια έκθεση ιδεών επιπέδου Δημοτικού, όταν το cd της λίστας Λαγκάρντ κυκλοφορούσε σαν λαθρο-cd Νιγηριανού στην πιάτσα. 

Και εσύ κε Παπαδήμο, και ο κος Παπανδρέου είχατε ευθύνη! Άπαντες οι υπεύθυνοι, όλοι όσους έβαλε ο λαός να κυβερνάνε δεν ξέρανε τίποτα. Ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν κατάλαβαν τι γινόταν?»

Αργότερα, ο Δ. Κουκούτσης (Χρυσή Αυγή) επισκοπώντας σειρά σκανδάλων της περιόδου της μεταπολίτευσης, παρατήρησε με νόημα πως «η μη παραπομπή του Γ. Παπανδρέου και του Λ. Παπαδήμου, δεν θα έχει συνέπειες μονάχα στο ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία και την ΔΗΜΑΡ. Θα έχει και για άλλους?».

«Ανοησίες έγιναν μέρος της κοινής γνώμης της χώρας μας. Άνθρωποι διασύρονται με φήμες, κουτσομπολιά χωρίς τσίπα, θεωρίες συνωμοσίας με φαντάσματα. Η ίδια μήτρα συνωμοσιολογίας έθρεψε τους ΑΝΕΛ και θέριεψε τη Χρυσή Αυγή» σχολίασε αργότερα για την αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ο Κανονισμός της Βουλής ζητά άρθρα ποινικού κώδικα. Αλλά εδώ ακούσαμε συνθήματα» συνέχισε ο κος Χρυσοχοΐδης. «Για ποια συγκάλυψη μας κατηγορείτε; Επί ποίου θέματος, ποίου αδικήματος - χωρίς το παραμικρό στοιχείο, χωρίς τεκμηρίωση; Μιλώντας για πολιτικές ευθύνες; Ποιούς ωφέλησε ο κος Βενιζέλος; Να το πείτε εδώ μπροστά με ονόματα! Η ιστορία γελοιοποιεί τους συνωμοσιολόγους» παρατήρησε ο κος Χρυσοχοΐδης.

«Ο κος Χρυσοχοΐδης μας έλεγε πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» υπερασπιζόμενος τον κο Τσοχατζόπουλο που βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Τα ίδια έλεγε και για την υπόθεση των υποβρυχίων, της οποίας έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη» απάντησε ο Πάνος Καμμένος.

«Ειπώθηκαν πολλά ψέματα από εκείνους που διαχειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν τους πιστεύουμε, γιατί είχαν την ευθύνη της διαχείρισης και δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. «Υπάρχουν στοιχεία που απαιτούν διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών. Εμφανίζονται καταθέσεις με κολοσσιαία ποσά, τα οποία προέρχονται από τον μόχθο των εργαζομένων που τον καρπώνονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι» συμπλήρωσε.

«Το κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, βρίθει πολιτικών κριτηρίων» παρατήρησε ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος (ΝΔ). «Στέλνουμε υπουργούς ως συναυτουργούς στο αδίκημα της φοροδιαφυγής. Έχει ελεγχθεί όμως αν έχουν φοροδιαφύγει όλοι αυτοί;

 Για το αδίκημα της απιστίας, δεν αρκεί η αμέλεια ή ο ενδεχόμενος δόλος, αλλά θα πρέπει να τεκμηριωθεί ο «υπερχειλής δόλος». Όσο για την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, καθιερώνει το πρωτόφαντο, να ευθύνεται ο πρωθυπουργός για την όποια πλημμέλεια οποιουδήποτε υπουργού.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στη δικογραφία, ενώ η πρόταση της συγκυβέρνησης, την πετάει στα σκουπίδια. Θεωρείτε πως ο Πεπόνης και ο Μουζακίτης ήταν βαλτοί;» ανέφερε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

«Ο κος Παπακωνσταντίνου δεν έπεισε, γιατί δεν νοιάστηκε να μαζέψει ένα ευρώ, γιατί δεν ρώτησε τους συναδέλφους του στην Ευρώπη πώς εκείνοι μάζεψαν λεφτά, γιατί έκανε οκτώ μήνες να δώσει το στικάκι. Ο κος Βενιζέλος κράτησε κρυφό το στικάκι όσο ήταν υπουργός, έκανε τον ανήξερο. 

Πώς απαντά στον Παπαδήμο που λέει στο υπόμνημά του πως δεν ενημερώθηκε; Γιατί δεν ενημέρωσε τον κο Σαμαρά και τον κο Κουβέλη; Γιατί το πήρε μαζί του το στικάκι;» ανέφερε ο κος Παπαδημούλης. 

«Ο κος Βενιζέλος, σε αντίθεση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν αποστέρησε από κανέναν το δικαίωμα ελέγχου» ανέφερε αργότερα ο Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ). «Αυτός που του παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, ήταν ο ίδιος ο αρμόδιος για να κάνει τον έλεγχο, αυτεπάγγελτα και χωρίς κανένα άλλο προαπαιτούμενο» συμπλήρωσε.

«Πάνω απ' όλα, για τον κο Σαμαρά, είναι η πολιτική του επιβίωση. Καλύπτετε έναν άνδρα που κράτησε στο αρχείο του τη λίστα για 14 μήνες και για δύο εκλογικές αναμετρήσεις - και αναγκάστηκε να εμφανίσει το υλικό στον κο Σαμαρά μετά από την παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων» παρατήρησε η Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ). 

.ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγαμε σε δύο εκλογές κι εγώ γνώριζα τη λίστα άρα εκβίαζα


- Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται για τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ
- Ο κ. Βενιζέλος αιφνιδίασε το πρωί την Βουλή ζητώντας να γίνει η ψηφοφορία με 4 κάλπες, μια για κάθε πρόσωπο
- Νωρίτερα τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίο αποδέχθηκε πολιτικές αλλά όχι ποινικές ευθύνες
- Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες
Ο κ. Βενιζέλος αρχικά στην ομιλία του δήλωσε πως η χώρα επιτέλους σταθεροποιείται και πως το 2013 θα είναι το έτος της στροφής από την κρίση, ώστε η χώρα να επανέλθει στην ισοτιμιά μέσα στην ευρωζώνη.
Όπως σημείωσε για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος. Αλλά όπως σημείωσε πως οι δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας βρίσκονται σε πολύ μεγάλη νευρικότητα. Δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το μόνο που τους έχει μείνει είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ γιατι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε όρθιο στις εκλογές και ανέκομψε την πολιτική της εφόδου.
Εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης και τους κατηγόρησε πως είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στο φλερτ της βίας και των πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε με ειρωνικό τρόπο στα ταξίδια του κ. Τσίπρα που από την Βραζιλία, η οποία δεν μας στήριξε στο ΔΝΤ για τη δόση, μέχρι τα σκαλοπάτια όπως είπε της γερμανικής κυβέρνησης με τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε.
Κατηγόρησε τον δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη αποκαλώντας τον δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως η αλήθεια έλαμψε με την ομολογία του Διώτη. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως προσπάθησε να παραποιήσει τα δεδομένα και να του καταλογίσουν ποινικές ευθύνες, ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πολιτική σκευωρία ως ανώτερο στάδιο της πολιτικής.
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, λέγοντας πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν σε δημοσιογράφους γνωστούς, λέγοντάς τους πως στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με τα περιβόητα στικάκια, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως χάθηκε το usb και το cd και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο ήταν ο ίδιος. Μάλιστα κατηγόρησε ξανά τον δημοσιογράφο εννοώντας τον κ. Βαξεβάνη, λέγοντας πως ο "εκλεχτός του ΣΥΡΙΖΑ εκδότης δημοσιογράφος είχε άλλο στικάκι. Άρα κάποιος μοίραζε στικάκια".
Με σαφή ειρωνική διάθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε με νόημα "μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητείοα μου στο υπουργείο Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε και εναντίον του κ. Διώτη, λέγοντας πως αν ο κ. Διώτης είχε επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσει το στικάκι ως πηγή πληροφοριών δεν έπρεπε να το αντιγράψει και δεν έπρεπε να το επισκοπήσει, ενώ σημείωσε πως ο κ. Διώτης είχε δηλώσει πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται.
Για την ενημέρωσή του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του όπως τον ίδιο δεν τον ενημέρωσε ο προκάτοχός του, δικαιολογώντας τη συγκεκριμένη ενέργεια λέγοντας πως το θέμα της λίστας ανήκει στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ και δεν είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργό.
Μάλιστα, υπεραμενόμενος των ενεργειών του, κάλεσε την αντιπολίτευση να δει τη λίστα των 54.000 ατόμων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που έχει στείλει ο ίδιος στη Βουλή. Δήλωσε επίσης πως στη λίστα που έστειλε εκείνος υπάρχουν μέσα οι εκδότες, οι επιχειρηματίες οι καλλιτέχνες όλο το κατεστημένο της χώρας.
Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική χυδαιότητα όταν υποστηρίζει πως ΄"πήγαμε σε δύο εκλογές και εγώ γνώριζα για τη λίστα. Άρα πίεσα, εκβίασα"!
Εν συνεχεία στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος έκανε αναφορά στην πολιτική του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε να είμαι ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος κατά 110 δισεκατομμύρια ευρώ", ενώ ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί "καταψήφισε σε χωριστή ονομαστική ψηφοφορία όταν προχωρήσαμε στην άρση τραπεζικού απορρήτου".

.Special Olympics: Πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας


H Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, για τους 10ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics, που θα γίνουν από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, στην πόλη Τιεονγκ Σανγκ της Νοτίου Κορέας, πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ, και την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας η οποία «είναι πραγματικά πλήρης συμβολισμών, γιατί πρώτιστα το φώς προσελκύει την ελπίδα. 

Συμβολίζει, επίσης, το αρχέγονο ελληνικό φως που απλόχερα παραδόθηκε στον κόσμο, καταγράφοντας στους αιώνες αυτή τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα». 

."Κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο" δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου


«Είναι φανερό ότι κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο- ο άνθρωπος στον οποίο θα χρεώσουν όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Την οργή του κόσμου για τις δυσκολίες που περνάει» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «τη διαγραφή των τριών και μόνον ονομάτων των συγγενών μου, την έμαθα την ίδια ημέρα που το έμαθε όλος ο κόσμος- δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου 2012».

«Ούτε περιουσία έκανα με την πολιτική, ούτε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες έχω, ούτε off shore εταιρείες. Έχω μόνο δάνεια. Πόσοι από αυτούς που με εκτέλεσαν δημοσίως με συνοπτικές διαδικασίες, μπορούν να πουν το ίδιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Εξάλλου, σε μία ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες ανά πρόσωπο και με τέσσερα ψηφοδέλτια που θα αναφέρουν τα πρόσωπα και τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η παραπομπή τους σε προανακριτική, κατέληξε τελικά ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

Η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία δήλωσε ότι συμφωνεί να στηθούν τέσσερις κάλπες και να γίνει μία ψηφοφορία, έγινε αποδεκτή από τη συμπολίτευση (ΝΔ, ΔΗΜΑΡ). Η αντιπολίτευση έτσι κι αλλιώς είχε από την αρχή προτείνει μια ψηφοφορία και τέσσερις κάλπες.

.Ο Μόντι θα συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου.

Ο Μόντι, ο οποίος ήταν ως τώρα μια υπερκομματική προσωπικότητα, είναι ένας σημαντικός υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου, στις οποίες έχει θέσει υποψηφιότητα ως κεντρώος ηγέτης. 

Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει μια συμμαχία με επικεφαλής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Σύμφωνα με την κεντροαριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", ο Μόντι και ο ηγέτης του PD Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι υπέγραψαν ένα "σύμφωνο μη επίθεσης", συμφωνώντας να επικεντρώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

.Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τεθεί σε πολιτική ομηρία, δήλωσε ο Ι. Μανιάτης


Για ψέματα και σκευωρία που κατέρρευσαν έκανε λόγο, στη συζήτηση στη Βουλή, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Ιωάννης Μανιάτης.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα τεθεί σε πολιτική ομηρία. Κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί να τεθεί σε ομηρία. Τα ακούσαμε όλα, ακόμη και ότι ο Βενιζέλος είχε τη λίστα στο μαξιλάρι του και εκβίαζε τους επιχειρηματίες. Τακτικές κιτρινισμού, που δεν αντέχουν στην κοινή λογική» είπε ο κ. Μανιάτης. 

.Ι. Στουρνάρας: «Επιστροφή στην ανάπτυξη στο τέλος του 2013»


Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί ως το τέλος του έτους να ξεπεράσει την ύφεση και το 2014 να είναι το έτος κατά το οποίο θα αρχίσει να αυξάνεται σταθερά το εγχώριο ΑΕΠ, διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην σημερινή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».
Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει ακόμη την ελπίδα, το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα να μην περιοριστεί στις προβλέψεις του προγράμματος, αλλά να υπάρξει και ένα μικρό κέρδος.

 Επισημαίνει ότι ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς, όπως λέει, αυξάνονται και πάλι οι τραπεζικές καταθέσεις, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, επανέρχεται η εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις, αυξάνονται οι εξαγωγές και ανακτάται η ανταγωνιστικότητα.

Αναφερόμενος στην προοπτική της Ευρωζώνης, ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει λόγο για ανάγκη οικονομικής ολοκλήρωσης και δημιουργίας μιας πραγματικής οικονομικής ένωσης και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν αποκλείει την έκδοση ευρωομολόγων, «στο τέλος αυτού του δρόμου».

 Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Δεχόμενος τα συγχαρητήρια του συντάκτη της εφημερίδας για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως λέει, φρόντισε ώστε να συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί. 

«Μόνος δεν θα τα είχα καταφέρει», δηλώνει και σε σχόλιο ότι έχει την πιο άχαρη δουλειά στην Ελλάδα, απαντά χαριτολογώντας: «Όχι, στον κόσμο!».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.