.Κι αν υπάρχει Θεός;... Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φάνηκε αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς αμφιταλαντεύσεις.

*Σπύρος Γεωργάτος* Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση φάνηκε αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Στο μέτωπο του μνημονίου επιλέχθηκε η τακτική της απρόσκοπτης και χωρίς κουτοπονηριές εφαρμογής των συμφωνηθέντων με τους δανειστές στο δε μέτωπο του ριζικού μετασχηματισμού του Κράτους και της αναδιανομής προκρίθηκε η αδιαπραγματεύτη μάχη με τη διαφθορά και η υιοθέτηση αντιμέτρων που θα εξουδετερώνουν τις κοινωνικές συνέπειες της μνημονικής πολιτικής. Στο μέτρο και τον βαθμό που όλα αυτά θα ισχύσουν, η χώρα δεν θα κινδυνεύσει να βρεθεί στο κενό, η Αριστερά θ... περισσότερα »

.Έρχεται νέο «πόθεν έσχες» με θυρίδες, μετρητά και τιμαλφή

Πλέον, οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώνουν το περιεχόμενο των τραπεζικών τους θυρίδων, αλλά και τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη Τροπολογία η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των γνωστών δηλώσεων «πόθεν έσχες», αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. 

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου. Από τ... περισσότερα »

.Kαθ΄οδόν για τη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα πόθεν έσχες

Τροπολογία η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των γνωστών δηλώσεων «πόθεν έσχες», αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. 

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου.

 Από το έγγραφο καθίσταται σαφές, ότι για τους περισσότερους από υπόχρεους, η κυβέρνηση αναθέτει εκ νέου την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεών τους, στη Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολέμ... περισσότερα »

.Οι τέσσερις προτάσεις για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Σε γενναιόδωρες και ισχυρές προτάσεις για ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων «σπρώχνει» η Τράπεζα της Ελλάδας τις εμπορικές τράπεζες με βάση της καταγραφή και κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που σε συνδυασμό με τον Κώδικα Δεοντολογίας αποτελούν τον μπούσουλα για να επανέλθει σε ορθή πορεία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που φτάνουν τα 107 δισ. ευρώ.

 Ήδη, όπως αναφέρει το Έθνος, η BlackRock ολοκλήρωσε τη χαρτογράφηση των προβληματικών δανειακών συμβάσεων και παρέδωσε την ανάλυσή της στην ΤτΕ. Από σήμερα μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου η ΤτΕ μαζί με το ΤΧΣ θα καθορίσουν ... περισσότερα »

.Τέλη κυκλοφορίας με αυξήσεις σχεδόν για όλους

Στην αναμονή παραμένουν ακόμη εκατομμύρια οδηγοί στη χώρα για τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν στα τέλη του έτους για τα οχήματά τους. *Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι προτάσεις που υπάρχουν αφορούν σε:* 

- Επιβολή τελών σε νέα ΙΧ που σήμερα απαλλάσσονται, μέτρο που αφορά περίπου 60.000 ιδιοκτήτες - Αυξήσεις για τα πετρελαιοκίνητα - Αυξήσεις για τα νέα ΙΧ μεγάλου κυβισμού (που έχουν μεγάλες εκπομπές ρύπων και μεγάλη εμπορική αξία) - Μειώσεις σε παλιά ΙΧ (πριν το 2010), μικρομεσαίου κυβισμού. Επί τάπη

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανέκτησε τη δύναμή του και την αυτοδυναμία που έχασε στις εκλογές του Ιουνίου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στέφθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος της κάλπης. 

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων τo Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης των Νταβούτογλου-Ερντογάν συγκεντρώνει 49,50% και 315 έδρες στην Εθνοσυνέλευση των 550 εδρών, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) λαμβάνει ποσοστό 25,49% και 135 έδρες, το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) 10,52% και 59 έδρες (το όριο εισόδου στην Εθνοσυνέλευση είναι 1... περισσότερα »

.Τι αλλάζει στο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος, περίπου όσοι τελικά πάρουν το επίδομα θέρμανσης. Η επιδότηση κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους. 

Σήμερα η τιμή στα μεγάλα αστικά κέντρα διαμορφώνεται στα 80 λεπτά το λίτρο, ενώ με την επιδότηση των 25 λεπτών το πετρέλαιο θα κοστίζει κάτω από 60 λεπτά. *Ωστόσο από φέτος θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο επίδομα* *1)Εξετάζεται το ενδεχόμενο να χορηγείται η επιδότηση μόνο μετά τη δαπάνη.* Δηλαδή πρώτα κάποιο...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.