.Στον εισαγγελέα ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος, μετά από το πόρισμα φωτιά που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα καταγράφονται 14 παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων σε εταιρείες του δήμου όπου πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Ζωγράφου.

Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου ελέγχεται και για δάνειο που πήρε για την αγορά έκτασης της βίλας Ζωγράφου.

Στην έκθεση των Ελεγκτών περιγράφεται το πελατειακό σύστημα προσλήψεων που είχε εφαρμόσει ο δήμαρχος αγνοώντας όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας τα όργανα του δήμου.

Το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνει την πειθαρχική δίωξη του πρώην δημάρχου Ζωγράφου αλλά και την ποινική του παραπομπή για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και πλαστογραφία εγγράφων, με την οποία πραγματοποίησε παράνομες μετατροπές συμβάσεων υπαλλήλων και μονιμοποίησε παρανόμως 14 υπαλλήλους. 


.Προκήρυξη των 27ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για 27η συνεχή χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος ερασιτεχνικά σχήματα από όλη την Ελλάδα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, όπισθεν Βίλας Βουγά ), το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου 2013.Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τους διακριθέντες.
Οι θίασοι που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρικαι την  Παρασκευή  7  Ιουνίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στο γραφείο του Νομικού Προσώπου, αποστέλλοντας τα παρακάτω :
1. Όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα (σταθερό και κινητό δύο υπευθύνων)
2. Ιστορικό θεατρικής ομάδας (επωνυμία, φορέας, email, δημιουργία, στόχοι, σκοπός) (σε ηλεκτρονική μορφή)
3. Άδεια συγγραφέα, Μεταφραστή, Διασκευαστή
( επικοινωνείτε με την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων με την κo  Μάρη στα τηλ.    210-3310521, 210-3232858, και με την κα  Κουρπά στη Σ.Ο.Π.Ε. την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ξένων δημιουργών  στα τηλ. 210-6857481, 210-6857498 )
4. Θεατρικό έργο (τίτλος, υπόθεση, διάρκεια, διάλειμμα ) (σε ηλεκτρονική μορφή)
5. Λίγα λόγια για τον συγγραφέα (σε ηλεκτρονική μορφή)
6. Συντελεστές, διανομή ρόλων (αριθμός συντελεστών, ηθοποιών, σε πεζά γράμματα) (σε ηλεκτρονική μορφή)
7. Φωτογραφίες και dvd  από παράσταση ή πρόβα
8. Μακέτα σκηνικών-κοστουμιών (φωτογραφίες ή σκίτσο)
9. Πρόγραμμα και αφίσα
Στη διεύθυνση :  Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60/ Τ.Κ 157 71, Υπόψη: Προέδρου Θοδωρή Κόλλια
1.            Παρακαλούμε να μη δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν παιδικό έργο (παιδική σκηνή)
2.            Οι συντελεστές της παράστασης (σκηνοθέτης, σκηνογράφος κ.λ.π) επιτρέπεται να είναι και επαγγελματίες, οι ηθοποιοί πρέπει να είναι όλοι ερασιτέχνες και ενήλικες.
3.            Τα έξοδα ήχου και φωτισμού επιβαρύνουν το Ν.Π.
4.            Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής επιβαρύνουν το μεταφερόμενο θίασο.
Τα θεατρικά σχήματα θα ενημερωθούν μέχρι τη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 για τα αποτελέσματα της προκριματικής διαδικασίας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες

.Στην Τσέλσι το Europa League


Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι έκανε δικό της και το Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι «μπλε» επικράτησαν 2-1 της Μπενφίκα στον τελικό του Αμστερνταμ, με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Νωρίτερα οι Λονδρέζοι είχαν προηγηθεί με τον Τόρες στο 60΄, ενώ οι «Αετοί της Λισαβόνας» ισοφάρισαν με πέναλτι του Καρντόσο στο 68΄.

.Ποιοι απαλλάσσονται από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων


Ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ για τον άγαμο και 8.000 ευρώ για τον έγγαμο, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα, θα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απαλλαγή, τη μείωση ή την καταβολή σε περισσότερες δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από φορολογούμενους που αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια.

Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία ορίζεται ότι τα εισοδηματικά αυτά όρια θα πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε για να εξετάζονται από τις εφορίες αιτήματα απαλλαγής από το τέλος, μείωσης του ή καταβολής του σε περισσότερες δόσεις. 

Σημειώνεται επίσης ότι με νέα απόφαση που θα εκδοθεί ως το τέλος Ιουλίου, μπορούν να εξειδικευτούν περαιτέρω τα κριτήρια για το πώς ακριβώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις από τις εφορίες.

.Οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των πολιτών


Η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στο σύστημα  και στους δείκτες Υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρατηρείται αύξηση των περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, κατανάλωσης καπνού, οινοπνεύματος και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και του ηλεκτρονικού τζόγου, ιδιαίτερα στους εφήβους, λόγω ενοχών για το οικονομικό φορτίο της οικογένειας.

Η τραγική αυτή εικόνα συμπληρώνεται από το γεγονός ότι το 58% των πολιτών αντιμετωπίζει δυσκολίες  πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και το 75% αντιμετωπίζει πρόβλημα με την  πληρωμή των φαρμάκων. 

«Από την υπερβολή της σπατάλης στο παρελθόν απαντάμε με άλλη υπερβολή, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται κάτω από ασφυκτικά πλαίσια» 

σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζοντας το φόβο ότι μελλοντικά κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε μη ικανοποίηση των αναγκών υγείας.

Τα παραπάνω συμπεράσματα, που προκύπτουν από σειρά δειγματοληπτικών ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον βαθμό στον οποίο επηρεάζει η οικονομική ύφεση τη ζωή και την υγεία των Ελλήνων, 

παρουσιάστηκαν σήμερα   με αφορμή τη διοργάνωση του 39ου Ετησίου Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ), που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22 - 25 Μαΐου.

.Συνεδρίαση προέδρων ΕΛΜΕ - Κ. Αρβανιτόπουλος: Στην ώρα τους οι εξετάσεις


Τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων ζητούν οι καθηγητές ώστε την Παρασκευή που αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία, αντιδρώντας έτσι και στην επιστράτευση, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

   Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που συνεχίζουν την συνεδρίασή τους υπεραμύνθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

   Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ έχουν εξουσιοδοτηθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών σε μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίξουν την απόφαση για απεργίες, αν και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επιστράτευση.

 Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  ήταν το κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μην υπακούσουν στην επιστράτευση και να μην παραστούν στις εξετάσεις.

Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδέχτηκε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωταθλητή Ευρώπης τις δύο τελευταίες σεζόν, Ολυμπιακό. Ο πρώτος πολίτης της χώρας συνεχάρη διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και όσους δούλεψαν για την επιτυχία των "back to back" τίτλων στην Ευρωλίγκα από την ομάδα του Πειραιά. 

«Κάνατε τους Έλληνες υπερήφανους,» είπε απευθυνόμενος προς τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Κάρολος Παπούλιας.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, παρέδωσαν στον πρώτο πολίτη της χώρας, μία ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο 1 και τυπωμένο το επίθετό του στο πίσω μέρος της φανέλας. 

Ο Γιώργος Πρίντεζης παρέδωσε ένα εισιτήριο διαρκείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους αγώνες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. 

Ο Κάρολος Παπούλιας χαιρέτισε έναν έναν τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να συστήνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε έναν, λέγοντας το όνομα και το επίθετο.

.Για εμπαιγμό του λαού κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ


Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο έγγραφό του σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υποστηρίξει ότι τα μνημόνια σε τρία χρόνια θα τελειώσουν και η Κομισιόν, με 11σέλιδη έκθεσή της, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων της τάξης του 4% του ΑΕΠ για τη διετία 2015-16, ήτοι 8 δισ. ευρώ νέα επώδυνα μέτρα».

Στο σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την «αναξιοπιστία» της κυβέρνησης, τονίζοντας: «πόσες φορές, από τότε που η χώρα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης, οι «προφέσορες» και «φωστήρες» των οικονομικών επιτελείων των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν «προέβλεψαν» ότι η ανάπτυξη, η ανάκαμψη της οικονομίας, ακόμη και η έξοδος από το μνημόνιο κοντοζυγώνουν;».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «δεν σταματούν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό» και προσθέτει ότι «πολύ πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή ένα μικρό Μνημόνιο σε ένα άρθρο «για να έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». 

.Kάτω από το 8% τo "spread" του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου


Kάτω από το 8% υποχώρησε σήμερα στη δευτερογενή αγορά το περιθώριο (spread) του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντιστοίχου γερμανικού τίτλου. 

Η αναβάθμιση χθες κατά μία βαθμίδα, της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Fitch στο επίπεδο Β-, συνέβαλε σήμερα στην περαιτέρω εξομάλυνση των όρων δανεισμού για το ελληνικό Δημόσιο. 

Ειδικότερα, η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 8,68% από 9,47% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,36% να περιοριστεί στο 7,32% από 8,11% που έκλεισε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο περίπου (περί τα τέλη Ιουλίου 2012) το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων είχε εκτιναχθεί στο 27%.

.Προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία των ακινήτων


Είναι επιβεβλημένη η αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από τον κατακερματισμό της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων. Το κόμμα εκτιμά ότι η φορολόγηση πρέπει να γίνεται με έναν ενιαίο φόρο, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από δικαιότερη κατανομή μεταξύ των υπόχρεων και καταθέτει προτάσεις για τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό.

Αναφέρει ότι ο νέος φόρος πρέπει να:
- είναι προοδευτικός σε ό,τι αφορά τη φορολογική επιβάρυνση των Φυσικών Προσώπων. «Προτείνουμε την θέσπιση ενός αφορολόγητου κατ' άτομο και οι φορολογικοί συντελεστές να αυξάνονται όσο αυξάνεται η φορολογητέα ύλη. Έτσι, με το φόρο αυτό να συμμετέχουν στα βάρη περισσότερο οι πιο εύπορες ομάδες του πληθυσμού» σημειώνει.

- διασφαλίζει τον εξορθολογισμό στη φορολόγηση των Νομικών Προσώπων, λαμβάνοντας υπόψη το είδος χρήσης κάθε ακινήτου. Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζονται όλα τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα.

.Νέα αντιπαράθεση Χρ. Μαρκογιαννάκη - Ζ. Κωνσταντοπούλου


Νέα ένταση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή ήταν οι επίμονες ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μετά την παραδοχή του κ. Διώτη ότι το διάστημα 8 Ιουλίου με 18 Αυγούστου 2011 -διάστημα κατά το οποίο είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο- άνοιξε ορισμένα αρχεία, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη. 

.Προβληματισμός στο ΔΝΤ για το κυπριακό πρόγραμμα


Με έντονο προβληματισμό εμφανίζεται να αντιμετωπίζει το ΔΝΤ τις βασικές παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το κυπριακό πρόγραμμα στήριξης.

Οι τοποθετήσεις των εκτελεστικών διευθυντών του ταμείου, που θα κληθούν σήμερα να εγκρίνουν το 1 δισ.ευρώ που θα δώσει το Ταμείο στην Κύπρο, να δεικνύουν σημαντικά ερωτήματα που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του προγράμματος και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Κύπρος στην επιτυχή υλοποίηση του.

Με το εσωτερικό 47σέλιδο έγγραφο του ΔΝΤ, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα « StockWatch», οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου θέτουν - σε αυστηρό, σε κάποια σημεία, ύφος - ερωτήματα στους τεχνοκράτες του Ταμείου, που συμμετείχαν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης του μνημονίου.

.Μπαρόζο: Η Γαλλία πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία πρέπει να παρουσιάσει ενα αξιόπιστο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε ρηχή ύφεση.

Ο Μπαρόζο, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να της δώσει η ΕΕ δυο ακόμα χρόνια προκειμένου να θέσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ όπως έχει υποσχεθεί.

Ο Μπαρόζο δήλωσε στο ραδιοσταθμό Europe 1 ότι η ΕΕ θα εγκρίνει την παράταση αυτή "εάν η Γαλλία παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της".

.Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας


Δωρεάν τρόφιμα μοίρασαν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα.

Η Τροχαία απαγόρευσε την είσοδο των αυτοκινήτων στο Σύνταγμα, όπως καταγγέλλουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, και τους πήραν τις πινακίδες.

Την ανάγκη κινητοποιήσεων ανέδειξε το σχέδιο νόμου που "αλλάζει τους κανόνες" για τις Λαϊκές Αγορές, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία, εκτιμά πως «οι αλλαγές που επέρχονται, καταργούν την ισοβιότητα της άδειας και εισάγουν την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση επαναδειοδότησής μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας» 

και υπογραμμίζει: " έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που αυτοδικαίως λήγει η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιρειών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια".

.Οι πρώτες 10 χώρες που θα συμμετέχουν στον τελικό του Σαββάτου στη Eurovision


Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του πρώτου ημιτελικού του φετινού Μουσικού Διαγωνισμού της Eurovision η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γήπεδο «Μάλμε Αρένα» της Σουηδίας.

Οι έντεκα χιλιάδες eurofans που βρέθηκαν στο γήπεδο καταχειροκρότησαν τις 16 χώρες που συμμετείχαν στον 58ο Μουσικό Διαγωνισμό, ενώ συγκινητική ήταν η έναρξη της μουσικής βραδιάς, με την παρουσία μικρών παιδιών που τραγουδούσαν στη νοηματική, το περσινό νικητήριο τραγούδι «Euphoria» μαζί με την ερμηνεύτριά του Loreen.

Τα περίτεχνα κοστούμια, οι εντυπωσιακές χορογραφίες και τα πλούσια εφέ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον φετινό διαγωνισμό, ωστόσο 10 ήταν οι χώρες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και είναι οι εξής: Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ολλανδία.

Το ραντεβού των θεατών για τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision ανανεώνεται για αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ένατη θέση, και το τραγούδι «Alcohol is free» από τους Αγάθωνα Ιακωβίδη και Κoza Mostra.

.Ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή ο ενιαίος φόρος ακινήτων στα αγροτεμάχια


Με βάση την έκταση των αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. 

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Ο στόχος ωστόσο είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

.Στην Κίνα ο πρωθυπουργός


Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής σχέσης της Ελλάδας με την Κίνα.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς, θα βρίσκεται στο Πεκίνο και θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του. Επίσης, θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Την Παρασκευή, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Τζανγκ Ντετζιάνγκ και θα μιλήσει στο ελληνοκινεζικό Business Forum.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, θα βρίσκεται στη Χαντζόου, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum. 

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα έχει επαφές με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο κ. Σαμαράς θα έχει μεγάλο αριθμό κατ? ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

.Αποφασίζουν οι ΕΛΜΕ για τις απεργίες. Ξεκίνησε η επιστράτευση


Από στιγμή σε στιγμή αρχίζει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) οι οποίοι θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν αν συμφωνούν με την πρόταση της Ομοσπονδίας τους (ΟΛΜΕ) για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, η πλειονότητα των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ) που συνεδρίασαν χθες, τάχθηκαν υπέρ της απεργίας και εξουσιοδότησαν τους προέδρους τους, να συμμετάσχουν στη σημερινή γενική συνέλευση προέδρων. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύνολο 88.000 εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ψήφισαν μόλις 11.000 εκπαιδευτικοί στις κατά τόπους ενώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεχείς συνεδριάσεις για να εκτιμήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η πολιτική επιστράτευση των καθηγητών. 

Και η Διδασκαλική Ομοσπονδία δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθηγητών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο. 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας διαμηνύουν πάντως κατηγορηματικά ότι οι εξετάσεις θα αρχίσουν και η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σήμερα λήγουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια.

.Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας η σημερινή


Πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί της οικογένειας, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ίδιες για τους άγαμους και τους πολύτεκνους, κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, φορολογία στα ακίνητα. 

Εν μέσω των παραπάνω μέτρων, όπως τα παραθέτει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας.

«Βρίσκουμε την ημέρα αυτή την οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη, σε ακόμη χειρότερη θέση, τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων», σημειώνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, και προσθέτει: 

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας δίνει αφορμή σε όλους, την κοινωνία και την Κυβέρνηση, να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια στις νέες δύσκολες συνθήκες, κάτι που το Σύνταγμα αλλά και πλήθος Διεθνών Συμβάσεων, κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ, προβλέπουν και επιτάσσουν».

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας είναι αφιερωμένη στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης των γενεών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.