.Οι Scorpions στο Λυκαβηττό

Οι Scorpions ανηφορίζουν στο θέατρο του Λυκαβηττού για τρεις συναυλίες (11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου) με τραγούδια από την αρχή της καριέρας τους αλλά και με καινούριες συνθέσεις, σε παγκόσμια πρώτη, κάτω από τα φώτα του MTV Unplugged.
Όλες οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και τραγούδια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά, unplugged ροκ ήχος, 12 μουσικοί στη σκηνή, κλασικά έγχορδα και special guests, σε ένα μοναδικό project που θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και θα μαγνητοσκοπηθεί για να κυκλοφορήσει  σε 47 χώρες με τη μορφή DVD.
Τιμή εισιτηρίου: € 38.
Φοιτητικό, παιδικό, ανέργων € 30 (ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων).

.ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ(ΚΗΦΗ) ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ(ΚΗΦΗ) 
ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 
Ο Δήμος Ζωγράφου καλεί τα άτομα (Έμμεσα ωφελούμενοι) τα οποία έχουν
επιφορτιστεί με τη φροντίδα των ηλικιωμένων (άμεσα ωφελούμενοι) να
υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ενέργειες στήριξης
ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων » Κ.Η.Φ.Η από
06/09/2013 έως και 18/09/2013.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο ΚΗΦΗ του Δήμου στην διεύθυνση Αθ. Διάκου 18 από 7:00 έως 15:00. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210-74.81.980.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

.Για φαγητό πάμε Αθήνα

Δυναμικά επιστρέφει το πρόγραμμα «Βγαίνουμε Αθήνα - Παρέα κάθε Τρίτη στο κέντρο», που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του κέντρου της πόλης. 

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου του 2012 πιλοτικά με 20 συμβεβλημένες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος»δηλώνει στο Helios Plus η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων κυρία *Εύα Κοντοσταθάκου, *σημειώνοντας ότι *«το ενδιαφέρον τόσο των επιχειρηματιών όσο και των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας ήταν ιδιαίτερα αυξημέν... περισσότερα »

.Σύσκεψη για το γάλα γαϊδούρας

Οι υγειονομικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί το γάλα όνου προκειμένου να διατεθεί προς ανθρώπινη κατανάλωση, εξετάστηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

«Το γάλα όνου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, «αποτελεί ένα προϊόν με υψηλή διατροφική αξία το οποίο κυκλοφορεί στο εμπόριο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποφέρει οφέλη στους παραγωγούς και τους καταναλωτές. 

Στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα εκτροφής όνων και παραγωγής γάλακτος με αξιόλογες προοπτικές αξιοποίησής του στην υγεία και τη διατροφή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γάλα όνου έχει ιδιαίτερα υψηλή τιμή που ανά λίτρο μπορεί να ανέρχεται και σε 50 ευρώ.

 Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν μία άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες, οι Ρωμαίοι το εξυμνούσαν ως ένα ποτό πολυτελείας. Είναι πολύ θρεπτικό, θεωρείται ότι είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό γάλα του ανθρώπου.

.Σπάει ακόμα ένα ακλόνητο τραπεζικό ταμπού ετών

Θέμα όχι μόνο ανοίγματος των τραπεζικών θυρίδων, οι οποίες μέχρι τώρα θεωρούνταν από χιλιάδες φοβισμένους για την τύχη των χρημάτων τους Έλληνες πολίτες το πιο ασφαλές καταφύγιο, αλλά και κατασχέσεων του περιεχομένου τους θέτει πλέον η τρόικα και ήδη έχει δώσει τις σχετικές εντολές στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» οι δανειστές μας, σπάζοντας ένα τραπεζικό ταμπού ετών και λίγες μέρες μετά τα πρώτα κατασχετήρια για οφειλέτες του κράτους που εστάλθησαν προς τις τράπεζες, πέτυχαν από την πίσω πόρτα και με κάθε μυστικότητα να εγκριθεί το δικαιώμα παρέμβασης και ελέγχου στις τραπεζικές θυρίδες, με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο να θεωρείται δεδομένη η εκκίνηση ελέγχων και η επιβολή κατασχέσεων σε όσους οφείλουν χρήματα προς το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο της προς τις τράπεζες η ΓΓΠΣ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική διαδικασία αποστολής των κατασχετήριων των ΔΟΥ για οφειλέτες, ρητά αναφέρει ότι «σε επόμενο στάδιο θα γίνονται κατασχέσεις εις χείρας των πιστωτικών ιδρυμάτων για λογαριασμό του Δημοσίου από τις τραπεζικές θυρίδες».

.Τι σχεδιάζει, τι ελπίζει και τι απεύχεται ο Σαμαράς

Μπορεί ο Α. Σαμαράς να χαρακτήρισε «δολιοφθορά» μια εκλογική αναμέτρηση πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας, όμως όλοι κατάλαβαν από την ομιλία του στη ΔΕΘ ότι προετοιμάζεται για αυτό που απεύχεται.

Ο πρωθυπουργός άνοιξε μια μακρά προεκλογική περίοδο με στόχο να οικοδομήσει την τακτική του κόμματος του ενόψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο και να αποτρέψει τη πιθανότητα διπλών εκλογών (ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών) .

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμά ότι οι διπλές εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τον κυβερνητικό σχηματισμό και στοχεύει σε μια αναμέτρηση το φθινόπωρο του 2014, ελπίζοντας ότι θα αντέξει η κοινωνική συνοχή και θα έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Για όλα αυτά όμως ο κυβερνητικός σχηματισμός πρέπει να περάσει αλώβητος το δύσκολο χειμώνα του 2014, να διατηρήσει τη συνοχή του και να περάσει στην χειμάζουσα κοινή γνώμη την ελπίδα, αν όχι την αίσθηση, της ανάκαμψης.

Αυτό ακριβώς άρχισε να καλλιεργεί από το περασμένο Σάββατο ο Α. Σαμαράς ποντάροντας και μάλλον ρισκάροντας, στο πρωτογενές έλλειμμα, τη μη λήψη νέων μέτρων και τη μη επιβολή νέου μνημονίου.

Ρίσκαρε άλλωστε υποσχόμενος και ελαφρύνσεις σε ειδικές κοινωνικές ομάδες γνωρίζοντας ότι η τρόικα έχει ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε κουβέντα πάνω σε μια τέτοια προοπτική για τα επόμενα δύο χρόνια.

Άλλωστε όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, η κατάσταση είναι τόσο ρευστή, τα δεδομένα είναι τόσο ασαφή και μεταβαλλόμενα που ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός μόνο σχετικός μπορεί να είναι.

Ήδη ο κυβερνητικός σχηματισμός πρέπει να αντιμετωπίσει τις νέες απαιτήσεις της τρόικα. Το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας, την πώληση μιας σειράς ΔΕΚΟ, την κοινωνική ένταση από την εκρηκτική ανεργία και τους φόρους.

Παράλληλα την ανασφάλεια που δημιουργεί στην κοινωνία η λεγόμενη κινητικότητα και παράλληλα να αντιμετωπίσει την επίσης αυξανόμενη ένταση στους κόλπους του ίδιου του κυβερνητικού σχηματισμού, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.

.Την απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ εξετάζουν ΔΝΤ-Ε.Ε.

Την απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ στην Ελλάδα εξετάζουν ΔΝΤ και ΕΕ, καταθέτοντας στην κυβέρνηση προτάσεις για ενιαίο συντελεστή Φόρου Προστιθεμένης Αξίας, δηλαδή για κατάργηση στην ουσία των χαμηλότερων συντελεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα θεωρεί αναγκαία την απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην κατάργηση των χαμηλών συντελεστών που ισχύουν για κάποια προϊόντα, αλλά και σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Στις προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν διεξάγει ΔΝΤ και ΕΕ για το θέμα αυτό με την ελληνική κυβέρνηση έχουν εστιάσει στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή Φόρου Προστιθεμένης Αξίας με παράλληλη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και του υπερ- μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ κατά 30% που εφαρμόζεται στα νησιά του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θεωρεί πως το καθεστώς του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές είναι δύσκολο να αλλάξει κυρίως για κοινωνικούς λόγους, ενώ θεωρεί πως τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη και τουριστικές υπηρεσίες πρέπει να υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την τρόικα το γεγονός ότι κάποιες νησιωτικές περιοχές απολαμβάνουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ οδηγεί σε εξισορροπητική κερδοσκοπία (arbitrage) που επηρεάζει τις τελικές εισπράξεις από τον ΦΠΑ, η δε εξάλειψη του καθεστώτος αυτού εκτιμάται πως θα δημιουργήσει μια πιο σταθερή φορολογική βάση.

ΔΝΤ και ΕΕ θεωρούν πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα αποτελέσει προϋπόθεση για τον περιορισμό του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 19%, αφ ενός για να μην ανατραπεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αφ ετέρου για να διορθωθούν στρεβλώσεις στην αγορά.

Αν και η πρόταση της τρόικας θα επηρέαζε σημαντικά τα βασικά ήδη διατροφής, τις τιμές του ηλεκτρικού, του φυσικού αερίου, τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, τις ιατρικές υπηρεσίες, κ.α.., καθώς θα επιβαρύνονταν με προσθετό ΦΠΑ 6% ( π.χ. από το 13% στο 19%), ωστόσο θα μείωνε το φορολογικό βάρος για τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται στην ελληνική αγορά.

.«Θα πρέπει να περιμένετε τα πάντα»

«Θα πρέπει να περιμένετε τα πάντα», σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας, δήλωσε ο Άσαντ στη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. 

«Η (συριακή) κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος παράγοντας στην περιοχή. Υπάρχουν διάφορες πλευρές, διάφορες θρησκευτικές ομάδες, διάφορες ιδεολογίες», πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος.

Στην συνέντευξη, που δόθηκε στη Δαμασκό για λογαριασμό του CBS, ο Άσαντ αρνήθηκε ότι η κυβέρνησή του εμπλέκεται στην επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, όμως σημείωσε ότι ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει, «αν οι αντάρτες ή τρομοκράτες στην περιοχή, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, διαθέτει» χημικά όπλα. «Δεν είμαι προφήτης, δεν μπορώ να σας πω τι θα συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο σύρος πρόεδρος κάλεσε εξάλλου του αμερικανούς βουλευτές - που αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία - να «ζητήσουν από την κυβέρνηση αποδείξεις» για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

«Ας είστε διαφανείς», είπε χαρακτηριστικά. «Όλος ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την κυβέρνηση» Ομπάμα, συνέχισε ο Άσαντ. «Ελπίζαμε ότι θα ήταν διαφορετική από αυτή του Μπους».

«Σε αυτή την υπόθεση ο (αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον) Κέρι δεν διαθέτει καμία απόδειξη», εκτίμησε, αναφερόμενος και στα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ για να αποδείξει την παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ πριν την επέμβαση στη χώρα το 2003: «Όταν παρουσίασε τα στοιχεία, ήταν ψευδή».

«Από την περιοχή όπου λένε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα δεν υπάρχουν παρά βίντεο, φωτογραφίες και καταγγελίες. Δεν ήμασταν εκεί», κατήγγειλε ο Άσαντ , ο οποίος διερωτήθηκε: «Πώς μιλάς για κάτι χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις; (…) Η κυβέρνησή μας δεν μιλά παρά μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις».

«Οι Ρώσοι έχουν εντελώς διαφορετικές αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες", υπογράμμισε ο Άσαντ.

«Το (αμερικανικό) Κογκρέσο θα ψηφίσει σε μερικές ημέρες και πιστεύω ότι το Κογκρέσο έχει εκλεγεί από τον λαό για να τον εκπροσωπεί. Οι βουλευτές θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούν: “Τι προσφέρουν οι πόλεμοι στην Αμερική; Τίποτα”», σημείωσε ο ίδιος. 

«Είναι ένας πόλεμος που είναι αντίθετος με τα συμφέροντα της Αμερικής. Γιατί; Είναι ένας πόλεμος που θα καταλήξει να υποστηρίζει την αλ Κάιντα και τους ανθρώπους που σκότωσαν Αμερικανούς την 11η Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο Άσαντ.

.Ωρα μηδέν για επίθεση-αστραπή στη Συρία

Για μια επιχείρηση «σοκ και δέος» στη Συρία τριών ημερών με επιθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί, ετοιμάζεται το Πεντάγωνο, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κλιμακώνει την «εκστρατεία πειθούς» τόσο της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό όσο και του Κογκρέσου για την αναγκαιότητα χτυπήματος στη Συρία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», το νέο στρατιωτικό πλάνο, που αποκάλυψε χτες η εφημερίδα «Los Angeles Times», επικαλούμενη δύο αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, προβλέπει ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων το οποίο θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων σε στόχους που δεν καταστράφηκαν κατά την πρώτη επίθεση. 

«Θα υπάρξουν πολλά χτυπήματα, όλα μέσα σε 72 ώρες και αξιολόγηση του καθενός απ' αυτά, μέχρι να καταλήξουμε αν έχουμε ολοκληρώσει τις επιθέσεις μας», δήλωσε αξιωματικός που συμμετέχει στον σχεδιασμό.

.Δεν τα κατάφερε η Εθνική

Ως 3η του Δ΄ ομίλου αναχωρεί από το Κόπερ για τη Λιουμπλιάνα η εθνική ανδρών, μετά την ήττα της, 86-77, από τη Φινλανδία, στην 5η και καταληκτική αναμέτρησή της στην α΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι ολοκλήρωσαν με 8 βαθμούς την παρουσία τους στο Κόπερ, με 3 νίκες - 2 ήττες και το αρνητικό είναι πως δεν μεταφέρουν νίκη στο β΄ γύρο. 

Τη 2η θέση κατέλαβε η Φινλανδία (μεταφέρει μία νίκη), ενώ οριστικά 1η του Δ΄ ομίλου είναι από χθες η Ιταλία που θα μεταφέρει 2 νίκες.

Τα δεκάλεπτα:
 23-22, 35-36, 47-57, 77-86

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.